Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Tak. Wpadły mi w oko przy kasie w Kauflandzie.

Musze ogarnac. Bo dzis tak boli, ze az mnie mdli...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja mam ciagly ból brzucha ale nie na tyle by brać no spe. Wczoraj i dziś rano bolala mnie głowa ale na szczęście już jest ok. W razie czego mam okłady chłodzące które ktoś tu polecał. Ciekawa jestem jak to zadziała.
    Ja od wczorajszej wizyty mam spokój :) co chwilę przypominam sobie jak mój Miś krecil się w brzuszku :)
    Ja polecalam :-) i nadal polecam także koniecznie się zaopatrz Seli:-) mi nawet na migreny pomagaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 22:24

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, ja pracuje w banku i nawet jak się jest w 9 miesiącu to dziecka nie bierze się pod uwagę do zdolności - jeśli o to się obawiasz.
    Jeśli z innego powodu to sory, rzuciłam okiem pobieżnie na posty

• Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toyota ja mam primarka u siebie w mieście , ale szczerze tam nie chodzę , uważam , ze te rzeczy to tylko na raz do pierwszego prania . lilli pytałaś jak tu jest z l4 , płaca tylko 80£ tygodniowo czyli jakieś grosze . Najniższa krajowa to 1000£ miesięcznie , czyli te 80£ tygodniowo to bardzo mało .

toyotarav4 lubi tę wiadomość

nzjdskjowix3r3hl.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki za wizytę jutro :)

Dziś miałam jeszcze powtórzyć betę:
    25.05: 1669 (21dpo)
    07.06: 32970 (34 dpo)

Podwaja się co 72h, przy tych wartościach chyba ok.
    Jutro już mam nadzieję że zobaczę serduszko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 00:06

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Olka, ja pracuje w banku i nawet jak się jest w 9 miesiącu to dziecka nie bierze się pod uwagę do zdolności - jeśli o to się obawiasz.
    Jeśli z innego powodu to sory, rzuciłam okiem pobieżnie na posty
    No właśnie nam powiedziała Pani w banku że biorą pod uwagę.. Tak wiec nie wiem.. A wolę jednak nie mieć z tym problemu.

Lilly, trzymam kciuki :)

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Maławina Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2018, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

7u223e3kiwdhd3ct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dla wszystkich dobry :( o 5 poszłam siku a tam krew. Na szczęście nie taka żywa tylko bardziej brązowa. Do tego bol brzucha się zaczął. Wzielam luteinę, nospe i leżę. Jak się nie uspokoi to pojadę do szpitala. Nie chce tak od razu bo na pewno mnie zostawia wiec jeszcze poczekam czy przejdzie. W środę byłam u lekarza i było wszystko ok, tylko jakiś malutki krwiaczek. Ale nie wiem czy przy krwawieniu z krwiaka bolałby tez brzuch. Boje się strasznie

• Maławina Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 jezu modlę się aby wszystko było dobrze, ja bym chyba od razu pojechała do szpitala

7u223e3kiwdhd3ct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwawienie już mniejsze ale brzuch boli. Chyba pojadę żeby zobaczyli co się dzieje. Najwyżej przez weekend poleze w szpitalu. Dosłownie 4 tyg temu miałam identyczna sytuacje to do poniedziałku mnie trzymali

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Krwawienie już mniejsze ale brzuch boli. Chyba pojadę żeby zobaczyli co się dzieje. Najwyżej przez weekend poleze w szpitalu. Dosłownie 4 tyg temu miałam identyczna sytuacje to do poniedziałku mnie trzymali
    Każde krwawienie powinno się skontrolować , jeśli nie minie to jedz dla własnego spokoju. Trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 06:34

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Trzymajcie mocno kciuki. Jadę do szpitala

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia trzymam kciuki! Może on się oczyszcza i będzie dobrze :)

A ja dziś... Miły dzień :D mąż wiedział, że szykuje mu dobre śniadanie to i miłą pobudkę mi zrobił - czego się nie robi dla jedzenia? :P

Dziś za punkt obrałam sobie wyciskanie soku :D Ale nie wiem co na obiad :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Renata 95 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maławina wrote:
    Czy któraś jest z Warszawy? Który szpital do porodu polecacie?
    Ja ponad 4 lata temu rodziłam na Żelaznej i byłam bardzo zadowolona.

A jeśli chodzi o kredyt w ciąży, to my tez musieliśmy dać bankowi wyciąg z 6 miesięcy i w czasie weryfikacji banku zadzwoniła do mnie miła pani z pytaniem czy jestem w ciąży. Prawdopodobnie się dopatrzyli opłaty za szkołę rodzenia.

Ale kredyt dostaliśmy ;)

cd9b3e3kvxy0kc47.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    No właśnie nam powiedziała Pani w banku że biorą pod uwagę.. Tak wiec nie wiem.. A wolę jednak nie mieć z tym problemu.

Lilly, trzymam kciuki :)
    Olka, a jaki bank?

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Będzie dobrze!

Nowy początek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:

Trzymam mocno kciuki! Daj znac po! :)
    Ja czuje sie do bani od paru dni. Wczoraj o 18.30juz spalam...

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja panikuje na każde pobolewanie brzucha.. Nospe mam 3x1tab więc jestem ciągle na rozkurczowych.. Do tego jakieś przeziębienie mnie łapie :/

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę zjeść, dziś bez wymiotów :D więc jest dobrze. Muszę ogarnąć się bo mam dużo rzeczy do załatwienia w mieście a jak teraz się nie ogarnę i wszystkiego nie zrobię to potem mnie coś dopadnie i będę leżeć :P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, pozale sie jeszcze... w pierwszej ciazy pracowalam do 8mc. Czulam sie dobrze, zadnych mdlosci. A teraz? Czuje sie jak flak... Nawet na spacer nie mam sily. A pod koniec czerwca ruszamy z remontem i czeka nas przeprowadzka. Oby sily wrocily..

‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ