X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szczepień my mamy NOP, więc nie zamierzam szczepić dalej.

Co do imion, dla dziewczynki Maja, dla chłopca Mikołaj albo Miłosz :)

Nie jestem na biężąco, tyle doczytałam :)

Pozdrawiam, jeszcze 3 dni do wizyty <3

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaczyna mi się zaokraglac brzuszek. Już druga osoba to zauwazyla :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o badaniach ja na ostaniej wizycie w pl
    , dostałam listę badań jednak nie było już czasu zrobić . Koszt 500zl tak podliczyć , wszytsko co Przylatujemy to prawie 2000 zł co miesiąc albo i więcej .... Starałam się dziś dodzwonić do ginekologa na NFZ , ale nikt nie odbierał jak tam z terminami . Wolałabym te badania na różyczkę itp zrobić na skierowanie ... Nie wiem jakie badania tutaj w uk robią , choć tu to kosmos . Miałam pierwsza cesarkę z konieczności , wspominam ja dobrze i gojenie się rany i wstałam po kilku h ( za szybko ) i poszłam szukać swojego dziecka na patologie , taka zgarbiona . Później jednak rozbolała mnie tragicznie głowa ponoć za szybko wstałam i płyn w rdzeniu się nie wyrównał coś takiego po tym znieczuleniu . Przeszłam dobrze , jednak znam
    Dziewczyny co leżały po 2, 3 tyg i nie mogły się ruszyć . Teraz mogłabym tutaj wybrać cc ale jednak sprobuje SN maja tutaj gaz rozweselający i znieczulenie jeśli tylko się chce . Poród w wodzie odpada choć tez się zastanawiałam , mam przeciwskazania do takiego porodu .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do otulacza to slyszalam, mam nawet taki, ale u nas to całkiem niewypał, jeśli chodzi o gadżety, synek od początku nie lubił żadnego otulania i skrępowanej pozycji, zawsze śpi z rączkami do góry i jest szczęśliwy :) chustowania też nie polubił, także każde dziecko inaczej i u jednego sie sprawdzi coś, u drugiego kompletnie nie :)

8485 lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy otulacze, jakie dokladnie nie pamietam, ale wiem, ze u nas sie sprawdzily. Mlody sie uspokajal. Otulacze jak i chustowanie u nas bardzo sie sprawdzily;)
    Jezeli chodzi o porod- zle wspominam, rodzilam sn w 41tyg, lezalam na jakims oddziale ze staruszkami, bo na porowoce miejsc nie bylo, a polozne mowily mi ze nie rodze bo za malo mnie boli.. I szlam do ginekologa do gabientu, jak sie okazalo z rozwarciem 9cm.. I nagle szybka akcja, czemu pani nie jest na porodowce i 20min pozniej syn na swiecie

• sallvie Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoj porod wspominam bardzo dobrze.
    Ogolnie zaczelo sie od tego ze o 1:30 odeszly mi wody. Pojechalam do szpitala na miejscu okazalo sie ze szyjka jeszcze zupelnie nie jest gotowa i rozwarcie na 1cm
    Lezalam tak bezczynnie 10 godzin az po 11 zdecydowano o wywolaniu. Podano mi oxy i ruszylo od razu po godzinie 55 min bylo 10cm rozwarcia. Na sali porodowej zaczely sie parte. 15 min partych i cora na swiecie. Bez gazu, bez znieczulenia. Jedynie lekkie naciecie krocza.

I wbrew pozorom skurcze po oxy nie byly takie tragiczne jak to sie nie raz naczytalam i nasluchalam.

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju... Nie piszcie o porodzie :D ja leze i mam mega skurcze szyjki... normalnie spac i lezec nie moge ;/

Ja zrezygnuje z porodu ;p pewnie na koniec powiem "nie rodze" i nie wiem co ze mna zrobia ;p nie pozwole sie naciac... na pewno. Chyba, ze cc bo wolalabym cc niz rozciete krocze. Na razie mnie przeraza wszystko.

lilly. lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jeju... Nie piszcie o porodzie :D ja leze i mam mega skurcze szyjki... normalnie spac i lezec nie moge ;/

Ja zrezygnuje z porodu ;p pewnie na koniec powiem "nie rodze" i nie wiem co ze mna zrobia ;p nie pozwole sie naciac... na pewno. Chyba, ze cc bo wolalabym cc niz rozciete krocze. Na razie mnie przeraza wszystko.

Przestan. Ja mialam naciete. Nawet nie wiem gdzie to jest. To nic nie szkodzi. Popekanie to jest koszmar. Dlatego warto zrobic male ciecie jesli trzeba.

sallvie, Paulcia28 lubią tę wiadomość

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie takie to straszne :) ja nie bylam nacinana, ale sama peklam i bylam zszywana. Ale! Hormony tak dzialaja, ze dzien po juz nie pamietalam zadnego bolu z porodu;) wiadomo, potrzeba czasu zeby dojsc do siebie, ale biologia wie co robi;)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie regularne skurcze zaczeły się o 3 w nocy, na porodówce byłam od 14, od 18 miałam bóle parte (które miałam nakaz wstrzymywać- brak postepu rozwarcia) i to był dla mnie najgorszy ból- weź wstrzymuj bóle parte- masakra...) ruszyło dopiero po 2 w nocy, urodziłam 4:43... także masakra jakaś, ale przynajmniej wiem, że gorszego bólu nie ma, bo chciałam umrzeć, takze nie boje się kolejnego porodu :D no i myślę, że kolejny poród nie bedzie trwał ponad 24h :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 21:20

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
  • anika82 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

A myślałaś o szkołę rodzenia? Mi bardzo dużo wyjaśniło

Onana36 lubi tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    Przestan. Ja mialam naciete. Nawet nie wiem gdzie to jest. To nic nie szkodzi. Popekanie to jest koszmar. Dlatego warto zrobic male ciecie jesli trzeba.
    Czy ja wiem, czy koszmar, chyba zalezy;) ja tylko zle wspominam te pare minut zszywania;)

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sel7 jak to masz skurcze szyjki?

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png

Wysłany: 12 czerwca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie super akcja zaczela po znieczuleniu. Z 3 cm zrobio sie od razu 10 cm. Chyba w 5 min po znieczuleniu. Po przebicu pecherza mialam bole (wszystkiego) - a jak mam bole to mam biegunke. Nikomu nie zycze ... (jak by ktos pytal... lewatywa byla) ale ja zawsze przy silnej miesiaczch, bolach, emocjach - mam takie akcje.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, na pewno na szkole ide :p

No mam skurcze... Jakby mi ktos malymi iglami szyjke nakuwal ;/ zwariowac idzie i podbrzusze pobolewa. Jeszcze tak mocno nie mialam.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie zdarzyli nawet dac znieczulenia, zadnej lewatywy nic ;) ale obylo sie bez wpadki ;) noooo moze sie posikalam, nie wiem, bo wody plodowe dopiero na porodowce mi odeszly ;)

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    Czy ja wiem, czy koszmar, chyba zalezy;) ja tylko zle wspominam te pare minut zszywania;)

Bylam znieczulona. Nic nie czulam. Ja jak dobrze pamietam bylam znieczulana 2 razy. Jeszcze po porodzie. Bo nie mieli pewnosci czy wszystko ok z lozyskiem.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • sallvie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:

Kochana przede wszystkim grunt to dobre nastawienie.
    A teraz powiem Ci ze ja po porodzie sn I lekkim nacieciu krocza godzine pizniej gotowa bylam rodzic drugie. Kolezanka z sali po cc ledwo sie ruszala i pomagalam jej przy synku.
    Poza tym nacinaja w trakcie skurczu wiec tego nawet nie czujesz.
    Ja jestem jeszcze po operacji usuniecia torbieli mam blizne I w ogóle identyczna jak po cc (nawet nie raz pytali czy byl jakis porod cc ) I po operacji 3 dni nie moglam sie ruszyc tragedia normalnie.

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie by musieli zszyc chyba przy pelnej narkozie i szwy zdejmowac tez przy pelnej! I moze Tobie sie trafilo spoko ale juz sie naczytalam jak kobiety czuja do tej pory zszycie.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Kochana przede wszystkim grunt to dobre nastawienie.
    A teraz powiem Ci ze ja po porodzie sn I lekkim nacieciu krocza godzine pizniej gotowa bylam rodzic drugie. Kolezanka z sali po cc ledwo sie ruszala i pomagalam jej przy synku.
    Poza tym nacinaja w trakcie skurczu wiec tego nawet nie czujesz.
    Ja jestem jeszcze po operacji usuniecia torbieli mam blizne I w ogóle identyczna jak po cc (nawet nie raz pytali czy byl jakis porod cc ) I po operacji 3 dni nie moglam sie ruszyc tragedia normalnie.

A widzisz, ja po laparo swietnie sie czulam. Od razu chodzilam itp. Co organizm to inaczej.

I u mnie doledzwiowe znieczulenie nie przejdzie. Nie moge miec i tyle. Nigdy tez sobie go nie dam zrobic. Wiec jesli sn to bedzie jazda ;p

lilly. lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ