X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    34538096_1978566978883537_8236028689809145856_n.jpg?_nc_cat=0&oh=4cd3d81365d6e47de9d5869515b022ea&oe=5B8264C1

Wspanialosci;) ile
    Ma cm bo nie moge dojrzec :p

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • mersiak Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale cudny maluch i widać rączki i nóżki <3

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak lekarze wyłapują bicie serduszka skoro podluschiwanie szkodzi?
    Skąd bede wiedzieć czego lekarz używa?

Ja mam dziś strasznie podły dzień :(
    Pokłóciłam się z mężem, zanosiłam się płaczem a jak kichnęłam to myślałam ze mi macice rozerwie.

Macie czasami takie doły ze świat się kończy i płaczecie głośno?

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:

Pokłóciłam się z mężem, zanosiłam się płaczem a jak kichnęłam to myślałam ze mi macice rozerwie.

nie przejmuj sie, jutro bedzie lepiej!! Kazda z nas mysle ,ze ma takie gorsze dni, ja jakis tydzien temu plakalam praktycznie caly dzien. Mojego staregi od miesiaca nie ma. wdomu w piatek wraca i chyba sobie nie zdaje jeszcze sprawy ze bedzie musial nadrabiac stracony czas. co do bicia serduszka nie wiedzialam ze szkodi, ja dzis jak bylam to u takiej dosc doswiadczonej pani doktor z dobrym sprzetem. wiec mam nadzieje, ze wiedza lekarze co robia :)

lilly. lubi tę wiadomość

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • Agajaga Nowa

Wysłany: 6 czerwca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maławina wrote:
    Agajaga o ktorej masz wizytę?

U mnie dobrze, w tydzień od ostatniej wizyty pojawił sie i pęcherzyk i zarodek z bijącym serduszkiem. Na razie bardzo malutki 2,3 mm, ale lekarka stwierdziła, że istnieje pewnie jakoś od wczoraj. Uspokoiłam się, że to nie ciąża pozamaciczna i staram się myśleć pozytywnie. Następna wizyta za miesiąc.

Paulcia28, Maławina, Tosia2323, olkakarolka, Agnuka, cotton, Kobobo, bereda11, Marciiik lubią tę wiadomość

Agaaa
  • Maławina Znajoma

Wysłany: 6 czerwca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Agajaga jak się cieszę :)

Agajaga lubi tę wiadomość

7u223e3kiwdhd3ct.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    ja slepo lece do szpitala kliniczniego na Borowskiej, Kamieńskiego odradzam - rodzilam tam w wieku 22 lat i potraktowano mnie jak patologie... do tego dwie lazienki na cały oddział, dramat.
    na Borowskiej za to mega, zajeli sie mna od razu jak przyjechalam z krwawieniem i od razu mnie przyjeli, jak przyjechalam na kontrolne usg potem, nie było nic widać, a beta szła do góry. nie kazali mi wracac i czekac tylko od razu na obserwacje na oddzial.

wiadomo, ze każda ma inne doświadczenia, trafiła na innych ludzi. takze ciezko sie kierować tak naprawde opinią innych...

Polecam Oleśnice :) dużo dziewczyn przyjeżdża do nas rodzic z Wrocławia. Mamy super opiekę położnych i lekarzy. Poczytajcie opienie

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GaliGall wrote:
    Wspanialosci;) ile
    Ma cm bo nie moge dojrzec :p

całe 2,24cm

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:

Jako takie bijące serduszko można zaobserwować normalnie przez usg bo po prostu miga kawałek obrazu(miejsca) gdzie powinno znajdować się serduszko.Mi lekarka tylko na kilka sekund pokazała rytm bicia serduszka przez doppler bo bardzo byłam zdenerwowana przez ten mój zanik objawów. A propo zaniku wyłam cały dzień i tak się wydarłam na męża że aż samej mi było wstyd ale on mnie tylko przytulił na szczęście bez focha. Nie przejmuj się każda z nas ma takie dni kiedy to mija na nowo można cieszyć się ciążą

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwciaaa wrote:
    Czy są tutaj mamusie,które spodziewają sie drugiego dziecka albo kolejnej ciązy? Czy przy kolejnych brzuch zaokrągla się wcześniej?

Ja sie wybije z tlumu :) to moja druga ciaza I do tego praktycznie rok po roku.
    W pierwszej ciazy brzuszek zaczal sie pojawiac juz w 8-9 tygodniu i od razu nabieralam duzo kilogramow. W 12 tygodniu mialam juz bardzo pokazny brzuszek.
    Teraz nie widac jeszcze nic a ja od poczatku ciazy nawet schudlam 1,5 kg :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki ja mam wszystko. Jesli bedzie druga corka to doslownie wszystko, jesli bedzie syn to chociaz z ciuszkami sobie zaszaleje :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was też ma problemy ze snem ? Ja nie pracuje, więc nie wstaje rano, a budzę się 5-6 i już koniec mojego spania :(

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to najchętniej przespalabym cały dzień :) za to dzisiaj zaś mnie wszystko ciągnie, ale liczę na to że to dobry ból ;)

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Polecam Oleśnice :) dużo dziewczyn przyjeżdża do nas rodzic z Wrocławia. Mamy super opiekę położnych i lekarzy. Poczytajcie opienie

Słyszałam, też się zastanawiałam :P tyle, że my totalnie jesteśmy nie zmotoryzowani... Więc muszę to sobie dobrze przemyśleć.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przychodzę z pracy to już nie mam siły na nic ale między 7 a 8 tygodniem było jeszcze gorzej bo w pracy zasypiałam i kusiło mnie żeby iść na l4 :D ale u nas klimatyzacji nie ma i wszyscy się męczymy

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Jak przychodzę z pracy to już nie mam siły na nic ale między 7 a 8 tygodniem było jeszcze gorzej bo w pracy zasypiałam i kusiło mnie żeby iść na l4 :D ale u nas klimatyzacji nie ma i wszyscy się męczymy

ja byłam na uczelni bez klimy, wytrzymałam tam 3h... myślałam, że padnę. Byłam zła na siebie, że poszłam...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GaliGall wrote:
    Czy któraś z Was też ma problemy ze snem ? Ja nie pracuje, więc nie wstaje rano, a budzę się 5-6 i już koniec mojego spania :(

Ja bez problemu bo padam po pracy. Ale budze sie wczesnie. Tez pomiedzy 5 a 6 ale wstaje i po prostu jade do pracy.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • MaryAnn Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja budzę się średnio 3 razy w nocy, rano jest tragedia z wstawaniem, a że jeszcze niestety pracuję, to nie wpływa to za dobrze na moją efektywność, więc pewnie niedługo skorzystam ze zwolnienia lekarskiego...

👶11.01.2019 r. ❤️ ♀️
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy coraz rzadziej się budzę :) ale dziś to sobie pospałam :P ja za to przed ciążą wstawałam 5 bez problemu, do pracy na 8 i z domu wychodziłam 7.30 ale mimo wszystko, a to siebie ogarnęłam, a to obiad ugotowałam :P a teraz? oj... leniuszek się załączył :D

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od wczoraj głowa boli. Na szczęście kupiłam sobie już na zas te okłady chłodzące. Ale to dopiero po pracy. Jakoś wytrzymam. Później się będę lenic całe popołudnie i wieczór :)

uwo99n73lnbybmmo.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ