X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Tak. Wpadły mi w oko przy kasie w Kauflandzie.

Musze ogarnac. Bo dzis tak boli, ze az mnie mdli...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja mam ciagly ból brzucha ale nie na tyle by brać no spe. Wczoraj i dziś rano bolala mnie głowa ale na szczęście już jest ok. W razie czego mam okłady chłodzące które ktoś tu polecał. Ciekawa jestem jak to zadziała.
    Ja od wczorajszej wizyty mam spokój :) co chwilę przypominam sobie jak mój Miś krecil się w brzuszku :)
    Ja polecalam :-) i nadal polecam także koniecznie się zaopatrz Seli:-) mi nawet na migreny pomagaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 22:24

Aga9090 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, ja pracuje w banku i nawet jak się jest w 9 miesiącu to dziecka nie bierze się pod uwagę do zdolności - jeśli o to się obawiasz.
    Jeśli z innego powodu to sory, rzuciłam okiem pobieżnie na posty

• Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toyota ja mam primarka u siebie w mieście , ale szczerze tam nie chodzę , uważam , ze te rzeczy to tylko na raz do pierwszego prania . lilli pytałaś jak tu jest z l4 , płaca tylko 80£ tygodniowo czyli jakieś grosze . Najniższa krajowa to 1000£ miesięcznie , czyli te 80£ tygodniowo to bardzo mało .

toyotarav4 lubi tę wiadomość

nzjdskjowix3r3hl.png
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki za wizytę jutro :)

Dziś miałam jeszcze powtórzyć betę:
    25.05: 1669 (21dpo)
    07.06: 32970 (34 dpo)

Podwaja się co 72h, przy tych wartościach chyba ok.
    Jutro już mam nadzieję że zobaczę serduszko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 00:06

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Olka, ja pracuje w banku i nawet jak się jest w 9 miesiącu to dziecka nie bierze się pod uwagę do zdolności - jeśli o to się obawiasz.
    Jeśli z innego powodu to sory, rzuciłam okiem pobieżnie na posty
    No właśnie nam powiedziała Pani w banku że biorą pod uwagę.. Tak wiec nie wiem.. A wolę jednak nie mieć z tym problemu.

Lilly, trzymam kciuki :)

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Maławina Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2018, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

7u223e3kiwdhd3ct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dla wszystkich dobry :( o 5 poszłam siku a tam krew. Na szczęście nie taka żywa tylko bardziej brązowa. Do tego bol brzucha się zaczął. Wzielam luteinę, nospe i leżę. Jak się nie uspokoi to pojadę do szpitala. Nie chce tak od razu bo na pewno mnie zostawia wiec jeszcze poczekam czy przejdzie. W środę byłam u lekarza i było wszystko ok, tylko jakiś malutki krwiaczek. Ale nie wiem czy przy krwawieniu z krwiaka bolałby tez brzuch. Boje się strasznie

• Maławina Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 jezu modlę się aby wszystko było dobrze, ja bym chyba od razu pojechała do szpitala

7u223e3kiwdhd3ct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwawienie już mniejsze ale brzuch boli. Chyba pojadę żeby zobaczyli co się dzieje. Najwyżej przez weekend poleze w szpitalu. Dosłownie 4 tyg temu miałam identyczna sytuacje to do poniedziałku mnie trzymali

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Krwawienie już mniejsze ale brzuch boli. Chyba pojadę żeby zobaczyli co się dzieje. Najwyżej przez weekend poleze w szpitalu. Dosłownie 4 tyg temu miałam identyczna sytuacje to do poniedziałku mnie trzymali
    Każde krwawienie powinno się skontrolować , jeśli nie minie to jedz dla własnego spokoju. Trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 06:34

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Trzymajcie mocno kciuki. Jadę do szpitala

• Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia trzymam kciuki! Może on się oczyszcza i będzie dobrze :)

A ja dziś... Miły dzień :D mąż wiedział, że szykuje mu dobre śniadanie to i miłą pobudkę mi zrobił - czego się nie robi dla jedzenia? :P

Dziś za punkt obrałam sobie wyciskanie soku :D Ale nie wiem co na obiad :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Renata 95 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maławina wrote:
    Czy któraś jest z Warszawy? Który szpital do porodu polecacie?
    Ja ponad 4 lata temu rodziłam na Żelaznej i byłam bardzo zadowolona.

A jeśli chodzi o kredyt w ciąży, to my tez musieliśmy dać bankowi wyciąg z 6 miesięcy i w czasie weryfikacji banku zadzwoniła do mnie miła pani z pytaniem czy jestem w ciąży. Prawdopodobnie się dopatrzyli opłaty za szkołę rodzenia.

Ale kredyt dostaliśmy ;)

cd9b3e3kvxy0kc47.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    No właśnie nam powiedziała Pani w banku że biorą pod uwagę.. Tak wiec nie wiem.. A wolę jednak nie mieć z tym problemu.

Lilly, trzymam kciuki :)
    Olka, a jaki bank?

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Będzie dobrze!

Nowy początek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:

Trzymam mocno kciuki! Daj znac po! :)
    Ja czuje sie do bani od paru dni. Wczoraj o 18.30juz spalam...

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja panikuje na każde pobolewanie brzucha.. Nospe mam 3x1tab więc jestem ciągle na rozkurczowych.. Do tego jakieś przeziębienie mnie łapie :/

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę zjeść, dziś bez wymiotów :D więc jest dobrze. Muszę ogarnąć się bo mam dużo rzeczy do załatwienia w mieście a jak teraz się nie ogarnę i wszystkiego nie zrobię to potem mnie coś dopadnie i będę leżeć :P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, pozale sie jeszcze... w pierwszej ciazy pracowalam do 8mc. Czulam sie dobrze, zadnych mdlosci. A teraz? Czuje sie jak flak... Nawet na spacer nie mam sily. A pod koniec czerwca ruszamy z remontem i czeka nas przeprowadzka. Oby sily wrocily..

‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ