X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammamia11 wrote:
    Witam:) podczytuje was od paru dni i chyba czas się przywitac;) jestem po dwóch poronieniach i to moja trzecia ciąża, tym razem na neoparin i acard i mam nadzieję że się w końcu uda;)

witaj teraz juz bedzie wszystko dobrze

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Seli nie szafka już trochę lat ma ale nie z Ikei. No ja też tam mam jakieś gripexy itp.
    Zoskaa na allegro na pewno też są pudełka. Przy takiej ilości leków to inaczej to naprawdę można się wsciec. Ja się wsciekam raz w tygodniu przy ładowaniu pudełka. i fraxm codziennie.miala grzebać w tych lekach to by.mi się nie chciało.

a ty i clexane i fraxiparine. czy poprostu zamiennik cleaxane? czy Ty badasz bialko s ddimery i abty X xa

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    nie zaszkodzi raczej przy zagrozonej ciazy lutka raz 2
    Tylko nie wystarczy mi tabletek do następnej wizyty jak mam brać po 2. Chyba że pójdę do rodzinnego.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    a ty i clexane i fraxiparine. czy poprostu zamiennik cleaxane? czy Ty badasz bialko s ddimery i abty X xa
    Na początku fraxi 0,3. Potem Neoparin 0,4. Teraz jednak wolę nie brać zamiennika i biorę Clexane 0,4. I właśnie żadnych badań mi nie zleca w międzyczasie.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

dziewczyny czy Wy robicie uz dzidzisiowe zakupy? a ha i jeszcze jedna bardzo wazna sprawa czy robilyscie rozeznanie odnosnie banku komorek czy bedziecie pobieraly i przechowywaly. ja przy pierwsym dziecku nie zachowalam a teraz coraz bardziej mysle

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    dziewczyny czy Wy robicie uz dzidzisiowe zakupy? a ha i jeszcze jedna bardzo wazna sprawa czy robilyscie rozeznanie odnosnie banku komorek czy bedziecie pobieraly i przechowywaly. ja przy pierwsym dziecku nie zachowalam a teraz coraz bardziej mysle
    Ja zakupy powolutku pierwsze zrobiłam. Najchętniej kupilabym już wszystko :) Chodzi Ci o bank komórek macierzystych ?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja zakupy powolutku pierwsze zrobiłam. Najchętniej kupilabym już wszystko :) Chodzi Ci o bank komórek macierzystych ?

tak dokladnie o bank

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad bankiem... Ale musimy to dobrze przemyśleć, na rok to prawie dwa tysiące wychodzi... To sporo...

Co do zakupów - mam trochę ciuszków i pierdół :) Ale robię listę zakupów. Dużo rzeczy na niej jest na razie dla mnie :) np. aniball, laktator itp.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nic nie kupiłam jeszcze. Czekam czy na pewno będzie wszystko dobrze. Jeszcze czas nie śpieszy mi się

Paulcia28 lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Ja zakupow jeszcze nie robie, troche ze strachu a troche z tego powodu ze 90% juz mam.
    Wozek czeka na wypranie, nosidelko tez, wanienka lezy w piwnicy, ciuszki w kartonach ( jesli bedzie druga dziewczynka wystarczy wyprac i wysprasowac ) , milion pieluch tetrowych w szafce.
    Mysle ze dopiero kolo 25 tygodnia zrobie liste i dokupie to czego nie mam, a co jest moim must have.
    Krwi bankowac nie bedziemy przy corce tego nie zrobilismy i teraz tez nie mamy zamiaru, przez 2 lata zdanie nam sie nie zmienilo na ten temat :)

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przed prenatalnymi i prenatalna wizyta utwierdziły, że jest wszystko jak najlepszym porządku i czas przestać się bać :) My musimy jakoś ułożyć mieszkanie na nowo. Pozmieniać, mały remoncik ogarnąć.

Paulcia28, sallvie lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Onana36 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rzeczy ja nie mam nic dla dzidziusia. Po swojej 2 oddałam wszystko także teraz czeka mnie duuużo zakupów.

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    ja nic nie kupiłam jeszcze. Czekam czy na pewno będzie wszystko dobrze. Jeszcze czas nie śpieszy mi się
    Mam tak samo. Czekam na piątek bo mam usg u ginekologa i 9 lipca prenatalne ,jak wszystko będzie dobrze to powoli zacznę się cieszyć. Ale kupować jeszcze nie mam zamiaru.

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ja się zastanawiam nad bankiem... Ale musimy to dobrze przemyśleć, na rok to prawie dwa tysiące wychodzi... To sporo...

Co do zakupów - mam trochę ciuszków i pierdół :) Ale robię listę zakupów. Dużo rzeczy na niej jest na razie dla mnie :) np. aniball, laktator itp.
    Jeny gdzie Ty takie bajery wynajdujesz?:)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Jeny gdzie Ty takie bajery wynajdujesz?:)

Ten aniball? Tutaj wczoraj na forum przypadkowo znalazłam wątek :) stwierdziłam,że spróbuje bo same dobre opinie :)

dZhdp1.png

• mommytobe Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    HiMommy. codziennie podaje coś ciekawego na temat rozwoju w danym momencie w formie notatki od dziecka

Tez mam ta apke super jest :) dzis mi powiedziala ze moja macica na wielkość duzego grejpfruta :D

Paulcia28 lubi tę wiadomość

Grudzień 2018 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    Julcia 18.01.2019 <3

mommytobe

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Tez mam ta apke super jest :) dzis mi powiedziala ze moja macica na wielkość duzego grejpfruta :D
    No to u mnie też bo jedziemy równo :-) jak się czujesz?

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja osiwieję. Wczoraj zero plamienie, wieczorem delikatnie a dziś rano znowu więcej śluzu z krwią na papierze. Co może się dziać z polipem że on krwawi? Przecież seksu zero, nic takiego nie robię. Zwariuję. Nie wiem już kogo pytać.

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • Seli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się oczyszczać przez hormony... Tak mi się wydaje.

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ciuszkami czekam na płeć bo jak chłopak to mam większość po synku :) wózek mam nosidełko też. Tetry tak samo :) wanienka i przewijak jest. W planach mam laktator elektryczny, poduche do karmienia, troche mnie kusi ekspres do mleka hehe :D myśle też nad tym anibalem co Seli pisała ale z drugiej strony chyba wolę nacięcie , szybciej i w ogóle :p

Onana ale to żywa krew?

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ