Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hehehe moja kumpela musiala kabanosy zjesc i kotleta ;p i przeszlo ;) teraz ja juz nie ciagnie. Moze sprobuj z jedna rzecza i moze odpusci?

Do trzech razy sztuka... jak 3 raz zawola to sie zlamie :D

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tsh okolo 1.5 a teraz w ciążyzrobiłam i 0.58 i zastanawuam sie czy jodid brac :/ tak rozmawiacie o lekach ja jeszcze nie zaczelam suplementacji od gina bo na mysl o tabsach mam hafta prawie w buzi :p ale to tylko wit D jodid i jakis prevenit.
    Nie ma co porownywac wielkości dzieci. Tak jak przy porodzie jedno ma 2500 drugie 3400 trzecie 4500 tak teraz tez sa roznej wielkosci :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ucięłam komara na 1.5 h i śniło mi się, że poszłam do lidla po naleśniki z serem.
    Jeszcze walczę, ale już powoli się ubieram :D

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm zjadłabym naleśniki :) o mnie cud. Paczki w domu leżą nietknięte. Jeszcze niedawno nie do pomyślenia :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy zaraz czy mam suwaczek ;) Dziewczyny zaszalalam dzis i kupilam pierwsze ciuszki , 3 body i jedne spiochy sprawilo mi to duzo radosci :) Nie wierze w zadne przesady , co ma sie stac to sie stanie .

GaliGall, Paulcia28 lubią tę wiadomość

nzjdskjowix3r3hl.png
  • GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Zobaczymy zaraz czy mam suwaczek ;) Dziewczyny zaszalalam dzis i kupilam pierwsze ciuszki , 3 body i jedne spiochy sprawilo mi to duzo radosci :) Nie wierze w zadne przesady , co ma sie stac to sie stanie .

Ja tez nie wierze i wole sobie kupowac powoli na spokojnie, niz pozniej wydac miliony za jednym razem:D tak to jakos mniej boli.

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GaliGali co juz masz ???

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za man tez chodza naslesniki z twarogiem juz kilka dni , chyba dzis zrobie na kolacje ? Jednak po 4 h sprzataniu , padlam , brzuch zaczal bolec i plecki, wiec leze sobie .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli na kiedy masz termin? Widze ze jestes 2 dni do przodu odemnie ;)

nzjdskjowix3r3hl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Witam i gratuluję wszystkim styczniówkom :)

Po krótce moja historia staraliśmy się od jakieś 2/3 lat w wrześniu 2017 zobaczyłam 2 kreski wielka radość, niestety około 8 tygodnia po usg stwierdzona ciąża obumarła 2 tygodnie później zaczęło się poronienie przeszłam zabieg i przestałam myśleć o drugiej ciąży. Zaczęłam żyć, schudłam i zajęłam się sobą.
    Bez starań i w totalnym szoku zobaczyłam 2 kreski pod koniec kwietnia tego roku. Nikomu nie mówiłam do 6 tygodnia potem powiedziałam mężowi. Na usg tylko pęcherzyk, dostałam duphaston. Od 7 tygodnia dopadły mnie mdłości koszmarne zmęczenie i lekko bolące piersi. Na koniec 8 tygodnia wszystko ustąpiło jak ręką odjął i nożem obciął. Wpadłam w panikę chodziłam jak struta przez kilka dni (nadal bez objawów) przeczytałam cały internet wszędzie poronienia więc i ja już zaczęłam się żegnać z ciążą.
    9 tydzień duphaston się skończył poszłam po receptę lekarz wysłał mnie na usg. I zobaczyłam. Małego bąbelka z bijącym serduszkiem i machającymi mini rączkami.
    Termin mam na 8 stycznia.

Seli, Agnuka, Tosia2323, mommytobe, Paulcia28, cotton, MaryAnn, bereda11 lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj spaceangel :) ja też dziś pierwszy raz w życiu widziałam maluskie ruszajace się nóżki:)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Seli na kiedy masz termin? Widze ze jestes 2 dni do przodu odemnie ;)

03.01 :P ale nie kazał mi się przywiązywać, bo z prenatalnych jest pewniejszy :)

Ja za to cieszę się ze zmienionego dupka na lutkę dowcipną. Bo mój żołądek odpoczął odrobinę :P

Kurczę, coraz częściej jestem głodna... A teraz to nie wiem nawet co zjeść a nic mi się robić nie chce... Dziś się nastałam na nogach to plecy bolą całe aż między łopatkami, mąż trochę pomasował, odleżałam i lepiej jest. Ale oprócz tego przywaliłam o ławę w udo ;/ i też boli bo mam całe zarysowane... Jestem fajtłapą okropną ;/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    GaliGali co juz masz ???

z ciuszkow to mam jeden secik body z czapeczka , dwa body tez taki komplet jordana (ja koszykarka wiec musialam) 3 czapeczki:) a tak mam gadzeciki narazie z allie plecaczek dla mnie na butelki ,pieluchy itp. termometr do wody, taka poduche miekka do wanienki, obcinaczki do pazurkow, buciki mam jedne w sumie tez , i czekam jeszcze na body i pajacyk :D

bereda11 lubi tę wiadomość

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:

Po krótce moja historia staraliśmy się od jakieś 2/3 lat w wrześniu 2017 zobaczyłam 2 kreski wielka radość, niestety około 8 tygodnia po usg stwierdzona ciąża obumarła 2 tygodnie później zaczęło się poronienie przeszłam zabieg i przestałam myśleć o drugiej ciąży. Zaczęłam żyć, schudłam i zajęłam się sobą.
    Bez starań i w totalnym szoku zobaczyłam 2 kreski pod koniec kwietnia tego roku. Nikomu nie mówiłam do 6 tygodnia potem powiedziałam mężowi. Na usg tylko pęcherzyk, dostałam duphaston. Od 7 tygodnia dopadły mnie mdłości koszmarne zmęczenie i lekko bolące piersi. Na koniec 8 tygodnia wszystko ustąpiło jak ręką odjął i nożem obciął. Wpadłam w panikę chodziłam jak struta przez kilka dni (nadal bez objawów) przeczytałam cały internet wszędzie poronienia więc i ja już zaczęłam się żegnać z ciążą.
    9 tydzień duphaston się skończył poszłam po receptę lekarz wysłał mnie na usg. I zobaczyłam. Małego bąbelka z bijącym serduszkiem i machającymi mini rączkami.

witaj :D Taki widok to niesamowita radocha!

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Za man tez chodza naslesniki z twarogiem juz kilka dni , chyba dzis zrobie na kolacje ? Jednak po 4 h sprzataniu , padlam , brzuch zaczal bolec i plecki, wiec leze sobie .

jaaa! chyba lece robic naleśniki ^^ co uslysze, przeczytam, zobacze o czyms do jedzenia, od razu jadlabym :D a naleśniki zawsze na propsie :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w listopadzie kupiłam body z kotkami, kupiłam matę z kotkami i przewijak taki przenośny :P A ostatnio kupiliśmy w tesco 3 pack bodów bo były prześliczne, wcześniej misio kocyk, dziś oglądaliśmy z TinyLove bujak 3w1 i gdyby nie to, że muszę w tym miesiącu na inne wydatki kasę przeznaczyć to już by było zamówione :P Ale też chce szaleć dopiero w połowie lipca, jak zrobimy małe przemeblowanie i dokupimy komodę by było gdzie składować rzeczy.

Mam upatrzone też pieluszki newborn plus, z wkładami 3 szt ale drogie i też muszą poczekać. Wanienkę wieloryba do kąpania, wózek i parę innych pierdół :P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:

gratuluje! my tak mamy,że jak sa objawy to narzekamy, ale jak odchodzą tojeszcze bardziej sie stresujemy, że cos nie tak. doskonale Cie rozumiem, mam tak samo :)

Seli, a myslalaś, gdzie chcesz rodzic? we wro?

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Witaj spaceangel :) ja też dziś pierwszy raz w życiu widziałam maluskie ruszajace się nóżki:)

Dokładnie :) zamykasz oczy i widzisz jak bije serduszko i ruszają się rączki/nóżki nie ma nic piękniejszego

MonaLiza lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja w listopadzie kupiłam body z kotkami, kupiłam matę z kotkami i przewijak taki przenośny :P A ostatnio kupiliśmy w tesco 3 pack bodów bo były prześliczne, wcześniej misio kocyk, dziś oglądaliśmy z TinyLove bujak 3w1 i gdyby nie to, że muszę w tym miesiącu na inne wydatki kasę przeznaczyć to już by było zamówione :P Ale też chce szaleć dopiero w połowie lipca, jak zrobimy małe przemeblowanie i dokupimy komodę by było gdzie składować rzeczy.

Mam upatrzone też pieluszki newborn plus, z wkładami 3 szt ale drogie i też muszą poczekać. Wanienkę wieloryba do kąpania, wózek i parę innych pierdół :P

mialam z pierworodnym bujak z tinylove, ten o ktorym piszesz i meeega polecam, bardzo długo nam slużyl i awaryjnie jak musielismy lezec w szpitalu, sluzyl jako łóżeczko. bardzo bardzo polecam, zaluje ze oddalam, ale jeszcze niedawno byłam pewna ze wiecej dzieci nie bedzie :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    mialam z pierworodnym bujak z tinylove, ten o ktorym piszesz i meeega polecam, bardzo długo nam slużyl i awaryjnie jak musielismy lezec w szpitalu, sluzyl jako łóżeczko. bardzo bardzo polecam, zaluje ze oddalam, ale jeszcze niedawno byłam pewna ze wiecej dzieci nie bedzie :)

O :D to jeszcze fajnie, że polecasz :D

A co do porodu, nie mam pojęcia... Boje się, że mnie ponacinają, albo, że źle poród odbiorą i ogólnie siedzę na "hallo wrocław - gdzie rodzić" i tyle opinii sprzecznych, że nie wiem.

dZhdp1.png

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ