STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Noo to w ogóle ekstra uczucie jak potem te maluchy które byly takie malutkie u nas pozniej przychodzą i nas odwiedzają. Praca ciężka zarobki marne ale dla tego uczucia ją kocham no i zawsze chciałam w szpitalu pracować kocham to co robie wtedy zawsze jest łatwiej. Jak ktoś jest zmusozny do takiej pracy to nic dziwnego ze potem sie slyszy o nie milych pielegniarlach czy poloznych wiadomo nie kazdego to pewnie wymarzona praca..niestety
-
katepr wrote:Noo to w ogóle ekstra uczucie jak potem te maluchy które byly takie malutkie u nas pozniej przychodzą i nas odwiedzają. Praca ciężka zarobki marne ale dla tego uczucia ją kocham no i zawsze chciałam w szpitalu pracować kocham to co robie wtedy zawsze jest łatwiej. Jak ktoś jest zmusozny do takiej pracy to nic dziwnego ze potem sie slyszy o nie milych pielegniarlach czy poloznych wiadomo nie kazdego to pewnie wymarzona praca..niestety
Tylko po co pchać się w coś w czym człowiek źle się czuje i jeszcze pieniądze nie za fajne? Sama mam marną pensję... Mój mąż dostaje dużo większe premie niż ja wypłatę... ale pracuje bo lubię dzieciaki i bez pasji w niektórych zawodach nie da rady... A prawda jest taka, że przebranżowić się nie jest tak strasznie trudno. Ja przerwałam jedne studia bo nie było to do końca to co lubię i poszłam na inne i odnalazłam się tam świetnie. -
Dziewczyny ja dostałam taką listę:
Ps. Koszt szalony..
Badania 1 trymestru
+ Tsh
+ Ft3
+ Ft4
+ Prolaktyna
+ Progesteron
+ Mocz
+ Morfologia
+ Glukoza
+ Elektrolity i witaminy: wapń, sód, potas, magnez, zelazo, b12, wit. D
+ Grupa krwi & Przeciwciała anty rh
+ Antygen Hbs
+ WR kiła vdrl igg igm
+ Toksoplazmoza igg igm
+ Cytomegalia igg igm
+ HIV przeciwciala
+ Różyczka igg igm
+ HCV przeciwciała3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
A długo pracujesz w zawodzie?
Ja jestem zadowolona, że wcześniej próbowałam różnych prac i mam doświadczenie w różnych zawodach. Bo to daje mi pogląd na to jak jest, gdzie indziej i co mi odpowiada i w razie czego gdzie się jeszcze odnajdę. -
lilly. wrote:Dziewczyny ja dostałam taką listę:
Ps. Koszt szalony..
Badania 1 trymestru
+ Tsh
+ Ft3
+ Ft4
+ Prolaktyna
+ Progesteron
+ Mocz
+ Morfologia
+ Glukoza
+ Antygen Hbs
+ WR kiła vdrl igg igm
+ Toksoplazmoza igg igm
+ Cytomegalia igg igm
+ HIV przeciwciala
+ Różyczka igg igm
+ HCV przeciwciała
Zawrotny... Też płaciłam 400 zł ale możesz iść i poprosić rodzinnego, powinien na większość dać. -
lilly. wrote:Dziewczyny ja dostałam taką listę:
Ps. Koszt szalony..
Badania 1 trymestru
+ Tsh
+ Ft3
+ Ft4
+ Prolaktyna
+ Progesteron
+ Mocz
+ Morfologia
+ Glukoza
+ Antygen Hbs
+ WR kiła vdrl igg igm
+ Toksoplazmoza igg igm
+ Cytomegalia igg igm
+ HIV przeciwciala
+ Różyczka igg igm
+ HCV przeciwciała -
A mi się machnęło. Miałam na myśli, że cytomegalie dodatkowo robiłam. Ja za swój pakiet zapłaciłam 330 zł i to dlatego że na pakiet ciążowy jest 25% zniżki znalazłam takie laboratorium i się opłacało. Ja będę rodzić w innym mieście, chociaż na szpital w mojej miejscowości chodzą rożne opinie i złe i dobre. Jednak odkąd moja Pani Doktor została ordynatorem oddziału ginekologiczno położniczego w innym mieście a mam tylko 20 km to postanowiłam, że będę tam rodzić. No i położne ponoć Anioły Prawda jest taka, że na każdy szpital znajdzie się dobra i zła opinia. Ile kobiet tyle opinii.
Moja kuzynka robiła ranking szpitali wybrała szpital gdzie nikt z rodziny nie rodził, była to jej pierwsza ciąża i była bardzo młoda.. Powiedziała że była to jej najgorsza decyzja, że postanowiła tam rodzić.. bo potraktowali ją jak patologie a obchodzili się z nią jak z kawałem mięsa. Po porodzie była w tak złym stanie, ciocia zabrała ją ze sobą bo okropne krwotoki miała a taką ją wypuścili ze szpitala. Urodziła dziecko ponad 4 kg i w środku była cała porozrywana.. Także wydaje mi się, że nie ma reguły. Koleżanka może być zachwycona,a ktoś inny może przeżywać koszmar. Jednak wiadomo każdy szuka żeby było jak najlepiej i z jakiegoś powodu podejmujemy takie decyzje JA wierzę, że my wszystkie trafimy na wspaniały zespół Chociaż do porodu mamy jeszcze pół roku
Aniołek [*] 30.04.2017r - 5tc
Dwie kreski na teście 30.04.2018r. - Naturalny CUD
Ponad 2 lata walki.
-
Doris_ wrote:to jakaś porażka...zabierają z wypłaty niemałą kase,a potem robić badania,które należą sie bezpłatnie za takie pieniądze. Chore
o tak! jakby nie odcinali to za to co bym dostała choćby z mojej pensji to już bym miała spokojnie wizytę plus badania co miesiąc ;P a jeszcze jakby oddali to co z męża pensji... To już w ogóle. Może u mnie w rodzinie pech czy co ale żaden lekarz na nfz nie dawał skierowań na badania, jak już to z wielkim bólem... I "a to nie potrzebne" a to coś tam... -
anika82 wrote:ja wczoraj też miałam słaby dzień. męczy mnie wstawanie co godzinkę do łazienki. na szczęście moja gwiazda była przychylna i poszła spać o 21 więc ja razem z nią. a mamusie które będą miałay kolejne dzieci , w jakim wieku są wasze? moja ma 3latka
Moja cora ma obecnie 14 miesiecy jest z poczatku kwietnia teraz termin na konie stycznia wiec zalezy czy znow wczesniej urodze czy przenosze bedzie albo rok i 9 miesiecy roznicy albo rok i 10 miesiecyKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Doris_ wrote:no dokładnie,ja żałuje teraz,że nie dopytałam o te badania szybciej,bo na wizyte zabrałabym ta tabelke i byłoby po sprawie. no trudno,mam nadzieje,ze nie wyjdzie mi to na zle jak zrobie je pozniej,ale juz przynajmniej wiem co i jak.
Nie, nie stresuj się tymDoris_ lubi tę wiadomość
-
Jesli chodzi o szczepienia my bedziemy szczepic.
Corke szczepie wszystkimi szczepionkami na nfz i juniora mam zamiar tak samo szczepicKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
MonaLiza wrote:A ja nie dostałam skierowania na różyczek
. Chodzę prywatnie
a przechodziłaś? albo mówiłaś lekarzowi, że byłaś szczepiona? -
katepr wrote:Noo to w ogóle ekstra uczucie jak potem te maluchy które byly takie malutkie u nas pozniej przychodzą i nas odwiedzają. Praca ciężka zarobki marne ale dla tego uczucia ją kocham no i zawsze chciałam w szpitalu pracować kocham to co robie wtedy zawsze jest łatwiej. Jak ktoś jest zmusozny do takiej pracy to nic dziwnego ze potem sie slyszy o nie milych pielegniarlach czy poloznych wiadomo nie kazdego to pewnie wymarzona praca..niestety
Seli, Kobobo lubią tę wiadomość