STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a jak lekarze wyłapują bicie serduszka skoro podluschiwanie szkodzi?
Skąd bede wiedzieć czego lekarz używa?
Ja mam dziś strasznie podły dzień
Pokłóciłam się z mężem, zanosiłam się płaczem a jak kichnęłam to myślałam ze mi macice rozerwie.
Macie czasami takie doły ze świat się kończy i płaczecie głośno?3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:Dziewczyny a jak lekarze wyłapują bicie serduszka skoro podluschiwanie szkodzi?
Pokłóciłam się z mężem, zanosiłam się płaczem a jak kichnęłam to myślałam ze mi macice rozerwie.
Macie czasami takie doły ze świat się kończy i płaczecie głośno?
nie przejmuj sie, jutro bedzie lepiej!! Kazda z nas mysle ,ze ma takie gorsze dni, ja jakis tydzien temu plakalam praktycznie caly dzien. Mojego staregi od miesiaca nie ma. wdomu w piatek wraca i chyba sobie nie zdaje jeszcze sprawy ze bedzie musial nadrabiac stracony czas. co do bicia serduszka nie wiedzialam ze szkodi, ja dzis jak bylam to u takiej dosc doswiadczonej pani doktor z dobrym sprzetem. wiec mam nadzieje, ze wiedza lekarze co robialilly. lubi tę wiadomość
-
Maławina wrote:Agajaga o ktorej masz wizytę?
U mnie dobrze, w tydzień od ostatniej wizyty pojawił sie i pęcherzyk i zarodek z bijącym serduszkiem. Na razie bardzo malutki 2,3 mm, ale lekarka stwierdziła, że istnieje pewnie jakoś od wczoraj. Uspokoiłam się, że to nie ciąża pozamaciczna i staram się myśleć pozytywnie. Następna wizyta za miesiąc.Paulcia28, Maławina, Tosia2323, olkakarolka, Agnuka, cotton, Kobobo, bereda11, Marciiik lubią tę wiadomość
Agaaa -
Anika91. wrote:ja slepo lece do szpitala kliniczniego na Borowskiej, Kamieńskiego odradzam - rodzilam tam w wieku 22 lat i potraktowano mnie jak patologie... do tego dwie lazienki na cały oddział, dramat.
na Borowskiej za to mega, zajeli sie mna od razu jak przyjechalam z krwawieniem i od razu mnie przyjeli, jak przyjechalam na kontrolne usg potem, nie było nic widać, a beta szła do góry. nie kazali mi wracac i czekac tylko od razu na obserwacje na oddzial.
wiadomo, ze każda ma inne doświadczenia, trafiła na innych ludzi. takze ciezko sie kierować tak naprawde opinią innych...
Polecam Oleśnice dużo dziewczyn przyjeżdża do nas rodzic z Wrocławia. Mamy super opiekę położnych i lekarzy. Poczytajcie opienie
-
lilly. wrote:Dziewczyny a jak lekarze wyłapują bicie serduszka skoro podluschiwanie szkodzi?
Macie czasami takie doły ze świat się kończy i płaczecie głośno?
Jako takie bijące serduszko można zaobserwować normalnie przez usg bo po prostu miga kawałek obrazu(miejsca) gdzie powinno znajdować się serduszko.Mi lekarka tylko na kilka sekund pokazała rytm bicia serduszka przez doppler bo bardzo byłam zdenerwowana przez ten mój zanik objawów. A propo zaniku wyłam cały dzień i tak się wydarłam na męża że aż samej mi było wstyd ale on mnie tylko przytulił na szczęście bez focha. Nie przejmuj się każda z nas ma takie dni kiedy to mija na nowo można cieszyć się ciążą
11.2017 - aniołek 8tc
-
sylwciaaa wrote:Czy są tutaj mamusie,które spodziewają sie drugiego dziecka albo kolejnej ciązy? Czy przy kolejnych brzuch zaokrągla się wcześniej?
Ja sie wybije z tlumu to moja druga ciaza I do tego praktycznie rok po roku.
W pierwszej ciazy brzuszek zaczal sie pojawiac juz w 8-9 tygodniu i od razu nabieralam duzo kilogramow. W 12 tygodniu mialam juz bardzo pokazny brzuszek.
Teraz nie widac jeszcze nic a ja od poczatku ciazy nawet schudlam 1,5 kgKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Co do wyprawki ja mam wszystko. Jesli bedzie druga corka to doslownie wszystko, jesli bedzie syn to chociaz z ciuszkami sobie zaszalejeKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Crisperss wrote:Polecam Oleśnice dużo dziewczyn przyjeżdża do nas rodzic z Wrocławia. Mamy super opiekę położnych i lekarzy. Poczytajcie opienie
Słyszałam, też się zastanawiałam tyle, że my totalnie jesteśmy nie zmotoryzowani... Więc muszę to sobie dobrze przemyśleć. -
spaceangel wrote:Jak przychodzę z pracy to już nie mam siły na nic ale między 7 a 8 tygodniem było jeszcze gorzej bo w pracy zasypiałam i kusiło mnie żeby iść na l4 ale u nas klimatyzacji nie ma i wszyscy się męczymy
ja byłam na uczelni bez klimy, wytrzymałam tam 3h... myślałam, że padnę. Byłam zła na siebie, że poszłam... -
GaliGall wrote:Czy któraś z Was też ma problemy ze snem ? Ja nie pracuje, więc nie wstaje rano, a budzę się 5-6 i już koniec mojego spania
Ja bez problemu bo padam po pracy. Ale budze sie wczesnie. Tez pomiedzy 5 a 6 ale wstaje i po prostu jade do pracy.
-
Ja w nocy coraz rzadziej się budzę ale dziś to sobie pospałam ja za to przed ciążą wstawałam 5 bez problemu, do pracy na 8 i z domu wychodziłam 7.30 ale mimo wszystko, a to siebie ogarnęłam, a to obiad ugotowałam a teraz? oj... leniuszek się załączył