STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Agulaa30 wrote:dziewczyny a wy tez macie rozne koszmary?? sniło mi sie ze mi wycinał jakis facet dziecko z brzucha a ja dostałam jakis zastrzyk i nie miałam jak sie bronic.... dzisiaj znowu sniło mi sie ze urodziłam synka.... ciagle mi sie sni synek.... hmmm... wazne zeby bylo zdrowe dla mnie to najwazniejsze!!! moze dlatego ze marzy mi sie córeczka mam takie sny??
-
Ja wstaje 2, 3 razy w nocy na sisiu . Mniej więcej ok 5 jestem głodna i mnie mdli . Wiec czasami zjem banana . Zawsze byłam śpiochem a teraz wstaje o 7 . Dziś pospalam do 8.30 i wstałam z głodu . Leki , zastrzyki biorę o tej porze . Ja brałam acard przed ciąża i w pierwszym cyklu acard zaszłam w ciąże , przy Pai -4 i MTHFR 1298c . Po konsultacji z imunollogiem odstawiłam
Acard ponieważ biorę clexane 0,6 . Ponoć nie potrzebuje tego i tego . -
Ja jak się przebudziam koło 4-5 to biorę euthyrox bo potem jak wstanę muszę zwymiotować
-
Ruddaa wrote:Ja wstaje 2, 3 razy w nocy na sisiu . Mniej więcej ok 5 jestem głodna i mnie mdli . Wiec czasami zjem banana . Zawsze byłam śpiochem a teraz wstaje o 7 . Dziś pospalam do 8.30 i wstałam z głodu . Leki , zastrzyki biorę o tej porze . Ja brałam acard przed ciąża i w pierwszym cyklu acard zaszłam w ciąże , przy Pai -4 i MTHFR 1298c . Po konsultacji z imunollogiem odstawiłam
Acard ponieważ biorę clexane 0,6 . Ponoć nie potrzebuje tego i tego .
Też miałam konsultacje z immunologiem i tylko wyszlam z metlikiem w głowie. Tez kazał mi odstawic Acard, ba, nawet witaminy pregna plus kazał mi odstawić. Kazał mi porobić badania krzepliwosci. Niczego nie odstawilam, aby trzy dni później skonsultować to z ginka. Absolutnie nie mam niczego odstawiac, hematolog tez tak mówiła, a badania krzepliwosci w ciąży i na takich lekach mogą wyjść zafalszowane i nie ma sensu kasy wydawać. Także skończyłam z wszelkimi konsultacjami i słucham teraz tylko ginekolog bo oszalec mozna.
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
anika82 wrote:A ja lubię sny ciążowe. Czasami dziwne są ale bardzo realistyczne. czasami jak sie budzę to się zastanawiam czy to prawda czy sen. Koszmarów raczej nie mam.
Gdyby były miłe... Choć wczoraj coś miłego było. Jakieś morze i plaża ale nie pamiętam. -
Zoskaa a mi ta imunolog polecila ginekolog i chce prowadzic ciaze z drugim lekarzem . Choc juz mialam badanie anty xa ( 4 h po zastrzyku ) jakby wogole heparyny nie bylo , 2 dni pozniej powtorzone badanie i inny wynik . U mnie jest utrudnione bo ja latam do Gdanska , przewaznie na okolo tydzien aby wszytsko ogarnac , a pochodze ze Slupska , a mieszkam w uk . Przewaznie wizyta i badania i kolejna wizyta . Ostanio juz nie zdazylismy z wynikiem do immunolog .
-
Ja w nocy mam kilka pobudek fundowanych przez 11-miesieczna córeczkę, a to mleko muszę zrobić, a to wody podać, a to przytulić, czasami ponosić. A w dzień bąbel uczy się chodzić więc mało posiedzę. Poprzednią ciążę całą odpoczywałam, teraz na pełnych obrotach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 11:25
-
anika82 wrote:Ja budzę się co godzinę , dwie. A dodatkowo mam mały budzik, który wstaje w nocy i musi do mamusi się przytulić tak ok 5 rano. Mimo częstego wstawania mam problemy z zaśnięciem. A jak u was z jedzeniem w nocy? Podjadacie? Bo ja wstaję i za którymś razem coś muszę skubnąć
Mnie na szczescie w nocy nie lapie, ale rano budze sie na mega glodzie i przez ten pusty zoladek mi niedobrze..
-
ja codziennie rano jak wstanę... I dziś był drugi po śniadaniu
Dziś mi się mega nic nie chce... Ale chyba zbiorę się na targ i kupię trochę owoców. Może coś na sok. -
GaliGall wrote:z ciuszkow to mam jeden secik body z czapeczka , dwa body tez taki komplet jordana (ja koszykarka wiec musialam) 3 czapeczki:) a tak mam gadzeciki narazie z allie plecaczek dla mnie na butelki ,pieluchy itp. termometr do wody, taka poduche miekka do wanienki, obcinaczki do pazurkow, buciki mam jedne w sumie tez , i czekam jeszcze na body i pajacyk
mersiak, GaliGall, bereda11 lubią tę wiadomość
-
Maławina wrote:Ja bylam u 2 gin, jeden kazal brak przy tsh 3,1 25 mg euthyroxu na zmiane z 37,5, a drugi kazal brac 37,5 caly czas i jodid i acard. No i kurde nie wiem kogo sluchac
Chyba brałabym na zmianę... W pozniejszym czasie np.po 4 tygodniach zrobilabym kontrole i ewentualnie podniosla na 37,5 codziennie.
Vew wrote:Dziewczyny, trzymajcie kciuki za mnie jutro. Czeka mnie wizyta, na której się dowiem czy nie jest puste jajo..
Trzymam i czekamy jednak na zdjęcie pięknej fasolki
Mnie tez dziś mega mdli a jestem w pracy , mam wrażenie ze zwymiotuje na klientów 4 h zostały pracy i mi się dziś nic mega nie chce . Zazdroszczę wam co mogą być na zwolnieniu tutaj ciąża to nie choroba jak mówią , pracują do 9 miesiąca , jak ja powiedział. Ze pójdę na maternity ok 7 miesiąca to zdziwienie ze czemu tak szybko . Lekarz nie wypisze l4 a jak wypisze to ci gowno zapłacą . Dziewczyny jak zbieg okoliczności 2 koszykarki w jednym czasie na forum . Wysokie dziewczyny jesteście