STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina_2603 wrote:Moja ginka kazała nosić wynik grupy krwi razem z kartą ciąży. Nawet jak idę do sklepu to mam mieć ze sobą kartę ciąży. Cytomegalie też robiłam.
11.2017 - aniołek 8tc
-
Ja mam plus, maz minus ale w tym wypadku chyba nie ma, lekarz mowil, ze ok. Gorzej jakby bylo odwrotnie.
A karte ciazy nosze. Jakby cos sie stalo to jest...
Nie wyobrazam sobie by ktos grzebal albo zagladal mi do torebki ;pPaulcia28 lubi tę wiadomość
-
Seli wrote:Nie wiem jak tam Twoja ale u mnie to po tych badaniach dopiero zakładali książeczkę ciąży bo tam wszystko trzeba było wpisać I moja koleżanka u innego gina miała tak samo
-
Doris_ wrote:u mnie dzisiaj zakładała kartę dopiero,z wyników brakuje mi: gr krwi i Rh,różyczki i cytomegalii. Kartę powiedziała,że da mi dopiero na nastepnej wizycie jak wszystko sobie uzupełni...dziwne to wszystko i zaczyna mnie to wkurzać trochę,chyba,że taka mają praktykę tu w poradni przy szpitalu. Generalnie wszystko na luzie przyjmują,a położna wręcz miała ton,co Ty panikujesz dzieciaku...ehh..no,ale jak nie panikować jak to 1 raz
A to nfz? Czy takie rzeczy prywatnie? Bo tak... Olewawczo... I ja bym nie chciala kuc sie tyle razy a za jednym... -
Seli wrote:A to nfz? Czy takie rzeczy prywatnie? Bo tak... Olewawczo... I ja bym nie chciala kuc sie tyle razy a za jednym...
-
Doris spokojnie. Nie musisz miec zrobionych wszystkich badan do 10tyg. Najwazniejsze mialas reszte pewnie na nastepnej wizycie Ci zleci, spokojnie. Ja tez nie mam jeszcze karty ciazowej i na kolejnej wizycie bede mieć założoną.
Szczepić będę tak jak poprzednie dziecko w szpitalu standardowo, potem też z tym że bede odwlekać w razie choroby
Moj lekarz tez najpierw dal mi na podstawowe badania skierowanie a dopiero potem bedzie reszta i to prywatnie. A w poprzedniej ciazy na nfz tez nie mialam odrazu wszystkiego. Teraz to sie ciesze bo kasa na badania sie rozlozyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 14:15
Doris_ lubi tę wiadomość
-
Doris_ wrote:NFZ ,no ja też nie.. nie wiem czemu tak robią,ale jak dzisiaj zadzwoniłam do położnej to stwierdziła,że jeszcze u nich żadna pacjentka nie wyszła od nich bez badań i nie mam panikować,że jest czas na to.
Jak nfz to coz... niby nie placisz to pare razy pokoja, pomotaja... Ja wole isc prywatnie. Nie tracic czasu i sil na takie rzeczy. Sprobowalam na nfz... To mi nie przepisal polowy badan, i jeszcze tsh 3.77 to spoko jest. Choc normy ciazowe byly sporo mniejsze. -
katepr wrote:Seli nie ma co uogólniać tego nfz a z tym kuciem...bez przesady dziecmi nie jestesmy troche mnie to rozsmieszylo :p
Ale w wiekszosci na nfz jest ciezko trafic na lekarza, dziecmi moze nie jestesmy ale czas tracisz jezdzac i w kolejkach stojac. Mi by sie po prostu nie chcialo. Wolalam za jednym zamachem zrobic -
Crisperss wrote:Szybka relacja z wczorajszej wizyty
Bąbel ma 1.6cm i serce jak dzwon. Wszystko prawidłoweCrisperss lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
ja ogólnie na sama ginekolog nie narzekam,bo naprawde bardzo fajna babka,ale zmartwiły mnie te badania. Jesli chodzi o grupe krwi,to az tak nie panikuje ona w zasadzie przed porodem bedzie bardziej potrzebna,w razie przetaczania z powodu konfliktu.Ta cytomegalia mnie zastanawiała...
-
Seli wrote:Ja mam plus, maz minus ale w tym wypadku chyba nie ma, lekarz mowil, ze ok. Gorzej jakby bylo odwrotnie.
A karte ciazy nosze. Jakby cos sie stalo to jest...
Nie wyobrazam sobie by ktos grzebal albo zagladal mi do torebki ;pDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
a nie macie na każdą wizytę robionej morfologii? bo ja co wizyta to badania krwi i kłucie. tak tez miałąm w tamtej ciąży. ja tam lobie pobierani krwi więc mi bez róznicy. ja miałąm badnie serologiczne bo mam ujemne rh , odczyn coombsa, toksoplazmozę, cuker na czczo, morfologie , mocz. teraz mam skierowanie na różyczkę , morfologię i mocz. i tyle
-
Seli i tak jeszcze pewnie bedziesz musiała jakieś badania zrobić zapewne nie był to ostatni raz.
Macie jakiś sposób na anemie dobry? Miałam hemoglobine 13.3 a juz w ciazy jak powtorzylam po 3tyg to 11.1 . Oczywiscie to jeszcze nie anemia ale strasznie szybko mi spadło w poprzedniej tez mialam i bralam 2 rozne rodzaje zelaza bo haftalam ale myslalam ze w tej ciazy mnie to ominie. Cos oprocz buraka?(nie lubie)
-
anika82 wrote:a nie macie na każdą wizytę robionej morfologii? bo ja co wizyta to badania krwi i kłucie. tak tez miałąm w tamtej ciąży. ja tam lobie pobierani krwi więc mi bez róznicy. ja miałąm badnie serologiczne bo mam ujemne rh , odczyn coombsa, toksoplazmozę, cuker na czczo, morfologie , mocz. teraz mam skierowanie na różyczkę , morfologię i mocz. i tyle
Nie... raz mialam ;p
Mam 0Rh+ a maz 0Rh- -
katepr wrote:Seli i tak jeszcze pewnie bedziesz musiała jakieś badania zrobić zapewne nie był to ostatni raz.
Macie jakiś sposób na anemie dobry? Miałam hemoglobine 13.3 a juz w ciazy jak powtorzylam po 3tyg to 11.1 . Oczywiscie to jeszcze nie anemia ale strasznie szybko mi spadło w poprzedniej tez mialam i bralam 2 rozne rodzaje zelaza bo haftalam ale myslalam ze w tej ciazy mnie to ominie. Cos oprocz buraka?(nie lubie)