Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Minie to też sporo przeszłas... Mam nadzieję, że wyczerpalysmy już limit nieszczęść ;)
    Pewnie, że wyczerpałyśmy ! :) Chciałam zachowawczo podchodzić do tej ciąży, ale cholera no, szczęścia nie będę chyba jednak w sobie dusić !

Jakie leki/suple obecnie przyjmujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 13:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane już mamy mamusie na 2019 rok , szok nie dowowrzanie że ten czas, tak szybko mija , życzę Wam wszystkim zdrowych i szczęśliwie do noszonych ciąż . Kwietniowa mama 2017 .

Marryy, Marciiik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi, czy zdarza Wam się czuć jeszcze ból jak na miesiączkę? Ja tak mam w nocy i schizuję przez to strasznie.

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie mi, czy zdarza Wam się czuć jeszcze ból jak na miesiączkę? Ja tak mam w nocy i schizuję przez to strasznie.

Ja dwa dni temu czulam, dzis troche tez, to chyba do pewnego momentu sie zdarza.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bóle jak na @ już odpuściły, za to często mam okłucia raz z prawej, raz z lewej strony brzucha.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie biorę Euthyrox, Duphaston, Pregna DHA, Prenatal Uno, Wit D. i przede wszystkim Neoparin.

Co do bólu brzucha. Codziennie w nocy budzi mnie ból brzucha, co mnie trochę martwi niestety. Zazwyczaj jak wstanę, skorzystam z toalety to przechodzi. Dzisiaj za to cały dzień mnie lekko cmi. Tak naprawdę, to ma prawo nas boleć, bo przecież tam wszystko rośnie.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki... Ja mam za sobą dwie straty, teraz hcg nie przyrasta książkowo i boję się, że w końcu "walnie". Tak jak bym na to czekała. Eh!

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isto jakie masz te przyrosty?

17CDp1.png lcZRp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tragiczne, nawet nie pytaj. Najpierw było 98, po dwóch dniach tylko 130. Lekarz kazał odstawić wszystkie leki. Następnego dnia 180 - przywrócenie leków, po 3 dniach 328 - jakimś cudem lekarz napisał, że w normie, nie wiem, co on ma za normę. Na 30 dzień cyklu to nawet nie jest zły wynik, ale przyrost... :/ Potem nie robiłam, bo nie chciałam dostać zawału. Byłam w środę na usg, niby coś mikto wypatrzył, ale sam nie wiedział, idę więc znów w środę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina czyli mniej więcej to samo bierzemy, ja nie biorę euthyroxu i pregna (mimo wszystko tam jest cześć niemetylowanych witamin.
    Obecnie neoparin, acard, luteina, duphaston, metyle, magnez, d3 i dha

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Tragiczne, nawet nie pytaj. Najpierw było 98, po dwóch dniach tylko 130. Lekarz kazał odstawić wszystkie leki. Następnego dnia 180 - przywrócenie leków, po 3 dniach 328 - jakimś cudem lekarz napisał, że w normie, nie wiem, co on ma za normę. Na 30 dzień cyklu to nawet nie jest zły wynik, ale przyrost... :/ Potem nie robiłam, bo nie chciałam dostać zawału. Byłam w środę na usg, niby coś mikto wypatrzył, ale sam nie wiedział, idę więc znów w środę.
    Isto to samo labo?
    Na październikowym wątku była dziewczyna, która miała przyrosty tak jak Ty, w sumie jeden "nie grał" okazało się, że to puste jajo. Piszę dla podglądu sytuacji, broń Boże żeby Cię stresować. Póki co trzymamy wersję, że to wina labo

• ANNDA Znajoma

Wysłany: 4 maja 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś dotarłam do laboratorium i zrobiłam betę, która obecnie wynosi 1709,05. Tylko dlatego się zdecydowałam, że musiałam powiedzieć p ciąży w pracy. Pracuję jako fizjoterapeuta i wykonuję zabiegi fizykalne i nie chciałabym żeby kierowali mnie na „niebezpieczne” gabinety. Wizytę u lakarza planuję dopiero 14 maja, o trochę wpadłam dziś w panikę, że co jeśli to jednak nie ciąża...? Stąd ta beta.
    Mam pytanie do dziewczyn, które były w ciąży poza macicznej. Czy są jakieś szczególne nietypowe objawy?

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odebrałam wyniki bety, jak na 5 dni po terminie miesiączki 86.68 jest dobry? W poniedziałek powtórzę...

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że nawet test ciążowy w dniu miesiączki jeszcze nic nie pokazywal...

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • ANNDA Znajoma

Wysłany: 4 maja 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Ja dziś odebrałam wyniki bety, jak na 5 dni po terminie miesiączki 86.68 jest dobry? W poniedziałek powtórzę...

Niespecjalnie się znam, ale według tego co otrzymałam z dzisiejszym wynikiem bety, powinnaś chyba mieć od 1000 w górę... Ja jestem 6 dni po terminie i mam 1709,05. Chyba że to jakieś inne jednostki są.

• ANNDA Znajoma

Wysłany: 4 maja 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:

A na dole pod wynikiem nie masz zakresów podanych odnośnie każdego tygodnia ciąży?

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/ziaja-mamma-mia-krem-przeciw-rozstepom-i-lanomasc-i7325644089.html

mam na sprzedaż nowe kosmetyki dla przyszłych mam, zapraszam, może komuś się przyda :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:

A jesteś pewna kiedy miałaś owulację? Sama wartość nic nie oznacza a przyrost. Ja w dniu miesiączki miałam 85 :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annda u mnie przy ciąży pozamacicznej był nieprawidłowy przyrost bety. Później zaczął się bardzo silny jednostronny ból brzucha. Zazwyczaj jest też plamienie. Ciąża pozamaciczna to niestety nie są żarty, bo zagraża życiu. U mnie ciąża sama obumarla więc nie musiałam mieć zabiegu i nawet nie dali mi Metotrexatu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 18:41

17CDp1.png lcZRp1.png
  • ANNDA Znajoma

Wysłany: 4 maja 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Annda u mnie przy ciąży pozamacicznej był nieprawidłowy przyrost bety. Później zaczął się bardzo silny jednostronny ból brzucha. Zazwyczaj jest też plamienie. Ciąża pozamaciczna to niestety nie są żarty, bo zagraża życiu. U mnie ciąża sama obumarla więc nie musiałam mieć zabiegu i nawet nie dali mi Metotrexatu.

Dzięki. A pamiętasz może w którym tygodniu to było?

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ