X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Piję, piję, jem, a to nadal tam siedzi ;)

Znam ból, też tak miałam, najgorzej właśnie było wczoraj... Ale po dużej dawce wody dało radę :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris_ wrote:
    Super Nynka,mówiłam Ci,czasami potrzebny jest czas,żeby wszystko było dobrze...niestety to,na kogo trafi się po IP to ruletka...ja miałam taka Pania doktor-młoda dziewczyna,bardzo wyluzowana-mówiła do mnie "stara" itd,ale czekając na swoje usg opowiadała przy mnie pielegniarkom,czemu podesłały jej tamta cieżarną na usg-dziewczyne,która była w innej sali,ze tam cytuje" dzieciak to sama wada na wadzie,że dramat,że nic jej nie powiedziała-jej nie powiedziała,ale mi, obcej dziewczynie z innej sali tak...straszne to było...a potem jak badała mnie wypaliła czy wiem co to puste jajo,bo tu raczej jest,ale można poczekać z 2 dni,bo jak sie nie pojawi to juz sie nie pojawi...a nawet nie zap jakie mam długie cykle,kiedy owulacje...od razu wyrok...podłamałam się wtedy i juz myślałam o najgorszym...niektórzy są strasznie nietaktowni,a te sprawy to bardzo delikatne dla kobiet rzeczy i naprawde nalezy przekazywac je z taktem i wyczuciem...
    No to też cię nie fajnie potraktowali... ja cieszę się że mam takiego dobrego lekarza prowadzącego jest bardzo delikatny przy badaniu a pozatym wszystko dokładnie tłumaczy i jest bardzo miły

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zachcianek mam bardzo parcie na owoce a np kebaba którego zjadłam całego teraz zjem pół i mam dość.
    Co do brzuszka to mam cały czas faldke z pierwszej ciąży ale za to kilogramów od 5 tygodni 2mniej :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Współczuję wszystkim, ktore muszą to znosić

Ja gdy już wymiotuję to tylko raz dziennie ;) Więc nie ma co narzekać ;) Mdłości za to sa moim częstym towarzyszem. Ale tak naprawdę to cieszę się z takich objawów, w poprzednich ciążach nie czułam nic poza sennością i bólem okropnym swoją drogą piersi... Teraz jest zupełnie inaczej, a gdy jest inaczej to jest dobrze :) No i do trzech razy sztuka jak to mówi mój mąż :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci to ja będę chciała niespodziankę do porodu a jeśli już to najprędzej na polowkowych zapytam żeby potem nie było raczej pomyłki

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zachcianek - nie mam... Ciągnie mnie jedynie bardziej niż zwykle na pomidory, ale moje dziecko chyba ich nie lubi, czesto wymiotuję właśnie po pomidorach ;) Ale i tak jem :D
    No i ostatnio mnie pociągnęło no Lays'y cebulowe :D Zjadłam megapakę w ciągu trzech dni :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    No to też cię nie fajnie potraktowali... ja cieszę się że mam takiego dobrego lekarza prowadzącego jest bardzo delikatny przy badaniu a pozatym wszystko dokładnie tłumaczy i jest bardzo miły
    teraz juz też mam super Panią gin,zupełnie inne podejście. jak zobaczyła karte,zażartowała,że będziemy dokładnie szukać tego małego diabełka. to od razu rozładowało wszystko i jak narazie odpukać nie narzekam na kontakt z nią.

Nynka86, sallvie lubią tę wiadomość

82o5ppm.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris_ wrote:
    teraz juz też mam super Panią gin,zupełnie inne podejście. jak zobaczyła karte,zażartowała,że będziemy dokładnie szukać tego małego diabełka. to od razu rozładowało wszystko i jak narazie odpukać nie narzekam na kontakt z nią.
    I lekarze powinni tacy być...

Doris_ lubi tę wiadomość

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niketorzy lekarze sa nietaktowni ... ja jak pojechalam po 2 poronieniu do szpitala , to uslyszalam przed badaniem , scanem , jak stracilas to juz starcilas trudno .
    Marcelina znam dziewczyne co chodzila w ciazy tak jak ja bylam we wczesniejszej , 3 mieiscae kwawila , poniewaz mial krwiaka , oszczedzala sie jak Ty i urodzila zdrowego chlopca :) Jest nadzieja .

Dziewczyny zapytam ponownie , wychodzicie na slonce , opalacie sie ? Mam taki stroj co zaslania brzuszek , dzis bylam h sie poopalac ,ale za tydzien lecimy do Polski , a ,ze ja znad morza to plaza musi byc . w Pierwszej ciazy opalalam sie do samego konca , ale ja wtedy bylam bardzo aktywna . Jezdzilysmy z mam na plaze i tylko dol sobie wykopywalam na brzuch ;) aby plecy opalic . Bylam najbardziej opalona ciezarowka na porodowce ;) Tylko , ze corcia z sierpnia i wtedy to byla koncowka .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Niketorzy lekarze sa nietaktowni ... ja jak pojechalam po 2 poronieniu do szpitala , to uslyszalam przed badaniem , scanem , jak stracilas to juz starcilas trudno .
    Marcelina znam dziewczyne co chodzila w ciazy tak jak ja bylam we wczesniejszej , 3 mieiscae kwawila , poniewaz mial krwiaka , oszczedzala sie jak Ty i urodzila zdrowego chlopca :) Jest nadzieja .

Dziewczyny zapytam ponownie , wychodzicie na slonce , opalacie sie ? Mam taki stroj co zaslania brzuszek , dzis bylam h sie poopalac ,ale za tydzien lecimy do Polski , a ,ze ja znad morza to plaza musi byc . w Pierwszej ciazy opalalam sie do samego konca , ale ja wtedy bylam bardzo aktywna . Jezdzilysmy z mam na plaze i tylko dol sobie wykopywalam na brzuch ;) aby plecy opalic . Bylam najbardziej opalona ciezarowka na porodowce ;) Tylko , ze corcia z sierpnia i wtedy to byla koncowka .

Ja akurat teraz przebywanie na słońcu kiepsko znoszę... Przed ciążą mogłabym w pełnym słońcu siedzieć, a teraz ni cholery... Więc jeśli lecimy na plażę gdzies nad jeziorko to owszem ubieram strój kąpielowy by się nie ugotować, ale leżę pod parasolem. Ewentualnie nogi wystawiam na słońce :)

Dziewczyny, wiem, że wcześnie, ale macie już jakieś typy imion dla swoich pociech? Może się wspólnie zainspirujemy :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:

ja narazie czuję sie mega napuchnięta i na słońcu robi mi sie słabo...jak byłam ostatnio na plaży to siedziałam pół na pól na kocu,nogi tylko w słońcu trzymałam. myslę,że na pełnym słońcu narazie nie będę odsłaniać brzucha,ale tylko dlatego,że juz 5kg prawie na plusie i widać biust i nadęty brzuch,dlatego nie czuję sie komfortowo i raczej unikam ;)

82o5ppm.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Ja akurat teraz przebywanie na słońcu kiepsko znoszę... Przed ciążą mogłabym w pełnym słońcu siedzieć, a teraz ni cholery... Więc jeśli lecimy na plażę gdzies nad jeziorko to owszem ubieram strój kąpielowy by się nie ugotować, ale leżę pod parasolem. Ewentualnie nogi wystawiam na słońce :)

Dziewczyny, wiem, że wcześnie, ale macie już jakieś typy imion dla swoich pociech? Może się wspólnie zainspirujemy :)

My już wybraliśmy będzie Seweryn albo Jowita :)

Zośkaaa lubi tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:

Dla dziewczynki Ula albo Gabrysia a dla chłopca Tomek albo Franek

Zośkaaa lubi tę wiadomość

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    My już wybraliśmy będzie Seweryn albo Jowita :)

Ciekawe i mało spotykane :)

My też już mamy wybrane - Zośka lub Czarek :)

Ale nie ukrywam, ze podoba mi się też Anastazja, jednak jest długie i mało zdrobnień do tego imienia. I jeszcze Marcel, Bruno :) Ale tylko w powyższych dwóch jeteśmy zgodni :)

sallvie lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    Dla dziewczynki Ula albo Gabrysia a dla chłopca Tomek albo Franek

Mam brata Gabrysia :) Kochany chłopiec, chociaż teraz w wieku młodzieńczego buntu ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Nynka86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris_ wrote:
    I lekarze powinni tacy być...

Kobobo lubi tę wiadomość

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka o to chodziło chcieliśmy mało popularne a zarazem nie żeby były wymyślne.
    Ogólnie to dla chłopca mam tyle typów że spokojnie mogę mieć czworaczki i każde z nich po 2 imiona . Z córką było bardzo ciężko bo prawie nic mi się nie podoba. Jedyne imię które mnie urzekło to Kornelka a ta już w domu mam więc zdałam się nie męża

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Ciekawe i mało spotykane :)

My też już mamy wybrane - Zośka lub Czarek :)

Ale nie ukrywam, ze podoba mi się też Anastazja, jednak jest długie i mało zdrobnień do tego imienia. I jeszcze Marcel, Bruno :) Ale tylko w powyższych dwóch jeteśmy zgodni :)
    Mam siostrzenicę Anastazję moja córcia wymyśliła skrót Nasia i od tej pory wszyscy tak na nią mówią albo Nastka

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Zośka o to chodziło chcieliśmy mało popularne a zarazem nie żeby były wymyślne.
    Ogólnie to dla chłopca mam tyle typów że spokojnie mogę mieć czworaczki i każde z nich po 2 imiona . Z córką było bardzo ciężko bo prawie nic mi się nie podoba. Jedyne imię które mnie urzekło to Kornelka a ta już w domu mam więc zdałam się nie męża

Ja też mam więcej typów dla chłopca. Jednak gdy się poznałam z mężem to mówił do mnie Zosia (to moje imię z bierzmowania, bo tak naprawdę mam na imię Kasia) i tak oboje mamy sentyment. To też imię mojej kochanej ś.p. babci i wierzę, że zaciska tam za nas kciuki :)
    Też chcieliśmy mało używane, ale też ie wymyślne. Zośka pojawia się coraz częściej, ale co zrobić ;) Za to nie widziałam tu na forum, aby Czarek się przewijał ;)

sallvie lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    Mam siostrzenicę Anastazję moja córcia wymyśliła skrót Nasia i od tej pory wszyscy tak na nią mówią albo Nastka

No właśnie Nastka tylko, ale to jednak długie imię. A dla Zosi jest mnóstwo zdrobnień - Zośka, Zochna, Zosieńka. Tak samo z Cezarym - Czaruś, Czarek i coś jeszcze by się wymyśliło :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ