STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
sallvie wrote:Hej my już po wizycie.
Maluszek jest, serduszko bije ma 19,22mm
I termin z usg wyszedl na 22.01 co znaczy ze dzidzia jest wieksza.
Ale zeby nie bylo tak pieknie to odkleja mI sie kosmowka. Mam dupka i luteine I wizyte za 2 tygodnie 28.06
Jestem zalamana. Z corka ciaza byla taka latwa. Bez zadnych problemow. A teraz ryczec mi sie chce na mysl ze moje dziecko moze w ogole nie przyjsc na swiat
Spokojnie. W jakim procencie odklejona? Moja tez nie byla do konca przyklejona. Dostalam konskie dawki lekow i normalnie funkcjonuje. Niepuszczam ze tutaj mogloby cos pojsc nie tak.
-
Sallvie oszczędzaj się, nie dzwigaj, leż dużo mam nadzieje że będzie dobrze.
Ja też po wizycie, maluch ma 2.2cm wg usg 8+6
Wszystko superczerwona_róża, MaryAnn, cotton, Agnuka, olkakarolka, Doris_, Mila83, Zośkaaa, Seli, MonaLiza, Paulcia28, Kobobo lubią tę wiadomość
-
anika82 wrote:ruda przykre to co piszesz, nawet nie możesz się cieszyć ciążą.
salvie dasz radę tylko oszczędzaj sie i każde krwawienie kontroluj -
no i mam-tak się nie mogłam doczekać wizyty, żeby podejrzeć co tam u Kropka, że wykrakałam...
Od wczoraj południa coś pobolewało, wprawdzie delikatnie, więc nie przywiązywałam do tego wagi, bo przecież wszystko rośnie i po nocy ustąpiło. A dzisiaj przed chwilą zdziwienie i strach w wc... pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego, że śluz był lekko zabarwiony na brąz.
Martwię się, bo wizytę mam w środę, ale też nie chcę pędzić na IP jak matka wariatka, bo dopiero jeden raz coś takiego mi się zdarzyło... z jednej strony nie chcę przesadzać, a z drugiej hmm -
Ale zeby nie bylo tak pieknie to odkleja mI sie kosmowka. Mam dupka i luteine I wizyte za 2 tygodnie 28.06
Jestem zalamana. Z corka ciaza byla taka latwa. Bez zadnych problemow. A teraz ryczec mi sie chce na mysl ze moje dziecko moze w ogole nie przyjsc na swiat
Przyjdzie na świat! Nawet nie myśl, że może być inaczej! Bądź dobrej myśli, słuchaj się lekarzy i odpoczywaj ile się da. Wiem, że przy małym dziecku ciężko jest o odpoczynek, ale dasz radę! Masz dla kogo
-
Sallvie ja w 1 ciąży miałam idwarstwiona kosmowke, przez 2 miesiace brałam duphaston i pracowałam normalnie, nie było nakazu leżenia, jedynie się nie przemęczać i wszystko się pieknie przykleiło.
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
ruda wiesz co a moze spróbujcie niech on się wyprowadzi na jakiś czas, albo chwile odpocznijcie od siebie, jak alkohol gra główną rolę to ciężko to widzę. jeżeli jest codziennie i jak mówisz 5 piw to nie jest juz piwko po pracy. a tak jak sama piszesz nerwy nie służą
-
Agnuka wrote:no i mam-tak się nie mogłam doczekać wizyty, żeby podejrzeć co tam u Kropka, że wykrakałam...
Od wczoraj południa coś pobolewało, wprawdzie delikatnie, więc nie przywiązywałam do tego wagi, bo przecież wszystko rośnie i po nocy ustąpiło. A dzisiaj przed chwilą zdziwienie i strach w wc... pierwszy raz zdarzyło mi się coś takiego, że śluz był lekko zabarwiony na brąz.
Martwię się, bo wizytę mam w środę, ale też nie chcę pędzić na IP jak matka wariatka, bo dopiero jeden raz coś takiego mi się zdarzyło... z jednej strony nie chcę przesadzać, a z drugiej hmm
Jeśli to nie żywa krew, to chyba nie dzieje się nic złego. Może to tylko jakieś naczynko pękło. Ale jeśli masz się denerwować, to podjedź na IP. Lepiej niepotrzebnie spanikować niż zignorować sygnał, który może mieć jakieś ważne konsekwencje.
-
Zaraz nadrobie strony, ale wczoraj pisałam, ze pokaże brzuszek jeśli nie zapomnę, a więc proszę:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b9c50caac63.jpg
Magdoczka, anika82, sallvie, MaryAnn, Mila83, MonaLiza, Paulcia28, toyotarav4, Kobobo, olkakarolka lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Agnuka, jeśli masz sie denerwować to podskocz na ip, jednak być może to nic groźnego i pękło naczynko
Ruda, to przykre, ze znow musisz przez to przechodzić, jednak moim zdaniem tak to będzie wyglądało - kilka dni spokoju i na nowo awantura, potrzebne Ci to? Wiem, ze nie będzie łatwo, ale lepiej bedzie Ci samej niz z nim...
Gratuluje udanych wizyt!
Dziewczyny dziekuje za kazde dobre slowo ! Odpisze na wszystko na spokojnie jak wroce z pracy.
Gratuluje innych udanych wizyt dzisiajKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Zośkaaa wrote:Zaraz nadrobie strony, ale wczoraj pisałam, ze pokaże brzuszek jeśli nie zapomnę, a więc proszę:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b9c50caac63.jpg
Pamiętam, że w pierwszej ciąży też szybko było widać brzuszek W 11 tygodniu musiałam się już w pracy przyznać, bo głupio było kłamać, że to tylko wzdęcia Teraz to chyba będzie trochę inaczej, bo co prawda nadwagi nie mam, ale jednak mam 6 kg więcej niż poprzednio, więc dzidzior się w tluszczyku zgubi P.S. Brzusio cudny
-
Magdoczka wrote:Dziewczyny, wszędzie mówią, żeby oddawać krew do pappa z tydzień wcześniej przed badaniem usg. A dziś mi mówią w klinice, że pobranie krwi będę miała bezpośrednio po badaniu usg, tego samego dnia. Nie rozumiem..
tez mi tak powiedzieli najpierw usg a potem na krew i czeka sie na kre okolo tygodnia -
Mila83 wrote:Pamiętam, że w pierwszej ciąży też szybko było widać brzuszek W 11 tygodniu musiałam się już w pracy przyznać, bo głupio było kłamać, że to tylko wzdęcia Teraz to chyba będzie trochę inaczej, bo co prawda nadwagi nie mam, ale jednak mam 6 kg więcej niż poprzednio, więc dzidzior się w tluszczyku zgubi P.S. Brzusio cudny
Ja raczej jestem szczupła, pracowałam nad mięśniami brzucha (jak widać kiepsko :p )i ogólnie wszystkimi mięsniami jeszcze w zeszłym roku sama w domu, ale w styczniu zaszłam w ciążę (biochemiczną), potem czekałam na poronienie i jakoś nie brałam się za ćwiczenia. No a w marcu ostatnia miesiączka Nie mogę się napatrzeć na ten brzuch tak szczerze mówiąc Wczoraj wieczorem chwilkę przed zastrzykiem tak wygodnie się usiadłam i brzuch się tak pokaźnie ułożył i mówię do M: "zobacz jaki brzuszek", a M na to: "no, to już poważny brzuch jest" I się przytulił
OlinkaO wrote:Cześć , to ja się pochwalę dzisiejszą wizytą, wg USG 10+4 , kluska ma 3,64cm, i tętno aż 174 ud/min. Cieszę się, że wszystko idzie zgodnie z planem i ładnie rośnie. Każda wizyta u lekarza to ogromny stres, momentami mam aż atak paniki i puls mi podskakuje. Więc póki co, uspokoiłam się Powodzenia na Waszych wizytach.
https://zapodaj.net/4c4952e9fbeb6.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5cd434344a71.jpg
ja wczoraj bylam u lekarza pomocniczego bo przeiebiona i mysle se niech zerknie to mam takie same wymiary jak Twoja dzidzia wsytsko narzie dobrze tanczylo w brzucho ze hoho plec juz jest ale nie bylo jeszcze widac kto mieszka w brzuszku. a wiec jestesmy n atym samym etapie. super. na kiedy masz terminSiSi111 lubi tę wiadomość
-
Jestem zalamana. Z corka ciaza byla taka latwa. Bez zadnych problemow. A teraz ryczec mi sie chce na mysl ze moje dziecko moze w ogole nie przyjsc na swiatDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Zośkaaa wrote:Ja raczej jestem szczupła, pracowałam nad mięśniami brzucha (jak widać kiepsko :p )i ogólnie wszystkimi mięsniami jeszcze w zeszłym roku sama w domu, ale w styczniu zaszłam w ciążę (biochemiczną), potem czekałam na poronienie i jakoś nie brałam się za ćwiczenia. No a w marcu ostatnia miesiączka Nie mogę się napatrzeć na ten brzuch tak szczerze mówiąc Wczoraj wieczorem chwilkę przed zastrzykiem tak wygodnie się usiadłam i brzuch się tak pokaźnie ułożył i mówię do M: "zobacz jaki brzuszek", a M na to: "no, to już poważny brzuch jest" I się przytulił
Podobno szczupłe szybciej tyją w ciąży i u mnie niestety się sprawdziło Też byłam szczupła, ale ja nie ćwiczyłam (chyba ostatnio w szkole na w-fie ), to może dlatego. A Twój mąż uroczy Mój to się tylko nabija, że wieczorami wyglądam jakbym w 6 miesiącu już była, a nie 3 Ale zawsze tak miałam, nie tylko teraz.
-
Mila83 wrote:Podobno szczupłe szybciej tyją w ciąży i u mnie niestety się sprawdziło Też byłam szczupła, ale ja nie ćwiczyłam (chyba ostatnio w szkole na w-fie ), to może dlatego. A Twój mąż uroczy Mój to się tylko nabija, że wieczorami wyglądam jakbym w 6 miesiącu już była, a nie 3 Ale zawsze tak miałam, nie tylko teraz.
Tak kochany jest. Nie mogę narzekać
A ja się nie zgodzę że szczupłe szybciej tyją. W poprzedniej ciąży brzuch dopiero zaczał się uwidaczniać po 17tyg
Teraz też nic nie widać jeszcze no ale dziecko jest baardzo nisko więc nic dziwnego
Rudaa naprawdę chcesz się tak stresować całą ciąże? Na siłe chyba nie ma co tego kontynuować..a z tym piwem to faktycznie codziennie? Bo ja tam mojemu bym nie zabronila.isc po pracy na piwko ze znajomymi wkońcu to ja nie mogę pić a nie on