STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
czerwona_róża wrote:Hej, tak niski progesteron. W pierwszej ciąży cały pierwszy trymestr krwawiłam. I jestem pacjentką kliniki niepłodności - i tam się nie szczypią z tymi lekami chyba. Teraz odpukać czuję się nieźle. I bez plamień - i oby tak zostało.
niski tzn? Bo naprawdę bierzesz tego tak dużo, że łooomwm lubi tę wiadomość
-
Najniższy był delikatnie poniżej 10. Lekarka stwierdziła, że pęcherzyk ma delikatne cechy odklejającego się.
Oj tam - znam pacjentki kliniki, które muszą brać 3 razy tyle co ja.
Przed wizytą sprawdzę jak urósł progesteron na tych dawkach i może będę mogła przynajmniej z duphastonu lub dopochwowej zrezygnować.
-
czerwona_róża wrote:Najniższy był delikatnie poniżej 10. Lekarka stwierdziła, że pęcherzyk ma delikatne cechy odklejającego się.
Oj tam - znam pacjentki kliniki, które muszą brać 3 razy tyle co ja.
Przed wizytą sprawdzę jak urósł progesteron na tych dawkach i może będę mogła przynajmniej z duphastonu lub dopochwowej zrezygnować.
Rozumiem, ale luteina podobno jest wykrywalna w krwi więc wynik nie będzie miarodajny. -
Wiesz, jak już masz sprawdzonych lekarzy, to druga ciąża to dobrze się słuchać i brać
-
nick nieaktualny
-
Ja nie mierzę temperatury ale wczoraj miałam takie wewnętrzne zimno, ale to nie jest częste
-
wisienka94 wrote:A mi lekarz napisał, że mam w poniedzialek powtórzyć betę i wtedy ustali mi wizyte. Nie wiem czemu tak..
Trochę bezsensu Bo to długi odstęp a masz ładny przyrost w ciągu 48 h. -
wisienka94 wrote:No właśnie a wydaje mi się, że może chce żebym przyszła na wizyte i żeby było już coś widać. Dlatego może po becie to jakoś wyliczy. Bo chciałam na piątek ale to by był 5+5
Raczej nie wyliczy... Wyliczyłby tylko ew. 6 tydzień jakby było ponad 7 tysięcy - bo od ponad 7 zaczyna się szósty.... może wyliczyć według OM albo popatrzeć na usg... Ale tak to nie wiem po co to. -
nick nieaktualnyMarta81 wrote:Witam obecnie jestem w 5w3d ciąży mam pytanie czy również mialyscie lub macie odczucie zimna? Jest mi strasznie zimno bym tylko leżała pod kołdrą
-
nick nieaktualny
-
Marta81 wrote:Dziekuje Marciiik za odpowiedz w pierwszej ciąży bylo mi strasznie gorąco niestety nie udało mi sie odnosić teraz jest mi w dzień strasznie zimno a wieczorem gorąco i tak sie zastanawiam czy to normalne .
Różnie to moze być, może to wcale nie objawy ciąży a krążenia albo coś a i każda praktycznie ma inne objawy, inne dolegliwości więc ciężko tak potwierdzać. To czy jest dobrze czy źle to ocenia lekarz, nie objawy - spokojnie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marta81 wrote:Mi zawsze bylo zimno ale teraz to juz przesada
Ja mam podobnie "zimnokrwista" hehehe zawsze mi zimno ale ostatnio w zadna strone nie przesadzam. Moze hormony sie wyregulowaly. -
Dzień dobry mamusie
Czy wy też tak się wieczorami męczycie? Mi to o 20 już chce się spać i muszę przetrzymywać, bo inaczej wstawałabym pewnie gdzieś o 4tej.
Ja niestety resztę tygodnia spędze w domku na nauce, mimo że moja rodzinka na działeczce będzie wypoczywać, no ale w poniedziałek mam egzamin