X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Może i tak będzie dla Ciebie lepiej.

Możliwe, choć chciałam mieć możliwość pogadania z kimś o wątpliwościach itp, to moja pierwsza ciąża, wszystko jest nowe, inne. Mam rozterki, nie wiem co jest ok a co nie. Tyle, że wiele rzeczy mnie przeraża.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Możliwe, choć chciałam mieć możliwość pogadania z kimś o wątpliwościach itp, to moja pierwsza ciąża, wszystko jest nowe, inne. Mam rozterki, nie wiem co jest ok a co nie. Tyle, że wiele rzeczy mnie przeraża.
    Seli można pogadać ale nie o takich odległych tematach.

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • katepr Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli daj spokój nakręcasz się strasznie. A tak w ogole lepsze male naciecie na pipce niż powikłania po cc. To naciecie naprawde nie jest takie straszne a po porodzie szycia sie wcale nie czuje tymbardziej ze znieczulaja do tego miejscowo. Wiadomo ze na necie wiecej jest zlych opinii..to norma w kazdym temacie nie tylko porodowym. Mnie skurcze obudziły o 3, o 7 byłam na porodówce o 10 30 urodziłam bez znieczulenia bez niczego chwile mi dali gaz ale nie czułam roznicy wiec rzuciłam to :p potem miałam szycie łyżeczkowanie a po 2h smigałam już z dzieckiem na położniczym. Myślałam ze bedzie o wiele gorzej . Nie można sie nakrecać bo to poteguje ból ;)
    Tylko ja nie mam imion wybranych? Nic mi sie nie podoba :/

Marciiik lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli daj spokój nakręcasz się strasznie. A tak w ogole lepsze male naciecie na pipce niż powikłania po cc. To naciecie naprawde nie jest takie straszne a po porodzie szycia sie wcale nie czuje tymbardziej ze znieczulaja do tego miejscowo. Wiadomo ze na necie wiecej jest zlych opinii..to norma w kazdym temacie nie tylko porodowym. Mnie skurcze obudziły o 3, o 7 byłam na porodówce o 10 30 urodziłam bez znieczulenia bez niczego chwile mi dali gaz ale nie czułam roznicy wiec rzuciłam to :p potem miałam szycie łyżeczkowanie a po 2h smigałam już z dzieckiem na położniczym. Myślałam ze bedzie o wiele gorzej . Nie można sie nakrecać bo to poteguje ból ;)
    Ja też nie mam imion, mój mąż już wymyśla ale zjebke dostał i przestał , nie mam pomysłu zresztą przyjdzie czas to będziemy wybierac

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Seli można pogadać ale nie o takich odległych tematach.

To nie ja zaczęłam temat porodów :P bo ja najmniej o tym wiem :P

Paulcia28 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie urosły i nie urosną haha :D ale ja się akurat z tego ciesze, lubie swoje małe cycki i nie przeszkadzają w bieganiu :D :) Miłego dnia dziewczyny, powodzenia na wizytach! Ja dzis zrobiłam badania, jednak na obciążenie glukozą się nie zdecydowałam póki co, zrobiłam tylko na czczo :)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli daj spokój nakręcasz się strasznie. A tak w ogole lepsze male naciecie na pipce niż powikłania po cc. To naciecie naprawde nie jest takie straszne a po porodzie szycia sie wcale nie czuje tymbardziej ze znieczulaja do tego miejscowo. Wiadomo ze na necie wiecej jest zlych opinii..to norma w nie tylko porodowym. Mnie skurcze obudziły o 3, o 7 byłam na porodówce o 10 30 urodziłam bez znieczulenia bez niczego chwile mi dali gaz ale nie czułam roznicy wiec rzuciłam to :p potem miałam szycie łyżeczkowanie a po 2h smigałam już z dzieckiem na położniczym. Myślałam ze bedzie o wiele gorzej . Nie można sie nakrecać bo to poteguje ból ;)

Są tu kobietki co chwalą bardziej CC niż SN :P i to też różnie bywa... Z CC o tyle mam "doświadczenie", że miałam laparotomię i bardzo szybko stanęłam na nogi po tym. Jest mi to bliższe bo mniej obce. A co będzie? Nie mam bladego pojęcia. Nie wiem czy ciąża będzie super książkowa, czy będą komplikacje.

dZhdp1.png

• Paulcia28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    To nie ja zaczęłam temat porodów :P bo ja najmniej o tym wiem :P
    Ja też zielona jestem w tym temacie bo to druga ciąża ale jeszcze nie było okazji do porodu :-P się dowiem jak przyjdzie czas, nie ciekawi mnie to. Będzie co ma być

Zośkaaa lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • Seli Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Mi nie urosły i nie urosną haha :D ale ja się akurat z tego ciesze, lubie swoje małe cycki i nie przeszkadzają w bieganiu :D :) Miłego dnia dziewczyny, powodzenia na wizytach! Ja dzis zrobiłam badania, jednak na obciążenie glukozą się nie zdecydowałam póki co, zrobiłam tylko na czczo :)

a obciążenia nie robi się dużo później?

dZhdp1.png

• marcelcia Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dla mnie tez wszystko nowe, najgorzej ze nie mam kompana w takiej sytuacji jak ja.. A mam miliony pytań.. A chciałabym rozwiać swoje wątpliwości na tym etapie, którym jestem. Wciąż nie wiem jaki ból jrst normalny. Jak zaczyna mnie pobolewać brzuch jak na @ to od razu pojawia sie u mnie plamienie krwią i jestem przerażona.. Czytam, że Was też boli, ciągnie ale ja wszystko inaczej niż Wy przechodzę.. Ciagle jestem na nospie i magnezie. Do tego paracetamol bo jestem przeziębiona i mam okropne bóle głowy, więc rozkladam ręce..

Nowy początek <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja też nie mam imion, mój mąż już wymyśla ale zjebke dostał i przestał , nie mam pomysłu zresztą przyjdzie czas to będziemy wybierac

ja jestem z tych co wolą być przygotowane na wszystko i nie lubię nie wiedzieć co i jak.

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się wiele rzeczy boję i wszystko nowe ale nie ma co panikowac na zapas. Stres jeszcze nikomu w życiu nie pomógł a pozytywne myślenie owszem :)

Paulcia28, Zośkaaa, anika82 lubią tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli koniecznie zapisz się poznoej do szkoły rodzenia. Im wiecej sie wie tym lepiej potem się działa. :)

Ktoś pytał o cycki :p mi nic nie urosło troche bolą i tyle. Ale w poprzedniej tak samo było.

Paulcia28, nadziejastru, nadziejastru lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcelcia wrote:
    Dla mnie tez wszystko nowe, najgorzej ze nie mam kompana w takiej sytuacji jak ja.. A mam miliony pytań.. A chciałabym rozwiać swoje wątpliwości na tym etapie, którym jestem. Wciąż nie wiem jaki ból jrst normalny. Jak zaczyna mnie pobolewać brzuch jak na @ to od razu pojawia sie u mnie plamienie krwią i jestem przerażona.. Czytam, że Was też boli, ciągnie ale ja wszystko inaczej niż Wy przechodzę.. Ciagle jestem na nospie i magnezie. Do tego paracetamol bo jestem przeziębiona i mam okropne bóle głowy, więc rozkladam ręce..

Współczuje, bo człowiek wariuje... A nie próbowałaś poszukać kogoś na innych tematach? Albo założyć wątek i podpytać o coś? Może ktoś by gdzieś się znalazł?

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli koniecznie zapisz się poznoej do szkoły rodzenia. Im wiecej sie wie tym lepiej potem się działa. :)

Ktoś pytał o cycki :p mi nic nie urosło troche bolą i tyle. Ale w poprzedniej tak samo było.

Zamierzam :P

Mi urosły na początku o rozmiar, na szczęście nie rosną dalej :P

dZhdp1.png

• nadziejastru Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam w poprzedniej ciąży cukrzyce ciążową, zaleca się zrobienia na początku kolejnej ciąży :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
    01.04.2016r. Aniołek 12tydz [*] a myślałam, że robisz Mamusi Prima Aprilis... :(
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    A czy są tu dziewczyny oprócz mnie którym piersi nie urosły ? Sutki bolą ale nie widzę właściwie żadnej zmiany w wyglądzie.

Moje co prawda urosły, ale nie bolą. Za to moja koleżanka, która jest w niewiele starszej ciąży, ma cycuchy jak wcześniej. Nie urosły ani troszkę. Myślę, że to sprawa indywidualna :)

MonaLiza lubi tę wiadomość

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Współczuje, bo człowiek wariuje... A nie próbowałaś poszukać kogoś na innych tematach? Albo założyć wątek i podpytać o coś? Może ktoś by gdzieś się znalazł?
    Próbowałam,tyle stron co juz odwiedziłam to masakra..nie ma obecnie jakich,jak są krwiaki to małe u nie ma krwotokow..

Nowy początek <3
  • marcelcia Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejastru wrote:
    Miałam w poprzedniej ciąży cukrzyce ciążową, zaleca się zrobienia na początku kolejnej ciąży :)
    Mi stwierdzil od poczatku bo mam IO i cukier na czczo ok 100 i mierze ciągle i dieta

Nowy początek <3
  • nadziejastru Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja cukier na czczo zawsze mam w normie :) a wg niektorych lekarzy wcale cukrzycy nie miałam, bo tylko jeden wynik był na granicy, no ale diete trzymałam, cukry mierzyłam i nic mi nie skakało :)

201710081562.png
    <3 Julianek
    bfaregz2wr08gt7m.png
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ