X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia bardzo ładne imię. Ale teraz bardzo dużo jest Julii więc trzeba coś zmienić.

Podoba mi się też Tulia :) jak nowy zespół goralek :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Dziewczyy opowiem Wam jaka mialam przygode z imieniem dla corki 14 lat temu , poniewaz jak bylam w ciazy umarl moj tata w wieku 38 lat , jedyny sie z tej ciazy cieszyl ... mowil , ze ma szanse doczekac na wnuka . Mielismy zaklad z tata dziecka, ze jak chlopiec to on wybiera imie a jak dziewczynka to ja ;)

Miialam 2 wybrane imiona , ale nie moglam sie zdecydowac , wiec wymyslilam, jak sie urodzi z wloskami to bedzie Zosia a jak bez wloskow to Weronika :) 4 dni przed porodem przysnil mi sie moj tata , i powiedzial we snie , ze chcialby aby moja coreczka mila na imie Julia . Rano po przebudzeniu Julia -? ( powiedzialam mamie i powiedzialam Julia nie , zle mi sie kojarzylo . )
    Po bardzo ciezkim porodzie ponad 24 h ,zemdlalam w miedzy czasie ( ponoc powiedzialam , tato pomoz mi ), skonczylo sie nagla cesarka ratujaca mala ( nie bede Was straszyc .. ;) jak mi ja pokazali i spytali o imie to wiedzialam , ze to jest Julia .

I mam kochana Julie . Nigdy nie zalowalam.

Ładne, też mi się podoba :P mi się wiele podoba...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minionek pięknie mamie machal rączkami i nóżki krzyżował na usg :)
    Mały wielki człowiek ma już 3.5 cm!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac501dfad04a.jpg

Ruddaa, MonaLiza, Magdoczka, cotton, Nynka86, czerwona_róża, Seli, Paulina_2603, marcelcia, OlinkaO, mommytobe, Mila83, Sylwunis, lilly., sallvie, WiolaB, Kobobo, Paulcia28, spaceangel, Sanka, olkakarolka, wisienka94, MaryAnn, katepr, Solane lubią tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Julia bardzo ładne imię. Ale teraz bardzo dużo jest Julii więc trzeba coś zmienić.

Podoba mi się też Tulia :) jak nowy zespół goralek :)

nie słyszałam :D a fajne

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Ruddaa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    wow super , sliczne zdjecie

nzjdskjowix3r3hl.png
  • czerwona_róża Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Stas byl do 15 tygodnia Roza, wiec na pierwszym miejscu chyba zostaje Rozyczka. Ale podoba mi sie Kaja, Urszula, Bianka, Olga. I wiele innych.
    Dla chlopca nie mam pomyslu. Moj maz mianowawal go juz Bolkiem. Po pradziadku. Ale jakos nie jestem przekonana. Mi sie podoba Kajetan, Mieszko. Ale nie ma zgody drugiej strony.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • cotton Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Dziewczyy opowiem Wam jaka mialam przygode z imieniem dla corki 14 lat temu , poniewaz jak bylam w ciazy umarl moj tata w wieku 38 lat , jedyny sie z tej ciazy cieszyl ... mowil , ze ma szanse doczekac na wnuka . Mielismy zaklad z tata dziecka, ze jak chlopiec to on wybiera imie a jak dziewczynka to ja ;)

Miialam 2 wybrane imiona , ale nie moglam sie zdecydowac , wiec wymyslilam, jak sie urodzi z wloskami to bedzie Zosia a jak bez wloskow to Weronika :) 4 dni przed porodem przysnil mi sie moj tata , i powiedzial we snie , ze chcialby aby moja coreczka mila na imie Julia . Rano po przebudzeniu Julia -? ( powiedzialam mamie i powiedzialam Julia nie , zle mi sie kojarzylo . )
    Po bardzo ciezkim porodzie ponad 24 h ,zemdlalam w miedzy czasie ( ponoc powiedzialam , tato pomoz mi ), skonczylo sie nagla cesarka ratujaca mala ( nie bede Was straszyc .. ;) jak mi ja pokazali i spytali o imie to wiedzialam , ze to jest Julia .

I mam kochana Julie . Nigdy nie zalowalam.

Ale historia... Tata czuwał:*

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zapomnialam Ziemowit (Ziemek)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    nie słyszałam :D a fajne
    To włącz sobie na Youtube Tulia :) jak słucham to mi łzy same lecą. Obawiam się tylko że teraz może być wysyp tego imienia :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    oj to nawet nie z uczniami mi się kojarzy :P choć... jest jedno imię. Dorian - i szczerze nienawidzę, a znam tylko jednego :P Choc to wina rodziców bo tak wychowują.

Ale wierzę, że imiona mają znaczenie bo np. zawsze się przyjaźnię z Olą i Anią :P i znam same fajne Anki i Olki :) Za to na bakier np. z Patrycjami...

O i Zośki jakie są !! To jeśli chodzi o dzieci... :P Zośki są ekstra dziewuchy :D jedna mnie właśnie do macierzyństwa cholera przekonała :P bo chodziłam do niej na korki, była taka zadziora :)

Oj moja babcia Zosia też sobie nie dała w kaszę dmuchac ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z chlopakiem w 1 ciazy nie bylo problemu, mial byc Adas od zawsze po dziadku mojego meza, ktory zmarl 3 miesiace po naszym weselu, caly czas powtarzal, ze chce do naszego wesela dotrwac i tak bylo. Moj jeden dziadek trz byl Adam, chociaz nigdy go nie poznalam. Teraz dziewczynka bedzie Zosia po mojej ukochanej babci, a chlopczyk mial byc Tomek lub Wojtek, i chyba zostaniemy przy Wojtusiu, chociaz caly czas licze, ze bedzie cora tym razem. W srode wizyta. 21 prenatalne, może znowu juz wtedy sie dowiem jaka plec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 18:12

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już tak o imionach, to mi się nie podobają żadne damskie :-P Chyba mocno nastawiam się na chłopaka :-D
    Mi nigdy nie podobały się staropolskie imiona, typu Stanisław, Tadeusz, Franciszek, Antoni.. Za to bardzo podobają mi się imiona wywodzące się z Rosji, jak Igor, Denis, Borys :-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:

Śliczny minionek :D

dZhdp1.png

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Nie wiem co się dzisiaj dzieje, czy to pogoda czy jaka inna cholera, ale mam dzisiaj taki zjazd formy ze szok... Nic mi się nie chce... Zrobiłam sobie drzemkę i jest jeszcze gorzej :/
    Co do spodni, to ja się jeszcze we wszystko mieszczę. W tydzień schudłam kilogram. No ale jak się trzyma dietę cukrzycowa to nic dziwnego.
    A jeśli chodzi o L4, to moja ginka powiedziała, że jak chcę i będę spokojniejsza w domu, to mam się nie zastanawiać. W ogóle uważam, że praca to tylko praca (wiadomo, ze jest ważna), ale dziecko to priorytet.

Seli lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Niketorzy lekarze sa nietaktowni ... ja jak pojechalam po 2 poronieniu do szpitala , to uslyszalam przed badaniem , scanem , jak stracilas to juz starcilas trudno .
    Marcelina znam dziewczyne co chodzila w ciazy tak jak ja bylam we wczesniejszej , 3 mieiscae kwawila , poniewaz mial krwiaka , oszczedzala sie jak Ty i urodzila zdrowego chlopca :) Jest nadzieja .

Dziewczyny zapytam ponownie , wychodzicie na slonce , opalacie sie ? Mam taki stroj co zaslania brzuszek , dzis bylam h sie poopalac ,ale za tydzien lecimy do Polski , a ,ze ja znad morza to plaza musi byc . w Pierwszej ciazy opalalam sie do samego konca , ale ja wtedy bylam bardzo aktywna . Jezdzilysmy z mam na plaze i tylko dol sobie wykopywalam na brzuch ;) aby plecy opalic . Bylam najbardziej opalona ciezarowka na porodowce ;) Tylko , ze corcia z sierpnia i wtedy to byla koncowka .

Mój lekarz jest dość zapobiegliwy i mimo prawidłowo rozwijającej się ciąży, paru rzeczy nie polecał. Np.nie polecał opalania się, lotu ma wakacje, wizytę u dentysty też odradził w pierwszym trymestrze.
    W ogóle to jest zafiksowany na punkcie swoich wnuków i na każdej wizycie wspomina, że jego pierwszy wnuk to na tym etapie był taki i taki, a drugi wnuk to był inny :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak najbardziej z imion podoba mi się Leila - dlatego tak się nazywa mój pies :)

lilly. lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dla chłopca podoba się Jan. Kiedyś tylko Wojtek wchodził w grę, ale zmieniło mi się ;) Dla dziewczynki nie mam pojęcia.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a przypomnicie mi tę metodę obliczania wzrostu dziecka? W czeluściach forum nie mogę teraz znaleźć..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila tez mi sie podobala , albo Layla, bardzo popularne imie tutaj , jednak nie ma zgody .

MonaLiza lubi tę wiadomość

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my imiona już prawie mamy przedyskutowane :D
    dla dziewczynki Michalina- Misia, Michasia, a dla chłopca Ignacy-Ignaś. Podobają nam się i pełne formy, jak i zdrobnienia ;)
    a prenatalne mamy 30 czerwca, także może wtedy coś zobaczymy, czekamy niecierpliwie :D

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ