X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • katepr Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka chyba pisala ze kardiolog Jej zlecił bo wysokie tętno? Tak mi sie wydaje :)

Ja wlasnie zzeram gołąbki :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolę teraz słuchać lekarzy. W poprzedniej ciąży jak powiedziałam że swędzą mnie stopy i dłonie to na drugi dzień w szpitalu na oddziale wylądowałam bo okazało się że mam cholestazę która jest bardzo groźna dla dziecka... a zastanawiałam się czy wogule o tym mówić lekarzowi.

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, jak radzicie sobie z bólem głowy? Nie wiem co to ale tak mnie złapało, że masakra... nie jest to migrena, ale aż muszę leżeć, tak boli, że masakra :/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    Wolę teraz słuchać lekarzy. W poprzedniej ciąży jak powiedziałam że swędzą mnie stopy i dłonie to na drugi dzień w szpitalu na oddziale wylądowałam bo okazało się że mam cholestazę która jest bardzo groźna dla dziecka... a zastanawiałam się czy wogule o tym mówić lekarzowi.

Jej, nie pomyślałabym... Mnie czasem swędzi skóra brzucha i od razu mam schizę, że tworzą się rozstępy :p ale to jak mnie mocno wzdyma...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Nynka86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wtedy bym nie pomyślała... ptaktycznie do porodu leżałam w szpitalu i 36 tygodniu musieli zrobić mi cesarkę

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej... Oby tym razem było spokojnie :)

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli paracetamol nie jest szkodliwy w ciąży także po co się męczyć ja brałam na samym początku jak młody mnie zaraził jakimś wirusem

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginekolog i prowadzący i ten który robił mi cesarkę powiedział że i cholestaza i cukrzysa ciążowa powtórzą się w kolejnej ciąży

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli paracetamol nie jest szkodliwy w ciąży także po co się męczyć ja brałam na samym początku jak młody mnie zaraził jakimś wirusem

Muszę kupić bo w domu nie mam nic ;/ a ja co prawda rzadko sięgałam po mocne tabletki ale jak coś mnie już zabolało to tylko ibuprofen 400

dZhdp1.png

• mersiak Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ej, jak radzicie sobie z bólem głowy? Nie wiem co to ale tak mnie złapało, że masakra... nie jest to migrena, ale aż muszę leżeć, tak boli, że masakra :/
    Mi gin kazał brać paracetamol na ból głowy.. do 3 tab dziennie

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    Mi gin kazał brać paracetamol na ból głowy.. do 3 tab dziennie

muszę kupić sobie jakiś apap... Ale napiłam się zwykłej kawy z mlekiem i jest lepiej :)

dZhdp1.png

• mersiak Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety na jakie bóle mam się nastawiać teraz? bo w sumie nie wiem jaki ból jest normalnym.. wiem, że macica się powiększa ale co znaczy normalny ból a kiedy mam się martwić? Miałam bolesne miesiączki..

3jgxskjo0p8dsc51.png
    Aniołek † 11.09.2010 (6tc), Aniołek †28.02.2015 (8t4d), Aniołek †14.03.2016 (6tc) i jeszcze 6 Aniołków...
  • Maławina Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś jest z Warszawy? Który szpital do porodu polecacie?

7u223e3kiwdhd3ct.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko powiedzieć, każda pewnie będzie nieco inaczej to odczuwać.
    U mnie są ciągnięcia, kucia i takie lekkie bóle bardzo nisko. Lekarz powiedział, że normalne bo wszystko się rozciąga. Jednak nigdy to nie trwa długo, są to raczej minutowe kucia, albo ciągnięcia.

dZhdp1.png

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzisiaj mnie boli i ciągnie jak.na miesiączkę plus do tego mam zaparcia.. Czuję jakbym miała peknac.. I nie mogę sobie z nimi poradzić..

W pracy mnie męczą, żebym szła na urlop bo szykują się duże upały, a ja jeszcze nie mogę :/

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maławina wrote:
    Czy któraś jest z Warszawy? Który szpital do porodu polecacie?

Bylam super zadowolona z Madalinskiego

Kobobo lubi tę wiadomość

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Właśnie dzisiaj mnie boli i ciągnie jak.na miesiączkę plus do tego mam zaparcia.. Czuję jakbym miała peknac.. I nie mogę sobie z nimi poradzić..

W pracy mnie męczą, żebym szła na urlop bo szykują się duże upały, a ja jeszcze nie mogę :/

Czemu nie możesz? Moja koleżanka też się broniła i dziś zemdlała w pracy... I od razu przestała chojrakować i poszła na l4...

dZhdp1.png

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Czemu nie możesz? Moja koleżanka też się broniła i dziś zemdlała w pracy... I od razu przestała chojrakować i poszła na l4...
    W przyszłym tygodniu składamy wniosek o kredyt.. A bank widząc ciążę dzieli zdolność majątkowa na trójkę już.. :/ dbają o mnie, dają mi luźna robote ale też się martwią.. Czas na rozpatrzenie wniosku to 3 tygodnie, więc przyszły tydzień wytrzymać i wtedy mogę iść na urlop..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 20:21

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    W przyszłym tygodniu składamy wniosek o kredyt.. A bank widząc ciążę dzieli zdolność majątkowa na trójkę już.. :/ dbają o mnie, dają mi luźna robote ale też się martwią.. Czas na rozpatrzenie wniosku to 3 tygodnie, więc przyszły tydzień wytrzymać i wtedy mogę iść na urlop..

a teraz urlop? Potem l4 bierz...

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    muszę kupić sobie jakiś apap... Ale napiłam się zwykłej kawy z mlekiem i jest lepiej :)

Apap albo nawet lepiej czysty paracetamol + łagodna kawa (kofeina przyśpiesza wchłanianie leków do krwi), do tego jak najzimniejszy okład na czoło i leżeć. Przejdzie :) miałam już potworne bóle głowy kilka razy i nawet czasem bez apapu się obyło jak bardzo zimny okład sobie kładłam na całą noc

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ