Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda masz wyznaczony termin prenetalnych ? Mi już dawno przyszedł list ze 25 czerwca , zaraz po powrocie z pl .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

hej kobietki ja po wtorkowej wizycie usmiechnieta :);). z dzidzi wszytsko ok minal dziewiaty tydzien dzidzi ma 2,75 mm i gin na te chwile nie ma zadnych zastrzezen. kazał odstawic glucophage i porobic wszytskie badanka na nast wizyte. czyli na wtrek na nastepny bo teraz zrobimy wizyte co tydzien bo konczy mi sie zwolnienie a kolejna na 12 i badanko fałdu karkowego.nie wiem kiedy nrdobie forumowe czytanie. w pierszej ciazy jakos mialam wiecej czasu a teraz to wieczorem padam jak kawka wiec nawet nie mam jak poczytac a wdzien obowiazki. nowym mamom na forum gratuluje a wszytskim innym gratuluje wizyt.

dziewczyny z UK czy ktoras z Was mieszka w pobliżu primarku?

bereda11, Kobobo, cotton, sallvie, spaceangel lubią tę wiadomość

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    hej kobietki ja po wtorkowej wizycie usmiechnieta :);). z dzidzi wszytsko ok minal dziewiaty tydzien dzidzi ma 2,75 mm i gin na te chwile nie ma zadnych zastrzezen. kazał odstawic glucophage i porobic wszytskie badanka na nast wizyte. czyli na wtrek na nastepny bo teraz zrobimy wizyte co tydzien bo konczy mi sie zwolnienie a kolejna na 12 i badanko fałdu karkowego.nie wiem kiedy nrdobie forumowe czytanie. w pierszej ciazy jakos mialam wiecej czasu a teraz to wieczorem padam jak kawka wiec nawet nie mam jak poczytac a wdzien obowiazki. nowym mamom na forum gratuluje a wszytskim innym gratuluje wizyt.

dziewczyny z UK czy ktoras z Was mieszka w pobliżu primarku?
    niestety mam kawalek w innym miescie,gratuluje cudownych wiadomosci i pieknej fasolki

toyotarav4 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Bereda masz wyznaczony termin prenetalnych ? Mi już dawno przyszedł list ze 25 czerwca , zaraz po powrocie z pl .

nie jeszcze nie. W przyszly wtorek przychodzi do mnie do domu polozna , nie wiem czemu do domu w pierszej ciazy mialam wizyte w szpitalu ,no nic czekam i narazie tyle jesli chodzi o lekarzy

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toyotarav4... chyba 2.75cm a nie mm

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Ja wyspałam sie ostatnio przed 1wszą ciążą także koszystajcie póki możecie :p

O! To najlepsza rada jaką możecie usłyszeć. Ja budzę się co 1h w nocy żeby podać smoka mojej Gabi. Haha w dzień mogę jedynie drzemnąć jak ona ma drzemkę. Obiad gotuję na 3dni. Zazdroszczę że możecie odpoczywać. Chociażby po pracy...
    Chodzę jak zombie i nie mam pojecia jak wytrzymam jeszcze tak 2-3lata zanim fasolin będzie na tyle ogarnięty aby przesypiac noce

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    O! To najlepsza rada jaką możecie usłyszeć. Ja budzę się co 1h w nocy żeby podać smoka mojej Gabi. Haha w dzień mogę jedynie drzemnąć jak ona ma drzemkę. Obiad gotuję na 3dni. Zazdroszczę że możecie odpoczywać. Chociażby po pracy...
    Chodzę jak zombie i nie mam pojecia jak wytrzymam jeszcze tak 2-3lata zanim fasolin będzie na tyle ogarnięty aby przesypiac noce

Uroki dwojki ;) pewnie te co sie zdecyduja na drugie to poznaja ;) Wy przy pierwszych ciazach tez mialyscie jak my ;)

Ja moge miec super dzien ale ok. 16/17 mam taki zjazd, ze musze isc lezec... W ogole dzis jestem taka rozmemlana. Ciagnie mnie podbrzusze i nie moge sie zebrac do niczego. Dzis totalny len. A kocur moj mi wturuje i co chwila poglada sie ze mna.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie ściągnęli mi holter i mogę korzystać z tel. I z komputera, ciężko was nadrobić...

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Toyotarav4... chyba 2.75cm a nie mm[/QUOTEwiscie ak oczy]

tak oczywiscie

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Uroki dwojki ;) pewnie te co sie zdecyduja na drugie to poznaja ;) Wy przy pierwszych ciazach tez mialyscie jak my ;)

Ja moge miec super dzien ale ok. 16/17 mam taki zjazd, ze musze isc lezec... W ogole dzis jestem taka rozmemlana. Ciagnie mnie podbrzusze i nie moge sie zebrac do niczego. Dzis totalny len. A kocur moj mi wturuje i co chwila poglada sie ze mna.

Przypierwszej ciąży bardzo bałam się o dziecko i chodziłam ciągle zmęczona ale miałam kiedy odpocząć a w 2, 3 i obecnej też boję się o dziecko i chodzę wiecznie zmęczona ale nie mam już za bardzo kiedy odpocząć

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Marin Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja właśnie wróciłam z wizyty od lekarza prowadzącego. Z Ludkiem wszystko ok. Problem to mały krwiak, który podobno ma się wchłonąć. Maleństwo ma 3,73 cm i tak brykało, że doktor miała problem żeby je zmierzyć

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze spaniem w miarę ok ale budzę się na siku ze 4 razy i mnie to wytrąca ze snu. Snów praktycznie nie mam czy nie pamiętam na jedno wychodzi. Głodna jestem co 2 godziny i niestety zjadłabym konia z kopytami ale jak się zapędzę to ląduję z głową w toalecie. Ostatnio najadłam się do syta golonki i tak mnie mędliło i mędliło że wylądowała w kibelku. Rano jest najgorzej bo nie dość że głodna to jeszcze mdłości itp. Koło 15 jestem już tak zmęczona dniem że poszłabym spać a tu zonk bo w pracy do 18. L4 mi lekarz proponował jak mu pierwszy raz o ciąży zakomunikowałam zresztą po poronieniu rzadko który lekarz robi inaczej. Ale ja chce pracować póki jeszcze w miarę daje rade niestety efektywność pracy jest taka sobie :P
    Coś wam z objawów ciążowych dokucza? Mi po 8 tygodniu zostały tylko delikatne mdłości, apetyt i sikanie. Cycki nie bolą, są tylko ciężkawe.Swoją drogą dużo nas tutaj styczniowych mamuś

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Renata 95 Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam USG i jest wszystko super. Młode ma 4,9 mm, serce bije, pani doktor wyszło że to 6 tydzień i 2 dzień więc prawie idealnie z owulacją mi się zgadza. Strasznie mi ulżyło bo w przedniej ciąży na tym etapie byłam z plemieniem na izbie przyjęć i na USG lekarka widziała "tylko takie mini mini', beta spadła i był koniec ciąży.
    Zaczęłam serio wierzyć że się wreszcie uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 17:42

spaceangel, bereda11 lubią tę wiadomość

cd9b3e3kvxy0kc47.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy z corka mialam duzo dziwnych snow a dodatkowo wszystkie spamietywalam.
    Tak bez ciazy raczej malo kiedy pamietam sny :)

Ale mam dzisiaj ochote na ananasa :D

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

preg.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś od godziny ciągnie i kłuje w podbrzuszu , ale tez z lewej strony gdzie jest nerka . Miałam. Kilka razy zapalenie nerki i raz sepsę od niej ( rozwinęła się w ciągu 24 h sepsa , mało nie umarłam ) jakiś rok temu . Kłucie mnie przeraża tak po lewej stronie kłuje i nie chce puścić . Mogę wymiotować codziennie byle by z moja fasolka nic się nie działo

nzjdskjowix3r3hl.png
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    Hejka...byłam u gina..w końcu załozył mi karte ciąży ..wyniki mam dobre i nie potrzebnie sie denerwowałam tą toksoplazmozą... :) usg za 2 tygodnie...dzisiaj wszedł mi 10 tydzień...dziewczyny a kiedy najlepiej sie zapisac na prenatalne ??

Pospiesz sie bo z miejscowkami nie jest lekko. Mi wypadnie 12t6d

Agulaa30 lubi tę wiadomość

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Mnie tez dziś mega mdli :( a jestem w pracy , mam wrażenie ze zwymiotuje na klientów :/ 4 h zostały pracy i mi się dziś nic mega nie chce . Zazdroszczę wam co mogą być na zwolnieniu tutaj ciąża to nie choroba jak mówią , pracują do 9 miesiąca , jak ja powiedział. Ze pójdę na maternity ok 7 miesiąca to zdziwienie ze czemu tak szybko . Lekarz nie wypisze l4 a jak wypisze to ci gowno zapłacą . Dziewczyny jak zbieg okoliczności 2 koszykarki w jednym czasie na forum . Wysokie dziewczyny jesteście :)

A to nie jest tak ze jak masz zwolnienie to musza zapłacić?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    A mnie dziś od godziny ciągnie i kłuje w podbrzuszu , ale tez z lewej strony gdzie jest nerka . Miałam. Kilka razy zapalenie nerki i raz sepsę od niej ( rozwinęła się w ciągu 24 h sepsa , mało nie umarłam ) jakiś rok temu . Kłucie mnie przeraża tak po lewej stronie kłuje i nie chce puścić . Mogę wymiotować codziennie byle by z moja fasolka nic się nie działo
    Współczuję. Ja miałam kamień w nerce i piasek. Jak mnie chwytało to gorzej niż poród- mdlałam, wymiotowałam i mąż gnał na czerwonych światłach na pogotowie. Oby to nie wróciło. Weź może nospę rozkurczowo.

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    Nareszcie ściągnęli mi holter i mogę korzystać z tel. I z komputera, ciężko was nadrobić...

Oj a czemu holter? coś się dzieje?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Oj a czemu holter? coś się dzieje?

Kardiolog mi kazała założyć bo tętno mam ponad 100

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ