Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka to życzę powodzenia, kciuki!
    Co do męczenia to ja o 20 zasnęłam i spalam do teraz :-) ale wczoraj bez drzemki w dzień.

Co myślicie o lampach UV do paznokci szkodzą?

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka, co za egzamin? ;)

Ja juz o 20 to spie ;) ale ja i o 5 wstaje :p
    Dzis dyzur w pracy...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Dzień dobry mamusie :)
    Czy wy też tak się wieczorami męczycie? Mi to o 20 już chce się spać i muszę przetrzymywać, bo inaczej wstawałabym pewnie gdzieś o 4tej.
    Ja niestety resztę tygodnia spędze w domku na nauce, mimo że moja rodzinka na działeczce będzie wypoczywać, no ale w poniedziałek mam egzamin :(

Ja też tak mam :-) kiedyś mogłam nie spać do północy, a rano nie mogłam wstać. A teraz godzina max. 21, a ja już w łóżku, zasypiam natychmiast i budzę się bez budzika o 6-7 rano :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Mi też się schemat spania trochę przestawił, jak mogę to drzemię w dzień, chociaż nigdy mi się nie udawało usnąć. Teraz to nie problem :) I też się kładę szybciej do łóżka, a później przed 6 się budzę, biorę leki i próbuję znowu zasnąć. Dzisiaj po 6 już nie spałam i do 7 leżałam w łóżku. Ale nie jestem jakoś tak chronicznie zmęczona jak wtedy, kiedy nie leczyłam tarczycy.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Chciałabym do Was dołączyć :)
    To moja czwarta ciąża. Jestem mamą trzech Aniołków. Nigdy nie zagościłam długo na fiolecie, nigdy nie miałam ustawionego suwaczka ciążowego, nigdy nie prowadziłam pamiętnika - odkładałam to do wizyty serduszkowej, do której nie było mi dane dotrwać. Staraliśmy się prawie 4 lata. Mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko dobrze, że wyczerpałam już limit nieszczęść...
    Test 13 dpo wyszedł od razu i nie musiałam doszukiwać się cienia. Beta ładna 41.4 gdzie zawsze zaczynałam od około 19 w 17 dpo. W tej chwili przekroczyliśmy granicę. Beta ze środy wynosiła 3388 - nigdy do takiej nie dotrwałam. We wtorek spędziłam 5.5 godziny na IP bo rano bolał mnie strasznie brzuch. Był pęcherzyk w macicy wielkości 4 mm. W środę mam wizytę u mojej ginekolog. Cieszę się, że pęcherzyk jest tam gdzie powinien, bo moja pierwsza ciąża była ciążą pozamaciczną.
    Termin wychodzi mi na 31 grudnia, ale wiadomo że może się to zmienić i wolę dołączyć do styczniowego wątku, bo jesteśmy na podobnym etapie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 08:35

Magdoczka, tomania2806, Marciiik lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Paulina ;)

Paulina_2603 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, trzymamy kciuki :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli zaliczenie z rynków finansowych i kapitałowych :) za miesiąc już sesja :(

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Seli zaliczenie z rynków finansowych i kapitałowych :) za miesiąc już sesja :(

Sesja ;) ja mam obrone mgr ;p plus sejse ;) siedze uzupelniam dziennik a w domu bede pisac prace ;)

dZhdp1.png

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie obrona czeka za rok :) to trzymam kciuki! Jaki kierunek studiujesz?

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina trzymam kciuki. Myśl pozytywnie :)

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Mnie obrona czeka za rok :) to trzymam kciuki! Jaki kierunek studiujesz?

Terapie zajeciowa z psychomotoryka - zaluje bo to nie jest super specjalizacja. Moglam cos innego wybrac, jestem juz pedagogiem specjalnym ;) teraz tez bronie staz nauczycielski w szkole za miesiac ;)

dZhdp1.png

• ANNDA Znajoma

Wysłany: 4 maja 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta81 wrote:
    Witam obecnie jestem w 5w3d ciąży mam pytanie czy również mialyscie lub macie odczucie zimna? Jest mi strasznie zimno bym tylko leżała pod kołdrą

Hej, ja tak mam, non stop mi zimno i deszcze. Na kołdrę póki co, nie mam co liczyć, bo do pracy biegam, a potem wiadomo, dzieci, psy i obowiązki domowe... Poza tym jakieś osłabienie mnie dopadło i infekcja, bo katar i kaszel, a do tego jęczmień na oku :/

• ANNDA Znajoma

Wysłany: 4 maja 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    To moja czwarta ciąża. Jestem mamą trzech Aniołków. Nigdy nie zagościłam długo na fiolecie, nigdy nie miałam ustawionego suwaczka ciążowego, nigdy nie prowadziłam pamiętnika - odkładałam to do wizyty serduszkowej, do której nie było mi dane dotrwać. Staraliśmy się prawie 4 lata. Mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko dobrze, że wyczerpałam już limit nieszczęść...
    Test 13 dpo wyszedł od razu i nie musiałam doszukiwać się cienia. Beta ładna 41.4 gdzie zawsze zaczynałam od około 19 w 17 dpo. W tej chwili przekroczyliśmy granicę. Beta ze środy wynosiła 3388 - nigdy do takiej nie dotrwałam. We wtorek spędziłam 5.5 godziny na IP bo rano bolał mnie strasznie brzuch. Był pęcherzyk w macicy wielkości 4 mm. W środę mam wizytę u mojej ginekolog. Cieszę się, że pęcherzyk jest tam gdzie powinien, bo moja pierwsza ciąża była ciążą pozamaciczną.
    Termin wychodzi mi na 31 grudnia, ale wiadomo że może się to zmienić i wolę dołączyć do styczniowego wątku, bo jesteśmy na podobnym etapie :)

Cześć :) Głowa do góry, będzie dobrze :)

• Luucy Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:

Cześć! Ja też zaliczyłam we wtorek nieplanowaną wizytę - małe plamienie brązowe - widać było pęcherzyk 6mm. Dostałam luteinę i niecierpliwie czekam na wizytę 16 maja.

010i3e3k3szwmdsp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, wiem, ze jest ciężko, ale głowa do góry. Ja mam za sobą 4 aniołki, w tym 1 pozamaciczną, więc w pełni Cię rozumiem.
    Musimy wierzyć, że będzie dobrze !
    Plan jest taki, leżymy, pachniemy i rodzimy po nowym roku :)

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Chętnie do Was dołączę, wczoraj 2 grube krechy na teście :) Mam już córkę 1,5 roczku i będziemy czekać na drugie szczęście :)
    Pozdrawiam

Minie Black, Marciiik lubią tę wiadomość

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Hej dziewczyny! Chętnie do Was dołączę, wczoraj 2 grube krechy na teście :) Mam już córkę 1,5 roczku i będziemy czekać na drugie szczęście :)
    Pozdrawiam
    Witam serdecznie :) skąd jesteś i na kiedy masz tp ? :)

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Witam serdecznie :) skąd jesteś i na kiedy masz tp ? :)
    Jestem ze Szczytna, woj. Warmińsko-mazurskie :)
    TP 10 stycznia :)

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie to też sporo przeszłas... Mam nadzieję, że wyczerpalysmy już limit nieszczęść ;)

Minie Black lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ