STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kobobo wrote:Staraj?
-
Seli wrote:Ja podzial fifty fifty wprowadzilam juz dawno dogadalismy sie kto co lubi i co bedzie robil. Ja gotuje, on sprzata, on zmywa naczynia ja np.podlogi.
Czasem to on nawet wiecej robi ;] jak zadzwonilam raz do mamy, ze nudze sie i leze w lozku bo "przeszkadzam mezowi' to sie oburzyla jak to ;p a takto bo on scieral kurze, odkurzal i myl podloge a ja z kotem mielismy sie nie krecic. Wiec domowe obowiazki i pomoc mam ogromna. Jednak dziecko to wyzwanie i mam nadzieje, ze on sie nie bedzie bal a rzwczywiscie tak zadba. Bo beda pewnie nieprzespane noce i zmeczenie.
U mnie to nie jest podzial obowiazkow domowych (sprzatanie etc) bo mamy od tego wsparcie. Raczej tematy organizacyjno koordynacyjne.
-
czerwona_róża wrote:U mnie to nie jest podzial obowiazkow domowych (sprzatanie etc) bo mamy od tego wsparcie. Raczej tematy organizacyjno koordynacyjne.
Ale to tez mozna dogadac -
Hehehe ja dzis duzo leze bo czulam brzuch i kregoslup, ale nie jakos tragicznie. Teraz wyszlam do meza na zapiekanke ;p ale to nadal nie smak, ktory za mna chodzi
-
Jestem już po i melduję że Maluszek ma 2,45 cm i słyszałam jego bijące serduszko 178 uderzeń Jest wszystko idealnie jak powiedział doktorek Dostałam dziś od męża koszulkę z dzidzia na brzuszku później albo jutro wrzucę fotke bo z telu nie wiem jak. Tylko ciśnienie mam wysokie.. 147/80 potem 140/80.
MaryAnn, Paulcia28, Marciiik, Luucy, Kobobo, mommytobe, sallvie, toyotarav4, Zośkaaa, czerwona_róża, olkakarolka, Solane, katepr, cotton lubią tę wiadomość
-
czerwona_róża wrote:Bylabys w stanie meza przekonac aby przestal pracowac lub znalazl sobie elastyczna prace w ktorej mozna pracowac kiedy sie samemu zaplanuje? Czlowiekowi ktory widzi siebie w duzych organizacjach...
Coz... Ja mojemu "zmienilam" ba... zmienil studia przeze mnie i do dzis mi za to dziekuje bo robi co lubi i zarabia sporo. A wczesniej meczyl sie, w pracy jednej tez sie meczyl... Ale to zalezy od sytuacji. Nie zmienialabym i nieuszczesliwiala faceta na sile. Ale pewnie obgadywalibysmy prace jesli by kolidowala. Byla tez sytuacja, ze to on mi mowil bym zmieniala, albo jak zmienialam to nie mial pretensji ale wszystko bylo obgadane pod roznymi wzgledami. -
Zośkaaa wrote:Zaciśnięte! Czekamy na zdjęcia i relacje
Co do warki 0%, wczoraj wieczorem widziałam reklamę i mówię do M: "ale bym sobie wypiła taka warke"...
Generalnie podobnie jak Seli jakoś wyjątkowo po teście ciazowym miałam pociąg na chmiel, a wiadomo nie można.
I w sumie mimo, ze miałam ochotę na warke to i tak nie wypije, bo wiem jak moje jelita się zachowują po wypiciu tak gazowanego napoju... Wzdęcia i gazy nie do opanowania, dosłownie co chwilę muszę wychodzić do toalety... Po winku było zawsze normalnie, ale warka 0% to katorga dla moich jelit. A więc po co się męczyć? Lepiej, ze sobie odmowie
Jak lubisz winko to polecam te 0% mniamGrudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
Julcia 18.01.2019
mommytobe
-
co robią wasze maluchy kilkuletnie które jeszcze nie chodzą do przedszkola, a wy nie jesteście w stanie się nimi zająć? ja tak mam, a mój mały chodzi bez celu i ciągle mówi że się nudzi, szkoda mi go, ale tak podle się czuję że nie jestem w stanie się z nim bawić a nie mam nikogo kto mógłby się nim zająć...
-
MonaLiza wrote:Jestem już po i melduję że Maluszek ma 2,45 cm i słyszałam jego bijące serduszko 178 uderzeń Jest wszystko idealnie jak powiedział doktorek Dostałam dziś od męża koszulkę z dzidzia na brzuszku później albo jutro wrzucę fotke bo z telu nie wiem jak. Tylko ciśnienie mam wysokie.. 147/80 potem 140/80.
Moze emocje? -
mommytobe wrote:Seli HENKELL ALKOHOLFREI. Z truskawkami i lodem polecam
sprawdziłam ale to ma mniej niż 0,5% a nie totalnie 0,0 -
Seli wrote:sprawdziłam ale to ma mniej niż 0,5% a nie totalnie 0,0
No ładnie... a mnie nim uraczyla kolezanka ktora tez jest w ciazy i zapewniała ze sprawdzała i jest naprawdę bez %. Na butelce wgl nie ma o tym informacji. Tylko ze bezalkoholowe... no nic mam nadzieję ze bedzie ok...Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
Julcia 18.01.2019
mommytobe
-
Karolajn wrote:co robią wasze maluchy kilkuletnie które jeszcze nie chodzą do przedszkola, a wy nie jesteście w stanie się nimi zająć? ja tak mam, a mój mały chodzi bez celu i ciągle mówi że się nudzi, szkoda mi go, ale tak podle się czuję że nie jestem w stanie się z nim bawić a nie mam nikogo kto mógłby się nim zająć...
Wtedy bierzemy książeczkę i razem czytamy albo na bieżąco łapiemy z modeliny. Ja staram.sie.jak.najwiecej robić razem Ale na leżąco . Co prawda łapie się na tym że dużo oglądamy bajek -
mommytobe wrote:No ładnie... a mnie nim uraczyla kolezanka ktora tez jest w ciazy i zapewniała ze sprawdzała i jest naprawdę bez %. Na butelce wgl nie ma o tym informacji. Tylko ze bezalkoholowe... no nic mam nadzieję ze bedzie ok...
No na stronie sklepowej jest, że 0,5% -
ale podjelyscie temat meżowie ho ho. no ja dochodze do wniosku ze w pierwszej ciazy 13 lat temy bylo inaczej mialam wiecek czasu spokoju mniej zajec teraz przy firmie transportowej i 12 pracowniach mimo tego ze jestem na zwolnieniu to pracuje pelna para. nie da sie nie pracowac. maz rownie pracujez nimi i obowiazkow jest naprawde masa. do tego dom 3 pietrowy i ogród. wieczorem padam nie mam ochoty siedziec nawet w kompie. do tego od poniedzialku wchodzi mi do chalupy pan od cyklinowania podlog. bo pimalu zaczynam remonty z mysla wiadomo o kim . dobrze ze syn 13 lat ale czasem to wiekszy problem niz z takim amluchem uwiezcie.
ja mlodu nurodzil sie 13 lat temu to maz wstawal przewijal kapal bylam mega z niego dumna jak bedzie teraz ?? bardzo bym chciala zeby bylo jak przy synie bo on tez by przez to zwolnil ze swoja praca. wyszlo by to na dobre. gederalnie jakos nie czuje ciazy proc zmega bolu kregoslupa i w nocy i w dzien. prostuje go lezac na deskach podlogowych.
zauwazam albo zle mysle ale brzuch zaczyna mi sie powiekszac od gory tak jakby przy zolondku od zolondka od gory nie od dolu tylko od gory? jak to u Was jest?
a i czy samrujecie juz brzuchole ?
ja jeszcze nic nie zakupilam aczkolwiem zarezerwowalam kosz mojzesza na allegro zakupie go za tyg znaczy po testach pappa. swietne sa te kosze i znalazlam uzywany ale w bardzo dobrym stanie,. to tyle buziaki