X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • WiolaB Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wydaje mi sie że mi musisz troche nastawienie zmienić bo życie tymi wymiotami,stresami kluciami bolami doprowadzi Cię do szału i każda panika nakręca kolejne dolegliwości. Łydki to chyba bardziej z upałów burz niż z ciąży. Jesteśmy na początku nie możemy tak przeżywać każdego ukłucia bo pod koniec ciąży będziemy wrakiem kobiety. Kochane postaramy się myśleć bardziej pozytywnie. Ja wczoraj miałam zły dzień, ale obiecałam sobie że dzielnie będę znosić każda dolegliwość. Dziękuję Bogu za brak wymiotow i proszę dziennie Bozie żeby dzidzia zdrowo się rozwijała A ja dam sobie radę że wszystkim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 09:45

cotton, bereda11, Zośkaaa, mommytobe, Paulcia28 lubią tę wiadomość

oar8skjo700e5rvp.png

Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaB wrote:
    Seli wydaje mi sie że mi musisz troche nastawienie zmienić bo życie tymi wymiotami,stresami kluciami bolami doprowadzi Cię do szału i każda panika nakręca kolejne dolegliwości. Łydki to chyba bardziej z upałów burz niż z ciąży. Jesteśmy na początku nie możemy tak przeżywać każdego ukłucia bo pod koniec ciąży będziemy wrakiem kobiety. Kochane postaramy się myśleć bardziej pozytywnie. Ja wczoraj miałam zły dzień, ale obiecałam sobie że dzielnie będę znosić każda dolegliwość. Dziękuję Bogu za brak wymiotow i proszę dziennie Bozie żeby dzidzia zdrowo się rozwijała A ja dam sobie radę że wszystkim.

Chcialabym... U nas burz nie ma, upaly... Cisnienie slabe. A ja nigdy jeszcze sie tak zle nie czulam... A teraz wykorkuje bo nie poszlam do pracy a nie bede miec l4... zajebiscie.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • WiolaB Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To iderzaj do rodzinnego zeby chociaz zwolnienie dostać.

oar8skjo700e5rvp.png

Ponad 2 lata walki.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do rodzinnego juz nie ma miejsc...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• WiolaB Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoń powiedzieć jaka jest sytuacja może w między czasie lekarz Ci tylko zwolnienie wystawi. Chyba że możesz dzień urlopu wybrać A od jutra do rodzinnego uderzać.

oar8skjo700e5rvp.png

Ponad 2 lata walki.
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma w szkole panstwowej urlopow :/
    Wcisnely mnie jutro do rodzinnej... uhh ale co nie oznacza, ze mnie nie wkurzylo, ze 3 h przed wizyta ja anuluja.

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli jeśli powiesz, ze jesteś w ciąży i pilnie potrzebujesz konsultacji choćby rodzinnego to muszą Cie przyjąć...

Evell tulę :(

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale żeby mailem odwoływać? Dranie. Myślę, że to dobry znak, który mówi, że wszystko będzie dobrze. Ja po wczorajszych smutnych wieściach jestem zesrana do potęgi i kłuje mnie wszystko i martwi itd. Ale tak nie można, trzeba wziąć się w garść.

WiolaB lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez pomyłkę odwołali... Czaicie? Uhh... mam być o 12.30...

Zośkaaa, bereda11 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Ale żeby mailem odwoływać? Dranie. Myślę, że to dobry znak, który mówi, że wszystko będzie dobrze. Ja po wczorajszych smutnych wieściach jestem zesrana do potęgi i kłuje mnie wszystko i martwi itd. Ale tak nie można, trzeba wziąć się w garść.

dokładnie, też staram się być spokojna i ogarnąć się ale nie mogę...

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki! Przywołuje Was do porządku! Wiary w Wasze maleństwa! One sobie tam spokojnie rosną i zastanawiają się dlaczego mamusie tak panikują :)
    Ja obawialam sie, ze zeswiruje przez 4 tygodnie do usg prenatalnego, ale wiecie co? Dałam na luz bo w nerwicę można by było wpaść. I dzis juz tylko 22 dni do prenatalnych :) Jeśli odczuwam kłucie w okolicy jajnikow to tłumaczę sobie, ze maluch rośnie, robi sobie miejsce, nie dopuszczam innych myśli. Aby zająć czymś głowę zaczęłam w końcu wyszywac haftem krzyzykowym przekwitajacego irysa, jest ostatnim z kolekcji, mam juz wyszytego gdy rozkiwita, gdy kwitnie w pełni i teraz wyszywam przekwitanie. A bardzi długo to odkladalam. Znajdzie coś, co Was uspokaja, nerwy dzialaja na niekorzyść, wierzcie...
    Pomyślcie, ze drugi trymestr z kazdym tygodniem jest coraz bliżej, bedziee lepiej, teraz trzeba przetrwać te wszystkie objawy, rozciągania, tak po prostu musi być.
    No już, glowy i uszy do gory! <3

cotton, isto, MonaLiza, mommytobe, Kobobo, bereda11, Paulina_2603, Paulcia28, anika82, MaryAnn lubią tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Sanka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell bardzo mi przykro :(

Seli spokojnie, lekarz może wystawić zwolnienie do trzech dni wstecz więc spoko :)
    A ja po całym tygodniu z córeczką trochę się cieszę że poszłam dziś do pracy. Może jestem okropną mamą ale mała weszła w taki okres buntu że czasami niewytrzymuję. Nie ubierze się, nie pozwoli umyć sobie zębów, nie zmieni pieluchy, nie wytrze nosa. O wszystko jest walka i długie próby namawiania. A przez te upały ja też mniej siły mam i takie ciągłe bieganie za nią wykańcza :/

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Dziewczynki! Przywołuje Was do porządku! Wiary w Wasze maleństwa! One sobie tam spokojnie rosną i zastanawiają się dlaczego mamusie tak panikują :)
    Ja obawialam sie, ze zeswiruje przez 4 tygodnie do usg prenatalnego, ale wiecie co? Dałam na luz bo w nerwicę można by było wpaść. I dzis juz tylko 22 dni do prenatalnych :) Jeśli odczuwam kłucie w okolicy jajnikow to tłumaczę sobie, ze maluch rośnie, robi sobie miejsce, nie dopuszczam innych myśli. Aby zająć czymś głowę zaczęłam w końcu wyszywac haftem krzyzykowym przekwitajacego irysa, jest ostatnim z kolekcji, mam juz wyszytego gdy rozkiwita, gdy kwitnie w pełni i teraz wyszywam przekwitanie. A bardzi długo to odkladalam. Znajdzie coś, co Was uspokaja, nerwy dzialaja na niekorzyść, wierzcie...
    Pomyślcie, ze drugi trymestr z kazdym tygodniem jest coraz bliżej, bedziee lepiej, teraz trzeba przetrwać te wszystkie objawy, rozciągania, tak po prostu musi być.
    No już, glowy i uszy do gory! <3

Boże, haft krzyżykowy!!!!!!!!!
    Czemu ja na to nie wpadłam?
    Kiedyś tak to kochałam!

Zośkaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jadę do domu,macica się sama oczyściła,już nie ma pęcherzyka żóltkowego.Za miesiąc starania znów mam zielone światełko.Jest mi smutno ze nie mogłam tej ciąży donosił, ale damy radę.Było puste jajo .

Zośkaaa lubi tę wiadomość

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka to faktyczynie uparciuszek mały, ale chyba przychodzi zawsze ten czas buntu.
    Pamiętam mojego mlodszego brata (13 lat młodszy, więc troche nianczylam) i różnie to bywało ;) A dziś chłop jak malowanie, juz ma 14 lat, a pamiętam gdy mieścił się na moich kolanach w całości :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się uspokajałam, wdech i wydech :P we łbie mi się kręci i pije dużo wody... Może on mi da jakieś probiotyki albo coś. Uspokoję się i będzie ok. Teraz tylko maluch i spokój. Kupię sobie dziś coś dobrego, albo może coś ugotuje i odpocznę to będzie ok.

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Boże, haft krzyżykowy!!!!!!!!!
    Czemu ja na to nie wpadłam?
    Kiedyś tak to kochałam!

No widzisz! Zabieraj, kanwe, igle i nici i lecisz z tematem :) Ja też dostałam w ubieglym roku prezent - maszynę do szycia i jestem takim samoukiem z pomocą mamy, ktora jest krawcowa. Gdy tylko dowiem się jaka będzie płeć maleństwa to kupuje materiały i szyje pościele i maskotki dla mojej kluseczki :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Dziewczyny jadę do domu,macica się sama oczyściła,już nie ma pęcherzyka żóltkowego.Za miesiąc starania znów mam zielone światełko.Jest mi smutno ze nie mogłam tej ciąży donosił, ale damy radę.Było puste jajo .

Przykro mi... Następny miesiąc będzie lepszy i mam nadzieję, że więcej przykrości nie doświadczysz.

bereda11 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:

Z dwojga złego lepiej, ze sama się oczyscila niż mieliby Cię lyzeczkowac, nie wspominam dobrze mojego samopoczucia po zabiegu.
    Trzymam za Was kciuki, powodzenia Evell!

Evell lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, nie dziwie sie ze tak panikujemy po wczorajszych wiadomosciach . ale racja, nie mozemy dac sie zwariowac. Niestety na tym etapie, co ma byc to bedzie. Trzeba zajac glowe czyms innym i wierzyc!
    Ja zamierzam w koncu zrobic prawo jazdy ;)

Kobobo, bereda11, Paulcia28 lubią tę wiadomość

‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ