STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
anika82 wrote:tylko skad będziesz wiedzieć jak będziesz rodzić? ja też chciałąm sn nie wyszło. teraz raczej nie zdecyduję sie na sn
Nie wiem. Nie wiem czy mozna miec cc na zyczenie. Jesli cc bylaby planowana to ok, to pewnie on by ja zrobil. Ale jesli nie? To i tak lekarz z dyzuru przyjdzie. A ja chyba nie mam wskazan do cc. -
katepr wrote:Heh to ja mam znajomości na to wychodzi znam każdego lekarza w moim szpitalu :p
Seli i dobrze robisz po co tyle jeździć
Jutro kończymy urlop i wracamy do szarej rzeczywistości troche mi szkoda ale w sumie we własnym domu najlepiej
Chodzilo mi raczej jak masz kogos pewnego... W sensie, ze z polecenia i dogadanego a nie, ze znasz lekarzy ;p -
Seli wrote:Mozesz chciec rodzic w wodzie, tak jak u mnie jest ale jesli bedzie inna pare min przed toba to juz Ty sobie w wodzie nie urodzisz ;p chyba, ze maja kilka takich sal.
-
Seli wrote:Nie wiem. Nie wiem czy mozna miec cc na zyczenie. Jesli cc bylaby planowana to ok, to pewnie on by ja zrobil. Ale jesli nie? To i tak lekarz z dyzuru przyjdzie. A ja chyba nie mam wskazan do cc.
-
katepr wrote:Seli pracuje z nimi na codzień
no to masz znajomości ;p jesteś pielęgniarką czy coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 15:13
-
Hej dziewczyny
Rzadko się odzywam ale sesja akurat i ciągle muszę się uczyć. Jutro rano mam kolokwium.
Powiedzcie mi proszę ile czekałyście na cały zestaw badań? Morfologia,mocz, toxo, rozyczka itd?
Bo nie wiem czy jak w czwartek rano zrobie to czy na piątek na wizytę już będą wyniki
-
U mnie jak ma się wskazania to się umawiasz i jest... (tak piszą kobitki )
A jak nagle się okaże, że mam mieć cc... To nic na to nie poradzę.
-
wisienka94 wrote:Hej dziewczyny
Rzadko się odzywam ale sesja akurat i ciągle muszę się uczyć. Jutro rano mam kolokwium.
Powiedzcie mi proszę ile czekałyście na cały zestaw badań? Morfologia,mocz, toxo, rozyczka itd?
Bo nie wiem czy jak w czwartek rano zrobie to czy na piątek na wizytę już będą wyniki -
wisienka94 wrote:Hej dziewczyny
Bo nie wiem czy jak w czwartek rano zrobie to czy na piątek na wizytę już będą wyniki
Ja czekałam parę godzin -
Dziewczyny co chodzą do lekarza na NFZ - jest jasno rozpisane jakie badania są zalecane dla kobiet w ciąży wg jej zaawansowania, nie wiem dlaczego nie prosicie na nie skierowania skoro są za darmo...? W pierwszej ciazy jak poszłam na NFZ na wizytę to z tą tabelka z rozporządzenia i mi lekarz dał skierowanie.
Str. 5 tabela - można wydrukować i zabrać do lekarza żeby nie myślał że trafił na naiwną
http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=WDU20160001132
2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
3 lata starań
2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud! -
katepr wrote:Seli położną ale pracuje na oiomie noworodkowym. No ale i tak wszystkich sie zna wiadomo.
U mnie też się czeka kilka godzin na wyniki
To ciężka praca? W sensie ja bym tam płakała nad każdym nie dałabym rady.
Zrobiłam dwa obiady, na dziś dla nas i lekki dla męża do pracy na jutro. Zrobiłam też jagodzianki mmm pychotka, wyszły jak mamusine udało mi się kupić jagody na targu.
Ogarnęłam mieszkanie... A nie napisałam nic pracy. Tonę w papierach a mi się meeeeega nie chce. -
katepr wrote:Seli położną ale pracuje na oiomie noworodkowym. No ale i tak wszystkich sie zna wiadomo.
U mnie też się czeka kilka godzin na wyniki
-
Ja jestem bardzo wrażliwa, wypłakiwałabym się nad losem, niesprawiedliwością itp. Tak samo nie dałam rady nigdy wejść do hospicjum, robię różne akcje i zbiórki ale nie potrafię. Wystarczająco czasem przy dzieciach z niepełnosprawnościami lamie mi serducho.
a na jagodzianki zapraszam jestem z siebie dumna.