STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mersiak wrote:Kobiety na jakie bóle mam się nastawiać teraz? bo w sumie nie wiem jaki ból jest normalnym.. wiem, że macica się powiększa ale co znaczy normalny ból a kiedy mam się martwić? Miałam bolesne miesiączki..
Generalnie jeżeli bóle są nie do zniesienia i mają charakter skurczowy to lepiej lecieć do szpitala. Jeżeli to są sporadyczne kłucia czy ciągnięcia jak w moim przypadku nospa i się nie przejmować
11.2017 - aniołek 8tc
-
Renata 95 wrote:Wczoraj miałam USG i jest wszystko super. Młode ma 4,9 mm, serce bije, pani doktor wyszło że to 6 tydzień i 2 dzień więc prawie idealnie z owulacją mi się zgadza. Strasznie mi ulżyło bo w przedniej ciąży na tym etapie byłam z plemieniem na izbie przyjęć i na USG lekarka widziała "tylko takie mini mini', beta spadła i był koniec ciąży.
Zaczęłam serio wierzyć że się wreszcie uda.
Gratulacje ciesz się ciążą i trzymam za maleństwo kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 20:30
11.2017 - aniołek 8tc
-
olkakarolka wrote:No właśnie czasowo to najlepiej jakbym po wizycie szła na urlop, ale chyba nie ma szans. Przyszły tydzień muszę jakoś przetrwać,później urlop i później już l4.. Czemu to takie skomplikowane..
Ja bym nie wykorzystywała urlopu a brała l4. -
spaceangel wrote:Apap albo nawet lepiej czysty paracetamol + łagodna kawa (kofeina przyśpiesza wchłanianie leków do krwi), do tego jak najzimniejszy okład na czoło i leżeć. Przejdzie miałam już potworne bóle głowy kilka razy i nawet czasem bez apapu się obyło jak bardzo zimny okład sobie kładłam na całą noc
No właśnie znalazłam apap bo już nie mogłam - całe szczęście, że był w domu muszę sobie uzupełnić apteczkę domową o takie bezpieczne rzeczy dla maleństwa. -
Nynka86 wrote:Ginekolog i prowadzący i ten który robił mi cesarkę powiedział że i cholestaza i cukrzysa ciążowa powtórzą się w kolejnej ciążyAgata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY .
-
Ej, Olkarolka poza tym jak bank zobaczy, że jesteś w ciąży? Bo nie bardzo rozumiem... Bralismy kredyt i nigdzie nie było jakiś takich rzeczy. Umowy o pracę, jeden bank chciał wyciąg z konta z 6msc.... Ale przecież ani na wypłacie nie masz, że to ciążowe l4 tylko na pasku ( a tego nie dajesz), ani też bank nie wie, że jesteś na l4....
-
Seli wrote:Ej, Olkarolka poza tym jak bank zobaczy, że jesteś w ciąży? Bo nie bardzo rozumiem... Bralismy kredyt i nigdzie nie było jakiś takich rzeczy. Umowy o pracę, jeden bank chciał wyciąg z konta z 6msc.... Ale przecież ani na wypłacie nie masz, że to ciążowe l4 tylko na pasku ( a tego nie dajesz), ani też bank nie wie, że jesteś na l4....
Jutro idę do kadr z zaświadczeniem o zarobkach i tam zaznaczają czy na l4, czy na bezpłatnym urlopie, czy na macierzyńskim się jest. Poza tym dzwonią do zakładu pracy jeszcze raz zweryfikować.. -
olkakarolka wrote:Jutro idę do kadr z zaświadczeniem o zarobkach i tam zaznaczają czy na l4, czy na bezpłatnym urlopie, czy na macierzyńskim się jest. Poza tym dzwonią do zakładu pracy jeszcze raz zweryfikować..
To mogą zweryfikować i przez miesiąc... U nas weryfikacja długo trwała, po miesiącu właśnie kazali nam dodać wyciągi z kont. Nie mieliśmy super sytuacji finansowej, ba nawet beznadziejną bo to były nasze pierwsze prace, ja zarabiałam 800 zł a mój 2500 więc szału nie było ale kredyt dostaliśmy na 300 tysięcy. -
Seli wrote:To mogą zweryfikować i przez miesiąc... U nas weryfikacja długo trwała, po miesiącu właśnie kazali nam dodać wyciągi z kont. Nie mieliśmy super sytuacji finansowej, ba nawet beznadziejną bo to były nasze pierwsze prace, ja zarabiałam 800 zł a mój 2500 więc szału nie było ale kredyt dostaliśmy na 300 tysięcy.
-
olkakarolka wrote:No 21 dni kalendarzowych maja.. Dlatego tydzień przetrzymac, a potem na urlop wypoczynkowy żeby przetrzymac.. My trochę większy ten kredyt bierzemy
No my nie mieliśmy co liczyć wtedy na większy ani wcześniej pracy, ani jakiś rat, no nic Mieliśmy za to dobry wkład własny i to nam też pomogło. Bo pewnie i tyle byśmy nie dostali
Ja bym poszła na urlop, chyba, że się super czujesz. Ja niby jest ok, ale jak coś porobię, postoje, pochodzę po sklepie, czy pogotuje w kuchni to padam szybko, nie wyobrażam sobie siebie w pracy... Nawet jak te wymioty stały się lżejsze. Męczę się jak stara babina -
Seli wrote:No my nie mieliśmy co liczyć wtedy na większy ani wcześniej pracy, ani jakiś rat, no nic Mieliśmy za to dobry wkład własny i to nam też pomogło. Bo pewnie i tyle byśmy nie dostali
Ja bym poszła na urlop, chyba, że się super czujesz. Ja niby jest ok, ale jak coś porobię, postoje, pochodzę po sklepie, czy pogotuje w kuchni to padam szybko, nie wyobrażam sobie siebie w pracy... Nawet jak te wymioty stały się lżejsze. Męczę się jak stara babina
Ogólnie dobrze się czuje, ciągnie mnie w dole brzucha ale nie mam ani plamien ani nic. Tylko te zaparcia.. wiem, że będą upały ale w domu też bym musiała je przeżyć, poza tym bardzo mi pomagają, nic nie pozwalają dzwignac, jestem dobrej myśli. Jak bardzo źle się będę czuć to pójdę na urlop już w przyszłym tygodniu, ale wierzę że uda się wytrzymać. Mnie łamie dopiero jak wrócę z pracy, czuję się wtedy taka wypompowana z całej energii -
Agulaa30 wrote:No nie strasz....mialam cholestaze potem zatrucie ciążowe..jakas masakra...i znowu by mialo sie powtorzyc ??
-
To mnie tak kolo 15 juz lapie ;p a upaly mi lzej w mieszkaniu bo nie mam goraco, przyjemnie ;p
-
Seli ja wlasnie też zawsze ibuprofen 400mg bralam, takze apap szybko musialam kupować jak mnie rozlozylo.
Co do bóli podbrzusza rozciągań i kuć to nie bierzcie odrazu no spy tzn nie przesadzajcie. Dzieciaczki rodzą się częściej wtedy z obniżonym napięciem mięśniowym oczywiscie chodzi mi o sytuacje gdzie w miarę czesto jest ona zazywana. Osobiscie no spe bym brała tylko na skurcze czy w miare mocny ból miesiączkowyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 21:14
Marciiik lubi tę wiadomość
-
katepr wrote:Seli ja wlasnie też zawsze ibuprofen 400mg bralam, takze apap szybko musialam kupować jak mnie rozlozylo.
Co do bóli podbrzusza rozciągań i kuć to nie bierzcie odrazu no spy tzn nie przesadzajcie. Dzieciaczki rodzą się częściej wtedy z obniżonym napięciem mięśniowym oczywiscie chodzi mi o sytuacje gdzie w miarę czesto jest ona zazywana. Osobiscie no spe bym brała tylko na skurcze czy w miare mocny ból miesiączkowy
Ja nie biore np. jak zaboli to zaboli chwile nawet dosc mocno... No i chyba musi. Wole wtedy przysiasc albo sie polozyc i jest ok. Poza tym... Domyslam sie, ze pod koniec ciazy dopiero bedzie bolec ;p -
Ja mam ciagly ból brzucha ale nie na tyle by brać no spe. Wczoraj i dziś rano bolala mnie głowa ale na szczęście już jest ok. W razie czego mam okłady chłodzące które ktoś tu polecał. Ciekawa jestem jak to zadziała.
Ja od wczorajszej wizyty mam spokój co chwilę przypominam sobie jak mój Miś krecil się w brzuszku -
Ja musze sie zaopatrzec w nie. To z apapu oklady?