X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobobo wrote:
    Ruda, generalnie z punktu widzenia alimentów nie ma znaczenia czy rodzice są małżeństwem, związkiem partnerskim czy też w ogóle nie są w żadnym związku. Liczy się to, że on jest ojcem dziecka, a ojciec dziecka jest zobowiązany do łożenia na jego utrzymanie.
    Dodatkowo w sytuacji jeśli ojciec dziecka nie jest mężem matki - można żądać od niego by partycypował w kosztach porodu i ciąży i pokrył koszty trzymiesięcznego utrzymania matki w okresie porodu. Powiem więcej - w uzasadnionym przypadku takie roszczenie może zostać przedłużone na czas dłuższy niż 3 miesiące, np. jeśli Twój stan w ciąży spowodowany chorobą czy wyjątkowo dokuczliwymi dolegliwościami nie pozwala Ci pracować i samej się utrzymywać w tym okresie lub powoduje znaczny wzrost kosztów utrzymania (bo np musisz często korzystać z porad wyspecjalizowanych lekarzy czy też zażywać drogie leki).
    Z punktu widzenia alimentów na dzieco nie ma znaczenia. Z punktu widzenia alimentów na partnerkę/żonę owszem. Dlatego dopytywałam;)
    Poza tym dokładnie jak piszesz, już zapytałam.

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj w końcu udało się kupić oryginalne Clexane. Po cichu liczę że zastrzyki będzie się lepiej robić niż Neoparin ale zobaczymy.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie moglam sie dziś oprzeć... :P <3
    090accfaa1c5875bmed.jpg

olkakarolka, MonaLiza, Seli, Kobobo, sallvie, Asia8787, Zośkaaa, Paulcia28, wisienka94 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie urocze <3 ja jeszcze jakoś nie mogę się przemóc żeby coś kupić..

mommytobe, Paulcia28 lubią tę wiadomość

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam zaczekać do prenatalnych.. no ale... <3 <3 <3

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam rożek dla maluszka po ostatnich badaniach :) I się rozbeczalam w galerii z tego powodu :)

mommytobe, olkakarolka, Paulcia28 lubią tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jakos wogóle nie czuje potrzeby kupienia czegos. jak idę do sklepu po cos dla starszaka to nawet na body nie spojrzałam. ogólnie jakos mało czuje się ciąży. oczywiście nie licząc wcześniejszych wymiotów a teraz powiększającego się brzucha. mamy następnych dzieci macie podobnie??? ja przy pierwszej czytałam co się dzieje w danym tygodniu a teraz nic. nawet jak mnie statnio zapytali który to tydzień to musiałam się zastanowić. czy jesem normalna??

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam to.. Nie ruszaja mnie ubranka, akcesoria, nic.. Ciesze sie ze jestem w ciazy ale na razie chyba za wczesnie u mnie i za duzo cierpienia(wymioty, nudnosci itd). Poza tym nie chce wpasc w szal kupowania niepotrzebnych rzeczy, bo wiem ile zbednych przy pierwszym sie okazalo

anika82, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    Znam to.. Nie ruszaja mnie ubranka, akcesoria, nic.. Ciesze sie ze jestem w ciazy ale na razie chyba za wczesnie u mnie i za duzo cierpienia(wymioty, nudnosci itd). Poza tym nie chce wpasc w szal kupowania niepotrzebnych rzeczy, bo wiem ile zbednych przy pierwszym sie okazalo

Annika co sie okazalo zbede ? Poniewaz mnie ogarnal szal kupowania .... A teraz musze myslec bardziej rozsadnie .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Annika co sie okazalo zbede ? Poniewaz mnie ogarnal szal kupowania .... A teraz musze myslec bardziej rozsadnie .
    napewno jak to pierwsze dziecko to body nie wkładane przez głowę a kopertowe. ja przez pierwsze miesiące bałam sie takie zakładać i wszystkie przeleżały nie ruszone. piekne sukieneczki z falbankami wogóle sie nie sprawdziły tez nie ruszone. kokony i inne otulacze też nie. jedynie większe kocyki do owijania. jpierwsze dziecko urodziłam w marcu i było chłodno więc napewno kombinezonik fajny alee koniecznie rozpinany na całości chociaż przez jedną nogę. ogólnie ubranka jak najmniej udziwione i jak najbardziej rozbieralne.

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anika82 wrote:
    a ja jakos wogóle nie czuje potrzeby kupienia czegos. jak idę do sklepu po cos dla starszaka to nawet na body nie spojrzałam. ogólnie jakos mało czuje się ciąży. oczywiście nie licząc wcześniejszych wymiotów a teraz powiększającego się brzucha. mamy następnych dzieci macie podobnie??? ja przy pierwszej czytałam co się dzieje w danym tygodniu a teraz nic. nawet jak mnie statnio zapytali który to tydzień to musiałam się zastanowić. czy jesem normalna??
    Haha! Mam tak samo:D

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kłopotu wsuwane przez głowę nie sprawiało, ale mężowi owszem. Generalnie nastawiam się na początek na pajace, najlepiej rozpinane po całości. Kocyki akurat wszytskie się przydały, ale też miliona ich nie miałam. Kocham bambusowy otulacz (duży), w użyciu do dziś. Nie miałam rożka (i dobrze), ale to było lato. Tetra szła na tony (mała dużo ulewała, nawet dokupić musiałam, bo z praniem nie nadążałam). Sukienki też były w użyciu, ale znów powtórzę- było lato. Polecano mi kupić ciuszki na 62, a mała choć urodziła się 57cm, to jednak pierwszy miesiąc 56 lepiej się sprawdzało.

• anika82 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak otulacz bambusowy duży tak. młoda teraz w upały śpi nim przykryta

Marciiik lubi tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:

U nas wszelkie misie szumisie, zawieszki do lozeczka, gora nieuzywanych ubranek bo zanim zalozylam- bylo za male, niania, grzechotki, kocyki(co za duzo to nie zdrowo), a przytulanki to juz w ogole- zbieracze kurzu i rozek w ogole u nas sie nie sprawdzil. Otulacze- owszem, ale moj lubil ciasnote ;) takze tez chusta a potem nosidlo bardzo bylo przydatne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 14:41

• Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakas tam wprawe w ubieraniu niemowlaka mam ;) tylko to bylo 14 lat temu hahah .Tez mi sie zdaje , ze na poczatek najwygodniejsze beda jakies pajace , spiochy , a nie takie wydziwione ubranka . A jakie ilosci body , pajacow , spoiochow na poczatek , co innego pisza w necie co innego w zyciu .

Tutaj w uk , wogole nie uzywaja rozkow . Wyjdziemy z mala ze szpitala i do fotelika . ( napislam z mala ,a moze byc maly , wlasnie sie na tym zlapalam ;) Uzywalyscie rozka w domu ?

nzjdskjowix3r3hl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Chusta! Najlepszy uspokajacz pod słońcem, jak już nic nie działało, to w chustę:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruddaa wrote:
    Jakas tam wprawe w ubieraniu niemowlaka mam ;) tylko to bylo 14 lat temu hahah .Tez mi sie zdaje , ze na poczatek najwygodniejsze beda jakies pajace , spiochy , a nie takie wydziwione ubranka . A jakie ilosci body , pajacow , spoiochow na poczatek , co innego pisza w necie co innego w zyciu .

Tutaj w uk , wogole nie uzywaja rozkow . Wyjdziemy z mala ze szpitala i do fotelika . ( napislam z mala ,a moze byc maly , wlasnie sie na tym zlapalam ;) Uzywalyscie rozka w domu ?
    Wiesz co do ilości, to ja się zaopatrzyłam w kilka sztuk pajacow/body (bo tak wszyscy radzili), a koniec końców uratowała mnie paczka z ciuchami od koleżanki, bo było mało. Ale akurat tego, że będzie takie ulewanie nie byłam w stanie przewidziec.
    Myślę, że teraz też rozka nie kupimy, bo i po co? W domu zimno nie jest, a owinąć można równie dobrze kocykiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to świetna sprawa, zimą koniecznie moim zdaniem, to kocyk wpinany do fotelika. Do wozka mam śpiwór (porządny), więc w kombinezon też inwestować nie zamierzam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj byl baaardzo chustowy. Prawie caly czas chusta byla w uzyciu. ;)

Sluchajcie, pisalam ze jakis mc temu mialam tsh 2.2 i endo przepisal mi leki ale sie wstrzymalam z ich braniem. Teraz zrobilam ponowne wyniki(w koncu!/ciezko bylo mi nie jesc).wyniki: tsh 1.78, ft4 1,49, ft3 3.28, anty tpo 11, miesci sie w granicach ale tych gornych. Myslicie ze z takimi wynikami moge zrezygnowac z tych tabsow? Szczerze, nie chce tego brac... Ale tez nie chce zaszkodzic

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie rezygnowała.
    Muszę się zebrać i sama iść zrobić sobie wyniki...

Co do zakupów tak się zastanawiam... Muszę sobie jakąś listę zrobić, co jest konieczne co będzie trzeba kupić. Jakoś rozplanować wydatki. Trzeba pomyśleć też o przemeblowaniu w domu.

Pogoda jest okropna, rozmawiałam z koleżanką co też jest w ciąży i ona mówi, że ma identycznie jak ja, zawroty głowy, odpada, mega wymioty ( u mnie akurat ustąpiły), więc to pewnie przez pogodę. Dziś jak wróciłam ze sklepu położyłam się na łóżku bo mi jakoś słabo było i... Spałam ponad 2 godziny, nie wiem jak to się stało :P Mega obawiam się pójścia w środę do pracy, to będzie dla mnie za długo...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: