X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • cotton Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Ja też mam prenatalne prywatnie i przy zapisywaniu tylko wypełniałam krótki formularz. Dziewczyny plamienia konsultujcie choćby na ip za przeproszeniem gówno prawda że niektóre kobiety już tak mają mój ginekolog już mi powtarzal że każde plamienie jest od czegoś. w większości to nic groźnego ale lepiej sprawdzić i wspomóc choćby hormonami.

Jestem od poczatku na duphastonie i luteinie dopochwowej, nic wiecej mi na chwile obecna dac nie mogą.

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Klaudusia 20 tc, (*) 08.01.'18
    Michaś 18 tc, (*) 09.08.'18
    Kornelka i Emilka ~1k2o~ 💕 02.12.'19
    ..............................................
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidzia miala sprawdzoną tylko akcję serca na wizycie i serce bije jak dzwon :) zdjecia nie mam. Za 2 tyg genetyczne :) ale juz wygląda jak maly czlowieczek <3
    Ufff. Ale ulga...

katepr, cotton, Seli, olkakarolka, anika82, Magdoczka, sallvie, MonaLiza, Zośkaaa, Kobobo, Sanka, Paulcia28 lubią tę wiadomość

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cotton wrote:
    Jestem od poczatku na duphastonie i luteinie dopochwowej, nic wiecej mi na chwile obecna dac nie mogą.
    A usg kiedy robiłaś? plamienia się zaczęły po usg? jak wyglądają brązowe czy raczej czerwone?

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dziewczyny, słyszałyście? :-D Chyba jutro zrobię :-P

Test sody oczyszczonej. Do niewielkiej ilości porannego moczu wsypujemy ok. łyżeczkę sody oczyszczonej. Jeśli mieszanka zacznie się obficie pienić albo przypominać napój gazowany – oznacza to chłopca. Z kolei jeśli pojawi się niewielka ilość bąbelków – oznacza to dziewczynkę.

Ja akurat sceptycznie podchodze do tych wszystkich wrozb itp jakos nie wieze w chinskie kalendarze, ksztalty brzucha. Ale badz co badz z córka w ciazy soda sie nie pienila I dziewczynka jest

Magdoczka lubi tę wiadomość

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
  • cotton Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    A usg kiedy robiłaś? plamienia się zaczęły po usg? jak wyglądają brązowe czy raczej czerwone?

Mialam usg dopochwowe w poniedzialek, nawet mnie nie badala na fotelu ze wzgledu na plamienie tydzien wczesniej. I właśnie w ten dzien wieczorem polecialo jednorazowo troche krwi,a od wtorku sie ciagnie od ciemnego brązu po taką kawe z mlekiem. Generalnie plamienia mam od 4tc,najdluzsza przerwa to bylo 2 tygodnie. A tak to praktycznie co tydzien cos tam sie pojawia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 19:53

Natalka 09.12.'15 ♥️
    Hashimoto, trombofilia (białko S- 55%, MTHFR C677T homo, PAI 1 homo); ANA2 1:2560; niewydolność cieśniowo-szyjkowa-> TAC od X.'18
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cotton wrote:
    Mialam usg dopochwowe w poniedzialek, nawet mnie nie badala na fotelu ze wzgledu na plamienie tydzien wczesniej. I właśnie w ten dzien wieczorem polecialo jednorazowo troche krwi,a od wtorku sie ciagnie od ciemnego brązu po taką kawe z mlekiem. Generalnie plamienia mam od 4tc,najdluzsza przerwa to bylo 2 tygodnie. A tam to praktycznie co tydzien cos tam pojawia.
    Dziwne że masz tak długo plamienia. i ginekolog nie kazał ci leżeć?ja miałam 2 epizody pojedynczego krwawienia i bardzo zmartwiony kazał mi leżeć jak najwięcej dostałam magnez 3x dziennie i podwoił mi dupha.Jeżeli naprawdę bardzo się martwisz to jedź do szpitala i napłacz że masz mocne plamienia. Wiem że nie warto panikować ale czasem jest lepiej sprawdzić niż fundować stres sobie i maluszkowi.

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Asia8787 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! My po wizycie, maluszek ma 4.5 cm i wszystko jest super:)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2eb65bfd3a95.jpg

Seli, cotton, wisienka94, anika82, sallvie, MonaLiza, katepr, Magdoczka, Mila83, Solane, czerwona_róża, mommytobe, MaryAnn, olkakarolka, Kobobo, Sanka, Paulcia28, Agnuka lubią tę wiadomość

7cs- szczęśliwy <3
    ckai3e3kf4i061jp.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia8787 wrote:
    Hej dziewczyny! My po wizycie, maluszek ma 4.5 cm i wszystko jest super:)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2eb65bfd3a95.jpg

Ale cudowny widok <3

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • cotton Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Dziwne że masz tak długo plamienia. i ginekolog nie kazał ci leżeć?ja miałam 2 epizody pojedynczego krwawienia i bardzo zmartwiony kazał mi leżeć jak najwięcej dostałam magnez 3x dziennie i podwoił mi dupha.Jeżeli naprawdę bardzo się martwisz to jedź do szpitala i napłacz że masz mocne plamienia. Wiem że nie warto panikować ale czasem jest lepiej sprawdzić niż fundować stres sobie i maluszkowi.

Nie kazala leżeć,ale i tak leżę. Jak jutro tez cos będzie to chyba do niej napiszę. Staram sie do tego podchodzic spokojnie, bo wiem, ze robie co mogę, a na więcej nie mam wpływu. Jak pytalam lekarke kiedy do szpitala to mówiła, ze jak jest silne krwawienie i bóle brzucha- ktorych nie mam, ze tam mi niepotrzebnie brzuch ponaciskają, a z lekow mam wszystko co moge miec.Magnez tez biorę. Nie chce panikowac i jezdzic,bo bylabym na ip co tydzien. Taka wyprawa to dodatkowy stres,a jak nic wiecej sie nie dzieje do uzbrajam sie w cierpliwosc i czekam do nastepnej wizyty. Zdrowe podejscie czy powinnam bardziej panikować? :P

Natalka 09.12.'15 ♥️
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cotton wrote:
    Nie kazala leżeć,ale i tak leżę. Jak jutro tez cos będzie to chyba do niej napiszę. Staram sie do tego podchodzic spokojnie, bo wiem, ze robie co mogę, a na więcej nie mam wpływu. Jak pytalam lekarke kiedy do szpitala to mówiła, ze jak jest silne krwawienie i bóle brzucha- ktorych nie mam, ze tam mi niepotrzebnie brzuch ponaciskają, a z lekow mam wszystko co moge miec.Magnez tez biorę. Nie chce panikowac i jezdzic,bo bylabym na ip co tydzien. Taka wyprawa to dodatkowy stres,a jak nic wiecej sie nie dzieje do uzbrajam sie w cierpliwosc i czekam do nastepnej wizyty. Zdrowe podejscie czy powinnam bardziej panikować? :P
    jak najbardziej zdrowe u ciebie to też inaczej bo te plamienia są ciągłe . ale nie zgodzę się że tylko przy krwawieniu do szpitala Mój gin jest nieco bardziej ostrożny dla niego każde plamienie to patologia i nawet kazał mi z każdym plamieniem do szpitala ale ja jestem po jednym poronieniu

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Co do sernika to najważniejszy jest pyszny ser, ja ostatnio odkryłam absolutnie genialny, robiłam już z niego zwykły pieczony sernik z truskawkami i taki na zimno i wyszły przepyszne. Przepisy właściwie zawsze biorę z kwestii smaku :) a ten ser to „Mój ulubiony” z Wielunia, wygląda tak:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb53c2cde012.jpg
    To prawdziwy, naturalny twaróg, bez żadnych dodatków i zagęstników, 100% sera :)
    Uwielbiam! Zawsze mam w lodówce! Na kanapki też jest super!

Sanka lubi tę wiadomość

• wisienka94 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wszystko dobrze. Dzidzia ma 4.9 normalnie rośnie jak na drożdzach. Lekarz powiedział, że płeć w 20 tygodniu dopiero no ale może jak pójde 20 lipca to 16tydz to może coś tam się pokaże :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/75d37c69ff81.jpg

MonaLiza, Onana36, anika82, spaceangel, cotton, katepr, Asia8787, Magdoczka, Mila83, sallvie, Solane, mommytobe, MaryAnn, Luucy, olkakarolka, Kobobo, Sanka, Paulcia28, Agnuka lubią tę wiadomość

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • anika82 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie dziewczyny czytać że wszystko ok. Oby więcej takich informacji. Żeby już te straszne historie nas omijały.
    Ja dziś w podłym nastroju i samopoczuciu. Jak nic mi nie bolało to teraz brzuch jak na miesiączkę. Mam nadzieję że nic złego

Seli lubi tę wiadomość

28.03.2015 Antosia
    3jgxgzu3j37hb7pn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Czy macie tak, że się najadacie mniejszymi porcjami ? Wtedy co mnie brzuch bolał cały dzien jadłam jak głupia bo miałam wilczy apetyt. Dziś też zjadłam obiad i czuję się jakby słonia zjadła.
    Na obiad miałam buraczki. W toalecie sie nieżle strachu najadłam. Ale na szczescie szybko skojarzyłam, że to buraki. Uff
    Ja tak mam! Ale za to częściej jestem głodna

• Seli Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika mnie wczoraj tak pobolewało jak na miesiączkę. W ogóle ciągnęło... I jak tak mi się przesunął dzieć to o dziwo nawet tak tego nie czułam... Kolejną wizytę będę miała albo 13.07 albo 20.07... Nie wiem dokładnie kiedy wezmę bo mogę mieć obronę 20.07, w sumie panieński 13 :P jakoś tak... Niby praca się skończyła ale nagle tyle mam do roboty, że jakby nie było kiedy na wizytę iść :p hehehe i tyle mam do roboty, że wcale taka odległa ta wizyta już mi się nie wydaje jak na początku ;) Mam tylko nadzieję, że ten rzut 2-3 dniowy już się nie powtórzy bo czuje się dobrze, mam tylko te zawroty głowy czasem, głównie jak leżę. Gin powiedział, że to hormony i tyle.

Jeszcze dorwałam bilety do teatru na październik z super miejscówkami :D w drugim rzędzie na samym środku! :D Mam jakąś dobrą passę, powinnam totka skreślić :D

sallvie lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Onana36 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <a href=https://zapodaj.net/8b33c8554b42c.jpg.html>IMAG0644.jpg</a>

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/8b33c8554b42c.jpg.html

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onana36 wrote:
    https://zapodaj.net/8b33c8554b42c.jpg.html

jaki brzuchol!!

dZhdp1.png

• Onana36 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z dziś. Nie umiem wstawiać zdjęć :(

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
  • Seli Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale widać :P musisz bbcode wstawić jako link :) ale tak też można zobaczyć.

Mnie trochę wydeło dziś później ale ogólnie raczej po mnie nic nie widać :)

dZhdp1.png

‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ