X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my w (podobno) lekkiem i przyjemnym 2 trymestrze, dokładnie w 2 połowie lipca lecimy na Majorkę. Zarezerwowalismy 1.5 tygodnia temu. Ciągle miałam w głowie, że "może się uda" dlatego wybraliśmy cywilizowany kraj :D

• Marryy Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tyle razy odpuszczalismy sobie jakieś wyjazdy rezerwację bo może się uda a jak postawiliśmy na jedną kartę opłacilismy wszystko to się udało :-) troszkę się obawiam żeby tam było wporzadku bez plamien itp. Ale chcemy lecieć.

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, ale Wy produkujecie!
    Planowałam zrobić bete w pon i sr, ale na moim zadupiu lab zamknięty w majówkę:(
    Tak się zastanawiam, mnie piersi nie bolą nic a nic... W poprzedniej ciąży chyba bolały... Ale może to dlatego, że jeszcze kp córeczkę...
    Dobrego dnia dziewczyny!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I śniły mi się twinsy:D

• Marryy Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciiik wrote:
    I śniły mi się twinsy:D

O proszę może coś w tym jest ;-) mój w dzień kiedy wyszedł mi pozytywny zbil dwie filiżanki też śmiał się że może coś na rzeczy

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał uważać głównie na wodę, żeby pić tylko butelkowaną. Też się naczytałam już wcześniej, że flora bakteryjna inna jest i można się nabawić biegunki czy coś. Ale tak naprawdę wszędzie można, zmiana klimatu itd. Też nie mam plamień ani nic. Nie zamierzamy opuszczać terenu hotelu, mamy prywatną plażę, aqua park, all inclusive :) Jedziemy odpocząć, po raz ostatni sami :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mieliśmy okazji w ciągu ostatnich dwóch lat na nic bo odkładaliśmy na mieszkanie, praca to była nasza pierwsza :) w tamtym roku wykańczaliśmy mieszkanie, teraz mieliśmy ochotę odpocząć, nie ważne gdzie ale aby pojechać :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Mi lekarz kazał uważać głównie na wodę, żeby pić tylko butelkowaną. Też się naczytałam już wcześniej, że flora bakteryjna inna jest i można się nabawić biegunki czy coś. Ale tak naprawdę wszędzie można, zmiana klimatu itd. Też nie mam plamień ani nic. Nie zamierzamy opuszczać terenu hotelu, mamy prywatną plażę, aqua park, all inclusive :) Jedziemy odpocząć, po raz ostatni sami :)

U nas podobnie Wszystko zależy jak będę się tam czuła może jakąś wycieczka tam Na miejscu ale narazie nie planujemy chcemy pojechać i odpocząć.
    Seli nie ważne gdzie ważne że razem i że można chwilę się odstresowac :-)

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    U nas podobnie Wszystko zależy jak będę się tam czuła może jakąś wycieczka tam Na miejscu ale narazie nie planujemy chcemy pojechać i odpocząć.
    Seli nie ważne gdzie ważne że razem i że można chwilę się odstresowac :-)

Dokładnie :) no i będę po ezgaminach, obronie stażu to już w ogóle :) Potem się zobaczy, na razie jak jestem w ciąży to zapowiada się tak 2 lata bezrobocia :P

Marryy lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marryy wrote:
    O proszę może coś w tym jest ;-) mój w dzień kiedy wyszedł mi pozytywny zbil dwie filiżanki też śmiał się że może coś na rzeczy
    Haha! Może coś jest na rzeczy! Hmm...ja zbiłam szklankę (pierwszy raz od wieków), ale jedną;) twinsów i 1,5roczniaka nie ogarnę chyba:D

Marryy lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zbiłam szklankę ;p w dniu jak betę robiłam; p wszystko mi z tak leciało wtedy i mąż sie ze mnie śmiał; ) może coś w tym jest. A bliźniaki mi się śniły na USG

Marryy, Marciiik lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Luucy Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do samopoczucia, to ja niestety wczoraj miałam brązowe plamienie, w sumie raz na wkładce i papierze, potem lekkie smużki na papierze. Tym samym zaliczyłam nieplanowaną wizytę u ginekologa, jest pęcherzyk ciążowy w macicy 6mm z echem żywego płodu, dostałam luteinę i wizyta za dwa tygodnie. Od wczoraj ból pleców i dziś przelewanie w brzuchu. Mam nadzieję, że będzie ok.

010i3e3k3szwmdsp.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jak nie zabije siebie i dziecka to będzie ok :p mi co chwila coś leci z rąk a się poobijałam o meble w domu...Masakra;/

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odważne jesteście z tymi wycieczkami :)
    Ja byłam bliska rezerwowania wycieczki na początek czerwca, ale coś mnie tchnęło, żeby jeszcze poczekać :-D I wakacje spędzimy u rodzinki na polskiej wsi :-D

Marryy, Marciiik lubią tę wiadomość

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy na tydzień pod koniec lipca nad morze :) a we wrześniu 2017 byliśmy w Grecji, podczas starań. Podobno jak nie ma przeciwskazań lekarza to można śmiało latać :)

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam obecnie jestem w 5w3d ciąży mam pytanie czy również mialyscie lub macie odczucie zimna? Jest mi strasznie zimno bym tylko leżała pod kołdrą

Marciiik lubi tę wiadomość

• czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

mogę się przyłączyć?
    Termin mam na na przełom roku - ale liczę (biorąc pod uwagę mój pierwszy poród), że dotrzymam do 1 stycznia.

Marciiik lubi tę wiadomość

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png

Wysłany: 3 maja 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dodam, że beta wychodziła super (już ponad 2 tygodnie temu), na badaniu pęcherzyk było widać z echem. Znam dokładną datę poczęcia, ponieważ byłam na stymulacji. Obecnie na wagonach (luteiny podjęzykowej, dopochwowej i duphastonu).
    Wizyta w nadchodzący poniedziałek - liczę na serducho :-)

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    Jeszcze dodam, że beta wychodziła super (już ponad 2 tygodnie temu), na badaniu pęcherzyk było widać z echem. Znam dokładną datę poczęcia, ponieważ byłam na stymulacji. Obecnie na wagonach (luteiny podjęzykowej, dopochwowej i duphastonu).
    Wizyta w nadchodzący poniedziałek - liczę na serducho :-)

Hej, witaj :) Jasne, że możesz dołączyć do nas. Dlaczego tyle bierzesz tego? Plamienia? Skoro beta dobrze przyrastała? Niski poziom progesteronu?

dZhdp1.png

Wysłany: 3 maja 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Hej, witaj :) Jasne, że możesz dołączyć do nas. Dlaczego tyle bierzesz tego? Plamienia? Skoro beta dobrze przyrastała? Niski poziom progesteronu?

Hej, tak niski progesteron. W pierwszej ciąży cały pierwszy trymestr krwawiłam. I jestem pacjentką kliniki niepłodności - i tam się nie szczypią z tymi lekami chyba. Teraz odpukać czuję się nieźle. I bez plamień - i oby tak zostało.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ