X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to daaaawno nie odzywała się isto... ? Czy ja przegapiłam jakiś wyjazd? :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nacięcie czułam, choć było na skurczu, ale to serio pikuś był. Szycie tez trochę czułam, choć było znieczulenie (to chyba standard, że szyją na znieczuleniu). Trochę po tym dochodziłam do siebie, ale jak szwy wypadły to już było ok.
    Póki co niczego nie kupuję. Ciuszki po córce wydałam, ale pewnie część do mnie wróci. Wózek, fotelik, łóżeczko są. Poduszka do karmienia nie bardzo mi się sprawdziła (najpierw wcale nie potrafiłam z nią karmić, potem wiecznie była nie pod ręką).
    Ciążową poduchę do spania mam, ale średnio mi się z nią spało.

• toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

chlopiec to Aleksander ! dziewczynka Anna Pola Agatka Marcelinka ale caly czas wojna i podzial zdan

olis87 lubi tę wiadomość

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh Seli, ani blizny nie czuć ani zapewne nie widać jak to blizna po jakimś czasie ledwo można ją dostrzec :) co to w ogole za tekst "lubią nacinać" nikt nie nacina bezpodstawnie. Prawda jest taka że przy 1 porodzie ciężko bez nacięcia się obyć. Chyva lepiej być naciętą niż popekać w 4y strony świata. Oczywiście trzeba ćwiczyć z tym sprzętem itd ale czasem nawet to nie zadziała :) coraz częściej za to bez nacięcia kobitki rodzą drugie czy trzecie dziecko :)

Mi się żadne imię nie podoba przeraża mnie to nic nie wybiorę :/

Paulcia28 lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas z dziewczynka będzie problem chłopiec najprawdopodobniej będzie Franek

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Ehh Seli, ani blizny nie czuć ani zapewne nie widać jak to blizna po jakimś czasie ledwo można ją dostrzec :) co to w ogole za tekst "lubią nacinać" nikt nie nacina bezpodstawnie. Prawda jest taka że przy 1 porodzie ciężko bez nacięcia się obyć. Chyva lepiej być naciętą niż popekać w 4y strony świata. Oczywiście trzeba ćwiczyć z tym sprzętem itd ale czasem nawet to nie zadziała :) coraz częściej za to bez nacięcia kobitki rodzą drugie czy trzecie dziecko :)

Mi się żadne imię nie podoba przeraża mnie to nic nie wybiorę :/

Podobno na klinikach i według statystyk nacinają każdą kobietę, tak taśmowo... I mi się to nie podoba bo nie chcę być nacięta. Nie zawsze przecież musi być tak,że nie będzie rozwarcia i muszę popękać. A słyszałam, że blizna potrafi boleć i ją czuć. Żona kolegi męża z pracy narzeka, on sam mówi, że po porodzie jest już pół roku a nadal ją boli, miała problemy z siedzeniem a seks jest bardzo rzadki bo ją boli... Zależy od kobiety, od lekarza itp. ale ja nie chce sprawdzać czy mnie będzie boleć, wolałabym uniknąć. Jeśli można poćwiczyć to wolę spróbować.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• katepr Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli ale rozwarcie jest szyjki macicy a nie wejścia do pochwy hehe. A to wejście się nacina ;) jedno z drugim nie ma nic wspólnego :p

Taśmowo to może nacinali 10 lat temu ;) naprawde jest różnica :) nie no ćwicz mam nadzieję że Ci się uda skoro tak chcesz właśnie

Marciiik, Paulcia28 lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka-Alicja chłopiec-Paweł. Przeczuwam chłopca

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli ale rozwarcie jest szyjki macicy a nie wejścia do pochwy hehe. A to wejście się nacina ;) jedno z drugim nie ma nic wspólnego :p

Taśmowo to może nacinali 10 lat temu ;) naprawde jest różnica :) nie no ćwicz mam nadzieję że Ci się uda skoro tak chcesz właśnie

Jak widać nie wszędzie... Tutaj taśmowo lecą i nie znieczulają... Ale i tak podobno to dobry szpital... Jak każdy ma jakąś wadę...

i ja wiem, że nacinają wejśćie do pochwy nie szyjkę!! I to się ćwiczy przecież...
    Może zakończmy ten temat bo ja mam swoje zdanie i nie zmienię go co do nacięcia. Jesteśmy też z innych rejonów polski i mamy inne rozeznanie szpitali.

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciik mi też wcale dobrze się nie spało z tą ciążową poduchą, chyba musiałabym mieć osobne lozko bo zajmuje dużo miejsca. Ostatecznie spałam normalnie :) a poducha gdzieś leży zwinięta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 12:42

Marciiik lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoją wrzuciłam pod łóżko :P i odgradzała mnie od męża a zmiana pozycji spania z nią była ciężka :P

dZhdp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Marciik mi też wcale dobrze się nie spało z tą ciążową poduchą, chyba musiałabym mieć osobne lozko bo zajmuje dużo miejsca. Ostatecznie spałam normalnie :) a poducha gdzieś leży zwinięta :)
    Ja długo próbowałam z, ale też się poddałam:D Za to bardzo fajnie się sprawdzała, jako podparcie pleców na łóżku, gdy np.czytalam.
    Sli Ty ćwicz oczywiście. Ja bardzo bałam się nacięcia, w planie porodu zaznaczyłam, że jedynie w sytuacji zagrożenia (czy coś takiego), ale jak parłam i się mała cofała po raz kolejny, to od razu się zgodziłam. Nacięli i po chwili miałam córeczkę na brzuchu. A mam koleżanki, które popękały i to dopiero może być problem!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! I znam dziewczyny, które na klinikach rodziły i jakoś nie wspominały o braku znieczulenia przy szyciu ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do imion, to my mamy dla dziewczynki. Dla chłopca czarna dziura!

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciiik wrote:
    Ja długo próbowałam z, ale też się poddałam:D Za to bardzo fajnie się sprawdzała, jako podparcie pleców na łóżku, gdy np.czytalam.
    Sli Ty ćwicz oczywiście. Ja bardzo bałam się nacięcia, w planie porodu zaznaczyłam, że jedynie w sytuacji zagrożenia (czy coś takiego), ale jak parłam i się mała cofała po raz kolejny, to od razu się zgodziłam. Nacięli i po chwili miałam córeczkę na brzuchu. A mam koleżanki, które popękały i to dopiero może być problem!

Zaszkodzić nie zaszkodzi :P Miesiąc temu rodziła żona kuzyna męża i gdyby nie to, że zielone wody wypłynęły to byłaby nacięta i na kroczu i cc... Ale jak zobaczyli te zielone wody to wzięli na cc od razu. Mówiła, że gorszego koszmaru nie przeżyła. Ja wychodzę z założenia, że skoro można jakoś się fizycznie przygotować i ma być lepiej to warto próbować. Może pomóc.

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziecie mecz dziś oglądać? :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciiik wrote:
    A co do imion, to my mamy dla dziewczynki. Dla chłopca czarna dziura!

U mnie tak samo :)

Marcik a jesteś z Wrocławia?

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli nie lubie takich historii zawsze rodzące lub mężowie coś przeinaczą i to mnie wkurza :p zielone wody to żadne wskazanie do cięcia. A owszem raz byłam na porodzie blizniakow matka nacieta bo sory nie dalo sie inaczej a drugi sie obrocił i cięcie ;) poród to jedna wielka niewiadoma. Zakończmy te historie bo znam tysiace takich przekazywanych z ust do ust włącznie z taka ze kobita urodzila sama na sali przegryzla pepowine i doczolgala sie do poloznych które ofkors piły kawke :D haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2018, 13:03

Marciiik, olkakarolka, Paulcia28 lubią tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Seli nie lubie takich historii zawsze rodzące lub mężowie coś przeinaczą i to mnie wkurza :p zielone wody to żadne wskazanie do cięcia. A owszem raz byłam na porodzie blizniakow matka nacieta bo sory nie dalo sie inaczej a drugi sie obrocił i cięcie ;) poród to jedna wielka niewiadoma. Zakończmy te historie bo znam tysiace takich przekazywanych z ust do ust włącznie z taka ze kobita urodzila sama na sali przegryzla pepowine i doczolgala sie do poloznych które ofkors piły kawke :D haha

Cóż, rozmawiałam z nią osobiście :) Domyślam się, że jeszcze nie jedną historię usłyszę, ale na czymś muszę się opierać wybierając szpital itp. Najchętniej to bym poszła na cc ale nie ma takiej opcji :P więc wole przygotować się do sn.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak a pro po historii porodowych... Też tak macie, że jak ktoś wie, że jesteście w ciąży to pierwsze co gadają o porodzie? Jedyne co ostatnio słyszałam to właśnie mnóstwo historii porodowych. I dobrych i złych... I pytania o szpital... Kurczę, z ciężarną nie ma o czym rozmawiać? :P

dZhdp1.png

‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ