X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) ja wyspana, nawet wypoczeta... Niedziela byla cudowna. Mam lekkie zawroty glowy jeszcze momentami ale to juz chwilowe i lekkie. Za to... Libido mi oszalalo, mialam duze ale teraz?... Zwariuje zanim maz wroci z pracy ;p

Udanych wizyt, Roza milych prenatalnych.

Ruda - dobrze zrobilas. Jestes silna kobieta. Pomysl co by mialy dzieci z nim jakbys zostala...

Paulcia28 lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja już w drodze do pracy, skończyły się kursy i trzeba już było wcześniej wstać. Dziś po pracy jadę oddać krew na pappe a w środę mam prenatalne :)
    Czerwona róża kciuki mocno zaciśnięte!
    U mnie też weekend bardzo udany, córka jakoś mniej się buntuje i wszystko jakoś zaczęło łatwiej przychodzić. A może to ja się nieco uspokoiłam że wszystko jest w porządku a jej się wcześniej udzielało moje zdenerwowanie? W każdym razie na pewno mam już dużo więcej cierpliwości :)

Ruda bardzo dobra decyzja, jesteś niezwykle silną kobietą! Dałaś mu szanse być z wami, nie skorzystał z niej więc nie miej wyrzutów sumienia! Jak ja bym chciała by inne kobiety umiały w podobnej sytuacji postępować tak jak Ty myśląc przede wszystkim o szczęściu i spokoju swoim i swoich dzieci :) niestety wiele kobiet decyduje się na życie w takim chorym układzie dla „dobra” dzieci co działa niestety na maluchy bardzo destrukcyjnie. Przyczynia się to często do problemów w ich późniejszych związkach, tworzy zaburzony obraz relacji, podważa szacunek do partnera itd itd...

MonaLiza lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku już niektóre z Was prenatalne robią :) trzymam mocno kciuki!
    Ja dziś się zapiac nie mogę w moje ulubione spodnie. W jeansach mi niezbyt wygodnie. Muszę kupić sobie jakieś nowe spodnie bo w sukienkach nie zawsze lubię chodzić.

Zaraz będę dzwonić do dyrektorka i informować go o swoim blogoslawionym stanie :) szczerze mówiąc nie chce mi się czekać z tym L4 do prenatalnych. Ale niech im będzie że jeszcze chwilę zostanę i przekaze co nieco.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • OlinkaO Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cały czas boję się iść do szefa i mu powiedzieć... Tym bardziej, że to mój drugi miesiąc pracy i będzie szukał kogoś na moje miejsce bo pracy bardzo dużo...

o14820mmtbp8gdro.png
    2011- PCO, resekcja jajników. Naturalne owu
    3 lata starań
    2018.01.02 - Aniołek [*] 10tc
    2018.05.05 - 2' cs pp - naturalny cud!
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, niby w głowie luz. Jestem już w pracy i dzielnie działam. Natomiast pierwszy raz w nocy miałam zły sen związany z moją ciążą. Śniło mi się bardzo realnie, że straciłam dziecko. Chyba jednak podświadomie jest stres. Nie wiem o co najbardziej :-)
    Badanie o 16:00. Wchodzę jako pierwsza. Nauczyłam się umawiać jako pierwsza pacjentka.
    Trzymajcie kciuki :-)
    Odezwę się. Jak wszystko dobrze pójdzie to po badaniu idziemy z mężem na kolację.

Zośkaaa lubi tę wiadomość

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwona_róża wrote:
    Hej, niby w głowie luz. Jestem już w pracy i dzielnie działam. Natomiast pierwszy raz w nocy miałam zły sen związany z moją ciążą. Śniło mi się bardzo realnie, że straciłam dziecko. Chyba jednak podświadomie jest stres. Nie wiem o co najbardziej :-)
    Badanie o 16:00. Wchodzę jako pierwsza. Nauczyłam się umawiać jako pierwsza pacjentka.
    Trzymajcie kciuki :-)
    Odezwę się. Jak wszystko dobrze pójdzie to po badaniu idziemy z mężem na kolację.
    Też mam takie myśli najgorsza myśl to że jak pójdę za 2 tyg na prenatalne to mój mąż nie zobaczy bijącego serduszka.. Tak było w pierwszej ciąży. Koszmar. Ale będzie dobrze Zobaczysz :) pochwal się jaka płeć po wizycie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 09:07

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już powiedziałam szefowi. Myślałam że będzie gorzej. Ucieszył się i pogratulował. Ale na pewno jakieś tam swoje zmartwienia z tego powodu ma. Boję się co będzie jeśli coś nie tak pójdzie. Ale wierzę że w końcu będzie dobrze. Nigdy tak daleko nie zaszlam i wierzę że najgorsze za nami.

Kobobo, Paulcia28 lubią tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Czy któraś z Was bierze Encorton ? Ja zaraz wchodzę w 10 tydz i mam co odstawić. Trochę się boję.

Ja biorę. Ale jeszcze go raczej pobiore. Pewnie na wizycie u ginki 12 lipca bedziemy myśleć o odstawianiu. Będę wtedy w 16tc

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża, czekamy razem z Toba na godzinę 16, trzymamy kciuki.

W środę za to ja i Sanka ruszamy na prenatalne. Już sie doczekać z M nie możemy. W ogóle jest taki kochany, całuje brzuszek, pyta jak tam jego brzuszek, to słodkie :)

Co do ciuchow, ja juz moge zapomnieć o moich dotychczasowych jeansach. Mam jedne na gumce, więc jeszcze ich używam. Jednak w ciepłe dni najwygodniej mi w sukienkach, w ktore tex mieszcze się na styk. Tak więc postanowiłam, ze czekam na prenatalne, a na następny dzień lub w sobotę ruszam na zakupy. Planuje kupic ze dwie sukienki, zeby mieć w czym chodzic latem, jakieś rozciagliwe krotkie spodenki i dresy do domu (uweilbiam chodzic w dresach w domu :) ).

Niedziela upłynęła miło, pojechalismy na plażę, mąż próbował swoich sił na windsurfingu, swoją drogą czuję sie trochę uwiazana, nie mogę sie zanurzyć we wodzie, pograć z ekipą w wodną siatkówkę... Chwilę gralam ale odbylo sie to na zasadzie stania do góra kolan we wodzie o zero gwaltownych ruchów. A woda cieplutka... w końcu stwierdziłam, ze taka gra jest dla mnie bez sensu i poszlam poleżeć pod parasol :)
    No ale. Trzeba się poświęcić dla dziecka :)

MonaLiza, lilly. lubią tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja już powiedziałam szefowi. Myślałam że będzie gorzej. Ucieszył się i pogratulował. Ale na pewno jakieś tam swoje zmartwienia z tego powodu ma. Boję się co będzie jeśli coś nie tak pójdzie. Ale wierzę że w końcu będzie dobrze. Nigdy tak daleko nie zaszlam i wierzę że najgorsze za nami.

Widzisz, nie taki diabeł straszny jak go malują, super, ze masz juz to za sobą :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Dzień dobry! Ja już w drodze do pracy, skończyły się kursy i trzeba już było wcześniej wstać. Dziś po pracy jadę oddać krew na pappe a w środę mam prenatalne :)
    Czerwona róża kciuki mocno zaciśnięte!
    U mnie też weekend bardzo udany, córka jakoś mniej się buntuje i wszystko jakoś zaczęło łatwiej przychodzić. A może to ja się nieco uspokoiłam że wszystko jest w porządku a jej się wcześniej udzielało moje zdenerwowanie? W każdym razie na pewno mam już dużo więcej cierpliwości :)

Ruda bardzo dobra decyzja, jesteś niezwykle silną kobietą! Dałaś mu szanse być z wami, nie skorzystał z niej więc nie miej wyrzutów sumienia! Jak ja bym chciała by inne kobiety umiały w podobnej sytuacji postępować tak jak Ty myśląc przede wszystkim o szczęściu i spokoju swoim i swoich dzieci :) niestety wiele kobiet decyduje się na życie w takim chorym układzie dla „dobra” dzieci co działa niestety na maluchy bardzo destrukcyjnie. Przyczynia się to często do problemów w ich późniejszych związkach, tworzy zaburzony obraz relacji, podważa szacunek do partnera itd itd...

Sanka czy silna to sie okaze, chyba juz zdesperowana na zmiany , cos musi sie zmienic .

Bo nawet dzis uslyszlam , ze wczoraj u siostry to nie bylam i on mi w to nie wierzy . I to moja wina , ze sie rozstajemy !!!!!!! Tak , zero przemyslec, nic . Moja , bo on nie bedzie zyl z moja mama . No dziewne ,aby w takiej sytuacji mnie nie wspierala .

Dziewczyny czytalam na necie o alimentach , ktoras sie moze zna ? Mozna 3 miesiace przed porodem zlozyc o alimenty na mnie ! On dobrze zarabia ,a ja teraz nie pracuje tyle co wczesniej , dlaczego to tylko ja mam ponosci koszty ciazy i swojego sampoczucia , dziecka obydwoje chcielismy . Zrobialm zdjecia esemesow jego do mnie , ze staralismy sie o dziecko ,z tego jak na poczatku sie cieszyl , sama go podam o ustalenie ojcostwa , jak on twierdzi i mowi , ze to nie jego teraz ..... A pozniej po urodzeniu dziecka podam go alimenty tutaj , wyszla calkiem spora suma na jego zarobki , przynajmniej tyle .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, a dlaczego Twoj facet zażywa w ogóle Tramal? Na coś choruje?
    Ktoś jeszcze musi mu to przypisywać bo to przecież na recepte jest

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sobotę miałam wyjętą z życia, przespałam prawie cały dzień, bo tak źle się czułam. Za to wczoraj z kolei było intensywnie i kilka spotkań ze znajomymi i grill nawet był ;) Weekend zleciał, oby do piątku do wizyty zleciało, bo już nie mogę się doczekać ;)

Ruda, zobaczysz że bez niego będzie Ci lepiej. Przynajmniej spokojna psychicznie będziesz. Życzę Ci dużo spokoju i cierpliwości do tego całej sytuacji <3 Jesteś silną kobietą :)

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Sanka czy silna to sie okaze, chyba juz zdesperowana na zmiany , cos musi sie zmienic .

Bo nawet dzis uslyszlam , ze wczoraj u siostry to nie bylam i on mi w to nie wierzy . I to moja wina , ze sie rozstajemy !!!!!!! Tak , zero przemyslec, nic . Moja , bo on nie bedzie zyl z moja mama . No dziewne ,aby w takiej sytuacji mnie nie wspierala .

Dziewczyny czytalam na necie o alimentach , ktoras sie moze zna ? Mozna 3 miesiace przed porodem zlozyc o alimenty na mnie ! On dobrze zarabia ,a ja teraz nie pracuje tyle co wczesniej , dlaczego to tylko ja mam ponosci koszty ciazy i swojego sampoczucia , dziecka obydwoje chcielismy . Zrobialm zdjecia esemesow jego do mnie , ze staralismy sie o dziecko ,z tego jak na poczatku sie cieszyl , sama go podam o ustalenie ojcostwa , jak on twierdzi i mowi , ze to nie jego teraz ..... A pozniej po urodzeniu dziecka podam go alimenty tutaj , wyszla calkiem spora suma na jego zarobki , przynajmniej tyle .
    A jesteście małżeństwem? Czy związek partnerski? Pytam w zwiazku z alimentami na Ciebie, mogę męża podpytać wieczorem jak to wygląda. Jeśli jesteście małżeństwem, to chyba należałoby orzec separacje i możesz od razu występować o alimenty. Jeśli związkiem partnerskim, to czarno to widzę (w świetle polskiego prawa), ale zapytać mogę

• Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Ruda, a dlaczego Twoj facet zażywa w ogóle Tramal? Na coś choruje?
    Ktoś jeszcze musi mu to przypisywać bo to przecież na recepte jest

Zoska zazywa tramal bo ma takie dzialanie jak amfetamina ...... A ,ze ma testy w pracy na narkotyki to nie moze . Odezwalam sie do jego bylej dziewczyny , on mial przygody z narkotykami . Bo cos mi tu wszytsko , w calosc nie chaialo sie zlozyc , facet normalny , a pozniej taka zmiana zachowania ? Na nic nie choruje , on 2 miesiecy pije doziennie , dolozyl tramal to chyba lepiej kopie , nie wiem . Wiem,ze nie ma z nim rozmowy , oczy rozbiegane , inne takie , za wszytsko mnie obwinia . Nie poznaje czlowieka .Ja nie bede mu mowic co on moze ,a co nie bo sam na siebie zarabia . A jeszcze kilka miesicy temu , zdrowa dieta , silownia codziennie razem , aktywny . Cos mi nie pasowalo , schudl 15 kg w ciagu 2 miesicy , tak sam z siebie .....

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciiik wrote:
    A jesteście małżeństwem? Czy związek partnerski? Pytam w zwiazku z alimentami na Ciebie, mogę męża podpytać wieczorem jak to wygląda. Jeśli jesteście małżeństwem, to chyba należałoby orzec separacje i możesz od razu występować o alimenty. Jeśli związkiem partnerskim, to czarno to widzę (w świetle polskiego prawa), ale zapytać mogę

Nie jestesmy malzenstwem ! Mamy termin na 28 lipca w urzedzie . Po 2 akcjii , teraz jak bylam w ciazy , powiedzialm mu , ze slubu narazie nie bedzie , a kolejny termin zarezerwoany na 10 sierpnia 2019 koscielny .....Oplacone zaliczki ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 10:33

nzjdskjowix3r3hl.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:

moja koleżanka miała podobne akcje. wiem że zbierała paragony z wyprawek z wizyt lekarskich. i jak składała o alomenty ( ale dopiero jak juz się synek urodził) to przedstawiała e paragony i sąd rozpatrywała co było ie zbędne i dzielł koszty na pól. miestety sedzia była taka że np uważała że prywatne wizyty nie wliczają się bo przecież mogła chodzic na nfz. u nich długo to trwało bo ojciec nie przyznawała się i robili testy dna

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Nie jestesmy malzenstwem i dobrze !!! Mamy termin na 28 lipca w urzedzie . Po 2 akcjii , teraz jak bylam w ciazy , powiedzialm mu , ze slubu narazie nie bedzie , a kolejny termin zarezerwoany na 10 sierpnia 2019 koscielny .....Oplacone zaliczki ....

Wczytalam w necie , ze 3 miesiace przed porodem , mozna ubiegac sie o alimenty na ciezarna , nawet jak zwiazek partnerski .
    Zapytam, jak będzie miał czas to sprawdzi. Anika dobrze radzi, zbieraj paragony, a jeszcze lepiej faktury.

• Kobobo Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, generalnie z punktu widzenia alimentów nie ma znaczenia czy rodzice są małżeństwem, związkiem partnerskim czy też w ogóle nie są w żadnym związku. Liczy się to, że on jest ojcem dziecka, a ojciec dziecka jest zobowiązany do łożenia na jego utrzymanie.
    Dodatkowo w sytuacji jeśli ojciec dziecka nie jest mężem matki - można żądać od niego by partycypował w kosztach porodu i ciąży i pokrył koszty trzymiesięcznego utrzymania matki w okresie porodu. Powiem więcej - w uzasadnionym przypadku takie roszczenie może zostać przedłużone na czas dłuższy niż 3 miesiące, np. jeśli Twój stan w ciąży spowodowany chorobą czy wyjątkowo dokuczliwymi dolegliwościami nie pozwala Ci pracować i samej się utrzymywać w tym okresie lub powoduje znaczny wzrost kosztów utrzymania (bo np musisz często korzystać z porad wyspecjalizowanych lekarzy czy też zażywać drogie leki).

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Ja biorę. Ale jeszcze go raczej pobiore. Pewnie na wizycie u ginki 12 lipca bedziemy myśleć o odstawianiu. Będę wtedy w 16tc
    No właśnie ja też bym wolała brać dłużej ten Encorton dla bezpieczenstwa. Ale zapowiedział że już odstawic. No nie będę dyskutować z lekarzem. A na co Ty dostalas ten lek ?

uwo99n73lnbybmmo.png
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ