STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jutro idę na pobranie krwi na pappa a w czwartek usg. Nie mogę się doczekać, bo jestem ciekawa czy inne lekarz potwierdzi plec powiedziałam dziś mojej kierowniczce, ze nie wracam do pracy we wrześniu bo w kolejnej ciaxy jestem. Zachwycona to ona nie byla
MonaLiza, Paulcia28 lubią tę wiadomość
Zosia 10.01.2019
Adaś 20.08.2017
[*]29. 09.2016
Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 -
Ruddaa okropne co Ci ten facet zgotowal. Wierzę że to najlepsza decyzja jaka podjelas. Urodzi się maluszek i szybko zapomnisz. A na pewno Ci będzie samej psychicznie lepiej. Taki koleś potrafilby Cię zapewne zostawić w najmniej oczekiwanym momencie. Masz starsza córkę i mamę i na pewno sobie świetnie poradzisz. Życzę Ci wszystkiego dobrego :*
Ja już gotowa do rozmowy jutro z szefem o ciąży. Mam nadzieję że nie spekam bo już w piątek miałam powiedzieć ale spekalam. Teraz już raczej się nie wykręce bo będzie mnie pytał o rezerwację hotelu.
Dziś pierwszy raz widzę w sukience której dawno nie zakładałam że mi brzuszek już widaćKobobo lubi tę wiadomość
-
MonaLiza wrote:Ruddaa okropne co Ci ten facet zgotowal. Wierzę że to najlepsza decyzja jaka podjelas. Urodzi się maluszek i szybko zapomnisz. A na pewno Ci będzie samej psychicznie lepiej. Taki koleś potrafilby Cię zapewne zostawić w najmniej oczekiwanym momencie. Masz starsza córkę i mamę i na pewno sobie świetnie poradzisz. Życzę Ci wszystkiego dobrego :*
Ja już gotowa do rozmowy jutro z szefem o ciąży. Mam nadzieję że nie spekam bo już w piątek miałam powiedzieć ale spekalam. Teraz już raczej się nie wykręce bo będzie mnie pytał o rezerwację hotelu.
Dziś pierwszy raz widzę w sukience której dawno nie zakładałam że mi brzuszek już widać
W międzyczasie zauważyłam że od jakiegoś czasu swędzą mnie stopy i trochę skóra nie jest to bardzo uciążliwe i występuje czasem wieczorami ale i tak zamierzam powiedzieć o tym lekarzowi niech mi da skierowanie na krew
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:mnie też czeka rozmowa z szefową.. wszyscy w pracy wiedzą bo rzuciłam l4 ale ona na urlopie była najpierw napiszę smsa a potem z nią pogadam jak będę musiała kiedy przyjdę podpisać ewidencję
W międzyczasie zauważyłam że od jakiegoś czasu swędzą mnie stopy i trochę skóra nie jest to bardzo uciążliwe i występuje czasem wieczorami ale i tak zamierzam powiedzieć o tym lekarzowi niech mi da skierowanie na krew -
Ruda ciężka decyzja Ale chyba tak najlepiej po takich hasłach i zachowaniu. Co do detektor i firmy to nie pomogę bo mój jest sprzed 4 lat i nawet nie znalazłam takiego. Ja czekam do 12 tyg wcześniej nie robię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2018, 21:07
-
Dziewczyny trzymam kciuki za prenatalne! )
Ja mam we wtorek wizytę za Waszą poradą (u innej pani doktor) zobaczyć czy nasz okruszek troszke nadrobił.
W 7t odpowiadał usg 6t. Zobaczymy teraz.
Stresuje się jak nie wiem co.sallvie lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Lilly będzie dobrze moja cora w 9tc odpowiadala 7tc
lilly. lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
sallvie wrote:Lilly będzie dobrze moja cora w 9tc odpowiadala 7tc
Dziękuje!
Naprawdę? Ale miałaś później owulacje? Jak to u Ciebie było?
Bo ja wiem kiedy się ostatni raz kochaliśmy i to było 16dc wiec za bardzo nic się nie obsunęło.
Mam stres bo w ostatniej ciąży tez tak lekarka mówiła ze ok a było 2 tyg i później poroniłam.
Co prawda wtedy nie było ani zarodka ani serduszka, wiec mam nadzieje ze teraz będzie dobrze.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
lilly. wrote:Dziękuje!
Naprawdę? Ale miałaś później owulacje? Jak to u Ciebie było?
Bo ja wiem kiedy się ostatni raz kochaliśmy i to było 16dc wiec za bardzo nic się nie obsunęło.
Mam stres bo w ostatniej ciąży tez tak lekarka mówiła ze ok a było 2 tyg i później poroniłam.
Co prawda wtedy nie było ani zarodka ani serduszka, wiec mam nadzieje ze teraz będzie dobrze.
Powiem Ci tak kochana przed córka miałam cykle okolo 35-40 dniowe I wiekszosc bezowulacyjna była. Ten szczesliwy był jakiś inny I sluzem plodnym zalalo mnie w 12dc już ( w pamietniku na ovu dalej mam ten wpis )
A corka była 11 dni mlodsza tak jakby owulacja byla kolo 24dc
A najgorsze jest to ze nie wiem kiedy powstala wlasciwie bo to byl 3 cykl po "wyluzowaniu". Przestalam sie obserwowac I mierzyc temperature
Chociaz skoro byla az tyle mlodsza to chyba faktycznie owulacja byla pozniej
Pamietam w 8+0 miala ledwie 1cm ! Jej mlodszy brat/siostra teraz na wizycie w 8+2 mialo prawie 2cm hahahaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Ruda masz u nas wsparcie. Dobra decyzja :* Teraz Ty i dziecko jesteście najważniejsi!!
Ja mam w piątek prenatalne. Oby szybko zleciało, bo już się martwię... Krew na test pappa mam tego samego dnia. W piątek też mam wizytę u diabetologa. Cukry trzymają się w ryzachPaulcia28 lubi tę wiadomość
-
anika82 wrote:Lily moja Co ta z ust była młodsza o ponad 2 tyg. Przez całą ciążę. Urodziła się 3 tyg przed terminem. A tak naprawdę tydzień przed terminem z om. I urodziła się jako duże dziecko bo 3280 i 56 cm.
O wlasnie moja tez przedterminowa z tym ze 3 tygodnie przed terminem om a codo dnia przed terminem usg. I urodzila sie tez bardzo duza jak na te tygodnie 2820 i 53 cmKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
sallvie wrote:Powiem Ci tak kochana przed córka miałam cykle okolo 35-40 dniowe I wiekszosc bezowulacyjna była. Ten szczesliwy był jakiś inny I sluzem plodnym zalalo mnie w 12dc już ( w pamietniku na ovu dalej mam ten wpis )
A corka była 11 dni mlodsza tak jakby owulacja byla kolo 24dc
A najgorsze jest to ze nie wiem kiedy powstala wlasciwie bo to byl 3 cykl po "wyluzowaniu". Przestalam sie obserwowac I mierzyc temperature
Chociaz skoro byla az tyle mlodsza to chyba faktycznie owulacja byla pozniej
Pamietam w 8+0 miala ledwie 1cm ! Jej mlodszy brat/siostra teraz na wizycie w 8+2 mialo prawie 2cm hahaha
Według moich tabel 1cm to 7t5d wiec jak był wtedy 8t0d to w normie. U mnie w 7t0d miał 0,36cm. Groszek.3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
anika82 wrote:Lily moja Co ta z ust była młodsza o ponad 2 tyg. Przez całą ciążę. Urodziła się 3 tyg przed terminem. A tak naprawdę tydzień przed terminem z om. I urodziła się jako duże dziecko bo 3280 i 56 cm.
Czyli zdarza się ok troszke mi lepiejanika82 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Dziewczyny dziekuje za wsparcie . W zyciu bym nie pomyslala , ze mi sie to przydarzy ....Mam w czwartek wizyte u ginekologa ,w koncu , moze i ja sie pochwale zdjeciem , przysporzy mi to troche radosci . Jak zobacze kluske ( spodobalo mis ie te okreslenie , pozyczylam od ktores z Was Wczesniej byla fasolka i alien
-
lilly kurcze az musialam sprawdzic czy nic nie pokrecilam ale nie
Om 15.07
TP z om 21.04 ( u pierwszego lekarza prowadzacego 22.04 ale to malo istotne )
Usg bylo 09.09 czyli 9tc (8+0) i na usg takie zapiski
No raczej mu sprzet az tak zle by nie wyliczyl ze na 02.05 mu tp wyliczylo :pKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs