X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    jaaa! chyba lece robic naleśniki ^^ co uslysze, przeczytam, zobacze o czyms do jedzenia, od razu jadlabym :D a naleśniki zawsze na propsie :)

Jezu przestańcie o tych naleśnikach :P co z tego żebym zeżarła jak potem mnie mdli albo do kibla od razu lecę. Musiałabym jednego zjeść żeby mnie nie zemdliło ale to nieosiągalne

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie - masz nadal na sprzedaz Clexane??

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio co kilka dni pęka mi głowa więc podzielę się sprawdzonym sposobem jeżeli któraś z Was też cierpi. Wkład do zamrażarki owijam w starą koszulkę i śpię z czołem na nim. Może którejś to pomoże :D

anika82, Paulcia28, Kobobo lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    O :D to jeszcze fajnie, że polecasz :D

A co do porodu, nie mam pojęcia... Boje się, że mnie ponacinają, albo, że źle poród odbiorą i ogólnie siedzę na "hallo wrocław - gdzie rodzić" i tyle opinii sprzecznych, że nie wiem.

ja slepo lece do szpitala kliniczniego na Borowskiej, Kamieńskiego odradzam - rodzilam tam w wieku 22 lat i potraktowano mnie jak patologie... do tego dwie lazienki na cały oddział, dramat.
    na Borowskiej za to mega, zajeli sie mna od razu jak przyjechalam z krwawieniem i od razu mnie przyjeli, jak przyjechalam na kontrolne usg potem, nie było nic widać, a beta szła do góry. nie kazali mi wracac i czekac tylko od razu na obserwacje na oddzial.

wiadomo, ze każda ma inne doświadczenia, trafiła na innych ludzi. takze ciezko sie kierować tak naprawde opinią innych...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tutaj mamusie,które spodziewają sie drugiego dziecka albo kolejnej ciązy? Czy przy kolejnych brzuch zaokrągla się wcześniej?

bereda11 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Ostatnio co kilka dni pęka mi głowa więc podzielę się sprawdzonym sposobem jeżeli któraś z Was też cierpi. Wkład do zamrażarki owijam w starą koszulkę i śpię z czołem na nim. Może którejś to pomoże :D

potwierdzam! miewam migreny, teraz w ciązy tez mi sie zdarzylo i zimne okłady naprawde pomagają.

Kobobo lubi tę wiadomość

• Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli macie wiecej rzeczy niz ja :) czyli od dzisiaj jestem rozgrzeszona z kupywania rzeczy maluszkowi :D Gali gali koszykarka ?? to sie wcale nie dziwie , ze kupilas komplecik dla malucha . Tyle jest slicznych rzeczy

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    ja slepo lece do szpitala kliniczniego na Borowskiej, Kamieńskiego odradzam - rodzilam tam w wieku 22 lat i potraktowano mnie jak patologie... do tego dwie lazienki na cały oddział, dramat.
    na Borowskiej za to mega, zajeli sie mna od razu jak przyjechalam z krwawieniem i od razu mnie przyjeli, jak przyjechalam na kontrolne usg potem, nie było nic widać, a beta szła do góry. nie kazali mi wracac i czekac tylko od razu na obserwacje na oddzial.

wiadomo, ze każda ma inne doświadczenia, trafiła na innych ludzi. takze ciezko sie kierować tak naprawde opinią innych...

Masz rację, ale jakieś pobieżne opinie są... Podobno na klinikach tną jak leci... Teraz żona kuzyna męża rodziła ponad tydzień na brochowie i ogólnie chyba zadowolona...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sali ja ma termin z wielkosci maluszka na 1 stycznia :) Sylwciiaa ja bede mama 2 dziecka ,a w sumie 4 ciaza . Brzuch mi wypchalo juz 2 tyg temu , przytylam z 1,5 kg , cycki urosly .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O... A wiecie co? Może któraś miała podobnie... W październiku zaczęła niepokoić mnie prawa pierś, poszłam na usg, bo siniała po jednej stronie i ogólnie nabrzmiała. Na usg nic nie wykryło, niby hormonalnie szalała, jedna ginka powiedziała, że może to być od prolaktyny ale tą miałam dobrą bardzo. I tak od 2 miesięcy był spokój. Dziś normalnie ta prawa to gigant, a do tego znów siny w tamtym miejscu ;/ wybiorę się na usg ale martwi mnie, że to znów nic nie wykryje i nie wiem... A raczej nie jest to normalne jak sinieje...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Sali ja ma termin z wielkosci maluszka na 1 stycznia :) Sylwciiaa ja bede mama 2 dziecka ,a w sumie 4 ciaza . Brzuch mi wypchalo juz 2 tyg temu , przytylam z 1,5 kg , cycki urosly .

U mnie kurcze brzucha nie ma a zamiast przytyć to jeszcze trochę schudłam. Ale mam sporą nadwagę to może dlatego

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    U mnie kurcze brzucha nie ma a zamiast przytyć to jeszcze trochę schudłam. Ale mam sporą nadwagę to może dlatego
    Myślę, że na tycie to jeszcze jest czas :P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwciaaa wrote:
    Czy są tutaj mamusie,które spodziewają sie drugiego dziecka albo kolejnej ciązy? Czy przy kolejnych brzuch zaokrągla się wcześniej?
    Jaaa,juz jestem zaokraglona.. 10tyg. W pierwszej do 5mc nic

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    34506495_1978700158870219_2508443896535580672_n.jpg?_nc_cat=0&oh=7c7f15d24b365864accdda07e4b74e2d&oe=5BBC38B8

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 23:04

Anika91., Maławina, Seli, olkakarolka, MonaLiza, Tosia2323, Paulcia28, Mila83, cotton, mersiak, Zośkaaa, sallvie, MaryAnn, Agnuka, mommytobe, Sanka, bereda11, Asia8787 lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój malutek :)

Paulcia28, Paulina 90, bereda11 lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwciaaa wrote:
    Ja czekam na drugie dziecko. I mi brzuch szybko wyskoczył. Nawet lekarz jak byłam na pierwszej wizycie zwrócił na to uwagę i szukał bliźniąt;). Zresztą w pierwszej ciąży w 20 tyg pytali mnie kiedy poród

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    O... A wiecie co? Może któraś miała podobnie... W październiku zaczęła niepokoić mnie prawa pierś, poszłam na usg, bo siniała po jednej stronie i ogólnie nabrzmiała. Na usg nic nie wykryło, niby hormonalnie szalała, jedna ginka powiedziała, że może to być od prolaktyny ale tą miałam dobrą bardzo. I tak od 2 miesięcy był spokój. Dziś normalnie ta prawa to gigant, a do tego znów siny w tamtym miejscu ;/ wybiorę się na usg ale martwi mnie, że to znów nic nie wykryje i nie wiem... A raczej nie jest to normalne jak sinieje...
    Moja koleżanka miała. Bardzo ja to bolało. Dostała antybiotyk i po 2 tyg przeezlo

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    Moja koleżanka miała. Bardzo ja to bolało. Dostała antybiotyk i po 2 tyg przeezlo

mnie nie boli jakoś mocno ani w sumie w ogóle, teraz jedynie są mocno wrażliwe. Nie wiem jak w ciąży to by wyglądało jakby coś wykryli...

Tosia2323 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• WiolaB Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    TO DLA CIEBIE:
    https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/34165032_2185274755048940_3216728482327298048_n.jpg?_nc_cat=0&oh=d7e167616568a42d86d3bdf8b11a95df&oe=5BBD842B

:D:D:D

O jaaaaa <3<3<3<3<3 ale ekstra mmm

Ja wizytę też mam 15 i czekam z niecierpliwością :)

oar8skjo700e5rvp.png

Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
    Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD <3
    Ponad 2 lata walki.
  • GaliGall Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Czyli macie wiecej rzeczy niz ja :) czyli od dzisiaj jestem rozgrzeszona z kupywania rzeczy maluszkowi :D Gali gali koszykarka ?? to sie wcale nie dziwie , ze kupilas komplecik dla malucha . Tyle jest slicznych rzeczy

Jasne ze jestes rozgrzeszona :D zgadza sie, koszykarka , ale
    Srodowisko jeszcze nie wie o ciazy wiec moja agentka tylko czeka az bedzie mogla powiedziec ze nigdzie nie zagram bo ciaza. Dzisiaj do mnie dzwoni i mowi : „ kuzwa Gali prezes z xxx klubu juz mi zyc nie daje. Proponuje takie warunki z kosmosu byle bys podpisala” mowie do niej to ogarnij z data na przod i po porodzie jakos wroce :D smiac mi sie chce z niej bo jest biedna , ale nie chce jeszcze tego oglaszac:)

w57v9jcgtlvfpqvt.png
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ