STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dostałam wyniki prób wątrobowych na szczęście wszystko w normie więc nie każde swędzenie stóp i dłoni oznacza cholestazę
Bilirubina całkowita 0,63 mg/dl
Aminotransferaza alaninowa (ALT) 15 U/I
Aminotransferaza asparaginowa (AST) 18,0 U/l
Gamma-glutamylotransp. (GGTP) 15 U/lkatepr lubi tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
Paulcia28 wrote:Mam tak samo, wizytę u ginekologa mam za 10 dni a prenatalne za 3 tygodnie i dopiero po tych badaniach uwierzę że jest dobrze i może się uciesze. Póki co walczę kolejny dzień z cholerna ósemka
Znam ten ból.. Trzech się już pozbyłam i jestem na etapie w którym ostatnia się już przebiła ale ma mało miejsca i czasem zdycham z bólu..
Anika, mój ginekolog powiedział, że nie będzie podważać decyzji endokrynologa bo na hormonach zna się lepiej i więcej w tym siedzi niż ginekolog mimo wszystko. Wolną rękę zostawił co do euthyroxu jak i glucophage, byle było pod kontrolą endo. Dziwię się, że nie bierzesz leków, zapewne wcale nie będziesz musiała brać dużej dawki a być może i Twój organizm będzie lepiej funkcjonował..
Ja jednak wolałabym dmuchać na zimne i wziąć leki niż później nie daj Bóg pluć sobie w brodę..
Seli, dzisiaj tak przeleżałam.. normalnie jakby mnie czołg przejechał się czuje.. ;x Ale zrobiłam sałatkę i wieczorem idziemy do przyjaciela, mam nadzieję, że będzie mi trochę lepiej jak wyjdęWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 18:23
-
Troche nie rozumiem jak mozna nie brac lekow na tarczyce kiedy wyniki odbiegaja od normy i endo kaze brac?! To przecież grozi nawet wadami płodu. Troche czytalam na ten temat i nigdy świadomie bym dziecka nie narażala...Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
Julcia 18.01.2019
mommytobe
-
Wszystko super. W najlepszej normie. Ryzyka wynikajace ze statystyki, wieku skorygowane o 20 razy...
Ale termin porodu na 20.12 z OM lub z USG 25.12. Chyba nie przetrzymam do 2019 r....sallvie, olis87, Zośkaaa, Mila83, Kobobo, Solane, cotton lubią tę wiadomość
-
czerwona_róża wrote:Wszystko super. W najlepszej normie. Ryzyka wynikajace ze statystyki, wieku skorygowane o 20 razy...
Ale termin porodu na 20.12 z OM lub z USG 25.12. Chyba nie przetrzymam do 2019 r....Kobobo lubi tę wiadomość
-
Seli wrote:Współczuje ja chyba nie czułam gorszego bólu nigdy niż ból zęba...Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyolkakarolka wrote:Znam ten ból.. Trzech się już pozbyłam i jestem na etapie w którym ostatnia się już przebiła ale ma mało miejsca i czasem zdycham z bólu..
Anika, mój ginekolog powiedział, że nie będzie podważać decyzji endokrynologa bo na hormonach zna się lepiej i więcej w tym siedzi niż ginekolog mimo wszystko. Wolną rękę zostawił co do euthyroxu jak i glucophage, byle było pod kontrolą endo. Dziwię się, że nie bierzesz leków, zapewne wcale nie będziesz musiała brać dużej dawki a być może i Twój organizm będzie lepiej funkcjonował..
Ja jednak wolałabym dmuchać na zimne i wziąć leki niż później nie daj Bóg pluć sobie w brodę..
Seli, dzisiaj tak przeleżałam.. normalnie jakby mnie czołg przejechał się czuje.. ;x Ale zrobiłam sałatkę i wieczorem idziemy do przyjaciela, mam nadzieję, że będzie mi trochę lepiej jak wyjdę
dzięki za opinię, nie biorę, ponieważ moja mama siedzi w służbie zdrowia i nagadała mi ze rozwale sobie hormony jak bede niepotrzebnie brać, a potem to już nie da się przestać tego brać i trzeba zawsze pamiętac itd. i sam endo powiedział na wizycie, ze "Pani mama pewnie rodziła z większy tsh".
Seli, ja dopiero dzisiaj chyba poczułam na własnej skórze, jak sie czujesz;// wymiotuje jak kot, odruch wymiotny mam nawet w autobusie. jak czekalam na winde to wyglądalam, jak na mega kacu, po najbardziej zakrapianej imprezie, az mnie pytali czy wszystko ok.
mam 12 tydz a takie hocki klocki mi sie zaczynaja...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 18:41
-
Ja z tym kupowaniem to juz w ogole sie teraz tak zablokowalam jak sie okazalo ze ciaza zagrozona
Dzisiaj caly dzien mnie bolala glowa. Ledwo w pracy wytrzymalam .Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
olkakarolka wrote:Znam ten ból.. Trzech się już pozbyłam i jestem na etapie w którym ostatnia się już przebiła ale ma mało miejsca i czasem zdycham z bólu..
Seli, dzisiaj tak przeleżałam.. normalnie jakby mnie czołg przejechał się czuje.. ;x Ale zrobiłam sałatkę i wieczorem idziemy do przyjaciela, mam nadzieję, że będzie mi trochę lepiej jak wyjdęDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
sallvie wrote:Ja z tym kupowaniem to juz w ogole sie teraz tak zablokowalam jak sie okazalo ze ciaza zagrozona
Dzisiaj caly dzien mnie bolala glowa. Ledwo w pracy wytrzymalam .Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Róża, najważniejsze, ze wszystko w porządku, nieważne juz czy urodzi sie jeszcze w grudniu czy w styczniu Pochwal się jakimś zdjęciem Jak długo trwało u Ciebie usg?
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
czerwona_róża wrote:Wszystko super. W najlepszej normie. Ryzyka wynikajace ze statystyki, wieku skorygowane o 20 razy...
Ale termin porodu na 20.12 z OM lub z USG 25.12. Chyba nie przetrzymam do 2019 r.... -
Paulcia28 wrote:No mnie też dziś boli i to na zmianę pogody i hormony robią swoje, wory pod oczami mam masakryczne
Tez mi sie wydaje ze to kwestia zmiany cisnienia. Teraz wieczorem jest już ok ale do poludnia jedna wielka masakraKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
nick nieaktualnymommytobe wrote:Troche nie rozumiem jak mozna nie brac lekow na tarczyce kiedy wyniki odbiegaja od normy i endo kaze brac?! To przecież grozi nawet wadami płodu. Troche czytalam na ten temat i nigdy świadomie bym dziecka nie narażala...
ale one wlasnie nie odbiegaja od normy -
Sanka wrote:Ech coś czuję że u mnie będzie podobnie... a kiedy miałaś OM? Ja 21.03
Wy sie martwicie ze urodzicie w terminie om czyli na koniec grudnia a ja sie boje ze znow miesiac wczesniej urodze niz termin I tez wyjdzie koniec grudnia haha
Ogolnie to bardzo bym nie chciala rodzic na koniec roku. Sama jestem z koncowki pazdziernika i zawsze mnie denerwowalo to ze wiekszosc rowiesnikow z klasy bylo tak na prawde prawie rok starszychKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Nieleczona tarczyca może powodować wady płodu, ale przede wszystkim poronienia. Tsh dla kobiet starających się o dziecko i w ciąży powinno być w okolicach 1. Max granica to 2,5. I przed badaniem rzeczywiście nie powinno się brać tabletki. A takie gadanie, że mama rodziła z większym tsh, to jak dla mnie przegięcie. Kiedyś były inne czasy, mniejsza świadomość, a teraz medycyna bardzo się rozwinęła.
olkakarolka, sallvie, lilly. lubią tę wiadomość
-
Paulcia28 wrote:A idziesz jutro do dentysty? Moja dentystka nic mi nie dała bo wie ile się starałam i jaka drogę przeszłam żeby zajść w ciążę i powiedziała że lepiej zaczekać z usuwaniem po porodzie tylko kiedy
Nie wybieram się, zaczekam do rozwiązania z tą ósemką. Ogólnie na jakąś wizytę kontrolną pójdę. Ale jestem ciut mądrzejsza i wiem, że te górne lepiej wychodzą jak już wyjdą całe. Z dołem miałam masakrę, bo za ciasno miały i musiałam mieć je usuwane dopiero jak się pokazywały.. współczuję każdemu kto musi przez to przechodzić.. przez kolejne dwa tygodnie po każdym wyrwaniu moim przyjacielem był grysik.. ;x
Anika, dla mnie nie ważne czy organizm się przyzwyczai czy nie. Nasze hormony są tak wywrócone do góry nogami, że niczego nie przewidzisz. Możesz nie brać tabletek, a po urodzeniu może się i tak okazać, że tarczyca sama nie wyrabia, bo po porodzie to już w ogóle z tymi naszymi hormonami to meksyk będzie.. Tak długo chodzę do swojej endo, że ufam jej bardzo. Gdyby nie ona i to w jaki sposób mnie leczyła, to zapewne teraz bym tu z Wami na forum nie pisała..
Paulina_2603 lubi tę wiadomość
-
Usg nie wiem. Sprawnie - moze z 25 min. W pierwszej ciazy chyba dluzej. Poprosilam o badanie ginekologiczne i rzeczywiscie mam infekcje grzybiczna. Trzeba globulki. Mysle ze szybko ogarna temat.
I jeszcze dodam ze dziecko ma ponad 7 cm.
Zdjecia glowki mam wyrazne. Kiedya przy okazji- bo lacze sie z telefonuolkakarolka, Zośkaaa lubią tę wiadomość
-
Starająca sie 88 wrote:Hej dziewczyny jesu tu ktoś z Torunia? i poleci takiego mega dobrego ginekologa jaki jest w Bydgoszczy? Własnie wyczytałam na grupie na fb ze jest świetny lekarz w Bydgoszczy ktory tylko zobaczy kobiete w ciazy i wie jaką płec dziecka nosi i podobno sprawdza sie w 100% jak dziewczyny piszą ze juz w 12 a nawet 11 tygodniu ciazy sie dowiedziały płec swojego dziecka...wiem wiem dla mnie to tez nie mozliwe a jednak to jest prawda... moze ten lekarz ma jakis dar... hehe
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
czerwona_róża wrote:Usg nie wiem. Sprawnie - moze z 25 min. W pierwszej ciazy chyba dluzej. Poprosilam o badanie ginekologiczne i rzeczywiscie mam infekcje grzybiczna. Trzeba globulki. Mysle ze szybko ogarna temat.
I jeszcze dodam ze dziecko ma ponad 7 cm.
Zdjecia glowki mam wyrazne. Kiedya przy okazji- bo lacze sie z telefonu
Mam nadzieję, że z infekcją łatwo pójdzie i że już nie wróci..