X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do alkoholu w dzień przed zrobieniem testu wypiłam czerwone wino jak co piątek. I o dziwo po pierwsze lampce pogonilo mnie na kibelek. Teraz mam czasem ochotę na piwko w te upaly. Ale mój teść jak miał urodziny i wieszac że lubię winko - zjechał całe miasto i znalazl mi wino bezalkoholowe :) białe i czerwone. Smakowe :) miało mniej kalorii niż sok.

Kobobo lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jest cos co mozna brac na ból zołądka? staram sie nie jesc jakiś tłustych potraw bo mam problem z wątrobą ale wczoraj zjadłam zupe ogórkową o 13 to dopiero w nocy ból sam przeszedł ... ale to nie 1 raz w ciąży zołądek boli....to jest straszne :(

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    ja myślałam, że jem zdrowe, ciemne pieczywo a raz w tym "zdrowym" znalazłam kawał karmelu :P więc... przestało być zdrowe i ciemne :)
    No niestety tak to właśnie z tym "ciemnym"pieczywem jest

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciiik wrote:
    Oj zgadzam się i robię tak samo. Ale z moich obserwacji wynika, że jestem świr:D oczywiście wcale się tym nie przejmuje. A widok 4 miesięcznego dziecka w spacerówce to norma. Z rozszerzaniem diety też się wszystkim spieszy. Oczywiście solą i słodzą, bo inaczej nie zje. Soczki, chrupki i gotowce, no bo to dla dzieci. Serio widzę, że jestem w mniejszości, a sporo matek obserwuję. Ostatecznie każdy robi, jak uważa. Ale, ale...

To mój mąż powiedział, że gondola jest na chwilę... A wydaje mi się, że właśnie nie bardzo na chwilę :P

ja jestem świrem bo nie dałabym dziecku takiej papki gerbera, no musiałaby być jakaś wyjątkowa sytuacja, ale takie zupki robi się chwile... Tak samo jak domowy obiad :P wcale nie zajmuje nie wiadomo jaką ilość czasu... Zanim pracowałam w państwówce w fajnych godzinach to pracowałam po 8 h i studiowałam 400 km od miejsca zamieszkania, zjazdy co tydzień... Więc czasu dla siebie mało, a i tak obiad zawsze był, ciasto domowe też i jeszcze robię dwa obiady bo jeden do pracy dla męża, a drugie coś byśmy zjedli po pracy :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    dziewczyny a jest cos co mozna brac na ból zołądka? staram sie nie jesc jakiś tłustych potraw bo mam problem z wątrobą ale wczoraj zjadłam zupe ogórkową o 13 to dopiero w nocy ból sam przeszedł ... ale to nie 1 raz w ciąży zołądek boli....to jest straszne :(

Mi gin pozwolił ranigast :)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Co do alkoholu w dzień przed zrobieniem testu wypiłam czerwone wino jak co piątek. I o dziwo po pierwsze lampce pogonilo mnie na kibelek. Teraz mam czasem ochotę na piwko w te upaly. Ale mój teść jak miał urodziny i wieszac że lubię winko - zjechał całe miasto i znalazl mi wino bezalkoholowe :) białe i czerwone. Smakowe :) miało mniej kalorii niż sok.

ja muszę znaleźć szampana bezalkoholowego... I to jest wyczyn :P

MonaLiza lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    W ostatniej ciąży jadłam chleb pełnoziarnisty ale musiałam patrzeć na skład żeby nie było melasy albo karnelu bo niestety większość piekarni tak barwi chleb wtedy znalazłam w takiej małej piekarni chleb po którym miałam cukier w nornie ale tą piekarnię zamknęli więc kupiłam wassę ale dla mnie to nie pieczywo...
    mi dietetyk z poradni powiedziła że te wasa są słabe że sa z przemielonej mąki iu mocno podnosza indeks. mówiła że jak nie mogę znależć dobrego chleba to żebym jadła chleb baltonowski ( nie wiem czy tez jest u ciebie). nie wiem gdzie mieszkasz ale u mnie w wielu sklepach mogę znaleźć chleb dla nas. w biedronce np pakowany 7 zbóż jest ok

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja sie tez dowiem od swojego bo jak czytam w necie to opinie rozne :( nie ma to jak dowiedziec sie od lekarza co mozna a co nie :) co do zupek to tez chce sama gotowac dla dzidzi noo nie moge patrzec na te dania ze słoiczków...znajomej córka ma 1.5 roku i nawet jeszcze jej daje te papki..toć to chore!!

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba w Kauflandzie jest też fajna mieszkanka na chleb baltonowski :) Czasem próbuje takich rzeczy. Ale gdzieś zgubiłam przepis na mleczny chlebek... A tak za mną chodzi :P

dZhdp1.png

• Kobobo Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris_ wrote:
    a ja właśnie chciałam się pytać czy są tu jakies przyszłe mamusie,jaroszki lub wege? ja sama nie jem mięsa,za to nabiał i sporadycznie ryby tak.
    ja dokładnie tak samo jak Ty. Mięsa poza wyjątkami (ktore można na palcach jednej ręki policzyć) nie jem od przedszkola, a więc od ponad 25 lat (mam 33). Jak ginekolog zobaczyła moją morfologię to dopytywała od kiedy na pewno go nie jem bo dawno nie widziała tak dobrych wyników (w sensie generalnie, u jedzących mięso też). Więc myślała że może chwilę temu przestałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 15:39

• Kobobo Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Doris - moja koleżanka jest i lekarka ją nastraszyła, że jak jest wegetarianką to bez białka z mięsa dziecko może mieć ZD... Ale bez przesady :P
    to jest tak głupie, że aż słów mi brak. nie wiem czy powinno się to powtarzać. ktoś to kiedyś googlnie i znów weźmie za potencjalnie prawdziwe..

• Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    no to ja sie tez dowiem od swojego bo jak czytam w necie to opinie rozne :( nie ma to jak dowiedziec sie od lekarza co mozna a co nie :) co do zupek to tez chce sama gotowac dla dzidzi noo nie moge patrzec na te dania ze słoiczków...znajomej córka ma 1.5 roku i nawet jeszcze jej daje te papki..toć to chore!!

Mi mama tarła jabłuszko na szklanej tarce :P uwielbiałam, ale jak podrosłam (jakoś okres gimnazjalny) i miałam ochotę to mamusia nie była taka kochana :P a jak mi się nie chciało trzeć to kupowałam mus z gerbera :D hahaha

Akurat mnie mąż tu cieszy bo on mówi, że on bedzie robił zupki :D Z resztą on wszystko :P jak tylko wróci z pracy to on będzie przejmować - ciekawe ;)

Jak wasi mężowie? Po np. pierwszym dziecku? Tak się garną do zajmowania? Mój się oburza, bo zarówno teściowie jak i moi rodzice mówią, że go sobie nie wyobrażają w roli ojca (nie wiem czemu;P ) a on tylko mi gada jak to będzie miksował zupki, zmieniał pieluchy, chodził na spacery, kąpał, wstawał w nocy. Chcę by tak było :P

dZhdp1.png

• Kobobo Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris_ wrote:
    nie odważyłabym się nawet posmakować %...serio. przed ciążą piwkowałam,winkowałam,wiadomo w granicach normy,ale odkąd wiem nie tknęłam nic. byłam ostatnio na grilu u znajomych kupiłam lecha free z miętą i limonką,pycha było.
    ja kupiłam warkę radler 0% i nie mogłam przełknąć..

• Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobobo wrote:
    to jest tak głupie, że aż słów mi brak. nie wiem czy powinno się to powtarzać. ktoś to kiedyś googlnie i znów weźmie za potencjalnie prawdziwe..

Nie no, mam nadzieję, że wydźwięk jest, że to głupota :)

dZhdp1.png

• Nynka86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    mi dietetyk z poradni powiedziła że te wasa są słabe że sa z przemielonej mąki iu mocno podnosza indeks. mówiła że jak nie mogę znależć dobrego chleba to żebym jadła chleb baltonowski ( nie wiem czy tez jest u ciebie). nie wiem gdzie mieszkasz ale u mnie w wielu sklepach mogę znaleźć chleb dla nas. w biedronce np pakowany 7 zbóż jest ok
    Mi wasa nie podnosi a baltonowski tak muszę bardzo uważać na pieczywo... każdy inaczej reaguje, ja nie mogę wogule mleka bo też mi bardzo podnosi

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    ja muszę znaleźć szampana bezalkoholowego... I to jest wyczyn :P
    No co Piccolo :) ja też lubię szampany:)
    Jeszcze czekam

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    No co Piccolo :) ja też lubię szampany:)
    Jeszcze czekam

Ja nie... Ale mam imprezę sporą :P i albo mam gości w ciąży, albo karmiących, albo nie pijących i nie proponujących :D więc nie chciałabym świecić piccolo :P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka o serach pleśniowych wiem, pasteryzowane są okej, a w PL głównie takie. Ale np nie jem masła i twarogu domowego (dziadkowie męża mają krowę). To chyba nie jest bez sensu co?
    Seli mój mąż jest świetnym tatą, od samego początku super odnalazł się w roli ojca, a nie wyglądał na takiego;)
    Moje dziecko od początku je kawałki, obiaf gotuję taki sam dla nas wszystkich, też niemal od początku. Bez soli, bez cukru, bez smażenia w głębokim tluszczu.

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    Mi wasa nie podnosi a baltonowski tak muszę bardzo uważać na pieczywo... każdy inaczej reaguje, ja nie mogę wogule mleka bo też mi bardzo podnosi
    ja też mleka nie piję . ale tak jak piszesz na każdego wszytsko inaczej działa. np o dziwo mogę jeśc lody czekoladowe :)

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest taki misiowaty... Ale jest odpowiedzialny, opiekuńczy i ja nigdy wątpliwości nie miałam. Czasem coś ciapnie, ale ja bardziej rozgarnięta jestem niż on ;)

Ja mam nadzieję, że "karma nie wróci" bo moja gotowała dla każdego co innego - tata tylko jadł wszystko a ja z bratem wybrzydzałam - wydaje mi się, że to przez to, że przy ciąży (bo mama nie mogła kp) kazali ograniczać różne jedzenie... A jak ja jem wszystko, dziecko pozna wszystkie smaki to będzie jadło :)

dZhdp1.png

‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ