X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobobo wrote:
    Staraj?
    W sensie mniej siedzieć ;) o ile możesz

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja podzial fifty fifty wprowadzilam juz dawno ;) dogadalismy sie kto co lubi i co bedzie robil. Ja gotuje, on sprzata, on zmywa naczynia ja np.podlogi.
    Czasem to on nawet wiecej robi ;] jak zadzwonilam raz do mamy, ze nudze sie i leze w lozku bo "przeszkadzam mezowi' to sie oburzyla jak to ;p a takto bo on scieral kurze, odkurzal i myl podloge a ja z kotem mielismy sie nie krecic. Wiec domowe obowiazki i pomoc mam ogromna. Jednak dziecko to wyzwanie i mam nadzieje, ze on sie nie bedzie bal a rzwczywiscie tak zadba. Bo beda pewnie nieprzespane noce ;) i zmeczenie.

U mnie to nie jest podzial obowiazkow domowych (sprzatanie etc) bo mamy od tego wsparcie. Raczej tematy organizacyjno koordynacyjne.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    U mnie to nie jest podzial obowiazkow domowych (sprzatanie etc) bo mamy od tego wsparcie. Raczej tematy organizacyjno koordynacyjne.

Ale to tez mozna dogadac ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kobobo Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    W sensie mniej siedzieć ;) o ile możesz
    No staram się wstawać i chodzić raz na jakiś czas i to rozchodzić. i jak nie ma koleżanki, która siedzi przy biurku na przeciwko mnie, to wyciągam kopytka na jej krzesełku ;)

• Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe :D ja dzis duzo leze bo czulam brzuch i kregoslup, ale nie jakos tragicznie. Teraz wyszlam do meza na zapiekanke ;p ale to nadal nie smak, ktory za mna chodzi ;)

dZhdp1.png

• czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ale to tez mozna dogadac ;)

Bylabys w stanie meza przekonac aby przestal pracowac lub znalazl sobie elastyczna prace w ktorej mozna pracowac kiedy sie samemu zaplanuje? Czlowiekowi ktory widzi siebie w duzych organizacjach...

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po i melduję że Maluszek ma 2,45 cm i słyszałam jego bijące serduszko :) 178 uderzeń <3 Jest wszystko idealnie jak powiedział doktorek :) Dostałam dziś od męża koszulkę z dzidzia na brzuszku :) później albo jutro wrzucę fotke bo z telu nie wiem jak. Tylko ciśnienie mam wysokie.. 147/80 potem 140/80.

MaryAnn, Paulcia28, Marciiik, Luucy, Kobobo, mommytobe, sallvie, toyotarav4, Zośkaaa, czerwona_róża, olkakarolka, Solane, katepr, cotton lubią tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    Bylabys w stanie meza przekonac aby przestal pracowac lub znalazl sobie elastyczna prace w ktorej mozna pracowac kiedy sie samemu zaplanuje? Czlowiekowi ktory widzi siebie w duzych organizacjach...

Coz... Ja mojemu "zmienilam" ;) ba... zmienil studia przeze mnie i do dzis mi za to dziekuje ;) bo robi co lubi i zarabia sporo. A wczesniej meczyl sie, w pracy jednej tez sie meczyl... Ale to zalezy od sytuacji. Nie zmienialabym i nieuszczesliwiala faceta na sile. Ale pewnie obgadywalibysmy prace jesli by kolidowala. Byla tez sytuacja, ze to on mi mowil bym zmieniala, albo jak zmienialam to nie mial pretensji ale wszystko bylo obgadane pod roznymi wzgledami.

dZhdp1.png

• mommytobe Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Zaciśnięte! Czekamy na zdjęcia i relacje :)

Co do warki 0%, wczoraj wieczorem widziałam reklamę i mówię do M: "ale bym sobie wypiła taka warke"...
    Generalnie podobnie jak Seli jakoś wyjątkowo po teście ciazowym miałam pociąg na chmiel, a wiadomo nie można.
    I w sumie mimo, ze miałam ochotę na warke to i tak nie wypije, bo wiem jak moje jelita się zachowują po wypiciu tak gazowanego napoju... Wzdęcia i gazy nie do opanowania, dosłownie co chwilę muszę wychodzić do toalety... Po winku było zawsze normalnie, ale warka 0% to katorga dla moich jelit. A więc po co się męczyć? :) Lepiej, ze sobie odmowie :)

Jak lubisz winko to polecam te 0% mniam :)

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Karolajn Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co robią wasze maluchy kilkuletnie które jeszcze nie chodzą do przedszkola, a wy nie jesteście w stanie się nimi zająć? ja tak mam, a mój mały chodzi bez celu i ciągle mówi że się nudzi, szkoda mi go, ale tak podle się czuję że nie jestem w stanie się z nim bawić a nie mam nikogo kto mógłby się nim zająć...

20090926570117.png
    mhsvj44jhkebb1ma.png
    f2w3rjjgjedmuzf8.png
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    ja muszę znaleźć szampana bezalkoholowego... I to jest wyczyn :P

Seli HENKELL ALKOHOLFREI. Z truskawkami i lodem polecam :)

Seli lubi tę wiadomość

Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Jestem już po i melduję że Maluszek ma 2,45 cm i słyszałam jego bijące serduszko :) 178 uderzeń <3 Jest wszystko idealnie jak powiedział doktorek :) Dostałam dziś od męża koszulkę z dzidzia na brzuszku :) później albo jutro wrzucę fotke bo z telu nie wiem jak. Tylko ciśnienie mam wysokie.. 147/80 potem 140/80.

Moze emocje? :)

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Moze emocje? :)
    Emocje to ze mnie wyszły w sklepie dziecięcym po kupieniu pierwszej rzeczy dla mojego serduszka :)

Zośkaaa lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Seli HENKELL ALKOHOLFREI. Z truskawkami i lodem polecam :)

sprawdziłam ale to ma mniej niż 0,5% a nie totalnie 0,0 :(

dZhdp1.png

• mommytobe Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    sprawdziłam ale to ma mniej niż 0,5% a nie totalnie 0,0 :(

No ładnie... a mnie nim uraczyla kolezanka ktora tez jest w ciazy i zapewniała ze sprawdzała i jest naprawdę bez %. Na butelce wgl nie ma o tym informacji. Tylko ze bezalkoholowe... no nic mam nadzieję ze bedzie ok...

Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn wrote:
    co robią wasze maluchy kilkuletnie które jeszcze nie chodzą do przedszkola, a wy nie jesteście w stanie się nimi zająć? ja tak mam, a mój mały chodzi bez celu i ciągle mówi że się nudzi, szkoda mi go, ale tak podle się czuję że nie jestem w stanie się z nim bawić a nie mam nikogo kto mógłby się nim zająć...
    Oj wiem.co mówisz.. Ja też często padam. Wracam z pracy i marzę aby poleżeć
    Wtedy bierzemy książeczkę i razem czytamy albo na bieżąco łapiemy z modeliny. Ja staram.sie.jak.najwiecej robić razem Ale na leżąco . Co prawda łapie się na tym że dużo oglądamy bajek :(

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    No ładnie... a mnie nim uraczyla kolezanka ktora tez jest w ciazy i zapewniała ze sprawdzała i jest naprawdę bez %. Na butelce wgl nie ma o tym informacji. Tylko ze bezalkoholowe... no nic mam nadzieję ze bedzie ok...

No na stronie sklepowej jest, że 0,5%

dZhdp1.png

• Kobobo Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a kiedy w końcu spada ryzyko poronienia? raz czytam że po 10 tygodniu, raz że po jedenastym, raz że po 13. I jak to czytać, w sensie jeśli po 10, tzn że 9t + 6d czy 10t + 6d?

• toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

ale podjelyscie temat meżowie ho ho. no ja dochodze do wniosku ze w pierwszej ciazy 13 lat temy bylo inaczej mialam wiecek czasu spokoju mniej zajec teraz przy firmie transportowej i 12 pracowniach mimo tego ze jestem na zwolnieniu to pracuje pelna para. nie da sie nie pracowac. maz rownie pracujez nimi i obowiazkow jest naprawde masa. do tego dom 3 pietrowy i ogród. wieczorem padam nie mam ochoty siedziec nawet w kompie. do tego od poniedzialku wchodzi mi do chalupy pan od cyklinowania podlog. bo pimalu zaczynam remonty z mysla wiadomo o kim :). dobrze ze syn 13 lat ale czasem to wiekszy problem niz z takim amluchem uwiezcie.

ja mlodu nurodzil sie 13 lat temu to maz wstawal przewijal kapal bylam mega z niego dumna jak bedzie teraz ?? bardzo bym chciala zeby bylo jak przy synie bo on tez by przez to zwolnil ze swoja praca. wyszlo by to na dobre. gederalnie jakos nie czuje ciazy proc zmega bolu kregoslupa i w nocy i w dzien. prostuje go lezac na deskach podlogowych.

zauwazam albo zle mysle ale brzuch zaczyna mi sie powiekszac od gory tak jakby przy zolondku od zolondka od gory nie od dolu tylko od gory? jak to u Was jest?

a i czy samrujecie juz brzuchole ?

ja jeszcze nic nie zakupilam aczkolwiem zarezerwowalam kosz mojzesza na allegro zakupie go za tyg znaczy po testach pappa. swietne sa te kosze i znalazlam uzywany ale w bardzo dobrym stanie,. to tyle buziaki

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

no i poszukuje kogos z UK kto mi zrobikilka zakupkow wprimarku ale nikt sie z forum nie odzywa z UK moze wiecie kto jest z UK

thgfcsqvu04h8c8a.png
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ