X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie odwrotnie jest imie dla chlopca imie dla dziewczynki to czarna dziura. Niby mamy wybrane ale jestem taka nie do konca pewna tego imienia :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Seli no wiesz to najgorętszy temat w ciąży poród. No ze mną tak nie rozmawiają ale w ciągu roku w pracy jestem przy wielu porodach także to ja moge wiecej poopowiadać hehe :p
    A poczekaj aż się zaczną złote rady apropo dziecka :p u mnie pierwsze co wszystkie ciotki klotki pytaly dzwoniac z gratulacjami to "karmisz piersią prawdaa?" Jakby to było najważniejsze. Teraz bede odpowiadać "nie, głodzę" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 13:19

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokój... Już same historie porodowe mi wystarczą :P Jak byłam w pracy a tam same baby to się nasłuchałam przez kilka godzin z koleżanką :P same porody... A najlepiej jak jedna zaczęła opowiadać o swoim koszmarze porodowym po czym " a dobra, nie będę was straszyć" :P ehhh dobrze, że mam znajome bezdzietne to przynajmniej temat jest inny niż ciąża i porody...

Ja nie mam ciotek :D więc nikt mi się nie wtrąci/nie pomoże :) mam mamę ale nie sądzę by ona dawała złote rady i się wtrącała, taka jest :) Więc te złote rady to jak się trafią to raczej od bardzo przypadkowych, dalszych osób :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 13:28

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    U mnie tak samo :)

Marcik a jesteś z Wrocławia?
    Niestety już nie, ale mieszkam jakieś 90km od, kocham Wrocław!

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciiik wrote:
    Niestety już nie, ale mieszkam jakieś 90km od, kocham Wrocław!

Ja też :D powiem Wam, że jedyny minus jaki czuje... To to, że w mieście rodzinnym był tylko jeden szpital i jakoś nie było takich wymysłów i historii jak tu słyszę o Wrocławiu :P wręcz na spokojnie bym poszła do szpitala bo porodówka była na dobrym poziomie i jak ktoś rozmawiał to jako coś naturalnego, takiego zwykłego. Jak wyrwanie zęba :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ja mój poród wspominam...dobrze! Jasne, że bolało, jasne, że chciałam już końca, ale no jakoś to dziecko na świat przyjść musi. I lekarze i położne (miałam 2, bo była zmiana) mili, pomocni, ja też starałam się słuchać i było ok. Dużo też czytałam, ale nie historii innych, a raczek co i jak powinno przebiegać itp.
    A mam wrażenie, że ludzie lubią demonizować trochę. A przecież jakby było tak źle, to kto decydowałby się na kolejne?

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są takie co mają jedno i się nie decydują a są i rodziny wielodzietne :)
    Ja jestem świadoma bólu i że to nie takie hop siup :) dlatego czekam na szkołę rodzenia - liczę, że to będą rzetelne informacje jak i podczytuje jak mogę się przygotować by było ok. Widziałam też na własne oczy jak ja np. przeszłam laparotomię a jak kobietka obok mnie... Dreny, leżenie z cewnikiem, wymioty po narkozie i w ogóle okropnie. Więc różnie bywa.

Marciiik lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• olis87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle co ja się naczytałam o moim szpitalu to głowa mała, a jest tylko jedna porodówka. A jak przyszło co do czego to położna dobrze pokierowała i poszło. Tez u mnie mówili ze nie znieczulają do szycia ze trzeba prosić, wiec zapamiętałam i jak lekarka mówiła ze bedzie szyła to ja od razu błagam o znieczulenie, a ona w śmiech ze już zastrzyk dostałam i czeka aż zacznie działać, ze nikt na żywca nie szyje, nie są sadystami. Czuć coś czułam ale to nie był już ból tylko takie dziwne uczucie. Ja i popekalam o byłam nacięta, ale położna pytała czy może naciąć bo widzi ze coraz bardziej pękam i to mi pomoże non rana bedzie kontrolowana, na szczęście się zgodziłam a za chwile okazało się ze młody traci tętno wiec trzeba było szybko działać, po chwili było po wszystkim. Ja wiem ze to stres no sama rok temu o tej porze czytałam wszystko o porodach, później o skurczach, jak liczyć, czy będę umiała. No ale tego się nie da przegapić, i wiadomo ze to ten moment

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 13:36

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ciężko zrozumieć najazd na jeden szpital... Ten blisko mnie. Dwa lata temu tam wszystko odnowili, sale podobno super wyposażone, basen... Ale mówią, że lepiej rodzić na klinikach w obskurnych warunkach niż tam.

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli bo nieważne jak wygląda ale jacy są ludzie ;) może być wszystko super hiper odnowione a pracownicy być chamscy nie mili itd. Chociaż nie wierze w to ze wszyscy tacy są.

Plusem kliniki są studenci którzy naprawde są empatyczni i bardzo pomagają rodzącym :) wczuwają się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 14:04

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli bo nieważne jak wygląda ale jacy są ludzie ;) może być wszystko super hiper odnowione a pracownicy być chamscy nie mili itd. Chociaż nie wierze w to ze wszyscy tacy są.

Plusem kliniki są studenci którzy naprawde są empatyczni i bardzo pomagają rodzącym :) wczuwają się

"na klinikach" tak się mówi, ale to nie klinika tylko zwykły szpital :P

Nie wiem o co chodzi z tamtym szpitalem, miał super opinie jeszcze do nie dawna, teraz po prostu same negatywy... Bo wiadomo,że zła opinia się wszędzie czyjaś znajdzie ale tam... nie ma ani jednej pozytywnej ;/ i nie wiem co się tam zadziało...

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jakiś ordynator się zmienił albo dyrektor . Cholera wie ale dziwne faktycznie. Poobserwuj temat masz jeszcze czas na podjęcie decyzji a na szkole rodzenia też czasem mówią jak jest w poszczególnych szpitalach

Piekę własnie kurczaka w śmietanie mmm już się nie mogę doczekać on zawsze taki pyszny wychodzi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 14:08

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę obserwować :P bo aż mnie to dziwi i ciekawi czemu aż tak...

Kurczak w śmietanie? Ja robię rosół. Ale chodzi za mną jakoś mcdonald i nuggetsy :D

W ogóle jest 14 ! a ja rano zjadłam dwa tosty i je po chwili zwróciłam... I to tyle... Mam nadzieję, że nie "głodzę" dziecka w sobie :P ale podobno w ciąży potrzeba tylko 300kcal więcej niż normalnie.

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuggetsy mąż mi przywiózł przedwczoraj o 23 :D
    Nie głodzisz dziecko sobie weźmie z Ciebie co potrzebne :) ja rano zjadłam 3 wafelki i pół jabłka :p w ogóle rano czuje się super a wieczorem umieram brzuch jak balon a ssie mnie i odrazu niedobrze :/ bezsens bo nawet z mężem czasu nie spędzam jak wraca z roboty tylko idę szybko spać tak mi niedobrze :(
    Do tego niby mam na coś ochotę jem to ale nie smakuje jak zawsze. I mam tak ze wszystkim. Już marzę co zjem po porodzie bo wtedy smak wróci do normy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 14:18

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Nuggetsy mąż mi przywiózł przedwczoraj o 23 :D
    Nie głodzisz dziecko sobie weźmie z Ciebie co potrzebne :) ja rano zjadłam 3 wafelki i pół jabłka :p w ogóle rano czuje się super a wieczorem umieram brzuch jak balon a ssie mnie i odrazu niedobrze :/ bezsens bo nawet z mężem czasu nie spędzam jak wraca z roboty tylko idę szybko spać tak mi niedobrze :(
    Do tego niby mam na coś ochotę jem to ale nie smakuje jak zawsze. I mam tak ze wszystkim. Już marzę co zjem po porodzie bo wtedy smak wróci do normy :)

To mam podobnie, jest lepiej no ale nie super. Tylko mnie nie ssie a po prostu śpiąca jestem albo mam zawroty i muszę iść leżeć. I on przychodzi a ja idę spać ;/ U mnie taki pech, że nie ma za bardzo dostawy na to co bym chciała :P a on nawet jakby poszedł to zimne by przywiózł. Chyba na MC wybierzemy się wieczorem :P

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z nikim o porodzie nie rozmawiam
    Do tej pory niewiele osób z mojego otoczenia wie o ciąży. Jedyne nad czym czasem myślę to czy chciałabym by mąż był przy mnie i póki co nie zmieniłam.zdania co do tego że nie chce by był ze mną.
    Mój mąż na tydzień wyjeżdża więc teściowa już mi naszykowala pierogow a mama golabkow. Mama zabrała też jednego psa bo samej z dwoma to nieco lipka. Będę też do mamy jeździć na zastrzyki. Już raz miała próbę i jakoś jej wyszło.
    My mamy z mężem zagwostke z samochodem bo mi niebawem zabiorą służbowy a nasz prywatny jest stary wielki i go nie cierpię. Tak więc powoli liczymy co ile będzie kosztowac. Ile nam zostanie na furke.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodów, to tak na prawdę.. opinia zależy od tego jak poród przebiegał. Jeśli ktoś miał ciężki poród, to ani miła położna nie pomoże i będzie to źle wspominał. U nas o Oświęcimiu same złe rzeczy niby słyszę, ale jak się później okazuje, to spora część kobiet, którą stać na prywatne kliniki idzie bez problemu tutaj i rodzi bez narzekań i w dodatku są zadowolone. Tak więc wiele zależy od porodu. Wiadomo, że jak trafi się na stary typ pielęgniarek i położnych, to ciężko, ale teraz w większości są miłe i starają się pomóc.

Sama się zastanawiam czy iść właśnie do nas czy np jechać do Tychów lub Katowic.. Tyle, że stąd mam ginekologa, więc to też inny komfort psychiczny.. Poza tym remont właśnie robią i mają podobno skończyć na grudzień 2018.

Za mną chodzi pizza, od kilku dni. Ale sama nie zamawiam bo jej po prostu nie zjem, a mąż ciągle pracuje i go nie ma.. problemy trzeciego świata ;P

Co do samochodu, to już dawno się dogadaliśmy, że muszę mieć czym się poruszać więc mąż ma taki roboczy, a ja wygodniejszy ;D sprawiedliwość musi być ;)

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy samochodu :P do pracy miałam 8 min jazdy, mąż 15 :P i bez korków... Raz odwoził go kolega to jechali koło 40 min... A normalnie 15 min :P I jakoś nam ten samochód nie był po drodze. Większe zakupy zamawiam do domu ze sklepu. Wnoszą panowie i na spokojnie wszystko mam :P
    Mieszkam też tak, że mam super komunikacje i wszędzie blisko.

dZhdp1.png

• olkakarolka Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas komunikacja jest do dupy, więc bez auta ani rusz. Do pracy też jeździłam autem, a mąż w pracy też potrzebuję. W ten oto sposób doszliśmy do porozumienia. A najlepsze jest to, że parę lat temu wcale nie chciałam prawka robić :D

qb3c2n0afku740kd.png

mhsvj44j7zycx2gc.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prawko od ośmiu lat :) Mamy możliwość auta na minuty, albo skuterów :) I pod blokiem ostatnio nawet dwa stoją :P w razie potrzeby. Ale... Nie potrzebowaliśmy nigdy. Ale rozmawialiśmy, że zobaczymy co będzie, gdy będzie dziecko :) I jeśli stwierdzimy, że jednak by się przydał to kupimy.

Jak mi się nie chce :P tak dziubie mgr, że masakra...

dZhdp1.png

‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ