Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Też masz prenatalne 9.7? Ja też :-) byłam u genetyka i załatwili mi wizytę u hematologa bo w zeszłym roku już mi sprawdzali czy mam jakieś mutacje itp ale wszystko ok. To znaczy że mam trombofilie nabyta , mam dalej brać aspiryne 100 mg dziennie i jak już hematolog mną się zajmie to da znać czy heparyna potrzebna czy nie. Genetyczka zaoferowała ze mogę zrobić badania genetyczne wód plodowych i dna dziecka bo przez to że u męża jest Azoospermia może być ze jak urodze syna to on może mieć potem problem z plodnoscia i mogę to sprawdzić. Ale jeśli prenatalne wyjdą dobrze to zobaczę.

Ej, fajna, kompleksowa opieka :) Ty w Niemczech masz jakąś klinikę?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszędzie mówią, żeby oddawać krew do pappa z tydzień wcześniej przed badaniem usg. A dziś mi mówią w klinice, że pobranie krwi będę miała bezpośrednio po badaniu usg, tego samego dnia. Nie rozumiem..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, wszędzie mówią, żeby oddawać krew do pappa z tydzień wcześniej przed badaniem usg. A dziś mi mówią w klinice, że pobranie krwi będę miała bezpośrednio po badaniu usg, tego samego dnia. Nie rozumiem..

Można w dniu usg i wcześniej. Wcześniej jest zalecane bo idziesz z wynikami do lekarza.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Można w dniu usg i wcześniej. Wcześniej jest zalecane bo idziesz z wynikami do lekarza.

No a u mnie wyniki pappa mają być już po usg. Chyba że zrobią wynik pappa od ręki i wejdę do gabinetu dwa razy..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ej, fajna, kompleksowa opieka :) Ty w Niemczech masz jakąś klinikę?
    Ja już w zeszłym roku zostałam pacjentka instytutu genetyki i oni współpracują z kliniką gdzie się staraliśmy o dziecko. Więc mam dużo możliwości, najpierw 29.6 ginekolog potem 9.7 prenatalne i raczej zrobię w 15 tyg te badania genetyczne wód plodowych. Lepiej za wczasu wiedzieć, zresztą jak nie daj Boże coś na prenantalnych nie będzie ok to od razu genetyk mnie pod opiekę bierze.

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    No a u mnie wyniki pappa mają być już po usg. Chyba że zrobią wynik pappa od ręki i wejdę do gabinetu dwa razy..
    U mnie w klinice robią w dwa dni robocze , więc szybko

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja już w zeszłym roku zostałam pacjentka instytutu genetyki i oni współpracują z kliniką gdzie się staraliśmy o dziecko. Więc mam dużo możliwości, najpierw 29.6 ginekolog potem 9.7 prenatalne i raczej zrobię w 15 tyg te badania genetyczne wód plodowych. Lepiej za wczasu wiedzieć, zresztą jak nie daj Boże coś na prenantalnych nie będzie ok to od razu genetyk mnie pod opiekę bierze.

Rozumiem :) Ale nastawiamy się, że wszystko będzie cud malina ;)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Też masz prenatalne 9.7? Ja też :-) byłam u genetyka i załatwili mi wizytę u hematologa bo w zeszłym roku już mi sprawdzali czy mam jakieś mutacje itp ale wszystko ok. To znaczy że mam trombofilie nabyta , mam dalej brać aspiryne 100 mg dziennie i jak już hematolog mną się zajmie to da znać czy heparyna potrzebna czy nie. Genetyczka zaoferowała ze mogę zrobić badania genetyczne wód plodowych i dna dziecka bo przez to że u męża jest Azoospermia może być ze jak urodze syna to on może mieć potem problem z plodnoscia i mogę to sprawdzić. Ale jeśli prenatalne wyjdą dobrze to zobaczę.
    To idziemy razem :) Na którą masz ? Ja na 12. Będę miała tego samego dnia krew i usg. Na wyniki z krwi ok tydzień czekania.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte z usg za tydzień w pt 22.06 a 2 tyg później 6.07 genetyczne.

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej dziewczyny,a ten test Pappa on obowiązkowy jest?bo ja mam ustaloną wizyte na usg prenat,ale nic nie wspominała o tym...

82o5ppm.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris_ wrote:
    ej dziewczyny,a ten test Pappa on obowiązkowy jest?bo ja mam ustaloną wizyte na usg prenat,ale nic nie wspominała o tym...

Nie jest. Ja nie robię. Stwierdziłam, że jeśli usg coś pokaże to pójdę na Niftty

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris_ wrote:

Nie jest. Ja robię w pakiecie.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Jenny Wren Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czytam wasze posty i tak sobie myślę, kurde, czy ze mną jest cis nie tak? Nie mam mdłości, nie mam wymiotów. Czyje się pod tym kątem zupełnie normalne. Piersi mnie bolały trochę na początku, a teraz nic, są zupełnie zwyczajne. Gdyby nie to, że trochę boli mnie brzuch codziennie, (rozumiem że tak musi być - rozciąganie się macicy) to mogłabym zapomnieć że jestem w ciąży. Czy to normalne? Tak czekałam na te objawy, starałam się prawie 6 lat o ciążę, w końcu in vitro pomogło. A tu prawie żadnych objawów

rfxgvfxmxsf2l7sh.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może moja pani doktor po usg stwierdzi, że pappa już niepotrzebne :-)
    W ogóle to będę szła pierwszy raz w życiu do ginekologa kobiety :-D podwójny stres będzie ;-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam papa na nfz ze względu na wiek, ale o skierowanie sama się upomniałam. papa nie jest obowiązkowe. ja mam pobierana krew w dniu badania. w poprzedniej ciąży tez tak miałam.
    Seli a co do zawrotów ostatnio może dużo siedziałaś z głową dzinie wygiętą, np przy laptopie na poduszce? ja mam takie zawroty głowy właśnie od kręgosłupa szyjnego. może troche poćwicz szyję , i pomaga

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Mi tak samo powiedzieli

• Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za info,zbieram informacje co mi sie należy,a co nie,na kolejną wizytę ;)

82o5ppm.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    ja mam papa na nfz ze względu na wiek, ale o skierowanie sama się upomniałam. papa nie jest obowiązkowe. ja mam pobierana krew w dniu badania. w poprzedniej ciąży tez tak miałam.
    Seli a co do zawrotów ostatnio może dużo siedziałaś z głową dzinie wygiętą, np przy laptopie na poduszce? ja mam takie zawroty głowy właśnie od kręgosłupa szyjnego. może troche poćwicz szyję , i pomaga

A dzien przed siedzialam przed lapkiem prawie caly dzien... W roznych pozach. Teraz to mi slabo pewnie z glodu. Ale maz mi leki juz wykupil. Licze, ze szybko zadzialaja i cos zjem. Bo jem ale po 5 min porcelana...

dZhdp1.png

• Yammi Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Mnie naciąga na wymioty przy myciu zębów, zaraz się prostuje i próbuje przeczekać. Na razie pomaga.
    W pierwszej ciąży tak miałam, że co zjadłam to wymiotowałam. Do 5 miesiąca tak było. Wchodziły te podłużne biszkopty i croissanty orzechowe z lidla. Ale to też jak miałam ochotę. Tak to żyłam powietrzem.

Jutro na badania, wizyta we wtorek na 16:50.
    Od poniedziałku posyłam synka do żłobka, najpierw adaptacja ale liczę że będzie ładnie chodził i trochę odetchnę. Porobię porządki w jego szafie, zabawki, ciuszki. Teraz przy nim nie ma sensu tego robić, bo pomaga po swojemu i potem wszystko zbieram po całym mieszkaniu.

Poszłabym spać bo noc mieliśmy ciężką przez ząbkowanie ale przygotuje obiad (makaron albo ryż z truskawkami) i może ciasto upiekę jogurtowe z truskawkami. Potem trzeba się zabrać za porządki, prasowanie i pranie. Jak ja nie lubię końca tygodnia. Niby weekend ale tyle się człowiek wcześniej narobi by mógł odpocząć.

mhsvi09kzm84wu6c.png

p19uskjojnal1yr3.png
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam USG. Maluszek ma 37mm co odpowiada 10t5d, serduszko bije, dzieć ruszał się i wiercił ❤️

Seli, Agnuka, mommytobe, olkakarolka, Kobobo, Paulcia28, Magdoczka, sallvie, Zośkaaa, MonaLiza, MaryAnn, cotton, nick nieaktualny, toyotarav4, Crisperss, lilly. lubią tę wiadomość

w57v9n73n742fstj.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ