X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    Ach, nie dziwie sie ze tak panikujemy po wczorajszych wiadomosciach . ale racja, nie mozemy dac sie zwariowac. Niestety na tym etapie, co ma byc to bedzie. Trzeba zajac glowe czyms innym i wierzyc!
    Ja zamierzam w koncu zrobic prawo jazdy ;)

No i pięknie! Prawko się przyda do jazdy z maluszkiem później :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    No widzisz! Zabieraj, kanwe, igle i nici i lecisz z tematem :) Ja też dostałam w ubieglym roku prezent - maszynę do szycia i jestem takim samoukiem z pomocą mamy, ktora jest krawcowa. Gdy tylko dowiem się jaka będzie płeć maleństwa to kupuje materiały i szyje pościele i maskotki dla mojej kluseczki :)

jak ja uwielbiałam szyć... maszynę dostałam jak miałam jakieś 12 lat i dobrze mi szło, szyłam rzeczy dla lalek i próbowałam dla siebie :P ale kilka razy igła mi się złamała szyjąc (chyba bardzo słabej jakości było) i raz mi się wbiła w policzek, blisko oka taka złamana i więcej odwagi nie miałam do szycia :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze dobrze jest czyms zajac glowe. Ja jak tylko skoncze 12/tydz lece na silke na jakis fitness, zawsze jakies oderwanie od zmartien, a i dla zdrowia to dobrze :)

Kobobo, mommytobe, bereda11, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• Zośkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    jak ja uwielbiałam szyć... maszynę dostałam jak miałam jakieś 12 lat i dobrze mi szło, szyłam rzeczy dla lalek i próbowałam dla siebie :P ale kilka razy igła mi się złamała szyjąc (chyba bardzo słabej jakości było) i raz mi się wbiła w policzek, blisko oka taka złamana i więcej odwagi nie miałam do szycia :P

Teraz są igły do grubszych tkanin inne, np.do jeansu już sa bardziej wytrzymałe, oczywiscie uniwersalne tez sa. Mi zdarzalo sie jedynie wygiecie igły dwa razy bo przy wszywaniu zamka za szybko na.niego wjezdzalam ;)
    Seli, moze dobrze gdybys sie przelamala i wróciła do szycia? :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Sanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Sanka to faktyczynie uparciuszek mały, ale chyba przychodzi zawsze ten czas buntu.
    Pamiętam mojego mlodszego brata (13 lat młodszy, więc troche nianczylam) i różnie to bywało ;) A dziś chłop jak malowanie, juz ma 14 lat, a pamiętam gdy mieścił się na moich kolanach w całości :)
    Wiem że to chwilowe i jest to jakaś potrzebna faza rozwoju dziecka ale nie ukrywam że bardzo męcząca ;) czasami już mnie przerażenie bierze jak ja sobie dam radę z dwójką takich maluchów... w pierwszej ciąży było pięknie, kiedy potrzebowałam mogłam odpoczywać, po porodzie też było super bo mogłam się w pełni poświęcić malutkiej i sobie. A teraz już nie będzie tak kolorowo :)

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Wiem że to chwilowe i jest to jakaś potrzebna faza rozwoju dziecka ale nie ukrywam że bardzo męcząca ;) czasami już mnie przerażenie bierze jak ja sobie dam radę z dwójką takich maluchów... w pierwszej ciąży było pięknie, kiedy potrzebowałam mogłam odpoczywać, po porodzie też było super bo mogłam się w pełni poświęcić malutkiej i sobie. A teraz już nie będzie tak kolorowo :)

Pewnie nie, ale dasz rade na pewno :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka, że muszę dziś druknąć parę rzeczy i wyciąć, potem muszę dokończyć mgr... więc jak tylko się zepnę i to zrobię to będą książki, będą inne rzeczy :) Uspokajam się, jestem teraz zła na samą siebie, że tak poniosły mnie emocje i w ogóle, ale za bardzo snem się przejęłam i wczorajszymi informacjami. A wiem, że to tylko szkodzi takie stresowanie się i zamartwianie.

mersiak lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Sanka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Pewnie nie, ale dasz rade na pewno :)
    Nie będzie wyjścia ;)
    Zośka! Nie mam Cię na pierwszej stronie, na kiedy Cię wpisać?

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    Mysle ze dobrze jest czyms zajac glowe. Ja jak tylko skoncze 12/tydz lece na silke na jakis fitness, zawsze jakies oderwanie od zmartien, a i dla zdrowia to dobrze :)

Oooo ja też bym chciala na jakies zajecia. Moze joga :)

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Prawda jest taka, że muszę dziś druknąć parę rzeczy i wyciąć, potem muszę dokończyć mgr... więc jak tylko się zepnę i to zrobię to będą książki, będą inne rzeczy :) Uspokajam się, jestem teraz zła na samą siebie, że tak poniosły mnie emocje i w ogóle, ale za bardzo snem się przejęłam i wczorajszymi informacjami. A wiem, że to tylko szkodzi takie stresowanie się i zamartwianie.

To bzdura, wg badań nawet głęboki stres zwiększa ryzyko poronienia tylko o 1%.
    Musimy się na żywo poznać i walić sobie w łeb jak nas dopadną takie stresy :)

Seli, Zośkaaa, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli, no sny bywają okrutne, ja ostatni taki zły miałam ten, ze n prenatalnych babka mi powiedziala, ze wszystko jest ok, ale dziecko ma 1cm, WTF?! Tez miałam kiepski dzien wtedy, jednak kilka dni później juz mi sie śniło, ze dziecko ma 1,6cm, to chyba było w piątek, w środę mialam wizytę i 2,77cm. Pokie co mam spokój z ciazowymi snami, jedynie erotyki mnie "gnębią" ;) Ale niech juz będą te erotyki, a nie czarnowidztwa ciąży ;)
    Dobrze Cię rozumiem, ze jestes wykończona juz takim samopoczuciem, nieźle Cie sponiewiera, ale no...nerwy nic dobrego nie przyniosą...

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Nie będzie wyjścia ;)
    Zośka! Nie mam Cię na pierwszej stronie, na kiedy Cię wpisać?

Sanka, jestem wpisana na 2 stycznia :) Teraz maluch nadgonil na 29.12 ale pozwólcie, ze juz zostanę tutaj. Tu juz sie zadomowilam :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Onana36 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja dziś rano dostałam lekkiego krwawienia. Byłam w klinice. Dzidziuś dobrze się rozwija wg usg 8+1 serduszko bije ale mam na szyjce polip wielkości fasoli który mi krwawi. Czy zagraża ciąży ciężko powiedzieć. Ale mam zmartwienie.

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    A wiesz ze ja tez mialam koszmary? Ze badalo mnie chyba z 5 lekarzy, wielkie halo, ja zestesowana, ale obudzilam sie przed diagnoza.

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onana36 wrote:
    Hej! Ja dziś rano dostałam lekkiego krwawienia. Byłam w klinice. Dzidziuś dobrze się rozwija wg usg 8+1 serduszko bije ale mam na szyjce polip wielkości fasoli który mi krwawi. Czy zagraża ciąży ciężko powiedzieć. Ale mam zmartwienie.

Skąd te dziadostwa się biora...?
    Trzymam za Was kciuki!

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:

mam podobne odczucia , tez mnie to troche przeraza bo my tu sami bez jakielkowiek pomocy wiec troche z dwojka na poczatku bedzie ciezko ale wiem ze damy rade

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:

jestem za!! :D albo chociaż opić to jakimś dobrym smoothie :P

Anika91. lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onana36 wrote:

nie lubię... skąd to się nabrało? ;/

dZhdp1.png

• cotton Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka jezeli to nie problem to możesz wpisac na 14.01 :)

Onana dobrze,ze z maluszkiem dobrze. A co z tym polipem,moze sie sam ulotnic czy jak to wyglada?

Kurcze ale fajnie z tym szyciem, ja w sumie nigdy nie próbowałam. Na wyszywanie nie mam cierpliwosci,ostatnio zrobilam nos beznosowemu kotkowi córci,normalnie szał;)

No tak to jest,ze jak sie ma juz brzdaca w domu to sie nim trzeba zająć,a nie lb kiedy sie chce jak w pierwszej ciąży: )
    Moja to taki wulkan energii, w dzień spac nie chce,przychodzi godzina 21-22, a ta dalej chce sie bawić i zasnac nie może. Normalnie juz nie wiemy co z tym spaniem robic.

Dzwonilam do mojej lekarki,mam dzisiaj podjechac po receptę. W ogole na stronie w cenniku jest 50zl za wystawienie recepty,kurde prywatni serio tak kasują??

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cotton wrote:
    Sanka jezeli to nie problem to możesz wpisac na 14.01 :)

Onana dobrze,ze z maluszkiem dobrze. A co z tym polipem,moze sie sam ulotnic czy jak to wyglada?

Kurcze ale fajnie z tym szyciem, ja w sumie nigdy nie próbowałam. Na wyszywanie nie mam cierpliwosci,ostatnio zrobilam nos beznosowemu kotkowi córci,normalnie szał;)

No tak to jest,ze jak sie ma juz brzdaca w domu to sie nim trzeba zająć,a nie lb kiedy sie chce jak w pierwszej ciąży: )
    Moja to taki wulkan energii, w dzień spac nie chce,przychodzi godzina 21-22, a ta dalej chce sie bawić i zasnac nie może. Normalnie juz nie wiemy co z tym spaniem robic.

Dzwonilam do mojej lekarki,mam dzisiaj podjechac po receptę. W ogole na stronie w cenniku jest 50zl za wystawienie recepty,kurde prywatni serio tak kasują??

Nie zawsze.. Ja nigdy za samą receptę nie płaciłam. Tutaj podobno też się płaci w mojej przychodni ale podobno nie bierze ostatecznie, zależy od lekarza.

dZhdp1.png

‹‹ 195 196 197 198 199 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ