X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    a teraz urlop? Potem l4 bierz...
    No właśnie czasowo to najlepiej jakbym po wizycie szła na urlop, ale chyba nie ma szans. Przyszły tydzień muszę jakoś przetrwać,później urlop i później już l4.. Czemu to takie skomplikowane..

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mersiak wrote:
    Kobiety na jakie bóle mam się nastawiać teraz? bo w sumie nie wiem jaki ból jest normalnym.. wiem, że macica się powiększa ale co znaczy normalny ból a kiedy mam się martwić? Miałam bolesne miesiączki..

Generalnie jeżeli bóle są nie do zniesienia i mają charakter skurczowy to lepiej lecieć do szpitala. Jeżeli to są sporadyczne kłucia czy ciągnięcia jak w moim przypadku nospa i się nie przejmować

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renata 95 wrote:
    Wczoraj miałam USG i jest wszystko super. Młode ma 4,9 mm, serce bije, pani doktor wyszło że to 6 tydzień i 2 dzień więc prawie idealnie z owulacją mi się zgadza. Strasznie mi ulżyło bo w przedniej ciąży na tym etapie byłam z plemieniem na izbie przyjęć i na USG lekarka widziała "tylko takie mini mini', beta spadła i był koniec ciąży.
    Zaczęłam serio wierzyć że się wreszcie uda.

Gratulacje ciesz się ciążą i trzymam za maleństwo kciuki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 20:30

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    No właśnie czasowo to najlepiej jakbym po wizycie szła na urlop, ale chyba nie ma szans. Przyszły tydzień muszę jakoś przetrwać,później urlop i później już l4.. Czemu to takie skomplikowane..

Ja bym nie wykorzystywała urlopu a brała l4.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Apap albo nawet lepiej czysty paracetamol + łagodna kawa (kofeina przyśpiesza wchłanianie leków do krwi), do tego jak najzimniejszy okład na czoło i leżeć. Przejdzie :) miałam już potworne bóle głowy kilka razy i nawet czasem bez apapu się obyło jak bardzo zimny okład sobie kładłam na całą noc

No właśnie znalazłam apap bo już nie mogłam - całe szczęście, że był w domu :D muszę sobie uzupełnić apteczkę domową o takie bezpieczne rzeczy dla maleństwa.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    Ginekolog i prowadzący i ten który robił mi cesarkę powiedział że i cholestaza i cukrzysa ciążowa powtórzą się w kolejnej ciąży
    No nie strasz....mialam cholestaze potem zatrucie ciążowe..jakas masakra...i znowu by mialo sie powtorzyc ?? :(

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, Olkarolka poza tym jak bank zobaczy, że jesteś w ciąży? Bo nie bardzo rozumiem... Bralismy kredyt i nigdzie nie było jakiś takich rzeczy. Umowy o pracę, jeden bank chciał wyciąg z konta z 6msc.... Ale przecież ani na wypłacie nie masz, że to ciążowe l4 tylko na pasku ( a tego nie dajesz), ani też bank nie wie, że jesteś na l4....

dZhdp1.png

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ej, Olkarolka poza tym jak bank zobaczy, że jesteś w ciąży? Bo nie bardzo rozumiem... Bralismy kredyt i nigdzie nie było jakiś takich rzeczy. Umowy o pracę, jeden bank chciał wyciąg z konta z 6msc.... Ale przecież ani na wypłacie nie masz, że to ciążowe l4 tylko na pasku ( a tego nie dajesz), ani też bank nie wie, że jesteś na l4....

Jutro idę do kadr z zaświadczeniem o zarobkach i tam zaznaczają czy na l4, czy na bezpłatnym urlopie, czy na macierzyńskim się jest. Poza tym dzwonią do zakładu pracy jeszcze raz zweryfikować.. :/

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Jutro idę do kadr z zaświadczeniem o zarobkach i tam zaznaczają czy na l4, czy na bezpłatnym urlopie, czy na macierzyńskim się jest. Poza tym dzwonią do zakładu pracy jeszcze raz zweryfikować.. :/

To mogą zweryfikować i przez miesiąc... U nas weryfikacja długo trwała, po miesiącu właśnie kazali nam dodać wyciągi z kont. Nie mieliśmy super sytuacji finansowej, ba nawet beznadziejną bo to były nasze pierwsze prace, ja zarabiałam 800 zł :P a mój 2500 więc szału nie było ale kredyt dostaliśmy na 300 tysięcy.

dZhdp1.png

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    To mogą zweryfikować i przez miesiąc... U nas weryfikacja długo trwała, po miesiącu właśnie kazali nam dodać wyciągi z kont. Nie mieliśmy super sytuacji finansowej, ba nawet beznadziejną bo to były nasze pierwsze prace, ja zarabiałam 800 zł :P a mój 2500 więc szału nie było ale kredyt dostaliśmy na 300 tysięcy.
    No 21 dni kalendarzowych maja.. Dlatego tydzień przetrzymac, a potem na urlop wypoczynkowy żeby przetrzymac.. My trochę większy ten kredyt bierzemy :P

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    No 21 dni kalendarzowych maja.. Dlatego tydzień przetrzymac, a potem na urlop wypoczynkowy żeby przetrzymac.. My trochę większy ten kredyt bierzemy :P

No my nie mieliśmy co liczyć wtedy na większy :P ani wcześniej pracy, ani jakiś rat, no nic :) Mieliśmy za to dobry wkład własny i to nam też pomogło. Bo pewnie i tyle byśmy nie dostali :P

Ja bym poszła na urlop, chyba, że się super czujesz. Ja niby jest ok, ale jak coś porobię, postoje, pochodzę po sklepie, czy pogotuje w kuchni to padam szybko, nie wyobrażam sobie siebie w pracy... Nawet jak te wymioty stały się lżejsze. Męczę się jak stara babina :P

dZhdp1.png

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    No my nie mieliśmy co liczyć wtedy na większy :P ani wcześniej pracy, ani jakiś rat, no nic :) Mieliśmy za to dobry wkład własny i to nam też pomogło. Bo pewnie i tyle byśmy nie dostali :P

Ja bym poszła na urlop, chyba, że się super czujesz. Ja niby jest ok, ale jak coś porobię, postoje, pochodzę po sklepie, czy pogotuje w kuchni to padam szybko, nie wyobrażam sobie siebie w pracy... Nawet jak te wymioty stały się lżejsze. Męczę się jak stara babina :P
    My z kolei mamy tylko działkę i tyle z wkładu własnego, na szczęście czasem zdarzyły się jakieś raty więc i to dobrze wygląda :)

Ogólnie dobrze się czuje, ciągnie mnie w dole brzucha ale nie mam ani plamien ani nic. Tylko te zaparcia.. :/ wiem, że będą upały ale w domu też bym musiała je przeżyć, poza tym bardzo mi pomagają, nic nie pozwalają dzwignac, jestem dobrej myśli. Jak bardzo źle się będę czuć to pójdę na urlop już w przyszłym tygodniu, ale wierzę że uda się wytrzymać. Mnie łamie dopiero jak wrócę z pracy, czuję się wtedy taka wypompowana z całej energii

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    No nie strasz....mialam cholestaze potem zatrucie ciążowe..jakas masakra...i znowu by mialo sie powtorzyc ?? :(
    No tak mnie straszyli... Mam nadzieję że się nie powtórzą bo to paskudne choróbska...

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie tak kolo 15 juz lapie ;p a upaly mi lzej w mieszkaniu bo nie mam goraco, przyjemnie ;p

dZhdp1.png

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    To mnie tak kolo 15 juz lapie ;p a upaly mi lzej w mieszkaniu bo nie mam goraco, przyjemnie ;p
    No 15-16 jak wrócę i odpocznę to wtedy :) to dobrze, że chociaż tyle bo u mnie gorąco w mieszkaniu

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ja wlasnie też zawsze ibuprofen 400mg bralam, takze apap szybko musialam kupować jak mnie rozlozylo.
    Co do bóli podbrzusza rozciągań i kuć to nie bierzcie odrazu no spy tzn nie przesadzajcie. Dzieciaczki rodzą się częściej wtedy z obniżonym napięciem mięśniowym oczywiscie chodzi mi o sytuacje gdzie w miarę czesto jest ona zazywana. Osobiscie no spe bym brała tylko na skurcze czy w miare mocny ból miesiączkowy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 21:14

Marciiik lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli ja wlasnie też zawsze ibuprofen 400mg bralam, takze apap szybko musialam kupować jak mnie rozlozylo.
    Co do bóli podbrzusza rozciągań i kuć to nie bierzcie odrazu no spy tzn nie przesadzajcie. Dzieciaczki rodzą się częściej wtedy z obniżonym napięciem mięśniowym oczywiscie chodzi mi o sytuacje gdzie w miarę czesto jest ona zazywana. Osobiscie no spe bym brała tylko na skurcze czy w miare mocny ból miesiączkowy ;)

Ja nie biore np. jak zaboli to zaboli chwile nawet dosc mocno... No i chyba musi. Wole wtedy przysiasc albo sie polozyc i jest ok. Poza tym... Domyslam sie, ze pod koniec ciazy dopiero bedzie bolec ;p

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciagly ból brzucha ale nie na tyle by brać no spe. Wczoraj i dziś rano bolala mnie głowa ale na szczęście już jest ok. W razie czego mam okłady chłodzące które ktoś tu polecał. Ciekawa jestem jak to zadziała.
    Ja od wczorajszej wizyty mam spokój :) co chwilę przypominam sobie jak mój Miś krecil się w brzuszku :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze sie zaopatrzec w nie. To z apapu oklady?

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja musze sie zaopatrzec w nie. To z apapu oklady?
    Tak. Wpadły mi w oko przy kasie w Kauflandzie.

uwo99n73lnbybmmo.png
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ