X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Marryy Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka to życzę powodzenia, kciuki!
    Co do męczenia to ja o 20 zasnęłam i spalam do teraz :-) ale wczoraj bez drzemki w dzień.

Co myślicie o lampach UV do paznokci szkodzą?

2019 ♥️👩🏻

Starania od 09.2017
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka, co za egzamin? ;)

Ja juz o 20 to spie ;) ale ja i o 5 wstaje :p
    Dzis dyzur w pracy...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Dzień dobry mamusie :)
    Czy wy też tak się wieczorami męczycie? Mi to o 20 już chce się spać i muszę przetrzymywać, bo inaczej wstawałabym pewnie gdzieś o 4tej.
    Ja niestety resztę tygodnia spędze w domku na nauce, mimo że moja rodzinka na działeczce będzie wypoczywać, no ale w poniedziałek mam egzamin :(

Ja też tak mam :-) kiedyś mogłam nie spać do północy, a rano nie mogłam wstać. A teraz godzina max. 21, a ja już w łóżku, zasypiam natychmiast i budzę się bez budzika o 6-7 rano :-D

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Mi też się schemat spania trochę przestawił, jak mogę to drzemię w dzień, chociaż nigdy mi się nie udawało usnąć. Teraz to nie problem :) I też się kładę szybciej do łóżka, a później przed 6 się budzę, biorę leki i próbuję znowu zasnąć. Dzisiaj po 6 już nie spałam i do 7 leżałam w łóżku. Ale nie jestem jakoś tak chronicznie zmęczona jak wtedy, kiedy nie leczyłam tarczycy.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Chciałabym do Was dołączyć :)
    To moja czwarta ciąża. Jestem mamą trzech Aniołków. Nigdy nie zagościłam długo na fiolecie, nigdy nie miałam ustawionego suwaczka ciążowego, nigdy nie prowadziłam pamiętnika - odkładałam to do wizyty serduszkowej, do której nie było mi dane dotrwać. Staraliśmy się prawie 4 lata. Mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko dobrze, że wyczerpałam już limit nieszczęść...
    Test 13 dpo wyszedł od razu i nie musiałam doszukiwać się cienia. Beta ładna 41.4 gdzie zawsze zaczynałam od około 19 w 17 dpo. W tej chwili przekroczyliśmy granicę. Beta ze środy wynosiła 3388 - nigdy do takiej nie dotrwałam. We wtorek spędziłam 5.5 godziny na IP bo rano bolał mnie strasznie brzuch. Był pęcherzyk w macicy wielkości 4 mm. W środę mam wizytę u mojej ginekolog. Cieszę się, że pęcherzyk jest tam gdzie powinien, bo moja pierwsza ciąża była ciążą pozamaciczną.
    Termin wychodzi mi na 31 grudnia, ale wiadomo że może się to zmienić i wolę dołączyć do styczniowego wątku, bo jesteśmy na podobnym etapie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 08:35

Magdoczka, tomania2806, Marciiik lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Paulina ;)

Paulina_2603 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, trzymamy kciuki :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli zaliczenie z rynków finansowych i kapitałowych :) za miesiąc już sesja :(

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Seli zaliczenie z rynków finansowych i kapitałowych :) za miesiąc już sesja :(

Sesja ;) ja mam obrone mgr ;p plus sejse ;) siedze uzupelniam dziennik a w domu bede pisac prace ;)

dZhdp1.png

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie obrona czeka za rok :) to trzymam kciuki! Jaki kierunek studiujesz?

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina trzymam kciuki. Myśl pozytywnie :)

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Mnie obrona czeka za rok :) to trzymam kciuki! Jaki kierunek studiujesz?

Terapie zajeciowa z psychomotoryka - zaluje bo to nie jest super specjalizacja. Moglam cos innego wybrac, jestem juz pedagogiem specjalnym ;) teraz tez bronie staz nauczycielski w szkole za miesiac ;)

dZhdp1.png

• ANNDA Znajoma

Wysłany: 4 maja 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta81 wrote:
    Witam obecnie jestem w 5w3d ciąży mam pytanie czy również mialyscie lub macie odczucie zimna? Jest mi strasznie zimno bym tylko leżała pod kołdrą

Hej, ja tak mam, non stop mi zimno i deszcze. Na kołdrę póki co, nie mam co liczyć, bo do pracy biegam, a potem wiadomo, dzieci, psy i obowiązki domowe... Poza tym jakieś osłabienie mnie dopadło i infekcja, bo katar i kaszel, a do tego jęczmień na oku :/

• ANNDA Znajoma

Wysłany: 4 maja 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:
    To moja czwarta ciąża. Jestem mamą trzech Aniołków. Nigdy nie zagościłam długo na fiolecie, nigdy nie miałam ustawionego suwaczka ciążowego, nigdy nie prowadziłam pamiętnika - odkładałam to do wizyty serduszkowej, do której nie było mi dane dotrwać. Staraliśmy się prawie 4 lata. Mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko dobrze, że wyczerpałam już limit nieszczęść...
    Test 13 dpo wyszedł od razu i nie musiałam doszukiwać się cienia. Beta ładna 41.4 gdzie zawsze zaczynałam od około 19 w 17 dpo. W tej chwili przekroczyliśmy granicę. Beta ze środy wynosiła 3388 - nigdy do takiej nie dotrwałam. We wtorek spędziłam 5.5 godziny na IP bo rano bolał mnie strasznie brzuch. Był pęcherzyk w macicy wielkości 4 mm. W środę mam wizytę u mojej ginekolog. Cieszę się, że pęcherzyk jest tam gdzie powinien, bo moja pierwsza ciąża była ciążą pozamaciczną.
    Termin wychodzi mi na 31 grudnia, ale wiadomo że może się to zmienić i wolę dołączyć do styczniowego wątku, bo jesteśmy na podobnym etapie :)

Cześć :) Głowa do góry, będzie dobrze :)

• Luucy Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina_2603 wrote:

Cześć! Ja też zaliczyłam we wtorek nieplanowaną wizytę - małe plamienie brązowe - widać było pęcherzyk 6mm. Dostałam luteinę i niecierpliwie czekam na wizytę 16 maja.

010i3e3k3szwmdsp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, wiem, ze jest ciężko, ale głowa do góry. Ja mam za sobą 4 aniołki, w tym 1 pozamaciczną, więc w pełni Cię rozumiem.
    Musimy wierzyć, że będzie dobrze !
    Plan jest taki, leżymy, pachniemy i rodzimy po nowym roku :)

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Chętnie do Was dołączę, wczoraj 2 grube krechy na teście :) Mam już córkę 1,5 roczku i będziemy czekać na drugie szczęście :)
    Pozdrawiam

Minie Black, Marciiik lubią tę wiadomość

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalaa_aa wrote:
    Hej dziewczyny! Chętnie do Was dołączę, wczoraj 2 grube krechy na teście :) Mam już córkę 1,5 roczku i będziemy czekać na drugie szczęście :)
    Pozdrawiam
    Witam serdecznie :) skąd jesteś i na kiedy masz tp ? :)

• natalaa_aa Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Witam serdecznie :) skąd jesteś i na kiedy masz tp ? :)
    Jestem ze Szczytna, woj. Warmińsko-mazurskie :)
    TP 10 stycznia :)

natala :)thgf3e3ky5kkrrvd.png
    dxomdf9h9r427akt.png
  • Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie to też sporo przeszłas... Mam nadzieję, że wyczerpalysmy już limit nieszczęść ;)

Minie Black lubi tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ