Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Może i tak będzie dla Ciebie lepiej.

Możliwe, choć chciałam mieć możliwość pogadania z kimś o wątpliwościach itp, to moja pierwsza ciąża, wszystko jest nowe, inne. Mam rozterki, nie wiem co jest ok a co nie. Tyle, że wiele rzeczy mnie przeraża.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Możliwe, choć chciałam mieć możliwość pogadania z kimś o wątpliwościach itp, to moja pierwsza ciąża, wszystko jest nowe, inne. Mam rozterki, nie wiem co jest ok a co nie. Tyle, że wiele rzeczy mnie przeraża.
    Seli można pogadać ale nie o takich odległych tematach.

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • katepr Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli daj spokój nakręcasz się strasznie. A tak w ogole lepsze male naciecie na pipce niż powikłania po cc. To naciecie naprawde nie jest takie straszne a po porodzie szycia sie wcale nie czuje tymbardziej ze znieczulaja do tego miejscowo. Wiadomo ze na necie wiecej jest zlych opinii..to norma w kazdym temacie nie tylko porodowym. Mnie skurcze obudziły o 3, o 7 byłam na porodówce o 10 30 urodziłam bez znieczulenia bez niczego chwile mi dali gaz ale nie czułam roznicy wiec rzuciłam to :p potem miałam szycie łyżeczkowanie a po 2h smigałam już z dzieckiem na położniczym. Myślałam ze bedzie o wiele gorzej . Nie można sie nakrecać bo to poteguje ból ;)
    Tylko ja nie mam imion wybranych? Nic mi sie nie podoba :/

Marciiik lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli daj spokój nakręcasz się strasznie. A tak w ogole lepsze male naciecie na pipce niż powikłania po cc. To naciecie naprawde nie jest takie straszne a po porodzie szycia sie wcale nie czuje tymbardziej ze znieczulaja do tego miejscowo. Wiadomo ze na necie wiecej jest zlych opinii..to norma w kazdym temacie nie tylko porodowym. Mnie skurcze obudziły o 3, o 7 byłam na porodówce o 10 30 urodziłam bez znieczulenia bez niczego chwile mi dali gaz ale nie czułam roznicy wiec rzuciłam to :p potem miałam szycie łyżeczkowanie a po 2h smigałam już z dzieckiem na położniczym. Myślałam ze bedzie o wiele gorzej . Nie można sie nakrecać bo to poteguje ból ;)
    Ja też nie mam imion, mój mąż już wymyśla ale zjebke dostał i przestał , nie mam pomysłu zresztą przyjdzie czas to będziemy wybierac

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Seli można pogadać ale nie o takich odległych tematach.

To nie ja zaczęłam temat porodów :P bo ja najmniej o tym wiem :P

Paulcia28 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie urosły i nie urosną haha :D ale ja się akurat z tego ciesze, lubie swoje małe cycki i nie przeszkadzają w bieganiu :D :) Miłego dnia dziewczyny, powodzenia na wizytach! Ja dzis zrobiłam badania, jednak na obciążenie glukozą się nie zdecydowałam póki co, zrobiłam tylko na czczo :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli daj spokój nakręcasz się strasznie. A tak w ogole lepsze male naciecie na pipce niż powikłania po cc. To naciecie naprawde nie jest takie straszne a po porodzie szycia sie wcale nie czuje tymbardziej ze znieczulaja do tego miejscowo. Wiadomo ze na necie wiecej jest zlych opinii..to norma w nie tylko porodowym. Mnie skurcze obudziły o 3, o 7 byłam na porodówce o 10 30 urodziłam bez znieczulenia bez niczego chwile mi dali gaz ale nie czułam roznicy wiec rzuciłam to :p potem miałam szycie łyżeczkowanie a po 2h smigałam już z dzieckiem na położniczym. Myślałam ze bedzie o wiele gorzej . Nie można sie nakrecać bo to poteguje ból ;)

Są tu kobietki co chwalą bardziej CC niż SN :P i to też różnie bywa... Z CC o tyle mam "doświadczenie", że miałam laparotomię i bardzo szybko stanęłam na nogi po tym. Jest mi to bliższe bo mniej obce. A co będzie? Nie mam bladego pojęcia. Nie wiem czy ciąża będzie super książkowa, czy będą komplikacje.

dZhdp1.png

• Paulcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    To nie ja zaczęłam temat porodów :P bo ja najmniej o tym wiem :P
    Ja też zielona jestem w tym temacie bo to druga ciąża ale jeszcze nie było okazji do porodu :-P się dowiem jak przyjdzie czas, nie ciekawi mnie to. Będzie co ma być

Zośkaaa lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Mi nie urosły i nie urosną haha :D ale ja się akurat z tego ciesze, lubie swoje małe cycki i nie przeszkadzają w bieganiu :D :) Miłego dnia dziewczyny, powodzenia na wizytach! Ja dzis zrobiłam badania, jednak na obciążenie glukozą się nie zdecydowałam póki co, zrobiłam tylko na czczo :)

a obciążenia nie robi się dużo później?

dZhdp1.png

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dla mnie tez wszystko nowe, najgorzej ze nie mam kompana w takiej sytuacji jak ja.. A mam miliony pytań.. A chciałabym rozwiać swoje wątpliwości na tym etapie, którym jestem. Wciąż nie wiem jaki ból jrst normalny. Jak zaczyna mnie pobolewać brzuch jak na @ to od razu pojawia sie u mnie plamienie krwią i jestem przerażona.. Czytam, że Was też boli, ciągnie ale ja wszystko inaczej niż Wy przechodzę.. Ciagle jestem na nospie i magnezie. Do tego paracetamol bo jestem przeziębiona i mam okropne bóle głowy, więc rozkladam ręce..

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja też nie mam imion, mój mąż już wymyśla ale zjebke dostał i przestał , nie mam pomysłu zresztą przyjdzie czas to będziemy wybierac

ja jestem z tych co wolą być przygotowane na wszystko i nie lubię nie wiedzieć co i jak.

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się wiele rzeczy boję i wszystko nowe ale nie ma co panikowac na zapas. Stres jeszcze nikomu w życiu nie pomógł a pozytywne myślenie owszem :)

Paulcia28, Zośkaaa, anika82 lubią tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli koniecznie zapisz się poznoej do szkoły rodzenia. Im wiecej sie wie tym lepiej potem się działa. :)

Ktoś pytał o cycki :p mi nic nie urosło troche bolą i tyle. Ale w poprzedniej tak samo było.

Paulcia28, nadziejastru, nadziejastru lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Dla mnie tez wszystko nowe, najgorzej ze nie mam kompana w takiej sytuacji jak ja.. A mam miliony pytań.. A chciałabym rozwiać swoje wątpliwości na tym etapie, którym jestem. Wciąż nie wiem jaki ból jrst normalny. Jak zaczyna mnie pobolewać brzuch jak na @ to od razu pojawia sie u mnie plamienie krwią i jestem przerażona.. Czytam, że Was też boli, ciągnie ale ja wszystko inaczej niż Wy przechodzę.. Ciagle jestem na nospie i magnezie. Do tego paracetamol bo jestem przeziębiona i mam okropne bóle głowy, więc rozkladam ręce..

Współczuje, bo człowiek wariuje... A nie próbowałaś poszukać kogoś na innych tematach? Albo założyć wątek i podpytać o coś? Może ktoś by gdzieś się znalazł?

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli koniecznie zapisz się poznoej do szkoły rodzenia. Im wiecej sie wie tym lepiej potem się działa. :)

Ktoś pytał o cycki :p mi nic nie urosło troche bolą i tyle. Ale w poprzedniej tak samo było.

Zamierzam :P

Mi urosły na początku o rozmiar, na szczęście nie rosną dalej :P

dZhdp1.png

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam w poprzedniej ciąży cukrzyce ciążową, zaleca się zrobienia na początku kolejnej ciąży :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    A czy są tu dziewczyny oprócz mnie którym piersi nie urosły ? Sutki bolą ale nie widzę właściwie żadnej zmiany w wyglądzie.

Moje co prawda urosły, ale nie bolą. Za to moja koleżanka, która jest w niewiele starszej ciąży, ma cycuchy jak wcześniej. Nie urosły ani troszkę. Myślę, że to sprawa indywidualna :)

MonaLiza lubi tę wiadomość

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Współczuje, bo człowiek wariuje... A nie próbowałaś poszukać kogoś na innych tematach? Albo założyć wątek i podpytać o coś? Może ktoś by gdzieś się znalazł?
    Próbowałam,tyle stron co juz odwiedziłam to masakra..nie ma obecnie jakich,jak są krwiaki to małe u nie ma krwotokow..

Nowy początek <3
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Miałam w poprzedniej ciąży cukrzyce ciążową, zaleca się zrobienia na początku kolejnej ciąży :)
    Mi stwierdzil od poczatku bo mam IO i cukier na czczo ok 100 i mierze ciągle i dieta

Nowy początek <3
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja cukier na czczo zawsze mam w normie :) a wg niektorych lekarzy wcale cukrzycy nie miałam, bo tylko jeden wynik był na granicy, no ale diete trzymałam, cukry mierzyłam i nic mi nie skakało :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ