X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    Hej, tak niski progesteron. W pierwszej ciąży cały pierwszy trymestr krwawiłam. I jestem pacjentką kliniki niepłodności - i tam się nie szczypią z tymi lekami chyba. Teraz odpukać czuję się nieźle. I bez plamień - i oby tak zostało.

niski tzn? Bo naprawdę bierzesz tego tak dużo, że łooo

mwm lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najniższy był delikatnie poniżej 10. Lekarka stwierdziła, że pęcherzyk ma delikatne cechy odklejającego się.

Oj tam - znam pacjentki kliniki, które muszą brać 3 razy tyle co ja.

Przed wizytą sprawdzę jak urósł progesteron na tych dawkach i może będę mogła przynajmniej z duphastonu lub dopochwowej zrezygnować.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    Najniższy był delikatnie poniżej 10. Lekarka stwierdziła, że pęcherzyk ma delikatne cechy odklejającego się.

Oj tam - znam pacjentki kliniki, które muszą brać 3 razy tyle co ja.

Przed wizytą sprawdzę jak urósł progesteron na tych dawkach i może będę mogła przynajmniej z duphastonu lub dopochwowej zrezygnować.

Rozumiem, ale luteina podobno jest wykrywalna w krwi więc wynik nie będzie miarodajny.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Wysłany: 3 maja 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wiem - pierwsze badania miałam tylko na duphastonie, potem zrobiłam zaraz po wprowadzeniu lutki i już podciągnął się do dolnej granicy.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png

Wysłany: 3 maja 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży miałam samą lutkę do prawie 30 tc...

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, jak już masz sprawdzonych lekarzy, to druga ciąża to dobrze się słuchać i brać :)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie o zmiany temperatur i odczucie zimna.

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mierzę temperatury :P ale wczoraj miałam takie wewnętrzne zimno, ale to nie jest częste :)

dZhdp1.png

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi lekarz napisał, że mam w poniedzialek powtórzyć betę i wtedy ustali mi wizyte. Nie wiem czemu tak..

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    A mi lekarz napisał, że mam w poniedzialek powtórzyć betę i wtedy ustali mi wizyte. Nie wiem czemu tak..

Trochę bezsensu :P Bo to długi odstęp a masz ładny przyrost w ciągu 48 h.

dZhdp1.png

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a wydaje mi się, że może chce żebym przyszła na wizyte i żeby było już coś widać. Dlatego może po becie to jakoś wyliczy. Bo chciałam na piątek ale to by był 5+5

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    No właśnie a wydaje mi się, że może chce żebym przyszła na wizyte i żeby było już coś widać. Dlatego może po becie to jakoś wyliczy. Bo chciałam na piątek ale to by był 5+5

Raczej nie wyliczy... Wyliczyłby tylko ew. 6 tydzień jakby było ponad 7 tysięcy - bo od ponad 7 zaczyna się szósty.... może wyliczyć według OM albo popatrzeć na usg... Ale tak to nie wiem po co to.

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta81 wrote:
    Witam obecnie jestem w 5w3d ciąży mam pytanie czy również mialyscie lub macie odczucie zimna? Jest mi strasznie zimno bym tylko leżała pod kołdrą
    Może nie aż tak, że pod.kołdrą, ale tak, bywa mi chłodno. Na pocieszenie dodam, że to się zmieni i później będzie Ci gorąco;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Marciiik za odpowiedz w pierwszej ciąży bylo mi strasznie gorąco niestety nie udało mi sie odnosić teraz jest mi w dzień strasznie zimno a wieczorem gorąco i tak sie zastanawiam czy to normalne .

Marciiik lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta81 wrote:
    Dziekuje Marciiik za odpowiedz w pierwszej ciąży bylo mi strasznie gorąco niestety nie udało mi sie odnosić teraz jest mi w dzień strasznie zimno a wieczorem gorąco i tak sie zastanawiam czy to normalne .

Różnie to moze być, może to wcale nie objawy ciąży a krążenia albo coś :P a i każda praktycznie ma inne objawy, inne dolegliwości :) więc ciężko tak potwierdzać. To czy jest dobrze czy źle to ocenia lekarz, nie objawy - spokojnie :)

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, ja też siedzę całe dni pod kocem, w swetrach i skarpetach zimowych ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 20:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze bylo zimno ale teraz to juz przesada

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyte mam dopiero 23 maja zobaczymy

• Seli Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta81 wrote:
    Mi zawsze bylo zimno ale teraz to juz przesada

Ja mam podobnie ;) "zimnokrwista" hehehe zawsze mi zimno ale ostatnio w zadna strone nie przesadzam. Moze hormony sie wyregulowaly.

dZhdp1.png

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)
    Czy wy też tak się wieczorami męczycie? Mi to o 20 już chce się spać i muszę przetrzymywać, bo inaczej wstawałabym pewnie gdzieś o 4tej.
    Ja niestety resztę tygodnia spędze w domku na nauce, mimo że moja rodzinka na działeczce będzie wypoczywać, no ale w poniedziałek mam egzamin :(

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ