X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi dziaij tak głowa bolała w nocy że dzisiaj dopiero na 10 doczłapałam się do pracy ( a mam na 8) i najgorsze że cały czas boli. w tamtej ciązy miałam to samo, końcówka 1 trymestru non stop ból głowy

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie tak słabo bywa... Tak, że muszę leżeć/siedzieć, taka bez energii jestem.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dziś czuję fatalnie, w Warszawie jest mega duszno (albo tylko ja tak czuję) i przez to mi słabo, ciężko oddychać. Jadę zaraz po małą do żłobka samochodem, nie dam rady iść dziś na żaden spacer.
    Co do ciuszków to ja miałam zwykłe bodziaki i później jakieś jedno kopertowe to jak mąż poszedł sam z małą na basen w tym body kopertowym to kompletnie nie umiał tego zapiąć. Wszyscy tatuśkowie mu pomagali a i tak zapieli źle ;)
    A i jak dla mnie to dla takiego malucha całkowitą pomyłką są koszulki i bluzeczki, to się podwija i źle układa, w ogóle bez sensu. Tak na prawdę to tylko bodziaki. Tak sobie myślę że fajnie by było poznać wlrótce płeć i móc kupić na letnich wyprzedażach jakieś ciuszki na przyszły rok :)

Zośkaaa, Paulcia28, Kobobo lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojechalam na miejsce. Jeszcze chwila. Jeszcze maz musi dojechac.

Ja w sumie nie mialam jakis takich zbednycu zakupow. Najmniej nosilismy takie wyjsciowe ladne ubranka typu spodnie na szelki.
    Bez sensu byl kosz do pieluch. Jesli ktos sie tutaj na taki upiera - moge podarowac.

Najbardziej przydaly sie takie bielizniane zestawy. Musialam dokupic troszke w najmniejszych rozmiarach. Synek urodzil sie pod konoec lutego i kombinezon juz nie byl potrzebny. Mielismy spiwor i ubieralismy sie na cebule. Teraz sie nie obejdzie.
    Z super zakupow: lampa grzewcza (synek trzasl sie i sinial po kapieli i przy przebieraniu- kupilismy w pierwszym tyg) oraz laktator elektroniczny. Meczylam sie z reczym prawie pol roku :-(. Ale to dla tych ktore planuja tez sciagac a nie tylko dla podkrecenia lub okazyjnie.

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • czerwona_róża Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kupowac mi sie jeszcze nie chce. Jak bedzie dziewczynka to pewnie zaczne wczesniej a jak drugi synek to pod koniec po przejrzeniu szafy.

U mnie jeszcze specyficzma sytuacja bo moi rodzice maja sklepy z ubrankami dla niemowlakow i zabawkami. Wiec chcac nie chcac przyjedzie transport...

8p3orjjgfljl6g8x.png

8p3ovlridx72cvku.png

atdcsg18rlh06a31.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy zaczęłam kupowac juz w 7-8 tygodniu.
    Teraz nie wiem czemu ale nie mam parcia jeszcze na kupowanie chociaz w sklepach juz patrze na te wszystkie piekne ciuszki.
    Szczegolnie na chlopiece :)
    No ale pewnie nie kupie nic poki nie bedzie juz ok z maluszkiem .

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rożka nie kupuje wcale poprzednio tez nie miałam o wiele wygodniej sie w kocyk zawija. Te bety są sztywne i czasem za duze, rzepy nie pasują, porazka :p a z ciuszków to body przez glowe bo kopertowe za duzo guzików i mnie wkurzają. Do tego spodnie i pajace wiadomo. Tymrazem kupuje laktator elektryczny bo reka od pompowania myślałam że mi odpadnie :D
    Ale zaczne kupować jak poznam płeć bo malo co jest unisex. W dodatku jak bedzie chłopak to mam po synku dużo ciuchów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 15:53

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    No właśnie ja też bym wolała brać dłużej ten Encorton dla bezpieczenstwa. Ale zapowiedział że już odstawic. No nie będę dyskutować z lekarzem. A na co Ty dostalas ten lek ?

A może własnie podyskutuj? Że czułabyś większe bezpieczeństwo, chociaż do końca I trymestru? Bałabym się na tym etapie odłożyć...

Ja dostałam generalnie na wszystko :D Nie no, dwa poronienia za mną, zawsze na początku ciąży każdej czułam jak moje jelita (mam autoimmunologiczną chorobę jelit) robiły wszystko by ciążę odrzucić, tak to odczuwałam. Do tego mam podwyzszone antyTG. Także to już tu zapobiegawczo na pewno. No i jak widać pierwszy raz jest póki co ok.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    A może własnie podyskutuj? Że czułabyś większe bezpieczeństwo, chociaż do końca I trymestru? Bałabym się na tym etapie odłożyć...

Ja dostałam generalnie na wszystko :D Nie no, dwa poronienia za mną, zawsze na początku ciąży każdej czułam jak moje jelita (mam autoimmunologiczną chorobę jelit) robiły wszystko by ciążę odrzucić, tak to odczuwałam. Do tego mam podwyzszone antyTG. Także to już tu zapobiegawczo na pewno. No i jak widać pierwszy raz jest póki co ok.
    Ja mam Hashimoto i dodatnie ANA przecieciala przeciwjadrowe. Kurczę żałuję że nie zagadalam. Mam do lekarza 200 km trochę lipa z recepta jakby co. Ale zadzwonię do niego może mnie uspokoi.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja mam Hashimoto i dodatnie ANA przecieciala przeciwjadrowe. Kurczę żałuję że nie zagadalam. Mam do lekarza 200 km trochę lipa z recepta jakby co. Ale zadzwonię do niego może mnie uspokoi.

Ja chyba mam takie nieśmiałe początki Hashi właśnie... A no i mutacje mthfr 1298ac homo i PAI 1-4G hetero.

Mona, jeśli masz FB, to znajdź grupę "Hashimoto - ciąża i rozwój dzieci", powiedz, ze pilnie potrzebujesz Encorton taką i taką dawkę, myślę, ze znajdzie się tam sporo dziewczyn, które Ci go odstąpią :) Ja przez weekend majowy tak załatwiałam, bo wiadomo, że nawet do rodzinnego bym się nie dostała :) Tyle dziewczyn mi nawysyłało, że do tej pory nie potrzebuje od lekarki recepty :D
    Albo druga opcja - leć do rodzinnego. Nakłam trochę i powiedz, że Twoj ginekolog ma urlop, a potrzebujesz receptę ;)

Jeśli oczywiście masz zamiar jednak dalej brać. Może faktycznie skontaktuj się z ginem i dopytaj, powiedz o swoich obawach :)

Sanka, faaajnie gdybyśmy juz poznały płeć, mam cichą nadzieję, ze w środę coś tam kluska pokaże, ale czy to już bedzie pewne? Żeby w połowie ciąży z chłopca się dziewczynka nie zrobiła jednak! :D Ale i tak w środę po badaniu lecę coś symbolicznie kupić, choćby unisex :)

Róża, stado kciuków z Tobą! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 16:08

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też właśnie nie mogę się jakoś przemóc do kupienia czegokolwiek chyba za bardzo się jeszcze martwię jak będzie z ciążą. Jedyne co zamówiłam to koszulkę z napisem "baby loading" (mój mąż jest informatykiem więc się spodobało) i trochę żałuje bo chyba nawet na to dla mnie za wcześnie... zostały mi 2 tygodnie do prenatalnego usg i chyba potem naprawdę uwierzę że wszystko będzie dobrze

Paulcia28 lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Też właśnie nie mogę się jakoś przemóc do kupienia czegokolwiek chyba za bardzo się jeszcze martwię jak będzie z ciążą. Jedyne co zamówiłam to koszulkę z napisem "baby loading" (mój mąż jest informatykiem więc się spodobało) i trochę żałuje bo chyba nawet na to dla mnie za wcześnie... zostały mi 2 tygodnie do prenatalnego usg i chyba potem naprawdę uwierzę że wszystko będzie dobrze
    Mam tak samo. Cały czas się boję czy na pewno wszystko ok i nic nie kupuję.

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak tu siedzę i czekam na relację od Róży :) Chociaż chętnie bym się przespała dziś...

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Starająca sie 88 Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jesu tu ktoś z Torunia? i poleci takiego mega dobrego ginekologa jaki jest w Bydgoszczy? Własnie wyczytałam na grupie na fb ze jest świetny lekarz w Bydgoszczy ktory tylko zobaczy kobiete w ciazy i wie jaką płec dziecka nosi i podobno sprawdza sie w 100% jak dziewczyny piszą ze juz w 12 a nawet 11 tygodniu ciazy sie dowiedziały płec swojego dziecka...wiem wiem dla mnie to tez nie mozliwe a jednak to jest prawda... moze ten lekarz ma jakis dar... hehe

Czekając na Ciebie...
  • lilly. Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika91. wrote:
    Moj byl baaardzo chustowy. Prawie caly czas chusta byla w uzyciu. ;)

Sluchajcie, pisalam ze jakis mc temu mialam tsh 2.2 i endo przepisal mi leki ale sie wstrzymalam z ich braniem. Teraz zrobilam ponowne wyniki(w koncu!/ciezko bylo mi nie jesc).wyniki: tsh 1.78, ft4 1,49, ft3 3.28, anty tpo 11, miesci sie w granicach ale tych gornych. Myslicie ze z takimi wynikami moge zrezygnowac z tych tabsow? Szczerze, nie chce tego brac... Ale tez nie chce zaszkodzic

Bardzo ważne: badania robiłaś po tabletce czy bez?
    Mi ostatnio endo powiedziała ze te po tabletce są bezużyteczne i mam powtórzyć.

3c 05.20 40t synek 👦🏻

4c 12.22 puste jajo
    2c 06.18 wada gen.
    1c 02.16 puste jajo
    Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Mam tak samo, wizytę u ginekologa mam za 10 dni a prenatalne za 3 tygodnie i dopiero po tych badaniach uwierzę że jest dobrze i może się uciesze. Póki co walczę kolejny dzień z cholerna ósemka :-(

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Mam tak samo, wizytę u ginekologa mam za 10 dni a prenatalne za 3 tygodnie i dopiero po tych badaniach uwierzę że jest dobrze i może się uciesze. Póki co walczę kolejny dzień z cholerna ósemka :-(

Współczuję tej walki :(

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:

Współczuje :( ja chyba nie czułam gorszego bólu nigdy niż ból zęba...

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Współczuje :( ja chyba nie czułam gorszego bólu nigdy niż ból zęba...

Dla mnie ból zęba nie był chyba nawet tak zły jak półpasiec... Nie życzę żadnej z Was tego dziadostwa, coś okropnego...

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly. wrote:
    Bardzo ważne: badania robiłaś po tabletce czy bez?
    Mi ostatnio endo powiedziała ze te po tabletce są bezużyteczne i mam powtórzyć.
    Ja na razie nie zaczelam brac tych tabletek.. Mam recepte i czekalam na te wyniki zeby zdecydowac, bo moj gin jak rsz wyszlo mi tsh 2.2 mowil zeby jeszcze nie brac tylko kontrolowac, a endo przepisal od razu leki

‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ