STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
My z imieniem się zastanawiamy Cały czas i niby było wcześniej wybrane a teraz nie mamy przekonania i się zastanawiamy
Ja dużo owoców jem, warzyw. Zupy - kremy, rosołek, ogórkowa na topie czereśnie, truskawki, borówki mniam Arbuz A bałam się, że będę źle się odżywiać... Bo ja uwielbiam pizze i od pizzy mnie odrzuca mega a nawet jak zjem trochę to potem mega wymioty...
Jedyne co może taką zachciankę to mam na zapiekanki... Ostatnio zjadłam dobrą na plaży, potem był otwarty nowy lokal, spróbowaliśmy ale to nie ten smak... I tak za mną chodzi nie mogę zaspokoić.
Ja wymioty miałam 5-6 razy dziennie... Teraz albo rano albo wieczorem 2-3 razy. Więc nie jest źle. A zdarzy się dzień, że wcale. Ale jak mam wymioty to mnie nie mdli, nie podbija więc wolę to niż ma mi cały dzień być nie dobrze -
Kochana Kornelka też staje się coraz bardziej popularne:) dzisiaj króluje Zosia za 5 lat będzie to Basia . Najważniejsze że wam się podoba;)Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Mi ostatnio w ucho wpadło Aleksander ;P sam mąż śpiewał z accantusem "aleksander hamilton" po czym stwierdził, że kojarzy mu się tylko z Kwaśniewskim i piciem finlandii... ehh no i nie...
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
mommytobe wrote:Emilka albo Daniel
Znam samych okropnych Danieli Łobuzy i nie do ogarnięcia a sama to imię dla brata wymyśliłam bo od danonków - nie wiem czemu a rodzice to kupili...Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt,oby tak dalej: )
Ja zachcianek jakos tez nie mam (choc teraz jak ktoras napisala o leysach to jejuuuu kocham solone!), ale strasznie śmierdzą mi wszystke ryby. Ostatnio siostra wrocila znad morza, przywiezli pyszne świeżutkie rybki a ja ani nie sprobowalam, aaaa...
Co do płci to ja w pierwszej ciąży wiedziałam juz na prenatalnych w 12+1, w drugiej 12+5.
Teraz myslalam, zeby płci nie poznawać ale jednak nie wytrzymam:)
Ja jakos miesiac po stracie w nocy poczylam, ze bede miec córeczke Emilke. Wiec jezeli faktycznie bedzie dziewczynka to to zmieniac na pewno nie będę. A dla chlopaka podoba mi sie Mikołaj, Nikodem,choc mąż pewnie bedzie walczyl o Mateusza
Skonczylam dzisiaj 9 tydzień i chyba mi sie brzuszek pokazał, zobaczymy jak sytuacja bedzie wygladac jutro:)mommytobe, Nynka86, Paulcia28 lubią tę wiadomość
Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
U nas przewinęło się tyle imion... Kornelia, Amelia, Anastazja, Aurelia, Gabrysia... Dla synka Bruno, Andrzej, Aleksander, Franek, Antoś... I nie możemy się na nic zdecydować, nic do nas nie trafia Może jeszcze czas
-
Seli wrote:Znam samych okropnych Danieli Łobuzy i nie do ogarnięcia a sama to imię dla brata wymyśliłam bo od danonków - nie wiem czemu a rodzice to kupili...
Haha a ja wlasnie samych grzecznych i kochanych Danieli znam ale nauczycielki to maja przerąbane bo kazde imie Ci się z jakims dzieckiem od razu kojarzyGrudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
Julcia 18.01.2019
mommytobe
-
mommytobe wrote:Haha a ja wlasnie samych grzecznych i kochanych Danieli znam ale nauczycielki to maja przerąbane bo kazde imie Ci się z jakims dzieckiem od razu kojarzy
oj to nawet nie z uczniami mi się kojarzy choć... jest jedno imię. Dorian - i szczerze nienawidzę, a znam tylko jednego Choc to wina rodziców bo tak wychowują.
Ale wierzę, że imiona mają znaczenie bo np. zawsze się przyjaźnię z Olą i Anią i znam same fajne Anki i Olki Za to na bakier np. z Patrycjami...
O i Zośki jakie są !! To jeśli chodzi o dzieci... Zośki są ekstra dziewuchy jedna mnie właśnie do macierzyństwa cholera przekonała bo chodziłam do niej na korki, była taka zadzioramommytobe lubi tę wiadomość
-
My jeszcze nie rozmawiamy o imionach. Zawsze mi si3 bardziej podobały męskie : Borys , Iwo , Marcel, Robert. Mój mąż coś przebakiwal że chciałby imię Kamil- sam się tak nazywa. Nie pojmuję tego i na pewno się nie zgodzę A z żeńskich imion może być : Laura, Matylda, Olimpia.
Dodam że sama mam nietypowe imię i kiedyś jak byłam mała to mnie to dziwilo i wkurzalo. Później wzięłam to za zaletę że wiele osób pytalo skąd to imię. Do tej pory tak mam i jestem z tego bardzo dumna -
Mi się podoba też Matylda
jak będzie chłopak to na drugie będzie pewnie miał Maciej... Tak jak mój mąż, teść i jego dziadek... Jakąś dziwną tradycje mają ale drugie imię może miećMonaLiza lubi tę wiadomość
-
U nas musi ladnie brzmiec i w uk i w Polsce . Mi sie podoba Lena, Lara , Sofia ( czyli Zosia ) a dla chlopcow zadne imiona misie nie podobaly dopoki moj nie powiedzial , ze dziadka mial Albina . I bedzie Albin , choc w rodzinie nikomu sie nie podoba . Albin ladnie brzmi tez po angielsku. Dziecko bedzie mialo polskie nazwisko to niech chociaz , ma imie co sie wymawia prosto
-
Nam się cholernie podoba Harrison... Ale w Polsce nie nazwiemy tak dziecka ;P choć ostatnio mąż poruszył ten temat Ale nie ma mowy by to przeszło.
-
Seli wrote:Nam się cholernie podoba Harrison... Ale w Polsce nie nazwiemy tak dziecka ;P choć ostatnio mąż poruszył ten temat Ale nie ma mowy by to przeszło.
A czemu? Teraz w urzędzie nie powinni z tym problemu robićczerwona_róża lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Dziewczyy opowiem Wam jaka mialam przygode z imieniem dla corki 14 lat temu , poniewaz jak bylam w ciazy umarl moj tata w wieku 38 lat , jedyny sie z tej ciazy cieszyl ... mowil , ze ma szanse doczekac na wnuka . Mielismy zaklad z tata dziecka, ze jak chlopiec to on wybiera imie a jak dziewczynka to ja
Miialam 2 wybrane imiona , ale nie moglam sie zdecydowac , wiec wymyslilam, jak sie urodzi z wloskami to bedzie Zosia a jak bez wloskow to Weronika 4 dni przed porodem przysnil mi sie moj tata , i powiedzial we snie , ze chcialby aby moja coreczka mila na imie Julia . Rano po przebudzeniu Julia -? ( powiedzialam mamie i powiedzialam Julia nie , zle mi sie kojarzylo . )
Po bardzo ciezkim porodzie ponad 24 h ,zemdlalam w miedzy czasie ( ponoc powiedzialam , tato pomoz mi ), skonczylo sie nagla cesarka ratujaca mala ( nie bede Was straszyc .. jak mi ja pokazali i spytali o imie to wiedzialam , ze to jest Julia .
I mam kochana Julie . Nigdy nie zalowalam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 18:04
MonaLiza, czerwona_róża, sallvie, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
sallvie wrote:A czemu? Teraz w urzędzie nie powinni z tym problemu robić
Może w urzędzie... ale my polaczki, w rodzinie się oburzą, a w szkole pewnie też będą dziwnie patrzeć