STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Zośkaaa wrote:Nic nie kseruj
po prostu uszykuj sobie te według Ciebie ważniejsze, a potem wszystko im daj i niech sobie wybierają
Nakserujesz się, a i tak wszystkiego nie zabiorą
Ja byłam prywatnie, bo jestem za młoda na refundację NFZI nic ode mnie nie chcieli. Zapytali, czy choruję na coś tam , czy palę i czy zapłodnienie naturalne.
-
Nie mam nerwow chyba do mojej lekarki nr 2. Tej dokladnickiej. Przynioslam opis prenatalnego i pappa. To cos sobie zaznaczyla na czerwono...
Usg zrobila jeszcze dopochwowo ale bobas wyszedl mniejszy niz w poniedzialek przez brzuch na prenatalnych.
Gdybym zaczela tworzyc sobie filmy to bym zwariowala.
Stracila tez do mnie cierpliwosc bo nie poszlam na usg piersi i cofnela mnie do gabinetu i zbadala jak nigdy nikt.
Niezla jest!!! Zeby nie bylo - mila... ale taka dokladna... stresuje mnie.
-
Magdoczka wrote:Ja byłam prywatnie, bo jestem za młoda na refundację NFZ
I nic ode mnie nie chcieli. Zapytali, czy choruję na coś tam , czy palę i czy zapłodnienie naturalne.
Jednak prywatnie to prywatnie. A na NFZ to od razu sprawdzają czy aby na pewno choruje i czy mi przysluguje za darmo badanie. Polska. A jeszcze podałam wypełnione formularze, a babka mi się pyta dlaczego mam miec na NFZ, tak jakby ja to cos.kosztowalo... No to mówię - mutacje, choroby i dwa poronienia. I juz zero pytań
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
czerwona_róża wrote:Nie mam nerwow chyba do mojej lekarki nr 2. Tej dokladnickiej. Przynioslam opis prenatalnego i pappa. To cos sobie zaznaczyla na czerwono...
Usg zrobila jeszcze dopochwowo ale bobas wyszedl mniejszy niz w poniedzialek przez brzuch na prenatalnych.
Gdybym zaczela tworzyc sobie filmy to bym zwariowala.
Stracila tez do mnie cierpliwosc bo nie poszlam na usg piersi i cofnela mnie do gabinetu i zbadala jak nigdy nikt.
Niezla jest!!! Zeby nie bylo - mila... ale taka dokladna... stresuje mnie.
Z jednej strony to dobrze, ze tak dokładna, ale domyslam sie, ze to stresuje.
A sprzet sprzetowi nierówny
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Czy macie tak, że się najadacie mniejszymi porcjami ? Wtedy co mnie brzuch bolał cały dzien jadłam jak głupia bo miałam wilczy apetyt. Dziś też zjadłam obiad i czuję się jakby słonia zjadła.
Na obiad miałam buraczki. W toalecie sie nieżle strachu najadłam. Ale na szczescie szybko skojarzyłam, że to buraki. Uff -
Onana36 wrote:Ja mam plamienie. Delikatne ale są.
I co Ci lekarz mówi? Bo u mnie, ze niektóre kobiety tak mają ,ale kurde co sie cos pojawia to jest stres. Teraz od poniedzialku sie ciagnie. Nie dzwonie nawet do lekarki,bo wiem, ze nie moze nic zrobic:/ A po szpitalach tez latac nie będę, nic wiecej oprócz leków ktore mam i odpoczynku zrobic nie mogę. Tylko ta niepewność i czekabie do nastepnej wizyty,ech...Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
Ja po
ryzyko skorygowane z usg jest bardzo male
wiec dobrze, ze nie robilam pappy, kaska w kieszeni ;p serce, kark, mozg, wszystko pieknie. A Kluseczka juz nie jest taka kluseczka
nogi dlugie i po mamie w gorze trzyma i sie tam rozpycha i szaleje. Nie uslyszalam nic o plci, po zdjeciu sama tez nie dojde bo tak sie ukladal brzdac, ze bylo i tak ciezko. A usg bylo przez brzuch. I bylam zdziwiona jak wysoko jezdzil mi... bo ponad majtkami wysoko ;p
olkakarolka, MonaLiza, Magdoczka, katepr, Minie Black, Paulcia28, Luucy, MaryAnn, cotton, wisienka94, Paulina_2603, Kobobo, Sanka, Agnuka lubią tę wiadomość
-
Właśnie wróciłam do domu i wszystko jest super
To mój klusek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80d559f36258.jpg
Wychodzi 9+5 czyli wszystko się zgadza. Kolejna wizyta 13.07Po drodze muszę się umówić na prenatalne.
A termin porodu z usg to 20.01.2019więc można mnie tam w końcu dopisać
Najgorsze jest to, że jest możliwość konfliktu serologicznego.. ale miejmy nadzieję, że klusek będzie miał krew po mnie.MonaLiza, Seli, katepr, Minie Black, Zośkaaa, Paulcia28, MaryAnn, cotton, wisienka94, Mila83, Kobobo, Sanka, Agnuka lubią tę wiadomość
-
Ja byłam zdziwiona bo tydzień temu nie widać go było. A dziś... naprawdę przykładał mi aparaturę tak z 3 cm od pępka w dół
czyli mam małego już ponad linią majtek
Minie Black, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
cotton wrote:I co Ci lekarz mówi? Bo u mnie, ze niektóre kobiety tak mają ,ale kurde co sie cos pojawia to jest stres. Teraz od poniedzialku sie ciagnie. Nie dzwonie nawet do lekarki,bo wiem, ze nie moze nic zrobic:/ A po szpitalach tez latac nie będę, nic wiecej oprócz leków ktore mam i odpoczynku zrobic nie mogę. Tylko ta niepewność i czekabie do nastepnej wizyty,ech...❤03.04.2008 Córeńka
❤02.06.2010 Synuś
❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*] -
nick nieaktualny
-
Ja też mam prenatalne prywatnie i przy zapisywaniu tylko wypełniałam krótki formularz. Dziewczyny plamienia konsultujcie choćby na ip za przeproszeniem gówno prawda że niektóre kobiety już tak mają mój ginekolog już mi powtarzal że każde plamienie jest od czegoś. w większości to nic groźnego ale lepiej sprawdzić i wspomóc choćby hormonami.
11.2017 - aniołek 8tc
-
Nie mam foty ładnej ;/ w całości nie ma go... Ma 5,5 cm ale od główki do pupy, nogami wierzgał i trzymał tyłek w górze
mierzony parę razy
Minie Black, Paulcia28 lubią tę wiadomość