STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaulina_2603 wrote:Minie to też sporo przeszłas... Mam nadzieję, że wyczerpalysmy już limit nieszczęść
Jakie leki/suple obecnie przyjmujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 13:23
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
isto wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi, czy zdarza Wam się czuć jeszcze ból jak na miesiączkę? Ja tak mam w nocy i schizuję przez to strasznie.
Ja dwa dni temu czulam, dzis troche tez, to chyba do pewnego momentu sie zdarza. -
Minie biorę Euthyrox, Duphaston, Pregna DHA, Prenatal Uno, Wit D. i przede wszystkim Neoparin.
Co do bólu brzucha. Codziennie w nocy budzi mnie ból brzucha, co mnie trochę martwi niestety. Zazwyczaj jak wstanę, skorzystam z toalety to przechodzi. Dzisiaj za to cały dzień mnie lekko cmi. Tak naprawdę, to ma prawo nas boleć, bo przecież tam wszystko rośnie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTragiczne, nawet nie pytaj. Najpierw było 98, po dwóch dniach tylko 130. Lekarz kazał odstawić wszystkie leki. Następnego dnia 180 - przywrócenie leków, po 3 dniach 328 - jakimś cudem lekarz napisał, że w normie, nie wiem, co on ma za normę. Na 30 dzień cyklu to nawet nie jest zły wynik, ale przyrost... Potem nie robiłam, bo nie chciałam dostać zawału. Byłam w środę na usg, niby coś mikto wypatrzył, ale sam nie wiedział, idę więc znów w środę.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyisto wrote:Tragiczne, nawet nie pytaj. Najpierw było 98, po dwóch dniach tylko 130. Lekarz kazał odstawić wszystkie leki. Następnego dnia 180 - przywrócenie leków, po 3 dniach 328 - jakimś cudem lekarz napisał, że w normie, nie wiem, co on ma za normę. Na 30 dzień cyklu to nawet nie jest zły wynik, ale przyrost... Potem nie robiłam, bo nie chciałam dostać zawału. Byłam w środę na usg, niby coś mikto wypatrzył, ale sam nie wiedział, idę więc znów w środę.
Na październikowym wątku była dziewczyna, która miała przyrosty tak jak Ty, w sumie jeden "nie grał" okazało się, że to puste jajo. Piszę dla podglądu sytuacji, broń Boże żeby Cię stresować. Póki co trzymamy wersję, że to wina labo -
A ja dziś dotarłam do laboratorium i zrobiłam betę, która obecnie wynosi 1709,05. Tylko dlatego się zdecydowałam, że musiałam powiedzieć p ciąży w pracy. Pracuję jako fizjoterapeuta i wykonuję zabiegi fizykalne i nie chciałabym żeby kierowali mnie na „niebezpieczne” gabinety. Wizytę u lakarza planuję dopiero 14 maja, o trochę wpadłam dziś w panikę, że co jeśli to jednak nie ciąża...? Stąd ta beta.
Mam pytanie do dziewczyn, które były w ciąży poza macicznej. Czy są jakieś szczególne nietypowe objawy? -
natalaa_aa wrote:Ja dziś odebrałam wyniki bety, jak na 5 dni po terminie miesiączki 86.68 jest dobry? W poniedziałek powtórzę...
Niespecjalnie się znam, ale według tego co otrzymałam z dzisiejszym wynikiem bety, powinnaś chyba mieć od 1000 w górę... Ja jestem 6 dni po terminie i mam 1709,05. Chyba że to jakieś inne jednostki są. -
natalaa_aa wrote:Ja dziś odebrałam wyniki bety, jak na 5 dni po terminie miesiączki 86.68 jest dobry? W poniedziałek powtórzę...
A jesteś pewna kiedy miałaś owulację? Sama wartość nic nie oznacza a przyrost. Ja w dniu miesiączki miałam 85 -
Annda u mnie przy ciąży pozamacicznej był nieprawidłowy przyrost bety. Później zaczął się bardzo silny jednostronny ból brzucha. Zazwyczaj jest też plamienie. Ciąża pozamaciczna to niestety nie są żarty, bo zagraża życiu. U mnie ciąża sama obumarla więc nie musiałam mieć zabiegu i nawet nie dali mi Metotrexatu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 18:41
-
Paulina_2603 wrote:Annda u mnie przy ciąży pozamacicznej był nieprawidłowy przyrost bety. Później zaczął się bardzo silny jednostronny ból brzucha. Zazwyczaj jest też plamienie. Ciąża pozamaciczna to niestety nie są żarty, bo zagraża życiu. U mnie ciąża sama obumarla więc nie musiałam mieć zabiegu i nawet nie dali mi Metotrexatu.
Dzięki. A pamiętasz może w którym tygodniu to było?