STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sanka wrote:Zosiu, ale właśnie kluczowe w tym wszystkim jest to że nie ma czegoś takiego jak brak pokarmu serio serio! Nasze ciało przez 9msc przygotowuje się do urodzenia dziecka i nie ma możliwości by nie produkowało mleka. To na prawdę są jakieś mega rzadkie przypadki że kobieta ma takie zaburzenia że nie produkuje mleka. A to że ktoś mówi że miał mało mleka to niestety ale wynika to z kilku błędów które są często popełniane na początku...
-
anika82 wrote:sanka a jestes tez doradcą laktacyjnym?? bo dobrze pamiętam Ty jesteś położną?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 11:58
-
Update. Ciąża zagrożona dostałam końskie dawki progesteronu i magnezu. l4 do następnej wizyty i nakaz bezwzglednego leżenia z przerwami na siku. W pracy tak dobrze to przyjęli że mi się płakać zachciało że zostawiam ich bez pracownika
11.2017 - aniołek 8tc
-
Sanka wrote:Zosiu, ale właśnie kluczowe w tym wszystkim jest to że nie ma czegoś takiego jak brak pokarmu serio serio! Nasze ciało przez 9msc przygotowuje się do urodzenia dziecka i nie ma możliwości by nie produkowało mleka. To na prawdę są jakieś mega rzadkie przypadki że kobieta ma takie zaburzenia że nie produkuje mleka. A to że ktoś mówi że miał mało mleka to niestety ale wynika to z kilku błędów które są często popełniane na początku...
Nie znam się, to moja pierwsza (właściwie trzecia) ciąża... Ale wiem tylko, ze często się słyszy takie stwierdzenia, choć faktycznie logiczne jest to, że nasz organizm sie przygotowuje do tego.
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
spaceangel wrote:Update. Ciąża zagrożona dostałam końskie dawki progesteronu i magnezu. l4 do następnej wizyty i nakaz bezwzglednego leżenia z przerwami na siku. W pracy tak dobrze to przyjęli że mi się płakać zachciało że zostawiam ich bez pracownika
Co Cie jeszcze lekarz powiedział? Skąd to krwawienie?
Trzymam kciuki za Was, odpoczywaj, a pracą się nie przejmuj, maleństwo wazniejsze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 12:08
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Zośkaaa wrote:Co Cie jeszcze lekarz powiedział? Skąd to krwawienie?
Trzymam kciuki za Was, odpoczywaj, a pracą się nie przejmuj, maleństwo wazniejsze.
11.2017 - aniołek 8tc
-
Zośkaaa wrote:Nie znam się, to moja pierwsza (właściwie trzecia) ciąża... Ale wiem tylko, ze często się słyszy takie stwierdzenia, choć faktycznie logiczne jest to, że nasz organizm sie przygotowuje do tego.
mommytobe, Kobobo, Marciiik lubią tę wiadomość
-
Zośkaaa wrote:Dokładnie. Czas pokaże. Możemy sie nastawiac na kp, a moze sie okazać, ze nie będzie pokarmu i cały plan walnie Wszystko wyjdzie w praniu
Prawda ja bardzo przy corce nastawilam sow na kp. Mowilam sobie ze koniecznie musze co sie okazalo pokarm zaczal zanikac I po dwoch miesiacach musialam przejsc na mm.
Jak ja to przezylam.
Teraz tez mam nadzieje kp ale oczywiscie juz z tym nastawieniem ze moze znow cos nie wyjsc i bedzie trzeba dawac mm.Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
nick nieaktualnyJa Stasia karmilam 3 dni. Później zaczęły się powikłania po znieczuleniu i byłam na silnych lekach, a laktator odmówił posłuszeństwa. Tym sposobem (chociaż wiem, że trochę poszłam na łatwiznę, bo po cc było mi ciężko się ogarnąć, jak wygodne są butelki i mm) Staszek chciał, czy nie kp za bardzo nie poznal
-
Sanka wrote:Ja jestem lekarzem i fizjoterapeutą
-
nick nieaktualnyNynka86 wrote:O no to sie ciebie poradzę. Od zawsze mam problemy z kręgosłupem i jezcze pare miesięcy przed ciążą byłam u lekarza i zaleciła mi soluks bioprądy i masaż czekam w kolejce na NFZ. Czy teraz w ciąży będę musiała z wszystkich zabiegów zrezygnować? Czy jak z dzidzią będzie dobrze to chociaż z masażu będę mogła skozystać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 12:49
Kobobo lubi tę wiadomość
-
Spaceangel odpoczywaj i o pracy w ogole nie mysl dzidzia waznejsza, praca nie ucieknie. Trzymam kciuki
-
Minie Black wrote:Znając nasz nfz i terminy to są szanse, że zabiegi będziesz miała jak dzidziuś skończy 3 lata
-
Minie Black wrote:Znając nasz nfz i terminy to są szanse, że zabiegi będziesz miała jak dzidziuś skończy 3 lata
-
spaceangel wrote:Nie wiadomo skąd ale lekarz mówi że to z ciąży i że to za małe krwawienia żeby widzieć na USG skąd. Jedyne co mogę zrobić to leżeć i co będzie to będzie.. On w ogóle chciałby mnie do szpitala położyć nawet jak jakimś cudem mnie wezmą na oddział to mi dadzą te same leki i położą. Nawet wczoraj na IP mi. lekarka mówiła że na tym etapie nie wiele mogą zrobić