X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje tych wymiotów. Ja mam lekkie mdłości po śniadaniu raz na kilka dni. Mam nadzieje ze to nie świadczy o niczym złym.

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli strasznie Cię sponiewieralo.. Ja się praktycznie czuje jakby nigdy nic. Na początku czułam się jakby pijana ale nie wiem na ile tak zadziala ciąża a na ile wiadomość o niej :)
    Nie wiem czy mi kiedykolwiek minie ten strach o maluszka . Ciagle mysle czy tam wciaz jest czy wszystko zaraz sie nie zawali jak domek z kart. Ech.. Chciałabym mieć okulary w których można zaglądać do brzuszka. A na wizytę i chce iść i się boję iść.

marcelcia, Paulcia28 lubią tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • cotton Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.
    Alex, Malamii, ogromnie mi przykro:(

Rub, trzymam za Ciebie kciuki, oby bylo wszystko dobrze.

Mam nadzieję, że juz na tym forum nie bedzie ani jednej złej wiadomosci...

Troche nie pisałam, ale najnormalniej z świecie nie mogłam sie zalogowac.

Rozmawialyscie o tym kiedy można czuc sie bezpiecznie,ech ja jak sporo tu dziewczyn bede spokojna dopiero jak dostane maluszka na ręce. U mnie straszny byl 20 tydzień, a przez to poznałam mase tragicznych historii które dzialy się na kazdym etapie ciąży. Ze też takie okrucieństwa muszą sie wydarzac:(

Umnie objawów praktycznie brak,czasami wieczorem tylko jest mi trochę niedobrze. Ale w sumie w kazdej ciazy na takim etapie nic nie było. Przedwczoraj czulam w podbrzuszu takie napięcie,tez tak macie?

Wizyte mam mieć za 2 tygodnie,ale dzisiaj muszę dzwonic do lekarki,bo jakas infekcja mi sie przyplatala,wczoraj wieczorem myślałam, ze nie wytrzymam... Takze podejrzewac że bedzie mnie chciala na dniach zobaczyć, trzeba sie dziadostwa pozbyc. Tez mam wrażenie, ze ta luteina nie pomaga jezeli o takie sprawy chodzi:/

Trzymajcie sie u powodzenia na wszystkich wizytach!:*

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja niestety się musze z wami pożegnać. Beta spadła krwawienie. Czekam na zabieg.

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh... jeszcze jak mam czym wymiotowac to pol biedy. Gorzej jak nie ma totalnie nic a mam skurcze i chrycham nad wc ;/ boli cholernie potem brzuch, jelita wlasnie... Albo mam pecha albo rzadko ktora tak to przechodzi... U mnie w otoczeniu to ciezarowki smigaja to samego konca, swietnie sie czuja... a jak ktos slyszy, ze ja juz leze albo sie zle czuje to tak mam wrazenie jakbym jakas mega chorobe udawala ;( albo sobie to wymyslala...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell :( serce pęka

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam. Ja niestety się musze z wami pożegnać. Beta spadła krwawienie. Czekam na zabieg.

Jeszcze raz przykro mi Evell... A konieczny jest zabieg? Lekarz cos powiedzial co to bylo jednak?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• cotton Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Evell strasznie wspolczuje:(

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Evell przykro mi bardzo

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli każda inaczej orzechodzi jak widać.. Moje kuzynki śmigają, bawią się a ja?!? Ech

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 09:17

Nowy początek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jeszcze raz przykro mi Evell... A konieczny jest zabieg? Lekarz cos powiedzial co to bylo jednak?
    Nie wiem czekam na mojego lekarza jestem w szpitalu ale jego jeszcze nie ma a dziś ma dyzur

• cotton Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli kochana nie jestes wyjątkiem, niestety niektóre kobiety tak wlasnie ciążę przechodzą. Moja siostra wymiotowala po wszystkim do 4 miesiąca,później bylo z miesiac okej,a od 5 miesiąca skracajaca sie szyjka,skurcze, pessar i lezenie do konca ciąży. Taką ma traume, ze do dzisiaj nie zdecydowali się na drugą.

Natalka 09.12.'15 ♥️
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Niby biore magnez... podpytam sie jego, bo boli tak po calosci nog. Kolana i uda tez ale lydki, najbardziej z przodu...

ja przez nogi i stopy nie moge spac kupilam mega chlodzaca masc jak nia posmaruje to jakos usypia. ale wieczorem nogi bardzo bola nie chce narzekac bo czasem czuje sie jak stara baba nie lubie sie tak nad soba uzalac

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cotton wrote:
    Seli kochana nie jestes wyjątkiem, niestety niektóre kobiety tak wlasnie ciążę przechodzą. Moja siostra wymiotowala po wszystkim do 4 miesiąca,później bylo z miesiac okej,a od 5 miesiąca skracajaca sie szyjka,skurcze, pessar i lezenie do konca ciąży. Taką ma traume, ze do dzisiaj nie zdecydowali się na drugą.

Masakra... U mnie kazda bosko sie czula, szalaly... jak nie pracowaly, studiowaly, to imprezy... A ja z lozkiem nie potrafie sie rozstac i kiblem ;( i to co prawda od tygodnia tak jest i mam nadzieje, ze to nic zlego.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    ja przez nogi i stopy nie moge spac kupilam mega chlodzaca masc jak nia posmaruje to jakos usypia. ale wieczorem nogi bardzo bola nie chce narzekac bo czasem czuje sie jak stara baba nie lubie sie tak nad soba uzalac

Ja tez :/ ale dzis juz spanikowalam i nie wiem o co chodzi...

Didi90 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w końcu dziś jest nieco pochmurno i chłodniej. Już miałam dość tych upałów. Ale mi się nie chce pracować. W ogóle nie mogę się skupić na robocie!

Kobobo, Paulcia28 lubią tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    U mnie w końcu dziś jest nieco pochmurno i chłodniej. Już miałam dość tych upałów. Ale mi się nie chce pracować. W ogóle nie mogę się skupić na robocie!
    U mnie wczoraj caly dzień bez słońca, dziś od rana świeci ale nie moge iść nq bqlkon bo sama w domu jestem a ostatnio omdlenia mi sie zdarzają :(

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja nie poszlam do pracy... a mi odwolano wizyte u gina :/ jakis zart...

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak to Seli odwołano ??

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie... dostalam maila, ze odwolali...

dZhdp1.png

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ