STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Minie Black wrote:Diagnostyka od conajmniej 3 lat nie wykonuje beta hcg, można u nich zrobić hcg Total lub wolna podjednostke beta hcg za 160 zł, która jest badania m in w podejrzenie nowotworu
Ogólnie zgadzam się z tym co piszesz,jednak nie do końca z tym, że diagnostyka nie wykonuje badania beta hcg do "pomiaru ciąży", bo ja robię w diagnostyce to badanie i place 27 zł
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/313e71c77005.pngMinie Black, s1985 lubią tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm ) -
nick nieaktualnyPaulina_2603 wrote:Cześć dziewczyny Chciałabym do Was dołączyć
To moja czwarta ciąża. Jestem mamą trzech Aniołków. Nigdy nie zagościłam długo na fiolecie, nigdy nie miałam ustawionego suwaczka ciążowego, nigdy nie prowadziłam pamiętnika - odkładałam to do wizyty serduszkowej, do której nie było mi dane dotrwać. Staraliśmy się prawie 4 lata. Mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko dobrze, że wyczerpałam już limit nieszczęść...
Test 13 dpo wyszedł od razu i nie musiałam doszukiwać się cienia. Beta ładna 41.4 gdzie zawsze zaczynałam od około 19 w 17 dpo. W tej chwili przekroczyliśmy granicę. Beta ze środy wynosiła 3388 - nigdy do takiej nie dotrwałam. We wtorek spędziłam 5.5 godziny na IP bo rano bolał mnie strasznie brzuch. Był pęcherzyk w macicy wielkości 4 mm. W środę mam wizytę u mojej ginekolog. Cieszę się, że pęcherzyk jest tam gdzie powinien, bo moja pierwsza ciąża była ciążą pozamaciczną.
Termin wychodzi mi na 31 grudnia, ale wiadomo że może się to zmienić i wolę dołączyć do styczniowego wątku, bo jesteśmy na podobnym etapiePaulina_2603 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIsia86 wrote:Ogólnie zgadzam się z tym co piszesz,jednak nie do końca z tym, że diagnostyka nie wykonuje badania beta hcg do "pomiaru ciąży", bo ja robię w diagnostyce to badanie i place 27 zł
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/313e71c77005.png
I rzeczywiście kod l46 a u mnie l47, jednak zakres ten sam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd66af9e3a97.png
Btw. Chyba jesteśmy imienniczkami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 08:02
Isia86 lubi tę wiadomość
-
Minie Black wrote:Natalia masz zasadniczo 2 opcje
1. W poniedziałek powtórzyć to samo badanie w tym samym laboratorium i sprawdzić przyrost %
2. W poniedziałek na nowo oznaczyć beta hcg lub hcg w innym labo, powtórzyć w środę i porównać przyrost %
Przyrost sprawdza się identycznie, jeśli chodzi o hcg Total i beta hcg. Diagnostyka od conajmniej 3 lat nie wykonuje beta hcg, można u nich zrobić hcg Total lub wolna podjednostke beta hcg za 160 zł, która jest badania m in w podejrzenie nowotworu
Oczywiście, że Diagnostyka wykonuje beta-HCG. Sama ostanio robiłam dwukrotnie. Nie wiem, skąd masz takie info.
-
wisienka94 wrote:Dzień dobry dziewczyny jakie witaminki bierzecie? Ja biore femibion 1 i się zastanawiam czy jest ok
Witam Was dzisiaj
Ja też zakupiłam femibion 1 więc najbliższy miesiąc z głowy. Chyba że lekarz zleci coś innego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 08:44
wisienka94 lubi tę wiadomość
2019 ♥️👩🏻
Starania od 09.2017 -
nick nieaktualnyMagdoczka wrote:Oczywiście, że Diagnostyka wykonuje beta-HCG. Sama ostanio robiłam dwukrotnie. Nie wiem, skąd masz takie info.
-
Minie Black wrote:Zarówno w mojej diagnostyce jak i lux medach wrocławskich (materiał oddają też do diagnostyki) uzyskałam taka samą informacje
To widocznie zależy od miasta. Mi w Warszawie bez problemu zrobili betę i płaciłam 38 zł.
Isia86, gdzie robią za 27 zł?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej przyszłe mamy ja tak trochę nieśmiało jeszcze... bo dziś zrobiłam pierwszy test i kreska jest ledwo zauważalna, no ale jest.... jutro planowo powinnam dostać okres (tfu tfu byle nie ). W grudniu poroniłam, także jest to baaaardzo oczekiwane dzieciątko trzymajcie kciuki!
Termin +/- 15 stycznia. 15 maja jestem zapisana na pierwszą wizytę u gin.
POZDRAWIAM!Magdoczka, Marciiik lubią tę wiadomość
Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
Julcia 18.01.2019
mommytobe
-
Minie Black wrote:A który to będzie tc+dn?
Ja idę 11 (chociaż najchętniej zaraz bym poszła )
W sumie to do końca nie wiem :-p
Bo wg @ obecnie jestem w 5tc (4tc+7dc), a wg owu 5tc+5dc.
Cykle mam po 24 dni, w 10 dniu owu. I w sumie nie wiem, który wariant brać pod uwagę Może lekarz już mi poda właściwą datęWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 09:36
Minie Black lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagdoczka wrote:W sumie to do końca nie wiem :-p
Bo wg @ obecnie jestem w 5tc (4tc+7dc), a wg owu 5tc+5dc.
Cykle mam po 24 dni, w 10 dniu owu. I w sumie nie wiem, który wariant brać pod uwagę Może lekarz już mi poda właściwą datę
Btw 9. 01 to moje urodzinyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 09:40
Magdoczka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny. Zapowiada się piekny dzień. Trzeba zaliczyć dzisiaj jakiś spacer
Dzisiaj pierwsza noc bez bólu brzucha. Cieszę się bardzo. Jutro zaczynam 7 tydzień
Tak jako ciekawostkę Wam napiszę, że ja betę robiłam za 19 zł w Poznaniu w szpitalnym labo.Magdoczka lubi tę wiadomość
-
Minie Black wrote:No to ładnie u mnie rozbieżność też jest więc tp między 5 styczeń a 9
Btw 9. 01 to moje urodziny
Niby nieduża rozbieżność, bo tylko kilka dni, ale na tym etapie nie daje spokoju
No to byś miała najlepszy prezent moja koleżanka urodziła właśnie w swoje urodziny, chociaż termin miała chyba tydzień wcześniej, ale mała zaczekała