X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybka relacja z wczorajszej wizyty :)
    Bąbel ma 1.6cm i serce jak dzwon. Wszystko prawidłowe :)

Minie Black, Seli, Anika91., bereda11, cotton, Paulcia28, Yammi, OlinkaO, Sanka, Nynka86, MonaLiza, sallvie, Kobobo lubią tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Moja ginka kazała nosić wynik grupy krwi razem z kartą ciąży. Nawet jak idę do sklepu to mam mieć ze sobą kartę ciąży. Cytomegalie też robiłam.
    Mi też właśnie dostałam ostatnio niezły opierdziel jak zapomniałam na wizytę wziąć. Mam nosić zawsze wszędzie. Ale zaczne nosić dopiero jak powiem w pracy o ciąży nie chce żeby mi ktoś do torebki zajrzał

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja grupę krwi noszę cały czas, kiedys oddawałam krew i mam kartę z centrum krwiodastwa. ja mam konflikt serologiczny, po pierwszym porodzie dostawałam zastrzyki.

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plus, maz minus ale w tym wypadku chyba nie ma, lekarz mowil, ze ok. Gorzej jakby bylo odwrotnie.

A karte ciazy nosze. Jakby cos sie stalo to jest...

Nie wyobrazam sobie by ktos grzebal albo zagladal mi do torebki ;p

Paulcia28 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Nie wiem jak tam Twoja ale u mnie to po tych badaniach dopiero zakładali książeczkę ciąży bo tam wszystko trzeba było wpisać :P I moja koleżanka u innego gina miała tak samo ;)
    u mnie dzisiaj zakładała kartę dopiero,z wyników brakuje mi: gr krwi i Rh,różyczki i cytomegalii. Kartę powiedziała,że da mi dopiero na nastepnej wizycie jak wszystko sobie uzupełni...dziwne to wszystko i zaczyna mnie to wkurzać trochę,chyba,że taka mają praktykę tu w poradni przy szpitalu. Generalnie wszystko na luzie przyjmują,a położna wręcz miała ton,co Ty panikujesz dzieciaku...ehh..no,ale jak nie panikować jak to 1 raz

82o5ppm.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris_ wrote:
    u mnie dzisiaj zakładała kartę dopiero,z wyników brakuje mi: gr krwi i Rh,różyczki i cytomegalii. Kartę powiedziała,że da mi dopiero na nastepnej wizycie jak wszystko sobie uzupełni...dziwne to wszystko i zaczyna mnie to wkurzać trochę,chyba,że taka mają praktykę tu w poradni przy szpitalu. Generalnie wszystko na luzie przyjmują,a położna wręcz miała ton,co Ty panikujesz dzieciaku...ehh..no,ale jak nie panikować jak to 1 raz

A to nfz? Czy takie rzeczy prywatnie? Bo tak... Olewawczo... I ja bym nie chciala kuc sie tyle razy a za jednym...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    A to nfz? Czy takie rzeczy prywatnie? Bo tak... Olewawczo... I ja bym nie chciala kuc sie tyle razy a za jednym...
    NFZ ,no ja też nie.. nie wiem czemu tak robią,ale jak dzisiaj zadzwoniłam do położnej to stwierdziła,że jeszcze u nich żadna pacjentka nie wyszła od nich bez badań i nie mam panikować,że jest czas na to.

82o5ppm.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris spokojnie. Nie musisz miec zrobionych wszystkich badan do 10tyg. Najwazniejsze mialas reszte pewnie na nastepnej wizycie Ci zleci, spokojnie. Ja tez nie mam jeszcze karty ciazowej i na kolejnej wizycie bede mieć założoną.

Szczepić będę tak jak poprzednie dziecko w szpitalu standardowo, potem też z tym że bede odwlekać w razie choroby :)

Moj lekarz tez najpierw dal mi na podstawowe badania skierowanie a dopiero potem bedzie reszta i to prywatnie. A w poprzedniej ciazy na nfz tez nie mialam odrazu wszystkiego. Teraz to sie ciesze bo kasa na badania sie rozlozy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 14:15

Doris_ lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris_ wrote:
    NFZ ,no ja też nie.. nie wiem czemu tak robią,ale jak dzisiaj zadzwoniłam do położnej to stwierdziła,że jeszcze u nich żadna pacjentka nie wyszła od nich bez badań i nie mam panikować,że jest czas na to.

Jak nfz to coz... niby nie placisz to pare razy pokoja, pomotaja... Ja wole isc prywatnie. Nie tracic czasu i sil na takie rzeczy. Sprobowalam na nfz... To mi nie przepisal polowy badan, i jeszcze tsh 3.77 to spoko jest. Choc normy ciazowe byly sporo mniejsze.

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli nie ma co uogólniać tego nfz a z tym kuciem...bez przesady dziecmi nie jestesmy :D troche mnie to rozsmieszylo :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2018, 14:17

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli nie ma co uogólniać tego nfz a z tym kuciem...bez przesady dziecmi nie jestesmy :D troche mnie to rozsmieszylo :p

Ale w wiekszosci na nfz jest ciezko trafic na lekarza, dziecmi moze nie jestesmy ale czas tracisz jezdzac i w kolejkach stojac. Mi by sie po prostu nie chcialo. Wolalam za jednym zamachem zrobic ;)

dZhdp1.png

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Szybka relacja z wczorajszej wizyty :)
    Bąbel ma 1.6cm i serce jak dzwon. Wszystko prawidłowe :)
    Super, bardzo się cieszę <3

Crisperss lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogólnie na sama ginekolog nie narzekam,bo naprawde bardzo fajna babka,ale zmartwiły mnie te badania. Jesli chodzi o grupe krwi,to az tak nie panikuje ona w zasadzie przed porodem bedzie bardziej potrzebna,w razie przetaczania z powodu konfliktu.Ta cytomegalia mnie zastanawiała...

82o5ppm.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja mam plus, maz minus ale w tym wypadku chyba nie ma, lekarz mowil, ze ok. Gorzej jakby bylo odwrotnie.

A karte ciazy nosze. Jakby cos sie stalo to jest...

Nie wyobrazam sobie by ktos grzebal albo zagladal mi do torebki ;p
    Ja mam Rh - a mąż ponoć też 0 ale teściowa nie była pewna :-P więc trzeba sprawdzić

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie macie na każdą wizytę robionej morfologii? bo ja co wizyta to badania krwi i kłucie. tak tez miałąm w tamtej ciąży. ja tam lobie pobierani krwi więc mi bez róznicy. ja miałąm badnie serologiczne bo mam ujemne rh , odczyn coombsa, toksoplazmozę, cuker na czczo, morfologie , mocz. teraz mam skierowanie na różyczkę , morfologię i mocz. i tyle

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba wie co robi ;) skoro to dobra ginekolog.

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli i tak jeszcze pewnie bedziesz musiała jakieś badania zrobić zapewne nie był to ostatni raz.
    Macie jakiś sposób na anemie dobry? Miałam hemoglobine 13.3 a juz w ciazy jak powtorzylam po 3tyg to 11.1 . Oczywiscie to jeszcze nie anemia ale strasznie szybko mi spadło :/ w poprzedniej tez mialam i bralam 2 rozne rodzaje zelaza bo haftalam ale myslalam ze w tej ciazy mnie to ominie. Cos oprocz buraka?(nie lubie)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kobita ma Rh+ to nie ma koniecznosci sprawdzania grupy meza moj sam niewie jaka ma :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    a nie macie na każdą wizytę robionej morfologii? bo ja co wizyta to badania krwi i kłucie. tak tez miałąm w tamtej ciąży. ja tam lobie pobierani krwi więc mi bez róznicy. ja miałąm badnie serologiczne bo mam ujemne rh , odczyn coombsa, toksoplazmozę, cuker na czczo, morfologie , mocz. teraz mam skierowanie na różyczkę , morfologię i mocz. i tyle

Nie... raz mialam ;p

Mam 0Rh+ a maz 0Rh-

dZhdp1.png

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli i tak jeszcze pewnie bedziesz musiała jakieś badania zrobić zapewne nie był to ostatni raz.
    Macie jakiś sposób na anemie dobry? Miałam hemoglobine 13.3 a juz w ciazy jak powtorzylam po 3tyg to 11.1 . Oczywiscie to jeszcze nie anemia ale strasznie szybko mi spadło :/ w poprzedniej tez mialam i bralam 2 rozne rodzaje zelaza bo haftalam ale myslalam ze w tej ciazy mnie to ominie. Cos oprocz buraka?(nie lubie)
    napar z pokrzywy i to kilka razy dziennie, mnie zawsze ratował

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
‹‹ 283 284 285 286 287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ