X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Ja z ciuszkami czekam na płeć bo jak chłopak to mam większość po synku :) wózek mam nosidełko też. Tetry tak samo :) wanienka i przewijak jest. W planach mam laktator elektryczny, poduche do karmienia, troche mnie kusi ekspres do mleka hehe :D myśle też nad tym anibalem co Seli pisała ale z drugiej strony chyba wolę nacięcie , szybciej i w ogóle :p

Onana ale to żywa krew?

Wolisz nacięcie? Ja bym nie chciała by mi się tam goiło i zszywali na żywca... A z tego co się orientowałam to nie ma na to znieczulenia... Dla mnie to też pierwszy poród i podobno takie ćwiczenia z tym pomagają poznać co to znaczy :P łatwiej jest :)

Ja muszę koniecznie kupic nawilżaczo-oczyszczać powietrza, i to nawet szybciej niż na jesień. Teraz jest gorąco i mam pyły z budowy, w zimę lepiej nie jest.

Poduszkę jedną kupiłam w kształcie C i będzie fajna też do karmienia ale śpi się z nią kiepsko.

My będziemy musieli przemeblować sypialnie i salon... Więc sporo tego będzie :P a do kupienia mam totalnie wszystko. Nic nie dostaniemy po kimś bo nie ma po kim :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak żywa to delikatne "włoski" w śluzie a przeważnie brązowa, śliwkowa.Raz miałam więcej żywej na papierze to poleciałam o 7 rano do lekarza ale nic się nie działo. Wtedy stwierdził polipa.

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Wolisz nacięcie? Ja bym nie chciała by mi się tam goiło i zszywali na żywca... A z tego co się orientowałam to nie ma na to znieczulenia... Dla mnie to też pierwszy poród i podobno takie ćwiczenia z tym pomagają poznać co to znaczy :P łatwiej jest :)

Ja muszę koniecznie kupic nawilżaczo-oczyszczać powietrza, i to nawet szybciej niż na jesień. Teraz jest gorąco i mam pyły z budowy, w zimę lepiej nie jest.

Poduszkę jedną kupiłam w kształcie C i będzie fajna też do karmienia ale śpi się z nią kiepsko.

My będziemy musieli przemeblować sypialnie i salon... Więc sporo tego będzie :P a do kupienia mam totalnie wszystko. Nic nie dostaniemy po kimś bo nie ma po kim :P
    Ja na zszywanie 10 lat temu dostałam znieczulenie. Na poród już niestety nie. Ale rodzić naturalnie a cesarką dla mnie niebo a ziemia-wybieram naturalnie.

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onana36 wrote:
    Ja na zszywanie 10 lat temu dostałam znieczulenie. Na poród już niestety nie. Ale rodzić naturalnie a cesarką dla mnie niebo a ziemia-wybieram naturalnie.

Ja psychicznie czułabym się lepiej cc ale zależy mi by rodzić w nowym roku :P więc będę ćwiczyć, starać się przygotować jak najlepiej by urodzić naturalnie bez jakiś nacięć czy pęknięć.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się źle zorientowałaś bo znieczulają do nacięcia miejscowo i potem przy szyciu jesli boli to dodatkowo znieczulają :) w dodatku nacięcie jest na szczycie skurczu w ogóle go nie czuć. Ja widziałam dokładnie kiedy miałam nacięte i nie czułam. Bardziej przeraża mnie rozklepiocha po porodzie bez nacięcia i zszycia. O ile mięsień wróci do siebie to skóra raczej nie :p także ja wole nacięcie i zszycie :p
    Wlasnie taką poduche w kształcie C chcę bo miałam ciążową do spania ale do karmienia to za wielkie i jak głupek się męczyłam ze zwykłą poduchą, sama niewiem po co :D

Marciiik, Mila83 lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onana36 wrote:
    Dziewczyny ja osiwieję. Wczoraj zero plamienie, wieczorem delikatnie a dziś rano znowu więcej śluzu z krwią na papierze. Co może się dziać z polipem że on krwawi? Przecież seksu zero, nic takiego nie robię. Zwariuję. Nie wiem już kogo pytać.

Ja nie miałam polipa w układzie rozrodczym, ale miałam w jelicie grubym. Przez kilka dni dosłownie krwawilam z odbytu. Czasem musiałam nawet założyć wkładkę. Nie wiem co sie z nim działo, ale podejrzewam, ze po prostu trocher pekal, stąd krew. Najwięcej jej było po.wyproznianiu. Jednak gdy juz trafiłam do lekarza miałam skierowanie do szpitala na usunięcie przez kolonoskopie, później diagnoza - wrzodziejace zapalenie jelita grubego. Taka historia.
    Może dobrze, ze jest ta krew, moze sie usuwa.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onana to bym się nie martwiła skoro wiesz że to od polipa może być :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    To się źle zorientowałaś bo znieczulają do nacięcia miejscowo i potem przy szyciu jesli boli to dodatkowo znieczulają :) w dodatku nacięcie jest na szczycie skurczu w ogóle go nie czuć. Ja widziałam dokładnie kiedy miałam nacięte i nie czułam. Bardziej przeraża mnie rozklepiocha po porodzie bez nacięcia i zszycia. O ile mięsień wróci do siebie to skóra raczej nie :p także ja wole nacięcie i zszycie :p
    Wlasnie taką poduche w kształcie C chcę bo miałam ciążową do spania ale do karmienia to za wielkie i jak głupek się męczyłam ze zwykłą poduchą, sama niewiem po co :D

Z tego co piszą na szpitalu, gdzie chce rodzić to nie ma znieczulenia do szycia...
    I dzięki ;/ teraz to już sama nie wiem... CC wydaje mi się najlepsze. Bo dobrze przeszłam laparotomię i bardzo szybko doszłam do siebie. Tego samego dnia byłam na chodzie, ale cóż... Nie ma cc na życzenie, a mój lekarz nie jest zwolennikiem.

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia, witaj, też jestem po dwoch poronieniach i tez na.takim zestawie. Jak widać jest dobrze i u Ciebie tez będzie dobrze :)

Mona, większa dawka lutki nie.zaszkodzi,a rodzinny powinien Ci przepisac :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    No to u mnie też bo jedziemy równo :-) jak się czujesz?

Wiesz co... strasznie różnie. Wymioty nadal mnie męczą. Juz od ponad mies. Wczoraj dzien wyjety z zycia. Dzis jakby troche lepiej. Czekam z ublaganiem na 2 trym i ze to w koncu sie skonczy.

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak w mojej apteczce znalazłam całe opakowanie lutki więc mi styknie :)
    Ja jeszcze nie myślę o.porodzie, nacieciach ani cesarce. Ale.mysle o poduszce do spania supermami. Któraś zna ? Mi też nikt nie będzie nic dawał bo nie ma po kim. Zresztą mam taka fanaberie by mój maluszek.mial wszystko nowe.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja jeszcze nie myślę o.porodzie, nacieciach ani cesarce. Ale.mysle o poduszce do spania supermami. Któraś zna ? Mi też nikt nie będzie nic dawał bo nie ma po kim. Zresztą mam taka fanaberie by mój maluszek.mial wszystko nowe.

Jeśli mam rodzić naturalnie to warto o tym pomyśleć, w sensie o przygotowaniu :) By nie być skapcaniałym :P Jeśli oczywiście można. Wiadomo, że jak organizm "wyćwiczony" inaczej się regeneruje niż jak się ciążę przeleży.

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli nie zamartwiaj się na zapas :) na stronie mojego szpitala też o tym nie piszą. Nie będą o oczywistych dla siebie pierdołkach pisać ;) spokojnie :)
    Ja nie ćwiczyłam a poród normalnie przeszłam i się zregenerowałam. Wręcz kobiety które zajmują się sportem na codzień mają gorzej przy porodzie bo ich wyćwiczone mięśnie często "nie chcą puścić" :) także to tylko takie gadanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 11:02

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli nie zamartwiaj się na zapas :) na stronie mojego szpitala też o tym nie piszą. Nie będą o oczywistych dla siebie pierdołkach pisać ;) spokojnie :)
    Ja nie ćwiczyłam a poród normalnie przeszłam i się zregenerowałam. Wręcz kobiety które zajmują się sportem na codzień mają gorzej przy porodzie bo ich wyćwiczone mięśnie często "nie chcą puścić" :) także to tylko takie gadanie

Ja nie mówię o stronie szpitala a o tym co piszą kobiety rodzące tam... Bo lubią nacinać. A ja tego nie chcę. A aniball i ćwiczenia miałyby spowodować, że nie zostanie mi locha :P nie wyobrażam sobie potem by mnie taka blizna bolała albo drażniła bo seks jest dla mnie ważny. Ot co :) A ja nie jestem zawodowym sportsmenem, mówię raczej o po prostu dobrej kondycji. Leżenie plackiem też nie sprzyja niczemu.

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak u Was teraz z apetytem z jedzeniem ? Bo u mnie jakby wszystko w normie. Wszystko mi wchodzi jak dawniej.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:

tez szukam poduszki jak wynajdziesz godna polecenia to daj link musze zakupic pod nogi ukladac na noc koniecznie

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    A jak u Was teraz z apetytem z jedzeniem ? Bo u mnie jakby wszystko w normie. Wszystko mi wchodzi jak dawniej.

Mi apetyt powoli spada i wraca do "dawnej normy"... Czyli nie dobrze :P a wymioty się nadal zdarzają. Czyli jem mniej a do tego zwracam i nie czuje głodu.

dZhdp1.png

• toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

u mnie zciuszkami bylo tak ze cesc oddalam wczesniej a reszta ktora trzymalam prawie 13 lat oddalam 2 dni przed beta hcg. bo to bylo tak ze zrobilam test sikany nie wyszlo nic wkurzylam sie popakowalam wszytsko w worki i odddalam kolezance. za dwa jednak cos mnie gdzies podkucilo i zrobilam bete ha ha pozytywna ... ale wiecie wogole sie tym nie przejmuje pokopuje nowe tak musialo byc nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo... oby zdrowo roslo... no i mozen na rozowo tym razem :) chodz dla chlopca imie jest dla dziewczynki nieee i woja domowa

MonaLiza lubi tę wiadomość

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam imienia ani dla chłopca ani dla dziewczynki. Nic mi się nie podoba tak na 100%

Paulcia28 lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy tylko dla dziewczynki :) A z chłopcem będzie baaaaaardzo ciężko.

dZhdp1.png

‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ