X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    tylko skad będziesz wiedzieć jak będziesz rodzić? ja też chciałąm sn nie wyszło. teraz raczej nie zdecyduję sie na sn

Nie wiem. Nie wiem czy mozna miec cc na zyczenie. Jesli cc bylaby planowana to ok, to pewnie on by ja zrobil. Ale jesli nie? To i tak lekarz z dyzuru przyjdzie. A ja chyba nie mam wskazan do cc.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Heh to ja mam znajomości na to wychodzi znam każdego lekarza w moim szpitalu :p

Seli i dobrze robisz po co tyle jeździć :)

Jutro kończymy urlop i wracamy do szarej rzeczywistości troche mi szkoda ale w sumie we własnym domu najlepiej :)

Chodzilo mi raczej jak masz kogos pewnego... W sensie, ze z polecenia i dogadanego a nie, ze znasz lekarzy ;p

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma cc na życzenie. Oj przepraszam jest za 6 czy 7 kawałków w prywatnych szpitalach. To operacja nie zdecydowałabym się za nic. To tez jedna z moich obaw jak mi powiedza ze trzeba cc zrobic to chyba sie przykuję do lozka :p

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • katepr Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli pracuje z nimi na codzień ;)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mozesz chciec rodzic w wodzie, tak jak u mnie jest ale jesli bedzie inna pare min przed toba to juz Ty sobie w wodzie nie urodzisz ;p chyba, ze maja kilka takich sal.
    w sumie racja,a jechać godzinę,by usłyszeć "zajęte"to raczej słaba opcja jak na taka chwile haha ;)

82o5ppm.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie wiem. Nie wiem czy mozna miec cc na zyczenie. Jesli cc bylaby planowana to ok, to pewnie on by ja zrobil. Ale jesli nie? To i tak lekarz z dyzuru przyjdzie. A ja chyba nie mam wskazan do cc.
    u mnie w szpitalu państwowym są lekarze którzy mówią ze jak chcesz cc to kasa na stól i nie ma problemu. niestety. a z tym że nawet jak masz od swego lekarza wystawione skierowanie na cc to i tak nie powiedziane że ci zrobia bo to wszystko zależy od lekarza dyżurującego. tak np było jak leżałąm na patologii, byłam w 2 różnych szpitalach ita sama gadka. w prywatnych klinikach robia u mnie cc na życzenie

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli pracuje z nimi na codzień ;)

no to masz znajomości ;p jesteś pielęgniarką czy coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 15:13

dZhdp1.png

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Rzadko się odzywam ale sesja akurat i ciągle muszę się uczyć. Jutro rano mam kolokwium.
    Powiedzcie mi proszę ile czekałyście na cały zestaw badań? Morfologia,mocz, toxo, rozyczka itd?
    Bo nie wiem czy jak w czwartek rano zrobie to czy na piątek na wizytę już będą wyniki

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak ma się wskazania to się umawiasz :) i jest... (tak piszą kobitki :P )
    A jak nagle się okaże, że mam mieć cc... To nic na to nie poradzę.

dZhdp1.png

• Doris_ Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toxo i hiv-przynajmniej u mnie maks 5 dni roboczych,resztę następnego dnia miała z rana już lekarka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 15:18

82o5ppm.png
  • anika82 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Rzadko się odzywam ale sesja akurat i ciągle muszę się uczyć. Jutro rano mam kolokwium.
    Powiedzcie mi proszę ile czekałyście na cały zestaw badań? Morfologia,mocz, toxo, rozyczka itd?
    Bo nie wiem czy jak w czwartek rano zrobie to czy na piątek na wizytę już będą wyniki
    to zalezy od laboratorium, mi kazali podobny zestaw tydzień wcześniej zrobić

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:

Ja czekałam parę godzin :)

dZhdp1.png

• OlinkaO Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co chodzą do lekarza na NFZ - jest jasno rozpisane jakie badania są zalecane dla kobiet w ciąży wg jej zaawansowania, nie wiem dlaczego nie prosicie na nie skierowania skoro są za darmo...? W pierwszej ciazy jak poszłam na NFZ na wizytę to z tą tabelka z rozporządzenia i mi lekarz dał skierowanie.
    Str. 5 tabela - można wydrukować i zabrać do lekarza żeby nie myślał że trafił na naiwną :-)
    http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=WDU20160001132

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli położną :) ale pracuje na oiomie noworodkowym. No ale i tak wszystkich sie zna wiadomo.

U mnie też się czeka kilka godzin na wyniki :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie ma nfz w 1 ciazy mialam wszystko z tej tabelki nie bylo problemu

OlinkaO lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli położną :) ale pracuje na oiomie noworodkowym. No ale i tak wszystkich sie zna wiadomo.

To ciężka praca? W sensie ja bym tam płakała nad każdym :P nie dałabym rady.

Zrobiłam dwa obiady, na dziś dla nas i lekki dla męża do pracy na jutro. Zrobiłam też jagodzianki :D mmm pychotka, wyszły jak mamusine :D udało mi się kupić jagody na targu.
    Ogarnęłam mieszkanie... A nie napisałam nic pracy. Tonę w papierach a mi się meeeeega nie chce.

dZhdp1.png

• Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli jak nie będę miała do 10tyg zrobionych wszystkich z tabeli to,co? coś sie stanie,bo nastepną wizyte mam dopiero w 13tyg. a położna nie każe panikować i mówi,że zrobi sie je później

82o5ppm.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresująca przede wszystkim ale ja ją baaaardzo lubie i nie zamieniłabym na inną :)
    Daaj jagodzianke :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:

moja połozna środowiskowa też była wcześniej na noworodkach i mówiła że to była jej najlepsza praca, a najpiękniejsze uczucie jak teraz jako środowiskowa przyszła do dziecka którego rodzeństwem był własnie chłopczyk z takiego oiomu.

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem bardzo wrażliwa, wypłakiwałabym się nad losem, niesprawiedliwością itp. :P Tak samo nie dałam rady nigdy wejść do hospicjum, robię różne akcje i zbiórki ale nie potrafię. Wystarczająco czasem przy dzieciach z niepełnosprawnościami lamie mi serducho.

a na jagodzianki zapraszam :P jestem z siebie dumna.

dZhdp1.png

‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ