STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam nieśmiało wszystkie styczniówki. U mnie beta w 14dpo 90,07, zaś w 16dpo 202,65. Wg kalkulatora jest w normie i oby tak dalej. Wizyta u gina 14.05. mam nadzieję że już coś będzie widać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 19:46
Minie Black, Marciiik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynatalaa_aa wrote:Ja dziś odebrałam wyniki bety, jak na 5 dni po terminie miesiączki 86.68 jest dobry? W poniedziałek powtórzę...
Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml
10 DPO ---- 5 - 50
12 DPO ---- 10 - 100
14 DPO ---- 20 - 200
16 DPO ---- 40 - 400
18 DPO ---- 70 - 800
20 DPO ---- 140 - 1600
22 DPO ---- 180 - 3200
Jeśli chodzi ciaze pozamaciczna, to ja miałam ból nogi od jajnika aż do stopy, taki paraliżujacy od ok 18 dpoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 19:17
-
natalaa_aa wrote:Mam tylko nic mi to nie mówi...
Mężczyzni 0-10
Kobieta w cyklu 0-10
Kobieta 4-5 tydzień 1000-50000
Zobacz, nas interesuje kobieta 4-5 tydzień. Ty jesteś 4 plus kilka dni, więc powinna być od 1000, według tego co tam napisane...
Ale lepiej skonsultuj to z lekarzem, bo to tylko moja interpretacja z tego co na wynikach. -
ANNDA wrote:Zobacz, nas interesuje kobieta 4-5 tydzień. Ty jesteś 4 plus kilka dni, więc powinna być od 1000, według tego co tam napisane...
Ale lepiej skonsultuj to z lekarzem, bo to tylko moja interpretacja z tego co na wynikach. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynatalaa_aa wrote:Czyli jest bardzo dużo za niska.. Dzięki, będę konsultowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 19:56
-
nick nieaktualnynatalaa_aa wrote:Dzięki dziewczyny, w poniedziałek sprawdzę. Właśnie nie mam pewności kiedy mogła być owulacja, rok brałam antykoncepcje, więc Tez może to być teraz trochę rozchwiane.. A powiedzcie mi czy jest jakaś różnica między beta Hcg a samym Hcg?
Jeśli tak to w poniedziałek powinien być przyrost min 114%. W praktyce, w zdrowej ciąży, na tak wczesnym etapie, hcg podwaja się w ciągu 48 godzin (100%)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 20:06
-
nick nieaktualnyEdytowałam poprzedni post i tam Ci wszystko napisalam
https://wiki.28dni.pl/normy_laboratoryjne_dla_kobiet_oraz_interpretacja_wynikow_badan_hormonalnych#gonadotropina_kosmowkowa_hcg_i_badania_usg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 20:05
-
Minie Black wrote:Edytowałam poprzedni post i tam Ci wszystko napisalam
https://wiki.28dni.pl/normy_laboratoryjne_dla_kobiet_oraz_interpretacja_wynikow_badan_hormonalnych#gonadotropina_kosmowkowa_hcg_i_badania_usg
Dzięki wielkie! Postaram się nie stresować do poniedziałku, mam nadzieję, że będzie ok..ANNDA lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynatalaa_aa wrote:Dzięki wielkie! Postaram się nie stresować do poniedziałku, mam nadzieję, że będzie ok..
Ale moim okiem miałaś późno owulacje, bo dzielą nas 3 dni ciazowe, ja miałam owulacje 15 dnia cyklu i hcg w poniedziałku (30.04) było ponad 700Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 20:10
-
natalaa_aa wrote:Dzięki wielkie! Postaram się nie stresować do poniedziałku, mam nadzieję, że będzie ok..
Może być dokładnie tak jak Dziewczyny piszą. Sprawdzisz ten przyrost i będziesz wiedziała w jakim punkcie jesteś Trzymam kciuki. I sama chyba dla pewności sprawdzę swój w poniedziałek -
Jest roznica miedzy hcg calkowitym a beta hcg... w diagnostyce maja to na odwrot napisane - nie wiem czemu, nie potrafili odpowiedziec. Ale u nich beta hcg to marker nowotworowy... i jak masz te normy to dziwne, ze uwzgledniono mezczyzn! :p przy wynikach bety jest rozpiska przeciez na kilka tygodni i wartosci a nie cos takiego moze cos pomylilas? Zapytaj w labie o ciazowa bete, bo moze maja tak pomylone jak w diagnostyce ;p