STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zośkaaa wrote:Piję, piję, jem, a to nadal tam siedzi
Znam ból, też tak miałam, najgorzej właśnie było wczoraj... Ale po dużej dawce wody dało radę -
Doris_ wrote:Super Nynka,mówiłam Ci,czasami potrzebny jest czas,żeby wszystko było dobrze...niestety to,na kogo trafi się po IP to ruletka...ja miałam taka Pania doktor-młoda dziewczyna,bardzo wyluzowana-mówiła do mnie "stara" itd,ale czekając na swoje usg opowiadała przy mnie pielegniarkom,czemu podesłały jej tamta cieżarną na usg-dziewczyne,która była w innej sali,ze tam cytuje" dzieciak to sama wada na wadzie,że dramat,że nic jej nie powiedziała-jej nie powiedziała,ale mi, obcej dziewczynie z innej sali tak...straszne to było...a potem jak badała mnie wypaliła czy wiem co to puste jajo,bo tu raczej jest,ale można poczekać z 2 dni,bo jak sie nie pojawi to juz sie nie pojawi...a nawet nie zap jakie mam długie cykle,kiedy owulacje...od razu wyrok...podłamałam się wtedy i juz myślałam o najgorszym...niektórzy są strasznie nietaktowni,a te sprawy to bardzo delikatne dla kobiet rzeczy i naprawde nalezy przekazywac je z taktem i wyczuciem...
-
Co do zachcianek mam bardzo parcie na owoce a np kebaba którego zjadłam całego teraz zjem pół i mam dość.
Co do brzuszka to mam cały czas faldke z pierwszej ciąży ale za to kilogramów od 5 tygodni 2mniejKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Marin wrote:Współczuję wszystkim, ktore muszą to znosić
Ja gdy już wymiotuję to tylko raz dziennie Więc nie ma co narzekać Mdłości za to sa moim częstym towarzyszem. Ale tak naprawdę to cieszę się z takich objawów, w poprzednich ciążach nie czułam nic poza sennością i bólem okropnym swoją drogą piersi... Teraz jest zupełnie inaczej, a gdy jest inaczej to jest dobrze No i do trzech razy sztuka jak to mówi mój mąż
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Co do płci to ja będę chciała niespodziankę do porodu a jeśli już to najprędzej na polowkowych zapytam żeby potem nie było raczej pomyłkiKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Co do zachcianek - nie mam... Ciągnie mnie jedynie bardziej niż zwykle na pomidory, ale moje dziecko chyba ich nie lubi, czesto wymiotuję właśnie po pomidorach Ale i tak jem
No i ostatnio mnie pociągnęło no Lays'y cebulowe Zjadłam megapakę w ciągu trzech dni
Nynka86 wrote:No to też cię nie fajnie potraktowali... ja cieszę się że mam takiego dobrego lekarza prowadzącego jest bardzo delikatny przy badaniu a pozatym wszystko dokładnie tłumaczy i jest bardzo miły
Nynka86, sallvie lubią tę wiadomość
-
Doris_ wrote:teraz juz też mam super Panią gin,zupełnie inne podejście. jak zobaczyła karte,zażartowała,że będziemy dokładnie szukać tego małego diabełka. to od razu rozładowało wszystko i jak narazie odpukać nie narzekam na kontakt z nią.
Doris_ lubi tę wiadomość
-
Niketorzy lekarze sa nietaktowni ... ja jak pojechalam po 2 poronieniu do szpitala , to uslyszalam przed badaniem , scanem , jak stracilas to juz starcilas trudno .
Marcelina znam dziewczyne co chodzila w ciazy tak jak ja bylam we wczesniejszej , 3 mieiscae kwawila , poniewaz mial krwiaka , oszczedzala sie jak Ty i urodzila zdrowego chlopca Jest nadzieja .
Dziewczyny zapytam ponownie , wychodzicie na slonce , opalacie sie ? Mam taki stroj co zaslania brzuszek , dzis bylam h sie poopalac ,ale za tydzien lecimy do Polski , a ,ze ja znad morza to plaza musi byc . w Pierwszej ciazy opalalam sie do samego konca , ale ja wtedy bylam bardzo aktywna . Jezdzilysmy z mam na plaze i tylko dol sobie wykopywalam na brzuch aby plecy opalic . Bylam najbardziej opalona ciezarowka na porodowce Tylko , ze corcia z sierpnia i wtedy to byla koncowka . -
Ruddaa wrote:Niketorzy lekarze sa nietaktowni ... ja jak pojechalam po 2 poronieniu do szpitala , to uslyszalam przed badaniem , scanem , jak stracilas to juz starcilas trudno .
Marcelina znam dziewczyne co chodzila w ciazy tak jak ja bylam we wczesniejszej , 3 mieiscae kwawila , poniewaz mial krwiaka , oszczedzala sie jak Ty i urodzila zdrowego chlopca Jest nadzieja .
Dziewczyny zapytam ponownie , wychodzicie na slonce , opalacie sie ? Mam taki stroj co zaslania brzuszek , dzis bylam h sie poopalac ,ale za tydzien lecimy do Polski , a ,ze ja znad morza to plaza musi byc . w Pierwszej ciazy opalalam sie do samego konca , ale ja wtedy bylam bardzo aktywna . Jezdzilysmy z mam na plaze i tylko dol sobie wykopywalam na brzuch aby plecy opalic . Bylam najbardziej opalona ciezarowka na porodowce Tylko , ze corcia z sierpnia i wtedy to byla koncowka .
Ja akurat teraz przebywanie na słońcu kiepsko znoszę... Przed ciążą mogłabym w pełnym słońcu siedzieć, a teraz ni cholery... Więc jeśli lecimy na plażę gdzies nad jeziorko to owszem ubieram strój kąpielowy by się nie ugotować, ale leżę pod parasolem. Ewentualnie nogi wystawiam na słońce
Dziewczyny, wiem, że wcześnie, ale macie już jakieś typy imion dla swoich pociech? Może się wspólnie zainspirujemy
Ruddaa wrote:Niketorzy lekarze sa nietaktowni ... ja jak pojechalam po 2 poronieniu do szpitala , to uslyszalam przed badaniem , scanem , jak stracilas to juz starcilas trudno .
Dziewczyny zapytam ponownie , wychodzicie na slonce , opalacie sie ? Mam taki stroj co zaslania brzuszek , dzis bylam h sie poopalac ,ale za tydzien lecimy do Polski , a ,ze ja znad morza to plaza musi byc . w Pierwszej ciazy opalalam sie do samego konca , ale ja wtedy bylam bardzo aktywna . Jezdzilysmy z mam na plaze i tylko dol sobie wykopywalam na brzuch aby plecy opalic . Bylam najbardziej opalona ciezarowka na porodowce Tylko , ze corcia z sierpnia i wtedy to byla koncowka . -
Zośkaaa wrote:Ja akurat teraz przebywanie na słońcu kiepsko znoszę... Przed ciążą mogłabym w pełnym słońcu siedzieć, a teraz ni cholery... Więc jeśli lecimy na plażę gdzies nad jeziorko to owszem ubieram strój kąpielowy by się nie ugotować, ale leżę pod parasolem. Ewentualnie nogi wystawiam na słońce
Dziewczyny, wiem, że wcześnie, ale macie już jakieś typy imion dla swoich pociech? Może się wspólnie zainspirujemy
My już wybraliśmy będzie Seweryn albo JowitaZośkaaa lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Zośkaaa wrote:Ja akurat teraz przebywanie na słońcu kiepsko znoszę... Przed ciążą mogłabym w pełnym słońcu siedzieć, a teraz ni cholery... Więc jeśli lecimy na plażę gdzies nad jeziorko to owszem ubieram strój kąpielowy by się nie ugotować, ale leżę pod parasolem. Ewentualnie nogi wystawiam na słońce
Dziewczyny, wiem, że wcześnie, ale macie już jakieś typy imion dla swoich pociech? Może się wspólnie zainspirujemyZośkaaa lubi tę wiadomość
-
sallvie wrote:My już wybraliśmy będzie Seweryn albo Jowita
Ciekawe i mało spotykane
My też już mamy wybrane - Zośka lub Czarek
Ale nie ukrywam, ze podoba mi się też Anastazja, jednak jest długie i mało zdrobnień do tego imienia. I jeszcze Marcel, Bruno Ale tylko w powyższych dwóch jeteśmy zgodnisallvie lubi tę wiadomość
Nynka86 wrote:Dla dziewczynki Ula albo Gabrysia a dla chłopca Tomek albo Franek
Mam brata Gabrysia Kochany chłopiec, chociaż teraz w wieku młodzieńczego buntu
Doris_ wrote:teraz juz też mam super Panią gin,zupełnie inne podejście. jak zobaczyła karte,zażartowała,że będziemy dokładnie szukać tego małego diabełka. to od razu rozładowało wszystko i jak narazie odpukać nie narzekam na kontakt z nią.
Kobobo lubi tę wiadomość
-
Zośka o to chodziło chcieliśmy mało popularne a zarazem nie żeby były wymyślne.
Ogólnie to dla chłopca mam tyle typów że spokojnie mogę mieć czworaczki i każde z nich po 2 imiona . Z córką było bardzo ciężko bo prawie nic mi się nie podoba. Jedyne imię które mnie urzekło to Kornelka a ta już w domu mam więc zdałam się nie mężaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Zośkaaa wrote:Ciekawe i mało spotykane
My też już mamy wybrane - Zośka lub Czarek
Ale nie ukrywam, ze podoba mi się też Anastazja, jednak jest długie i mało zdrobnień do tego imienia. I jeszcze Marcel, Bruno Ale tylko w powyższych dwóch jeteśmy zgodni -
sallvie wrote:Zośka o to chodziło chcieliśmy mało popularne a zarazem nie żeby były wymyślne.
Ogólnie to dla chłopca mam tyle typów że spokojnie mogę mieć czworaczki i każde z nich po 2 imiona . Z córką było bardzo ciężko bo prawie nic mi się nie podoba. Jedyne imię które mnie urzekło to Kornelka a ta już w domu mam więc zdałam się nie męża
Ja też mam więcej typów dla chłopca. Jednak gdy się poznałam z mężem to mówił do mnie Zosia (to moje imię z bierzmowania, bo tak naprawdę mam na imię Kasia) i tak oboje mamy sentyment. To też imię mojej kochanej ś.p. babci i wierzę, że zaciska tam za nas kciuki
Też chcieliśmy mało używane, ale też ie wymyślne. Zośka pojawia się coraz częściej, ale co zrobić Za to nie widziałam tu na forum, aby Czarek się przewijałsallvie lubi tę wiadomość
Nynka86 wrote:Mam siostrzenicę Anastazję moja córcia wymyśliła skrót Nasia i od tej pory wszyscy tak na nią mówią albo Nastka
No właśnie Nastka tylko, ale to jednak długie imię. A dla Zosi jest mnóstwo zdrobnień - Zośka, Zochna, Zosieńka. Tak samo z Cezarym - Czaruś, Czarek i coś jeszcze by się wymyśliło
Starania o drugie bobo od 10.2019