X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GaliGall wrote:
    ix464z.jpg

Malusi i slicznusi kropek ;)

GaliGall, bereda11 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Masz kochaną mamę :) Ja muszę sama bo mój nie potrafi gotować a bliskiego nikogo nie mam w pobliżu. Dziś śmigam więc korzystam :) Choć plecy dają się we znaki jak tak na nogach stoję i robię co chwila.
    Moj partner i mama na zmianę gotują :)

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Isto Seli jak miło że pamiętacie o mnie :) jestem u mamy nadrabialam Was . U mnie cudne wieści. Widziałam maluszka wygląda jak misio i tanczyl dla mnie bioderkami :) widac juz raczki i nozki. Ale zdjecie wyszlo kiepskawo. tak sie cieszę ! Tylko raz zerknelam na monitor i było 7w8d - możliwe to ? A na wydruku mam 7w6d i crl 1,47.

Nie wiem w sumie. Mogl cos zle zmierzyc?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Jeszcze tylko 9 dni i wizyta !
    Juz sie nie moge zobaczyc az zobacze maluszka.
    Musze wyprosic lekarza zeby mi dal zdjecie na pamiatke tym razem :)
    No i pewnie umowimy sie tez na prenatalne na tej wizycie :)
    15 czerwca masz wizytę?

Nowy początek <3
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Isto Seli jak miło że pamiętacie o mnie :) jestem u mamy nadrabialam Was . U mnie cudne wieści. Widziałam maluszka wygląda jak misio i tanczyl dla mnie bioderkami :) widac juz raczki i nozki. Ale zdjecie wyszlo kiepskawo. tak sie cieszę ! Tylko raz zerknelam na monitor i było 7w8d - możliwe to ? A na wydruku mam 7w6d i crl 1,47.

Pewnie zle spojzalas kochana I tam caly czas bylo 7w6d bo nie istnieje cos takiego jak 7w8d :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Moj partner i mama na zmianę gotują :)

Ja mojego czegos tam nauczylam, ale niewiele ;) ogolnie sama musze zadbac o obiad ;p Jeszcze jak moj wraca 16.30 to bym padla do tego momentu a jeszcze zanim cos przyrzadzilby... ;p

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Pewnie zle spojzalas kochana I tam caly czas bylo 7w6d bo nie istnieje cos takiego jak 7w8d :)

Ano ;p

dZhdp1.png

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Moj 2 mm większy :)

Nowy początek <3
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja mojego czegos tam nauczylam, ale niewiele ;) ogolnie sama musze zadbac o obiad ;p Jeszcze jak moj wraca 16.30 to bym padla do tego momentu a jeszcze zanim cos przyrzadzilby... ;p
    Ja przez ten reżim łóżkowy niewiele mogę, moj mi szykuje jedzenie i albo mam nw stoliku albo do podgrzania. Śniadania i kolacje podaje mi do łóżka jak jest w domu robi zakupy..

Dzisiaj tak smaki zmieszalam ze na sama myśl jest mi niedobrze.. Pierogi z truskawkami a po chwili łosoś pieczony.. Bleee

Nowy początek <3
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też za 9 dni wizyta, szkoda, że się tak dłuży :)

sallvie lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    15 czerwca masz wizytę?

Tak jest :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Ja przez ten reżim łóżkowy niewiele mogę, moj mi szykuje jedzenie i albo mam nw stoliku albo do podgrzania. Śniadania i kolacje podaje mi do łóżka jak jest w domu robi zakupy..

Dzisiaj tak smaki zmieszalam ze na sama myśl jest mi niedobrze.. Pierogi z truskawkami a po chwili łosoś pieczony.. Bleee

Moj pewnie by mi tez cos tam naszykowal ale szalu by nie bylo... Jakbym byla pod takim rezimem to bym padla bo nie mam nikogo prucz meza ;p a on jakby sie nie staral to i tak kucharzem nie zostanie. Dobre to, ze sobie cos upichce, wyjde po drobne zakupy... ale ogolnie zwariuje nad papierami. Musze gdzies sie wyrwac do ludzi ;p

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    A no może źle spojrzałam. Ale to jak dzisiaj na fotce jest niższy tydzień niż ostatnio to co słabo rośnie ? Czy po prostu te pomiary to nie są tak dokładne ?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz tez mam 15 czerwca wizyte :)) teraz dłużej czekam ale świadomie.. Mój dba o mnie... Tym bardziej, ze mam problemy z tym cukrem więc kombinuje ciągle :)

Nowy początek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoo, ile do nadrobienia :) - odnośnie tsh - nie bralam od razu przy wyniku 2,4/potem 2,2, bo to jednak jeszcze w normie i wiem, że dziewczyny pisały, że nawet przy 2,7 lekarze często jeszcze tylko monitorują, a nie od razu leki. zobacze w pt jak wyjdzie reszta badań - ft3 i ft4.

ja w domu mam dwa koty i oba przytulaski:) gotuje sama bo mąż wraca o 18.00 z pracy, mama blisko mieszka, ale sama duzo pracuje, a i za bardzo gotować nie lubi.

od wczoraj meeega nie mdli, ale bez wymiotów. zauważylam, że mocniej, jak mam dłuższą przerwe w jedzeniu . także sporo jem.

zaczęłam jezdzić! (teorie juz kiedys mialam zrobiona, ale na tym staneło). teraz sie spiełam i do końca czerwca co dwa dni lekcja. dzisiaj - masakra, jakas komedia moglaby z tego powstac.

moja wizyta bedzie 11.06 i ciekawa jestem czy wiek ciazy pozostanie taki sam, czy wyjdzie jakas róznica.

• sallvie Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    A no może źle spojrzałam. Ale to jak dzisiaj na fotce jest niższy tydzień niż ostatnio to co słabo rośnie ? Czy po prostu te pomiary to nie są tak dokładne ?

Mysle ze pomiary sa zle robione :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu ja od 3 lat nie jem mięsa... a tu młoda mnie tak gnębi ochotą na mięso ,że szok. pare dni temu chodziła za mną dobrze spieczona kiełbasa z grilla dzisiaj spaghetti... masakra jakaś, jeszcze walcze i dostarczam białko w innej postaci,ale nie wiem czy dam rade tak długo walczyć z nią :P

w57v9jcgtlvfpqvt.png
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mi lekarz powiedzial, że wystarczy koło 2...

Mi endo powiedziala ze najlepiej jesli będzie sie utrzymywac na poziomie 1.

MonaLiza, Isia86 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GaliGall wrote:
    Boziu ja od 3 lat nie jem mięsa... a tu młoda mnie tak gnębi ochotą na mięso ,że szok. pare dni temu chodziła za mną dobrze spieczona kiełbasa z grilla dzisiaj spaghetti... masakra jakaś, jeszcze walcze i dostarczam białko w innej postaci,ale nie wiem czy dam rade tak długo walczyć z nią :P

podziwiam, ja jestem bardzo miesna, a teraz mysle tylko o smażonej kiełbasie z cebulką i musztarda:)

olkakarolka lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GaliGall wrote:

Hehehe moja kumpela musiala kabanosy zjesc i kotleta ;p i przeszlo ;) teraz ja juz nie ciagnie. Moze sprobuj z jedna rzecza i moze odpusci?

dZhdp1.png

‹‹ 230 231 232 233 234 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ