X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Minie to też sporo przeszłas... Mam nadzieję, że wyczerpalysmy już limit nieszczęść ;)
    Pewnie, że wyczerpałyśmy ! :) Chciałam zachowawczo podchodzić do tej ciąży, ale cholera no, szczęścia nie będę chyba jednak w sobie dusić !

Jakie leki/suple obecnie przyjmujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 13:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane już mamy mamusie na 2019 rok , szok nie dowowrzanie że ten czas, tak szybko mija , życzę Wam wszystkim zdrowych i szczęśliwie do noszonych ciąż . Kwietniowa mama 2017 .

Marryy, Marciiik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi, czy zdarza Wam się czuć jeszcze ból jak na miesiączkę? Ja tak mam w nocy i schizuję przez to strasznie.

• Seli Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie mi, czy zdarza Wam się czuć jeszcze ból jak na miesiączkę? Ja tak mam w nocy i schizuję przez to strasznie.

Ja dwa dni temu czulam, dzis troche tez, to chyba do pewnego momentu sie zdarza.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bóle jak na @ już odpuściły, za to często mam okłucia raz z prawej, raz z lewej strony brzucha.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie biorę Euthyrox, Duphaston, Pregna DHA, Prenatal Uno, Wit D. i przede wszystkim Neoparin.

Co do bólu brzucha. Codziennie w nocy budzi mnie ból brzucha, co mnie trochę martwi niestety. Zazwyczaj jak wstanę, skorzystam z toalety to przechodzi. Dzisiaj za to cały dzień mnie lekko cmi. Tak naprawdę, to ma prawo nas boleć, bo przecież tam wszystko rośnie.

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki... Ja mam za sobą dwie straty, teraz hcg nie przyrasta książkowo i boję się, że w końcu "walnie". Tak jak bym na to czekała. Eh!

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isto jakie masz te przyrosty?

17CDp1.png lcZRp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tragiczne, nawet nie pytaj. Najpierw było 98, po dwóch dniach tylko 130. Lekarz kazał odstawić wszystkie leki. Następnego dnia 180 - przywrócenie leków, po 3 dniach 328 - jakimś cudem lekarz napisał, że w normie, nie wiem, co on ma za normę. Na 30 dzień cyklu to nawet nie jest zły wynik, ale przyrost... :/ Potem nie robiłam, bo nie chciałam dostać zawału. Byłam w środę na usg, niby coś mikto wypatrzył, ale sam nie wiedział, idę więc znów w środę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina czyli mniej więcej to samo bierzemy, ja nie biorę euthyroxu i pregna (mimo wszystko tam jest cześć niemetylowanych witamin.
    Obecnie neoparin, acard, luteina, duphaston, metyle, magnez, d3 i dha

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isto wrote:
    Tragiczne, nawet nie pytaj. Najpierw było 98, po dwóch dniach tylko 130. Lekarz kazał odstawić wszystkie leki. Następnego dnia 180 - przywrócenie leków, po 3 dniach 328 - jakimś cudem lekarz napisał, że w normie, nie wiem, co on ma za normę. Na 30 dzień cyklu to nawet nie jest zły wynik, ale przyrost... :/ Potem nie robiłam, bo nie chciałam dostać zawału. Byłam w środę na usg, niby coś mikto wypatrzył, ale sam nie wiedział, idę więc znów w środę.
    Isto to samo labo?
    Na październikowym wątku była dziewczyna, która miała przyrosty tak jak Ty, w sumie jeden "nie grał" okazało się, że to puste jajo. Piszę dla podglądu sytuacji, broń Boże żeby Cię stresować. Póki co trzymamy wersję, że to wina labo

• ANNDA Znajoma

Wysłany: 4 maja 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś dotarłam do laboratorium i zrobiłam betę, która obecnie wynosi 1709,05. Tylko dlatego się zdecydowałam, że musiałam powiedzieć p ciąży w pracy. Pracuję jako fizjoterapeuta i wykonuję zabiegi fizykalne i nie chciałabym żeby kierowali mnie na „niebezpieczne” gabinety. Wizytę u lakarza planuję dopiero 14 maja, o trochę wpadłam dziś w panikę, że co jeśli to jednak nie ciąża...? Stąd ta beta.
    Mam pytanie do dziewczyn, które były w ciąży poza macicznej. Czy są jakieś szczególne nietypowe objawy?

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odebrałam wyniki bety, jak na 5 dni po terminie miesiączki 86.68 jest dobry? W poniedziałek powtórzę...

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że nawet test ciążowy w dniu miesiączki jeszcze nic nie pokazywal...

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • ANNDA Znajoma

Wysłany: 4 maja 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Ja dziś odebrałam wyniki bety, jak na 5 dni po terminie miesiączki 86.68 jest dobry? W poniedziałek powtórzę...

Niespecjalnie się znam, ale według tego co otrzymałam z dzisiejszym wynikiem bety, powinnaś chyba mieć od 1000 w górę... Ja jestem 6 dni po terminie i mam 1709,05. Chyba że to jakieś inne jednostki są.

• ANNDA Znajoma

Wysłany: 4 maja 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:

A na dole pod wynikiem nie masz zakresów podanych odnośnie każdego tygodnia ciąży?

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/ziaja-mamma-mia-krem-przeciw-rozstepom-i-lanomasc-i7325644089.html

mam na sprzedaż nowe kosmetyki dla przyszłych mam, zapraszam, może komuś się przyda :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:

A jesteś pewna kiedy miałaś owulację? Sama wartość nic nie oznacza a przyrost. Ja w dniu miesiączki miałam 85 :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annda u mnie przy ciąży pozamacicznej był nieprawidłowy przyrost bety. Później zaczął się bardzo silny jednostronny ból brzucha. Zazwyczaj jest też plamienie. Ciąża pozamaciczna to niestety nie są żarty, bo zagraża życiu. U mnie ciąża sama obumarla więc nie musiałam mieć zabiegu i nawet nie dali mi Metotrexatu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 18:41

17CDp1.png lcZRp1.png
  • ANNDA Znajoma

Wysłany: 4 maja 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    Annda u mnie przy ciąży pozamacicznej był nieprawidłowy przyrost bety. Później zaczął się bardzo silny jednostronny ból brzucha. Zazwyczaj jest też plamienie. Ciąża pozamaciczna to niestety nie są żarty, bo zagraża życiu. U mnie ciąża sama obumarla więc nie musiałam mieć zabiegu i nawet nie dali mi Metotrexatu.

Dzięki. A pamiętasz może w którym tygodniu to było?

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ