X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Też masz prenatalne 9.7? Ja też :-) byłam u genetyka i załatwili mi wizytę u hematologa bo w zeszłym roku już mi sprawdzali czy mam jakieś mutacje itp ale wszystko ok. To znaczy że mam trombofilie nabyta , mam dalej brać aspiryne 100 mg dziennie i jak już hematolog mną się zajmie to da znać czy heparyna potrzebna czy nie. Genetyczka zaoferowała ze mogę zrobić badania genetyczne wód plodowych i dna dziecka bo przez to że u męża jest Azoospermia może być ze jak urodze syna to on może mieć potem problem z plodnoscia i mogę to sprawdzić. Ale jeśli prenatalne wyjdą dobrze to zobaczę.

Ej, fajna, kompleksowa opieka :) Ty w Niemczech masz jakąś klinikę?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszędzie mówią, żeby oddawać krew do pappa z tydzień wcześniej przed badaniem usg. A dziś mi mówią w klinice, że pobranie krwi będę miała bezpośrednio po badaniu usg, tego samego dnia. Nie rozumiem..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, wszędzie mówią, żeby oddawać krew do pappa z tydzień wcześniej przed badaniem usg. A dziś mi mówią w klinice, że pobranie krwi będę miała bezpośrednio po badaniu usg, tego samego dnia. Nie rozumiem..

Można w dniu usg i wcześniej. Wcześniej jest zalecane bo idziesz z wynikami do lekarza.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Można w dniu usg i wcześniej. Wcześniej jest zalecane bo idziesz z wynikami do lekarza.

No a u mnie wyniki pappa mają być już po usg. Chyba że zrobią wynik pappa od ręki i wejdę do gabinetu dwa razy..

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ej, fajna, kompleksowa opieka :) Ty w Niemczech masz jakąś klinikę?
    Ja już w zeszłym roku zostałam pacjentka instytutu genetyki i oni współpracują z kliniką gdzie się staraliśmy o dziecko. Więc mam dużo możliwości, najpierw 29.6 ginekolog potem 9.7 prenatalne i raczej zrobię w 15 tyg te badania genetyczne wód plodowych. Lepiej za wczasu wiedzieć, zresztą jak nie daj Boże coś na prenantalnych nie będzie ok to od razu genetyk mnie pod opiekę bierze.

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    No a u mnie wyniki pappa mają być już po usg. Chyba że zrobią wynik pappa od ręki i wejdę do gabinetu dwa razy..
    U mnie w klinice robią w dwa dni robocze , więc szybko

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja już w zeszłym roku zostałam pacjentka instytutu genetyki i oni współpracują z kliniką gdzie się staraliśmy o dziecko. Więc mam dużo możliwości, najpierw 29.6 ginekolog potem 9.7 prenatalne i raczej zrobię w 15 tyg te badania genetyczne wód plodowych. Lepiej za wczasu wiedzieć, zresztą jak nie daj Boże coś na prenantalnych nie będzie ok to od razu genetyk mnie pod opiekę bierze.

Rozumiem :) Ale nastawiamy się, że wszystko będzie cud malina ;)

Paulcia28 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Też masz prenatalne 9.7? Ja też :-) byłam u genetyka i załatwili mi wizytę u hematologa bo w zeszłym roku już mi sprawdzali czy mam jakieś mutacje itp ale wszystko ok. To znaczy że mam trombofilie nabyta , mam dalej brać aspiryne 100 mg dziennie i jak już hematolog mną się zajmie to da znać czy heparyna potrzebna czy nie. Genetyczka zaoferowała ze mogę zrobić badania genetyczne wód plodowych i dna dziecka bo przez to że u męża jest Azoospermia może być ze jak urodze syna to on może mieć potem problem z plodnoscia i mogę to sprawdzić. Ale jeśli prenatalne wyjdą dobrze to zobaczę.
    To idziemy razem :) Na którą masz ? Ja na 12. Będę miała tego samego dnia krew i usg. Na wyniki z krwi ok tydzień czekania.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte z usg za tydzień w pt 22.06 a 2 tyg później 6.07 genetyczne.

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej dziewczyny,a ten test Pappa on obowiązkowy jest?bo ja mam ustaloną wizyte na usg prenat,ale nic nie wspominała o tym...

82o5ppm.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris_ wrote:
    ej dziewczyny,a ten test Pappa on obowiązkowy jest?bo ja mam ustaloną wizyte na usg prenat,ale nic nie wspominała o tym...

Nie jest. Ja nie robię. Stwierdziłam, że jeśli usg coś pokaże to pójdę na Niftty

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris_ wrote:

Nie jest. Ja robię w pakiecie.

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Jenny Wren Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czytam wasze posty i tak sobie myślę, kurde, czy ze mną jest cis nie tak? Nie mam mdłości, nie mam wymiotów. Czyje się pod tym kątem zupełnie normalne. Piersi mnie bolały trochę na początku, a teraz nic, są zupełnie zwyczajne. Gdyby nie to, że trochę boli mnie brzuch codziennie, (rozumiem że tak musi być - rozciąganie się macicy) to mogłabym zapomnieć że jestem w ciąży. Czy to normalne? Tak czekałam na te objawy, starałam się prawie 6 lat o ciążę, w końcu in vitro pomogło. A tu prawie żadnych objawów

rfxgvfxmxsf2l7sh.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może moja pani doktor po usg stwierdzi, że pappa już niepotrzebne :-)
    W ogóle to będę szła pierwszy raz w życiu do ginekologa kobiety :-D podwójny stres będzie ;-)

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam papa na nfz ze względu na wiek, ale o skierowanie sama się upomniałam. papa nie jest obowiązkowe. ja mam pobierana krew w dniu badania. w poprzedniej ciąży tez tak miałam.
    Seli a co do zawrotów ostatnio może dużo siedziałaś z głową dzinie wygiętą, np przy laptopie na poduszce? ja mam takie zawroty głowy właśnie od kręgosłupa szyjnego. może troche poćwicz szyję , i pomaga

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Kobobo Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Mi tak samo powiedzieli

• Doris_ Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za info,zbieram informacje co mi sie należy,a co nie,na kolejną wizytę ;)

82o5ppm.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    ja mam papa na nfz ze względu na wiek, ale o skierowanie sama się upomniałam. papa nie jest obowiązkowe. ja mam pobierana krew w dniu badania. w poprzedniej ciąży tez tak miałam.
    Seli a co do zawrotów ostatnio może dużo siedziałaś z głową dzinie wygiętą, np przy laptopie na poduszce? ja mam takie zawroty głowy właśnie od kręgosłupa szyjnego. może troche poćwicz szyję , i pomaga

A dzien przed siedzialam przed lapkiem prawie caly dzien... W roznych pozach. Teraz to mi slabo pewnie z glodu. Ale maz mi leki juz wykupil. Licze, ze szybko zadzialaja i cos zjem. Bo jem ale po 5 min porcelana...

dZhdp1.png

• Yammi Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Mnie naciąga na wymioty przy myciu zębów, zaraz się prostuje i próbuje przeczekać. Na razie pomaga.
    W pierwszej ciąży tak miałam, że co zjadłam to wymiotowałam. Do 5 miesiąca tak było. Wchodziły te podłużne biszkopty i croissanty orzechowe z lidla. Ale to też jak miałam ochotę. Tak to żyłam powietrzem.

Jutro na badania, wizyta we wtorek na 16:50.
    Od poniedziałku posyłam synka do żłobka, najpierw adaptacja ale liczę że będzie ładnie chodził i trochę odetchnę. Porobię porządki w jego szafie, zabawki, ciuszki. Teraz przy nim nie ma sensu tego robić, bo pomaga po swojemu i potem wszystko zbieram po całym mieszkaniu.

Poszłabym spać bo noc mieliśmy ciężką przez ząbkowanie ale przygotuje obiad (makaron albo ryż z truskawkami) i może ciasto upiekę jogurtowe z truskawkami. Potem trzeba się zabrać za porządki, prasowanie i pranie. Jak ja nie lubię końca tygodnia. Niby weekend ale tyle się człowiek wcześniej narobi by mógł odpocząć.

mhsvi09kzm84wu6c.png

p19uskjojnal1yr3.png
  • Solane Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam USG. Maluszek ma 37mm co odpowiada 10t5d, serduszko bije, dzieć ruszał się i wiercił ❤️

Seli, Agnuka, mommytobe, olkakarolka, Kobobo, Paulcia28, Magdoczka, sallvie, Zośkaaa, MonaLiza, MaryAnn, cotton, Marciiik, toyotarav4, Crisperss, lilly. lubią tę wiadomość

w57v9n73n742fstj.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ