X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja budzę sie codziennie około 4-5 na siku i czasami trochę leżę bo nie mogę od razu zasnąć

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie bez problemu. Nawet za duzo. Od 21 do 7-8. I w dzien zdarzy mi sie przysnac na pol godziny. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 08:38

Kobobo lubi tę wiadomość

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym spała ciągle, ale nocki mam bardzo czujny sen.. I lekko śpię przez co jestem nieprzytomna w dzień i mogę spać co chwilę

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciągu dnia też mam zniżkę i różnie... Staram się jednak tylko poleżeć ale nie spać.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja budzę się co godzinę , dwie. A dodatkowo mam mały budzik, który wstaje w nocy i musi do mamusi się przytulić tak ok 5 rano. Mimo częstego wstawania mam problemy z zaśnięciem. A jak u was z jedzeniem w nocy? Podjadacie? Bo ja wstaję i za którymś razem coś muszę skubnąć

Paulcia28 lubi tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jem :p daje radę :) za to muszę zjeść późno wieczorem.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami jem w nocy ale rzadko. Ogólnie co 2-3 h jestem mega głodna. Wczoraj około 20 zjadłam kolacje a o 23 dopadł mnie taki głód ze aż mi się ręce trzęsły. Wciągnęłam 2,5 bułki z nutella i poszłam spać. Normalnie uwielbiam słodycze, a w ciazy mnie jakoś do nich nie ciągnie. Wczoraj straszna ochota wyjątkowo mnie naszła na płatki czekoladowe ale nie miałam wiec została nutella

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 09:05

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaczęło mulić całymi dniami :(

Nowy początek <3
  • Marin Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przez ostatnie 2 tyg coś się poprzestawialo i budziła się ok. 3-4 i juz nie spałam. Też mnie to denerwowalo. A dziś właśnie wstałam.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co godzina... :P ale jem małe porcje, bo się najadam a zaraz głodna jestem :P Ale u mnie to tylko dumle wchodzą, jeden na dzień może być :P Więcej chyba nie potrafi przyjąć :)

dZhdp1.png

• Maławina Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która z Was boerze Acard w ciąży i z jakiego powodu?

7u223e3kiwdhd3ct.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyspałam sie ostatnio przed 1wszą ciążą także koszystajcie póki możecie :p

Maławina, Kobobo, Marciiik lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maławina wrote:
    Ja biore i heparyne. IO.. I wcześniejsze straty

Nowy początek <3
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a wy tez macie rozne koszmary?? sniło mi sie ze mi wycinał jakis facet dziecko z brzucha a ja dostałam jakis zastrzyk i nie miałam jak sie bronic.... :( dzisiaj znowu sniło mi sie ze urodziłam synka.... ciagle mi sie sni synek.... hmmm... wazne zeby bylo zdrowe dla mnie to najwazniejsze!!! moze dlatego ze marzy mi sie córeczka mam takie sny??

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koszmarów akurat nie mam ale strasznie głupie sny. Ponoc to w ciazy sie zdarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 09:57

Agulaa30 lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj miałam przez pierwsze 2 tygodnie koszmary... Masakra! Jak nie, że wody już mi odchodzą albo, że pusty pęcherzyk, że serce przestało być... Teraz chyba organizm uspokoił odrobine hormony i śpie spokojnie.

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maławina wrote:

Ja biorę + zastrzyki z heparyny. Powód? Dwie straty ciąży i mutacje mthfr i pai. Zastrzyki już mi sie zaczynają brzydzic, chyba mi sie zrosty porobiły bo juz dwa razy igły nie mogłam wbić... tylko 1/3 jej długości i dalej ani rusz :(

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    dziewczyny a wy tez macie rozne koszmary?? sniło mi sie ze mi wycinał jakis facet dziecko z brzucha a ja dostałam jakis zastrzyk i nie miałam jak sie bronic.... :( dzisiaj znowu sniło mi sie ze urodziłam synka.... ciagle mi sie sni synek.... hmmm... wazne zeby bylo zdrowe dla mnie to najwazniejsze!!! moze dlatego ze marzy mi sie córeczka mam takie sny??

Poczatkowo miałam sny związane z ciąża, na szczęście juz jest spokoj. Ale jakies głupie sny, pierdoły i erotyki nadal mi się śnią ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Dzis miałam masakryczna noc:( generalnie zawsze piłam raczej niedużo kawy i zawsze jakaś taka rozcieńczona mlekiem, bardziej napój kawowy niż kawę. Od czasy starań raczej odstawiłam chyba ze faktycznie jakiś cięższy dzien był. Wczoraj miałam taki słabszy dzien i wypiłam w obiad cappuccino. Boże dziewczyny co sie działo.. byłam taka nakręcona caly wieczor, serce mi waliło jak oszalałe, słabo, płytko przez to spałam, a jak rano wstałam to to serce dalej bilo jak szalone.. mam wrażenie ze dopiero teraz przestaje.. chyba nie muszę Wam mowić jak sie zdenerwowałam i zamartwialam czy to nie wpłynie negatywnie na maleństwo.. ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 10:18

• Renata 95 Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maławina wrote:

Ja biorę przez wcześniejsze straty plus wyszły mi jakieś mutacje w badaniach genetycznych. Tylko one teoretycznie nie są rekomendowane jako wskazania do Acardu i heparyny (też biorę), ale chyba sporo lekarzy woli przepisać za dużo niż za mało.

cd9b3e3kvxy0kc47.png
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ