X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Dziewczyny poprostu wysiadam psychicznie , dziś od 9 rano do teraz awantura . Mam dużo żalu i złości jak on mnie tak mozetraktowac w ciąży , jak dziś usłyszałam pierdol się i odpierdol się odemnie . To się poryczalam . Dziewczyny czy to ja jestem nienormalną , ze nie chce aby po pracy mój facet pił piwo ? W niedziele dałam mu ultimatum albo alko albo my , tal nie będę pił . Dziś 5 piw po pracy , a ja jestem zła bo się czepiam i on nie będzie robił tego co ja mu każe . Mam dziś dzień wolny i cały zepsuty jak zwykle . A tak się cieszyłam , mówiłam ze chce aby był normalny . W nocy tez robił awanturę przez telefon tak mnie zdenerwował , ze przez godzinę miałam skurcze . Tez dziś usłyszałam , ze jakby on wiedział , ze to tyle zachodu z ta cisza to by się wcale nie zdecydował , a ja mówię jakiego zachodu , No te zastrzyki i wyjazdy do polski , bo on wtedy zmęczony jest ( biedny książę ) . I dziś juan mówił , ze mu jest obojętne czy od niego odejdę czyli całkiem coś innego niż 3 dni temu . Jak tak dalej pójdziemy to urodzę nerwusa , jak dotrwam do porodu w takich nerwach .

Przepraszam za bezposredniosc ale za takie przeklenstwa i slowa nie mialby powrotu. Nigdy. Czy jestes "nienormalana"? Nienormalne jest godzenie sie na cos takiego i marnowanie jedynego zycia.

MonaLiza, olkakarolka, Paulina_2603 lubią tę wiadomość

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też po wizycie. Maleństwo ma się dobrze, ma 4,02 cm, serduszko 165/min. Znów podgonił i wyszło że jest 10t6d. Dostaliśmy zdjęcia i płytę. Mój tak się wzruszył. Jest pięknie, jestem bardzo szczęśliwa!!!:-)

2a7y2hg.png

podpytałam Panią doktor o bolący krzyż. Powiedziała że dziecko i macica są za małe żeby na cokolwiek naciskać, więc skoro mam siedzącą pracę i już boli to poleca się zaprzyjaźnić z dobrym fizjoterapeutą. Niedługo będę miała wyniki posiewu moczu i jak będzie ok i nie będzie innych przeciwwskazań to uderzam na basen.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 17:42

sallvie, MonaLiza, Agnuka, mommytobe, olkakarolka, Mila83, MaryAnn, katepr, cotton, OlinkaO, Solane lubią tę wiadomość

• OlinkaO Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    ja wczoraj bylam u lekarza pomocniczego bo przeiebiona i mysle se niech zerknie to mam takie same wymiary jak Twoja dzidzia wsytsko narzie dobrze tanczylo w brzucho ze hoho plec juz jest ale nie bylo jeszcze widac kto mieszka w brzuszku. a wiec jestesmy n atym samym etapie. super. na kiedy masz termin
    Termin mam na 5 stycznia, a Ty?

Kobobo lubi tę wiadomość

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    Termin mam na 5 stycznia, a Ty?
    ja teraz też mam na 5 :)

• Agnuka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięęęękne Dzieciaczki :) gratuluję!! Już takie duże i wszystko widać :)

A przeze mnie przemawiają chyba resztki zdrowego rozsądku ;p przecież brzuch mnie nie boli i było to jednorazowe. Może faktycznie tylko naczynko, bo narazie cisza.
    Przed Nami weekend i chyba postanowiłam co dalej - jeżeli już będzie okej, to czekam spokojnie do środy do wizyty, a jeżeli sytuacja powtórzy się, nieważne czy dzisiaj jutro czy pojutrze, to jednak pojadę na IP zobaczyć co u Kropka, bo niepotrzebne nerwy też mogą przysporzyć sporo problemu ;)
    Powiedzcie, że to rozsądne? :D

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rozsądne
    Krótko zwięźle i na temat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 18:11

Mila83, Agnuka lubią tę wiadomość

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:
    Pięęęękne Dzieciaczki :) gratuluję!! Już takie duże i wszystko widać :)

A przeze mnie przemawiają chyba resztki zdrowego rozsądku ;p przecież brzuch mnie nie boli i było to jednorazowe. Może faktycznie tylko naczynko, bo narazie cisza.
    Przed Nami weekend i chyba postanowiłam co dalej - jeżeli już będzie okej, to czekam spokojnie do środy do wizyty, a jeżeli sytuacja powtórzy się, nieważne czy dzisiaj jutro czy pojutrze, to jednak pojadę na IP zobaczyć co u Kropka, bo niepotrzebne nerwy też mogą przysporzyć sporo problemu ;)
    Powiedzcie, że to rozsądne? :D

Rozsądne, owszem :)

Agnuka lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok :D Dzięki!

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobobo wrote:
    ja teraz też mam na 5 :)

Ooo! I moj termin na 5.01:)

Rudaa, przepraszam jezeli za mocno, ale nie rob z siebie ofiary... Sama widzisz jak jest- dobrze na chwile, a potem znowu sajgon. Narzekasz, ale tkwisz w tym. Po co? Skoro masz swiadomosc ze jest zle, ze to bledne kolo, to po co siedzisz w roli ofiary caly czas? Z milosci? Ze strachu?

Kobobo lubi tę wiadomość

• lilly. Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris_ wrote:
    a ja właśnie chciałam się pytać czy są tu jakies przyszłe mamusie,jaroszki lub wege? ja sama nie jem mięsa,za to nabiał i sporadycznie ryby tak.

Odpisuje dopiero teraz bo nadrabiam :)
    Ja jestem wege od prawie 2 lat, od pół roku prawie wegan, ale jem sery, no i jak w knajpce jest risotto z dodatkiem śmietany tez zjem. Czytałam dużo o takiej diecie w ciąży i jest ona jak najbardziej ok jeżeli prawidłowo się odżywiasz.
    Suplementy ciążowe kupuje z Solgara bo tam jest od razu witamina B12 której może brakować.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    Ooo! I moj termin na 5.01:)

Rudaa, przepraszam jezeli za mocno, ale nie rob z siebie ofiary... Sama widzisz jak jest- dobrze na chwile, a potem znowu sajgon. Narzekasz, ale tkwisz w tym. Po co? Skoro masz swiadomosc ze jest zle, ze to bledne kolo, to po co siedzisz w roli ofiary caly czas? Z milosci? Ze strachu?

Nigdy miedzy nami nie bylo tak zle , zmienil sie strasznie , odkad zaszlam w ciaze . Od 2 miesiecy jest gorzej i gorzej ...az sama go nie poznaje, te piwo to wlasnie codziennie od 2 miesiecy i na jednym sie nie konczy . Tak, masz racje boje sie sama zostac w ciazy . Mam zagrozona ciaze, musze co miesiac latac do pl , po leki , i na badania , moje przychody starcza aby nas utrzymac ,mnie i core , ale juz na wizyty co miesiac w pl sobie nie pozwole . Taki wyjazd to koszt 500 funtow . Tak jeszcze go kocham , nie wiem jak to mozliwe , ale ciagle go kocham . Czemu pisze o tym na forum , sa tu kobiety co duzo przezyly ,wiecej niz ja , doswiadczone , dziwewczyny co zajmuja sie tym na codzien .

Wszytskim dziewczyna gratuluje , fajnych zdjec .

Z pozytywnych rzeczy ,mam opiekunke do dziecka , jak bede musiala wrocic do pracy . :)

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła do mnie córcia (3 latka) i mówi I love you myślałam że to do mnie a ona podeszła i pocałowała brzuch

mommytobe, Zośkaaa lubią tę wiadomość

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    Przyszła do mnie córcia (3 latka) i mówi I love you myślałam że to do mnie a ona podeszła i pocałowała brzuch
    A jak powiedziałaś o dzidziusia? Moja też 3 latka jeszcze nie wie i zastanawiam się jak wytlumaczyc

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz było mi łatwoie jej wytłumaczyć bo moja siostra niedawno urodziła ma 2 mesięczną córeczkę. Powiedziałam jej że nie będzie już najmłodsza ze będzie starszą siostrzyczką zapytała czy mam w brzuchu dzidziusia tak jak ciocia miała powiedziałam że tak to się do mnie przytuliła i pogłaskała brzuch ☺

anika82 lubi tę wiadomość

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • katepr Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ma w lipcu 3 lata i normalnie powiedzialam ze bedzie mial brata lub siostre i co woli. O dziwo siostre :D w zlobku mieli kilka rodzenstw więc chyba troche kuma. W pełni pojmie co to znaczy jak się urodzi ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 21:15

anika82 lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim synkiem tez o tym rozmawiam. Mamy tez ksiaczeczke na ten temat. Na chwile obecna niepala miloscia i nawet wymyslil sobie ze chce bic brzuch lub po nim skakac.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N9 właśnie zastanawiam się czy już powiedzieć czy poczekać. A jaka książeczkę macie?

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki dopiero mam czas napisac .
    Lekarz nie kazal lezec I tylko lezec wiec to daje mi nadzieje ze nie jest tak zle. Mam sie bardzo oszczedzac ale wiadomo raczej tyczy sie to np dzwigania corki czy latania po domu ze szmatkami I miotla.
    W ilu % jest odklejone nie wiem, nie sluchalam w tym amoku, albo moze nawet nie mowil.
    Lutke dostalam dopochwowo 1x dziennie 100mg i dupka 10mg tez 1x dziennie.
    Do tego euthyrox i jakis lek na "p" pro... z tego co zrozumialam to jakby jest to komplet witamin + kwas foliowy.

No I do nastepnej wizyty zrobic badania. Morfo, mocz, glukoza, toxo, rozyczka i cos tam jeszcze.

Dzisiejszy dzien tak mnie wykonczyl ze ide spac. Dobranoc dziewczynki. Kolorowych snow dla Was I maluszkow.

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja dziś wizytuję dlatego nie mogę już spać. Miałam zły sen związany z dzidzią :(
    Martwie się po tym co tu ostatnio było na forum. Myślałam, że im dalej tym bezpieczniej..

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisienka, głowa do gory. Będzie dobrze.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ