X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Witam:) podczytuje was od paru dni i chyba czas się przywitac;) jestem po dwóch poronieniach i to moja trzecia ciąża, tym razem na neoparin i acard i mam nadzieję że się w końcu uda;)

witaj teraz juz bedzie wszystko dobrze

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Seli nie szafka już trochę lat ma ale nie z Ikei. No ja też tam mam jakieś gripexy itp.
    Zoskaa na allegro na pewno też są pudełka. Przy takiej ilości leków to inaczej to naprawdę można się wsciec. Ja się wsciekam raz w tygodniu przy ładowaniu pudełka. i fraxm codziennie.miala grzebać w tych lekach to by.mi się nie chciało.

a ty i clexane i fraxiparine. czy poprostu zamiennik cleaxane? czy Ty badasz bialko s ddimery i abty X xa

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    nie zaszkodzi raczej przy zagrozonej ciazy lutka raz 2
    Tylko nie wystarczy mi tabletek do następnej wizyty jak mam brać po 2. Chyba że pójdę do rodzinnego.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    a ty i clexane i fraxiparine. czy poprostu zamiennik cleaxane? czy Ty badasz bialko s ddimery i abty X xa
    Na początku fraxi 0,3. Potem Neoparin 0,4. Teraz jednak wolę nie brać zamiennika i biorę Clexane 0,4. I właśnie żadnych badań mi nie zleca w międzyczasie.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

dziewczyny czy Wy robicie uz dzidzisiowe zakupy? a ha i jeszcze jedna bardzo wazna sprawa czy robilyscie rozeznanie odnosnie banku komorek czy bedziecie pobieraly i przechowywaly. ja przy pierwsym dziecku nie zachowalam a teraz coraz bardziej mysle

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    dziewczyny czy Wy robicie uz dzidzisiowe zakupy? a ha i jeszcze jedna bardzo wazna sprawa czy robilyscie rozeznanie odnosnie banku komorek czy bedziecie pobieraly i przechowywaly. ja przy pierwsym dziecku nie zachowalam a teraz coraz bardziej mysle
    Ja zakupy powolutku pierwsze zrobiłam. Najchętniej kupilabym już wszystko :) Chodzi Ci o bank komórek macierzystych ?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja zakupy powolutku pierwsze zrobiłam. Najchętniej kupilabym już wszystko :) Chodzi Ci o bank komórek macierzystych ?

tak dokladnie o bank

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad bankiem... Ale musimy to dobrze przemyśleć, na rok to prawie dwa tysiące wychodzi... To sporo...

Co do zakupów - mam trochę ciuszków i pierdół :) Ale robię listę zakupów. Dużo rzeczy na niej jest na razie dla mnie :) np. aniball, laktator itp.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nic nie kupiłam jeszcze. Czekam czy na pewno będzie wszystko dobrze. Jeszcze czas nie śpieszy mi się

Paulcia28 lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Ja zakupow jeszcze nie robie, troche ze strachu a troche z tego powodu ze 90% juz mam.
    Wozek czeka na wypranie, nosidelko tez, wanienka lezy w piwnicy, ciuszki w kartonach ( jesli bedzie druga dziewczynka wystarczy wyprac i wysprasowac ) , milion pieluch tetrowych w szafce.
    Mysle ze dopiero kolo 25 tygodnia zrobie liste i dokupie to czego nie mam, a co jest moim must have.
    Krwi bankowac nie bedziemy przy corce tego nie zrobilismy i teraz tez nie mamy zamiaru, przez 2 lata zdanie nam sie nie zmienilo na ten temat :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przed prenatalnymi i prenatalna wizyta utwierdziły, że jest wszystko jak najlepszym porządku i czas przestać się bać :) My musimy jakoś ułożyć mieszkanie na nowo. Pozmieniać, mały remoncik ogarnąć.

Paulcia28, sallvie lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Onana36 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rzeczy ja nie mam nic dla dzidziusia. Po swojej 2 oddałam wszystko także teraz czeka mnie duuużo zakupów.

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    ja nic nie kupiłam jeszcze. Czekam czy na pewno będzie wszystko dobrze. Jeszcze czas nie śpieszy mi się
    Mam tak samo. Czekam na piątek bo mam usg u ginekologa i 9 lipca prenatalne ,jak wszystko będzie dobrze to powoli zacznę się cieszyć. Ale kupować jeszcze nie mam zamiaru.

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja się zastanawiam nad bankiem... Ale musimy to dobrze przemyśleć, na rok to prawie dwa tysiące wychodzi... To sporo...

Co do zakupów - mam trochę ciuszków i pierdół :) Ale robię listę zakupów. Dużo rzeczy na niej jest na razie dla mnie :) np. aniball, laktator itp.
    Jeny gdzie Ty takie bajery wynajdujesz?:)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Jeny gdzie Ty takie bajery wynajdujesz?:)

Ten aniball? Tutaj wczoraj na forum przypadkowo znalazłam wątek :) stwierdziłam,że spróbuje bo same dobre opinie :)

dZhdp1.png

• mommytobe Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    HiMommy. codziennie podaje coś ciekawego na temat rozwoju w danym momencie w formie notatki od dziecka

Tez mam ta apke super jest :) dzis mi powiedziala ze moja macica na wielkość duzego grejpfruta :D

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Tez mam ta apke super jest :) dzis mi powiedziala ze moja macica na wielkość duzego grejpfruta :D
    No to u mnie też bo jedziemy równo :-) jak się czujesz?

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja osiwieję. Wczoraj zero plamienie, wieczorem delikatnie a dziś rano znowu więcej śluzu z krwią na papierze. Co może się dziać z polipem że on krwawi? Przecież seksu zero, nic takiego nie robię. Zwariuję. Nie wiem już kogo pytać.

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się oczyszczać przez hormony... Tak mi się wydaje.

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ciuszkami czekam na płeć bo jak chłopak to mam większość po synku :) wózek mam nosidełko też. Tetry tak samo :) wanienka i przewijak jest. W planach mam laktator elektryczny, poduche do karmienia, troche mnie kusi ekspres do mleka hehe :D myśle też nad tym anibalem co Seli pisała ale z drugiej strony chyba wolę nacięcie , szybciej i w ogóle :p

Onana ale to żywa krew?

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ