X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a wy macie jakies zachcianki ? Bo ja tylko szukam jakiś słodyczy i owoców... co nigdy przedtem nie miałam takich popędów na to hehe...

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze chodzę do pracy póki w miarę dobrze się czuję kusi mnie l4 ze względu na upał w pracy. Jeszcze w pracy nikomu nie mówiłam. Powiem jak poznam płeć i będę pewna że z dzieckiem wszystko ok. Czarną linie a raczej ciemną już mam

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Ja mam tylko odciśniętą linie od spodni ;)

ja mam od pępka w dół... a spodnie jakie nosiłam nagle są luźne :P więc idę w drugą stronę z tyciem :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    dziewczyny a wy macie jakies zachcianki ? Bo ja tylko szukam jakiś słodyczy i owoców... co nigdy przedtem nie miałam takich popędów na to hehe...

Ja za to wiem czego nie mogę :P bo są rzeczy od których mnie mega odrzuca np. pizza :P i słodycze.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem w 11 tygodniu a juz widac.... brzusio co dziwne zeby juz?? to z blizniakami mi pozniej wyszedł :P

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja za to wiem czego nie mogę :P bo są rzeczy od których mnie mega odrzuca np. pizza :P i słodycze.
    mnie akurat od niczego nie odrzuca heh...lubie rzeczy których nie zjadłam bym za nic w swiecie przed zajsciem w ciąże...cos takiego jak kalafior z bułką tartą...a teraz smakuje wyśmienicie... a czy któraś z was zna juz płeć ??

• Seli Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    mnie akurat od niczego nie odrzuca heh...lubie rzeczy których nie zjadłam bym za nic w swiecie przed zajsciem w ciąże...cos takiego jak kalafior z bułką tartą...a teraz smakuje wyśmienicie... a czy któraś z was zna juz płeć ??

Chyba na płeć to duuuużo za wcześnie :)

ja też jem rzeczy, których nie tknęłabym przed ciążą, a to co kochałam... Odrzuca mnie mega :P

dZhdp1.png

• Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    Ja też po wizycie i jestem mega szczęśliwa bo moje maleństwo żyje mimo krwawienia serduszko pięknie bije☺ a ten d... ze szpitala kazał mi czekać na samoistne poronienie...
    dostałam duphaston i muszę dużo leżeć
    Sanka śliczny dzidziuś, proszę Cię wpisz mnie na 29.01.
    Super Nynka,mówiłam Ci,czasami potrzebny jest czas,żeby wszystko było dobrze...niestety to,na kogo trafi się po IP to ruletka...ja miałam taka Pania doktor-młoda dziewczyna,bardzo wyluzowana-mówiła do mnie "stara" itd,ale czekając na swoje usg opowiadała przy mnie pielegniarkom,czemu podesłały jej tamta cieżarną na usg-dziewczyne,która była w innej sali,ze tam cytuje" dzieciak to sama wada na wadzie,że dramat,że nic jej nie powiedziała-jej nie powiedziała,ale mi, obcej dziewczynie z innej sali tak...straszne to było...a potem jak badała mnie wypaliła czy wiem co to puste jajo,bo tu raczej jest,ale można poczekać z 2 dni,bo jak sie nie pojawi to juz sie nie pojawi...a nawet nie zap jakie mam długie cykle,kiedy owulacje...od razu wyrok...podłamałam się wtedy i juz myślałam o najgorszym...niektórzy są strasznie nietaktowni,a te sprawy to bardzo delikatne dla kobiet rzeczy i naprawde nalezy przekazywac je z taktem i wyczuciem...

82o5ppm.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję poznać płeć za tydzień tj. 19-tego. Choć to moja pierwsza ciąża i jest mi wszystko jedno. Aby w terminie, bez komplikacji i zdrowe.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ochotę na niezdrowe. A co do brzucha to moim zdaniem jest duży. W pierwszej też wcześnie mi wyskoczył. W 20 t.c pytali kiedy rodzę. Później na szczęście przystopował.

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    ja jestem w 11 tygodniu a juz widac.... brzusio co dziwne zeby juz?? to z blizniakami mi pozniej wyszedł :P

Ja też mam już brzuszek jakis ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym poznać płeć bo moja mama szaleje z zakupami :P kupuje i dla chłopca i dla dziewczynki... Chciałabym też pokupować więcej, powoli to rozłożyć z wydatkami.

dZhdp1.png

• Marin Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet jeśli się dowiem już teraz, na gen ust, to i tak swojej mamie nie powiem. Boję się że nakupi wszystkiego ty la, że ja nie będę mogła cieszyć się zakupami ;)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwymiotowalam jakąs godzinę temu i cały czas czuję, że coś mi jeszcze stoi w gardle, nie wiem jak sie tego pozbyc :/

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa nie wiadomo. Czytałam, ze do 20 tygodnia znika

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Zwymiotowalam jakąs godzinę temu i cały czas czuję, że coś mi jeszcze stoi w gardle, nie wiem jak sie tego pozbyc :/

Pij dużo wody ;p mi pomagało "przepicie" :P

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Ja nawet jeśli się dowiem już teraz, na gen ust, to i tak swojej mamie nie powiem. Boję się że nakupi wszystkiego ty la, że ja nie będę mogła cieszyć się zakupami ;)

Ja swojej nie powstrzymam :P ale jest duuużo rzeczy do kupienia to się podzielimy :P

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Pij dużo wody ;p mi pomagało "przepicie" :P

Piję, piję, jem, a to nadal tam siedzi ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• spaceangel Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kurcze nic nim widać ale ja mam sadło z przed ciąży :D zachcianek nie mam raczej anty zachcianki odrzuca mnie bardzo od tłustego. ostatnio golonka przywitala się z toaletą

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Marin Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:

Współczuję wszystkim, ktore muszą to znosić

qdkk20mmaxfz3x0q.png
‹‹ 273 274 275 276 277 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ