Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yammi, masakra...

Solane super ;)

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super wiadomości <3 Już się nie mogę doczekać, aż za tydzień pójdę ;) A to jeszcze tyle czasu i tak się ciągnie.. ;)

Właśnie ja nie wiem czy robić pappa czy nie..

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie bylby to za duzy stres. Stwierdzilam, ze nie chce.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Kobobo Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Solane wrote:
    Ja dziś miałam USG. Maluszek ma 37mm co odpowiada 10t5d, serduszko bije, dzieć ruszał się i wiercił ❤️
    A przez brzuch czy dopochwowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 13:38

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    To idziemy razem :) Na którą masz ? Ja na 12. Będę miała tego samego dnia krew i usg. Na wyniki z krwi ok tydzień czekania.
    O 11 ale z tego co pamiętam to jak kiedyś z kumpela byłam to też od ręki wszystko dostała to może i ja dostane.

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny Wren wrote:
    Dziewczyny, czytam wasze posty i tak sobie myślę, kurde, czy ze mną jest cis nie tak? Nie mam mdłości, nie mam wymiotów. Czyje się pod tym kątem zupełnie normalne. Piersi mnie bolały trochę na początku, a teraz nic, są zupełnie zwyczajne. Gdyby nie to, że trochę boli mnie brzuch codziennie, (rozumiem że tak musi być - rozciąganie się macicy) to mogłabym zapomnieć że jestem w ciąży. Czy to normalne? Tak czekałam na te objawy, starałam się prawie 6 lat o ciążę, w końcu in vitro pomogło. A tu prawie żadnych objawów
    Mam tak samo. Brak wymiotow, nic oprócz zmęczenia mi nie dolega no i te bóle tak jak opisalas. Ja tam się cieszę, bo może potem nam coś przywali i będziemy marudzic :-)

Jenny Wren lubi tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Dla mnie bylby to za duzy stres. Stwierdzilam, ze nie chce.
    A ja robię. Jak coś będzie nie tak ( mam nadzieję że nie) to genetyk mnie pod lupę weźmie i zobaczymy. Powiedziałam a to powiem i b

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my już po wizycie.
    Maluszek jest, serduszko bije ma 19,22mm
    I termin z usg wyszedl na 22.01 co znaczy ze dzidzia jest wieksza.
    Ale zeby nie bylo tak pieknie to odkleja mI sie kosmowka. Mam dupka i luteine I wizyte za 2 tygodnie 28.06

Jestem zalamana. Z corka ciaza byla taka latwa. Bez zadnych problemow. A teraz ryczec mi sie chce na mysl ze moje dziecko moze w ogole nie przyjsc na swiat

olkakarolka, Paulcia28 lubią tę wiadomość

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

preg.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pappe tez robią w dniu USG. I też robię. Mam jednak za dużo chorób by jej nie zrobić...

Solane, piękne wieści :)

U mnie kolejny dzień walki z zaprciami, nienawidzę ich.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Hej my już po wizycie.
    Ale zeby nie bylo tak pieknie to odkleja mI sie kosmowka. Mam dupka i luteine I wizyte za 2 tygodnie 28.06

Jestem zalamana. Z corka ciaza byla taka latwa. Bez zadnych problemow. A teraz ryczec mi sie chce na mysl ze moje dziecko moze w ogole nie przyjsc na swiat

Lutka i dupek w zestawie potrafią zdziałać cuda :) Głowa do góry, bedzie dobrze.
    Jaka masz dawke lutki i dupka? Lutka dopochwowa?

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Hej my już po wizycie.

Z rozmachu polubiłam.. Ale na pewno będzie dobrze <3 trzymam kciuki :*

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vew wrote:
    Dziewczyny, o ciążę starałam się 1,5 roku i bardzo tego chciałam. Na początku jak dowiedziałam się, że się udało to bardzo się cieszyłam..do niedawna.. ostatnio przestałam się cieszyć, boję się tego co będzie, boję się zmian i mam takie uczucie jakbym nie chciała tego dziecka.. jestem tym przerażona. Nie wiem czy to wina hormonów czy coś jest nie tak. Czy któraś z Was miała podobny problem lub słyszała o czymś podobnym?
    Ja tak mam .... 2 straty staraliśmy się 1,5 roku , 7 miesięcy od ostaniej straty i była radość chwilowa . Tylko u mnie to jest spowodowane problemami z partnerem ( które znów się zaczęły , było ok 3 dni ) . I wychodzi ,.ze jesteśmy tylko razem teraz bo jestem w ciąży . Ja tez to czuje , ze gdyby nie ciąża to byśmy się rozstali . Choć on mi to dziś dostanie powiedział . Mam wyrzuty sumienia , ze się nie cieszę , i mam głupie myśli . Boje się tego co będzie po porodzie do porodu , nastawiam się , ze będę sama , bo takiego życia w kłótniach nie zniosę ... jak ja sobie poradzę z 2 dzieci . ( mam starsza córkę 14 latke z innego związku ) Mam nadzieje , ze radość wróci , może jak poczuje ruchy dziecka ? Albo to będzie bardziej realne . Mam taka nadzieje :) trzymaj się

nzjdskjowix3r3hl.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, to przykre co piszesz.. wydaje mi się dość nieodpowiedzialny skoro najpierw się staraliście, a teraz takie szopki.. Mam nadzieję, że się ułoży ;)

W ogóle dzwoniłam do endo zapytać co z glucophage i kazała odstawić schodząc z dawki ;)

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkakarolka wrote:
    Ruda, to przykre co piszesz.. wydaje mi się dość nieodpowiedzialny skoro najpierw się staraliście, a teraz takie szopki.. Mam nadzieję, że się ułoży ;)

W ogóle dzwoniłam do endo zapytać co z glucophage i kazała odstawić schodząc z dawki ;)
    Mi też kazał odstawić luteine. Więc za parę dni odstawiam luteine Encorton i metformine. Duphaston chyba też powinnam odstawić zatem ? Gin nic nie mówił bo inny mi to przepisal.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    A ja robię. Jak coś będzie nie tak ( mam nadzieję że nie) to genetyk mnie pod lupę weźmie i zobaczymy. Powiedziałam a to powiem i b

U mnie pewnie genetyk by nie brał nic pod lupę... Raczej to kolejne zapisywanie się czy coś. Poza tym to statystyka (ja tak to rozumiem) i nawet jakby wyszło 1:23 to nie znaczy,że będę to jedną - tak sobie tłumaczę, no i... Liczę, że młoda jestem, mąż też to i nie potrzebne. Jak coś to wolę Niftty, wiem, że nieco inne badanie ale wolę tak.

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dyskutowalam że swoim ginem. Zalecił test podwójny to robię.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Hej my już po wizycie.

Będzie dobrze :) Moja koleżanka też leżała i wszystko się "dospawało" ;)

dZhdp1.png

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda przykre to co piszesz, nawet nie możesz się cieszyć ciążą.
    salvie dasz radę tylko oszczędzaj sie i każde krwawienie kontroluj

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja nie dyskutowalam że swoim ginem. Zalecił test podwójny to robię.

Ja rozmawiałam, nie namawiał, mówił,że to dla mnie jak chce, jak nie to i tak na usg powinno coś wyjść bo z pappy nie koniecznie, to ocena ryzyka, a usg pokazuje czy są jakieś wady.

dZhdp1.png

• Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie :) Moje kurczątko ma 19,1 mm i pięknie bijące serduszko :) Zatańczyło dla nas i pomachało rączką :) Moje małe cudeńko :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/13c911d1103b.jpg

Seli, MaryAnn, olkakarolka, Doris_, mommytobe, MonaLiza, cotton, Zośkaaa, sallvie, Marciiik, Paulcia28, Kobobo, OlinkaO, Solane, lilly. lubią tę wiadomość

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ