STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wolę teraz słuchać lekarzy. W poprzedniej ciąży jak powiedziałam że swędzą mnie stopy i dłonie to na drugi dzień w szpitalu na oddziale wylądowałam bo okazało się że mam cholestazę która jest bardzo groźna dla dziecka... a zastanawiałam się czy wogule o tym mówić lekarzowi.
-
Ej, jak radzicie sobie z bólem głowy? Nie wiem co to ale tak mnie złapało, że masakra... nie jest to migrena, ale aż muszę leżeć, tak boli, że masakra
-
Nynka86 wrote:Wolę teraz słuchać lekarzy. W poprzedniej ciąży jak powiedziałam że swędzą mnie stopy i dłonie to na drugi dzień w szpitalu na oddziale wylądowałam bo okazało się że mam cholestazę która jest bardzo groźna dla dziecka... a zastanawiałam się czy wogule o tym mówić lekarzowi.
Jej, nie pomyślałabym... Mnie czasem swędzi skóra brzucha i od razu mam schizę, że tworzą się rozstępy :p ale to jak mnie mocno wzdyma... -
katepr wrote:Seli paracetamol nie jest szkodliwy w ciąży także po co się męczyć ja brałam na samym początku jak młody mnie zaraził jakimś wirusem
Muszę kupić bo w domu nie mam nic ;/ a ja co prawda rzadko sięgałam po mocne tabletki ale jak coś mnie już zabolało to tylko ibuprofen 400 -
Seli wrote:Ej, jak radzicie sobie z bólem głowy? Nie wiem co to ale tak mnie złapało, że masakra... nie jest to migrena, ale aż muszę leżeć, tak boli, że masakra
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
mersiak wrote:Mi gin kazał brać paracetamol na ból głowy.. do 3 tab dziennie
muszę kupić sobie jakiś apap... Ale napiłam się zwykłej kawy z mlekiem i jest lepiej -
Kobiety na jakie bóle mam się nastawiać teraz? bo w sumie nie wiem jaki ból jest normalnym.. wiem, że macica się powiększa ale co znaczy normalny ból a kiedy mam się martwić? Miałam bolesne miesiączki..
Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków... -
Ciężko powiedzieć, każda pewnie będzie nieco inaczej to odczuwać.
U mnie są ciągnięcia, kucia i takie lekkie bóle bardzo nisko. Lekarz powiedział, że normalne bo wszystko się rozciąga. Jednak nigdy to nie trwa długo, są to raczej minutowe kucia, albo ciągnięcia.
-
olkakarolka wrote:Właśnie dzisiaj mnie boli i ciągnie jak.na miesiączkę plus do tego mam zaparcia.. Czuję jakbym miała peknac.. I nie mogę sobie z nimi poradzić..
W pracy mnie męczą, żebym szła na urlop bo szykują się duże upały, a ja jeszcze nie mogę
Czemu nie możesz? Moja koleżanka też się broniła i dziś zemdlała w pracy... I od razu przestała chojrakować i poszła na l4... -
Seli wrote:Czemu nie możesz? Moja koleżanka też się broniła i dziś zemdlała w pracy... I od razu przestała chojrakować i poszła na l4...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 20:21
-
olkakarolka wrote:W przyszłym tygodniu składamy wniosek o kredyt.. A bank widząc ciążę dzieli zdolność majątkowa na trójkę już.. dbają o mnie, dają mi luźna robote ale też się martwią.. Czas na rozpatrzenie wniosku to 3 tygodnie, więc przyszły tydzień wytrzymać i wtedy mogę iść na urlop..
a teraz urlop? Potem l4 bierz... -
Seli wrote:muszę kupić sobie jakiś apap... Ale napiłam się zwykłej kawy z mlekiem i jest lepiej
Apap albo nawet lepiej czysty paracetamol + łagodna kawa (kofeina przyśpiesza wchłanianie leków do krwi), do tego jak najzimniejszy okład na czoło i leżeć. Przejdzie miałam już potworne bóle głowy kilka razy i nawet czasem bez apapu się obyło jak bardzo zimny okład sobie kładłam na całą noc
11.2017 - aniołek 8tc