STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
spaceangel wrote:Ja też mam prenatalne prywatnie i przy zapisywaniu tylko wypełniałam krótki formularz. Dziewczyny plamienia konsultujcie choćby na ip za przeproszeniem gówno prawda że niektóre kobiety już tak mają mój ginekolog już mi powtarzal że każde plamienie jest od czegoś. w większości to nic groźnego ale lepiej sprawdzić i wspomóc choćby hormonami.
Jestem od poczatku na duphastonie i luteinie dopochwowej, nic wiecej mi na chwile obecna dac nie mogą.Natalka 09.12.'15 ♥️
Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
..............................................
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
Dzidzia miala sprawdzoną tylko akcję serca na wizycie i serce bije jak dzwon
zdjecia nie mam. Za 2 tyg genetyczne
ale juz wygląda jak maly czlowieczek
Ufff. Ale ulga...katepr, cotton, Seli, olkakarolka, anika82, Magdoczka, sallvie, MonaLiza, Zośkaaa, Kobobo, Sanka, Paulcia28 lubią tę wiadomość
Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
Julcia 18.01.2019
mommytobe
-
Magdoczka wrote:Dziewczyny, słyszałyście?
Chyba jutro zrobię
Test sody oczyszczonej. Do niewielkiej ilości porannego moczu wsypujemy ok. łyżeczkę sody oczyszczonej. Jeśli mieszanka zacznie się obficie pienić albo przypominać napój gazowany – oznacza to chłopca. Z kolei jeśli pojawi się niewielka ilość bąbelków – oznacza to dziewczynkę.
Ja akurat sceptycznie podchodze do tych wszystkich wrozb itp jakos nie wieze w chinskie kalendarze, ksztalty brzucha. Ale badz co badz z córka w ciazy soda sie nie pienila I dziewczynka jestMagdoczka lubi tę wiadomość
-
spaceangel wrote:A usg kiedy robiłaś? plamienia się zaczęły po usg? jak wyglądają brązowe czy raczej czerwone?
Mialam usg dopochwowe w poniedzialek, nawet mnie nie badala na fotelu ze wzgledu na plamienie tydzien wczesniej. I właśnie w ten dzien wieczorem polecialo jednorazowo troche krwi,a od wtorku sie ciagnie od ciemnego brązu po taką kawe z mlekiem. Generalnie plamienia mam od 4tc,najdluzsza przerwa to bylo 2 tygodnie. A tak to praktycznie co tydzien cos tam sie pojawia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 19:53
Natalka 09.12.'15 ♥️
Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18 -
cotton wrote:Mialam usg dopochwowe w poniedzialek, nawet mnie nie badala na fotelu ze wzgledu na plamienie tydzien wczesniej. I właśnie w ten dzien wieczorem polecialo jednorazowo troche krwi,a od wtorku sie ciagnie od ciemnego brązu po taką kawe z mlekiem. Generalnie plamienia mam od 4tc,najdluzsza przerwa to bylo 2 tygodnie. A tam to praktycznie co tydzien cos tam pojawia.
11.2017 - aniołek 8tc
-
Hej dziewczyny! My po wizycie, maluszek ma 4.5 cm i wszystko jest super:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2eb65bfd3a95.jpgSeli, cotton, wisienka94, anika82, sallvie, MonaLiza, katepr, Magdoczka, Mila83, Solane, czerwona_róża, mommytobe, MaryAnn, olkakarolka, Kobobo, Sanka, Paulcia28, Agnuka lubią tę wiadomość
7cs- szczęśliwy
-
Asia8787 wrote:Hej dziewczyny! My po wizycie, maluszek ma 4.5 cm i wszystko jest super:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2eb65bfd3a95.jpg
Ale cudowny widok -
spaceangel wrote:Dziwne że masz tak długo plamienia. i ginekolog nie kazał ci leżeć?ja miałam 2 epizody pojedynczego krwawienia i bardzo zmartwiony kazał mi leżeć jak najwięcej dostałam magnez 3x dziennie i podwoił mi dupha.Jeżeli naprawdę bardzo się martwisz to jedź do szpitala i napłacz że masz mocne plamienia. Wiem że nie warto panikować ale czasem jest lepiej sprawdzić niż fundować stres sobie i maluszkowi.
Nie kazala leżeć,ale i tak leżę. Jak jutro tez cos będzie to chyba do niej napiszę. Staram sie do tego podchodzic spokojnie, bo wiem, ze robie co mogę, a na więcej nie mam wpływu. Jak pytalam lekarke kiedy do szpitala to mówiła, ze jak jest silne krwawienie i bóle brzucha- ktorych nie mam, ze tam mi niepotrzebnie brzuch ponaciskają, a z lekow mam wszystko co moge miec.Magnez tez biorę. Nie chce panikowac i jezdzic,bo bylabym na ip co tydzien. Taka wyprawa to dodatkowy stres,a jak nic wiecej sie nie dzieje do uzbrajam sie w cierpliwosc i czekam do nastepnej wizyty. Zdrowe podejscie czy powinnam bardziej panikować?Natalka 09.12.'15 ♥️
cotton wrote:Nie kazala leżeć,ale i tak leżę. Jak jutro tez cos będzie to chyba do niej napiszę. Staram sie do tego podchodzic spokojnie, bo wiem, ze robie co mogę, a na więcej nie mam wpływu. Jak pytalam lekarke kiedy do szpitala to mówiła, ze jak jest silne krwawienie i bóle brzucha- ktorych nie mam, ze tam mi niepotrzebnie brzuch ponaciskają, a z lekow mam wszystko co moge miec.Magnez tez biorę. Nie chce panikowac i jezdzic,bo bylabym na ip co tydzien. Taka wyprawa to dodatkowy stres,a jak nic wiecej sie nie dzieje do uzbrajam sie w cierpliwosc i czekam do nastepnej wizyty. Zdrowe podejscie czy powinnam bardziej panikować?
11.2017 - aniołek 8tc
-
nick nieaktualnySanka wrote:Co do sernika to najważniejszy jest pyszny ser, ja ostatnio odkryłam absolutnie genialny, robiłam już z niego zwykły pieczony sernik z truskawkami i taki na zimno i wyszły przepyszne. Przepisy właściwie zawsze biorę z kwestii smaku
a ten ser to „Mój ulubiony” z Wielunia, wygląda tak:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb53c2cde012.jpg
To prawdziwy, naturalny twaróg, bez żadnych dodatków i zagęstników, 100% seraSanka lubi tę wiadomość
-
U nas też wszystko dobrze. Dzidzia ma 4.9 normalnie rośnie jak na drożdzach. Lekarz powiedział, że płeć w 20 tygodniu dopiero no ale może jak pójde 20 lipca to 16tydz to może coś tam się pokaże
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/75d37c69ff81.jpgMonaLiza, Onana36, anika82, spaceangel, cotton, katepr, Asia8787, Magdoczka, Mila83, sallvie, Solane, mommytobe, MaryAnn, Luucy, olkakarolka, Kobobo, Sanka, Paulcia28, Agnuka lubią tę wiadomość
-
Fajnie dziewczyny czytać że wszystko ok. Oby więcej takich informacji. Żeby już te straszne historie nas omijały.
Ja dziś w podłym nastroju i samopoczuciu. Jak nic mi nie bolało to teraz brzuch jak na miesiączkę. Mam nadzieję że nic złegoSeli lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonaLiza wrote:Czy macie tak, że się najadacie mniejszymi porcjami ? Wtedy co mnie brzuch bolał cały dzien jadłam jak głupia bo miałam wilczy apetyt. Dziś też zjadłam obiad i czuję się jakby słonia zjadła.
Na obiad miałam buraczki. W toalecie sie nieżle strachu najadłam. Ale na szczescie szybko skojarzyłam, że to buraki. Uff -
Anika mnie wczoraj tak pobolewało jak na miesiączkę. W ogóle ciągnęło... I jak tak mi się przesunął dzieć to o dziwo nawet tak tego nie czułam... Kolejną wizytę będę miała albo 13.07 albo 20.07... Nie wiem dokładnie kiedy wezmę bo mogę mieć obronę 20.07, w sumie panieński 13
jakoś tak... Niby praca się skończyła ale nagle tyle mam do roboty, że jakby nie było kiedy na wizytę iść :p hehehe i tyle mam do roboty, że wcale taka odległa ta wizyta już mi się nie wydaje jak na początku
Mam tylko nadzieję, że ten rzut 2-3 dniowy już się nie powtórzy bo czuje się dobrze, mam tylko te zawroty głowy czasem, głównie jak leżę. Gin powiedział, że to hormony i tyle.
Jeszcze dorwałam bilety do teatru na październik z super miejscówkamiw drugim rzędzie na samym środku!
Mam jakąś dobrą passę, powinnam totka skreślić
sallvie lubi tę wiadomość
-
Onana36 wrote:https://zapodaj.net/8b33c8554b42c.jpg.html
jaki brzuchol!! -
Ale widać
musisz bbcode wstawić jako link
ale tak też można zobaczyć.
Mnie trochę wydeło dziś później ale ogólnie raczej po mnie nic nie widać