X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Hej my już po wizycie.
    Maluszek jest, serduszko bije ma 19,22mm
    I termin z usg wyszedl na 22.01 co znaczy ze dzidzia jest wieksza.
    Ale zeby nie bylo tak pieknie to odkleja mI sie kosmowka. Mam dupka i luteine I wizyte za 2 tygodnie 28.06

Jestem zalamana. Z corka ciaza byla taka latwa. Bez zadnych problemow. A teraz ryczec mi sie chce na mysl ze moje dziecko moze w ogole nie przyjsc na swiat

Spokojnie. W jakim procencie odklejona? Moja tez nie byla do konca przyklejona. Dostalam konskie dawki lekow i normalnie funkcjonuje. Niepuszczam ze tutaj mogloby cos pojsc nie tak.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie oszczędzaj się, nie dzwigaj, leż dużo mam nadzieje że będzie dobrze.

Ja też po wizycie, maluch ma 2.2cm wg usg 8+6
    Wszystko super :)

czerwona_róża, MaryAnn, cotton, Agnuka, olkakarolka, Doris_, Mila83, Zośkaaa, Seli, MonaLiza, Paulcia28, Kobobo lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    ruda przykre to co piszesz, nawet nie możesz się cieszyć ciążą.
    salvie dasz radę tylko oszczędzaj sie i każde krwawienie kontroluj
    Dziewczyny poprostu wysiadam psychicznie , dziś od 9 rano do teraz awantura . Mam dużo żalu i złości jak on mnie tak mozetraktowac w ciąży , jak dziś usłyszałam pierdol się i odpierdol się odemnie . To się poryczalam . Dziewczyny czy to ja jestem nienormalną , ze nie chce aby po pracy mój facet pił piwo ? W niedziele dałam mu ultimatum albo alko albo my , tal nie będę pił . Dziś 5 piw po pracy , a ja jestem zła bo się czepiam i on nie będzie robił tego co ja mu każe . Mam dziś dzień wolny i cały zepsuty jak zwykle . A tak się cieszyłam , mówiłam ze chce aby był normalny . W nocy tez robił awanturę przez telefon tak mnie zdenerwował , ze przez godzinę miałam skurcze . Tez dziś usłyszałam , ze jakby on wiedział , ze to tyle zachodu z ta cisza to by się wcale nie zdecydował , a ja mówię jakiego zachodu , No te zastrzyki i wyjazdy do polski , bo on wtedy zmęczony jest ( biedny książę ) . I dziś juan mówił , ze mu jest obojętne czy od niego odejdę czyli całkiem coś innego niż 3 dni temu . Jak tak dalej pójdziemy to urodzę nerwusa , jak dotrwam do porodu w takich nerwach .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Agnuka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mam-tak się nie mogłam doczekać wizyty, żeby podejrzeć co tam u Kropka, że wykrakałam...
    Od wczoraj południa coś pobolewało, wprawdzie delikatnie, więc nie przywiązywałam do tego wagi, bo przecież wszystko rośnie i po nocy ustąpiło. A dzisiaj przed chwilą zdziwienie i strach w wc... pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego, że śluz był lekko zabarwiony na brąz.
    Martwię się, bo wizytę mam w środę, ale też nie chcę pędzić na IP jak matka wariatka, bo dopiero jeden raz coś takiego mi się zdarzyło... z jednej strony nie chcę przesadzać, a z drugiej hmm

23cs R. <3
    age.png
    21cs M. <3
    age.png
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Hej my już po wizycie.
    Ale zeby nie bylo tak pieknie to odkleja mI sie kosmowka. Mam dupka i luteine I wizyte za 2 tygodnie 28.06

Jestem zalamana. Z corka ciaza byla taka latwa. Bez zadnych problemow. A teraz ryczec mi sie chce na mysl ze moje dziecko moze w ogole nie przyjsc na swiat

Przyjdzie na świat! Nawet nie myśl, że może być inaczej! Bądź dobrej myśli, słuchaj się lekarzy i odpoczywaj ile się da. Wiem, że przy małym dziecku ciężko jest o odpoczynek, ale dasz radę! Masz dla kogo :)

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • olis87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sallvie ja w 1 ciąży miałam idwarstwiona kosmowke, przez 2 miesiace brałam duphaston i pracowałam normalnie, nie było nakazu leżenia, jedynie się nie przemęczać i wszystko się pieknie przykleiło.

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda wiesz co a moze spróbujcie niech on się wyprowadzi na jakiś czas, albo chwile odpocznijcie od siebie, jak alkohol gra główną rolę to ciężko to widzę. jeżeli jest codziennie i jak mówisz 5 piw to nie jest juz piwko po pracy. a tak jak sama piszesz nerwy nie służą

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka wrote:
    no i mam-tak się nie mogłam doczekać wizyty, żeby podejrzeć co tam u Kropka, że wykrakałam...
    Od wczoraj południa coś pobolewało, wprawdzie delikatnie, więc nie przywiązywałam do tego wagi, bo przecież wszystko rośnie i po nocy ustąpiło. A dzisiaj przed chwilą zdziwienie i strach w wc... pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego, że śluz był lekko zabarwiony na brąz.
    Martwię się, bo wizytę mam w środę, ale też nie chcę pędzić na IP jak matka wariatka, bo dopiero jeden raz coś takiego mi się zdarzyło... z jednej strony nie chcę przesadzać, a z drugiej hmm

Jeśli to nie żywa krew, to chyba nie dzieje się nic złego. Może to tylko jakieś naczynko pękło. Ale jeśli masz się denerwować, to podjedź na IP. Lepiej niepotrzebnie spanikować niż zignorować sygnał, który może mieć jakieś ważne konsekwencje.

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz nadrobie strony, ale wczoraj pisałam, ze pokaże brzuszek jeśli nie zapomnę, a więc proszę:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b9c50caac63.jpg
    :)

Magdoczka, anika82, sallvie, MaryAnn, Mila83, MonaLiza, Paulcia28, toyotarav4, Kobobo, olkakarolka lubią tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnuka, jeśli masz sie denerwować to podskocz na ip, jednak być może to nic groźnego i pękło naczynko :)

Ruda, to przykre, ze znow musisz przez to przechodzić, jednak moim zdaniem tak to będzie wyglądało - kilka dni spokoju i na nowo awantura, potrzebne Ci to? Wiem, ze nie będzie łatwo, ale lepiej bedzie Ci samej niz z nim...

Gratuluje udanych wizyt!

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• sallvie Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje za kazde dobre slowo ! Odpisze na wszystko na spokojnie jak wroce z pracy.
    Gratuluje innych udanych wizyt dzisiaj :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Zaraz nadrobie strony, ale wczoraj pisałam, ze pokaże brzuszek jeśli nie zapomnę, a więc proszę:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b9c50caac63.jpg
    :)

Pamiętam, że w pierwszej ciąży też szybko było widać brzuszek :) W 11 tygodniu musiałam się już w pracy przyznać, bo głupio było kłamać, że to tylko wzdęcia ;) Teraz to chyba będzie trochę inaczej, bo co prawda nadwagi nie mam, ale jednak mam 6 kg więcej niż poprzednio, więc dzidzior się w tluszczyku zgubi ;) P.S. Brzusio cudny :D

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, wszędzie mówią, żeby oddawać krew do pappa z tydzień wcześniej przed badaniem usg. A dziś mi mówią w klinice, że pobranie krwi będę miała bezpośrednio po badaniu usg, tego samego dnia. Nie rozumiem..

tez mi tak powiedzieli najpierw usg a potem na krew i czeka sie na kre okolo tygodnia

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila83 wrote:
    Pamiętam, że w pierwszej ciąży też szybko było widać brzuszek :) W 11 tygodniu musiałam się już w pracy przyznać, bo głupio było kłamać, że to tylko wzdęcia ;) Teraz to chyba będzie trochę inaczej, bo co prawda nadwagi nie mam, ale jednak mam 6 kg więcej niż poprzednio, więc dzidzior się w tluszczyku zgubi ;) P.S. Brzusio cudny :D

Ja raczej jestem szczupła, pracowałam nad mięśniami brzucha (jak widać kiepsko :p )i ogólnie wszystkimi mięsniami jeszcze w zeszłym roku sama w domu, ale w styczniu zaszłam w ciążę (biochemiczną), potem czekałam na poronienie i jakoś nie brałam się za ćwiczenia. No a w marcu ostatnia miesiączka :) Nie mogę się napatrzeć na ten brzuch tak szczerze mówiąc :D Wczoraj wieczorem chwilkę przed zastrzykiem tak wygodnie się usiadłam i brzuch się tak pokaźnie ułożył i mówię do M: "zobacz jaki brzuszek", a M na to: "no, to już poważny brzuch jest" :D I się przytulił :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlinkaO wrote:
    Cześć , to ja się pochwalę dzisiejszą wizytą, wg USG 10+4 , kluska ma 3,64cm, i tętno aż 174 ud/min. Cieszę się, że wszystko idzie zgodnie z planem i ładnie rośnie. Każda wizyta u lekarza to ogromny stres, momentami mam aż atak paniki i puls mi podskakuje. Więc póki co, uspokoiłam się :) Powodzenia na Waszych wizytach.

https://zapodaj.net/4c4952e9fbeb6.jpg.html

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5cd434344a71.jpg

ja wczoraj bylam u lekarza pomocniczego bo przeiebiona i mysle se niech zerknie to mam takie same wymiary jak Twoja dzidzia wsytsko narzie dobrze tanczylo w brzucho ze hoho plec juz jest ale nie bylo jeszcze widac kto mieszka w brzuszku. a wiec jestesmy n atym samym etapie. super. na kiedy masz termin

SiSi111 lubi tę wiadomość

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Hej my już po wizycie.

Niechcący polubiłam. Wierzę że mimo wszystko będzie dobrze :-*

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

sallvie dobrze bedzie masz leki i one pomoga do tego oszczedzaj sie kochana

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Mila83 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Ja raczej jestem szczupła, pracowałam nad mięśniami brzucha (jak widać kiepsko :p )i ogólnie wszystkimi mięsniami jeszcze w zeszłym roku sama w domu, ale w styczniu zaszłam w ciążę (biochemiczną), potem czekałam na poronienie i jakoś nie brałam się za ćwiczenia. No a w marcu ostatnia miesiączka :) Nie mogę się napatrzeć na ten brzuch tak szczerze mówiąc :D Wczoraj wieczorem chwilkę przed zastrzykiem tak wygodnie się usiadłam i brzuch się tak pokaźnie ułożył i mówię do M: "zobacz jaki brzuszek", a M na to: "no, to już poważny brzuch jest" :D I się przytulił :)

Podobno szczupłe szybciej tyją w ciąży i u mnie niestety się sprawdziło :/ Też byłam szczupła, ale ja nie ćwiczyłam (chyba ostatnio w szkole na w-fie ;) ), to może dlatego. A Twój mąż uroczy :) Mój to się tylko nabija, że wieczorami wyglądam jakbym w 6 miesiącu już była, a nie 3 ;) Ale zawsze tak miałam, nie tylko teraz.

f2w3gox1alrby243.png
    km5s9vvjpldta46n.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila83 wrote:
    Podobno szczupłe szybciej tyją w ciąży i u mnie niestety się sprawdziło :/ Też byłam szczupła, ale ja nie ćwiczyłam (chyba ostatnio w szkole na w-fie ;) ), to może dlatego. A Twój mąż uroczy :) Mój to się tylko nabija, że wieczorami wyglądam jakbym w 6 miesiącu już była, a nie 3 ;) Ale zawsze tak miałam, nie tylko teraz.

Tak kochany jest. Nie mogę narzekać :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie zgodzę że szczupłe szybciej tyją. W poprzedniej ciąży brzuch dopiero zaczał się uwidaczniać po 17tyg :)
    Teraz też nic nie widać jeszcze no ale dziecko jest baardzo nisko więc nic dziwnego

Rudaa naprawdę chcesz się tak stresować całą ciąże? Na siłe chyba nie ma co tego kontynuować..a z tym piwem to faktycznie codziennie? Bo ja tam mojemu bym nie zabronila.isc po pracy na piwko ze znajomymi wkońcu to ja nie mogę pić a nie on

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ