X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Spaceangel dziękujemy za pozdrowienia :)

Jeszcze po kolacji mnie zgaga zaczyna łapać :/

W nocy wstaje raz, góra dwa, staram sie już wieczorem tyle nie pić.

Szczerze Wam powiem, że w sumie ciąża przebiega mi jak do tej pory w porządku, nie mam plamien, jakichś mocnych boli więc i brak powodu do zmartwien (i niech tak zostanie :)) Jednak czasem mam już dość tych wszystkich leków dopochwowych, nie wiem ile juz wydalam na wkładki... Zastrzykow tez mam powoli dość, brakuje mi już powoli miejsc na brzuchu przy których wklucie by nie bolało, pewnie porobily się podskorne zrosty... Ale z drugiej strony wiem, że musze to przetrwać, bo inaczej nici z ciąży pewnie. A to małe Ci potem jeszcze będzie pyskowac ;)
    Mam tak samo , mam dni kiedy mam serdecznie dość tych zastrzyków ... i tabletek dopochwowych 11 w ciągu dnia ... i jak coś wylatuje z pochwy . Jednak czego się nie robi dla dziecka ? Seli firma Adamex

nzjdskjowix3r3hl.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... z ciekawości spojrzałam i powiem Ci, że na mieście to niemal tylko takie wózki widać :P więc chyba są dobre.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czemu aż tyle dopochwowo bierzecie ?? Ja miałam 2 dziennie. Teraz do 24tc 1 dziennie dopochwowo. Ale 11 to jakaś masakra ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 20:20

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam jedną dziennie... 11 to bardzo dużo... To jakie to końskie dawki... To sama luteina czy coś jeszcze?

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Dziewczyny czemu aż tyle dopochwowo bierzecie ?? Ja miałam 2 dziennie. Teraz do 24tc 1 dziennie dopochwowo. Ale 11 to jakaś masakra ??

Ja biorę dopochwowo 3 razy dziennie luteine. To znaczy teraz dwa razy, wieczorem zmieniłam na podjezykowa bo mam ten globulki na infekcje i zapomnialam dopytac czy moge razem z Lutka to stosować.
    A tak poza tym to 17 doustnych (plus teraz dwie luteiny to razem 19) i zastrzyk wieczorem... W telefonie mam ustawionie przypomnienia z godzinami aby nie zapomnieć niczego...normalnie masakra. Jestem szczęśliwa gdy juz jestem po obiedzie, wtedy tabletek mi zostaje dość mało do wieczora.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam ok 15 tabletek ale metformina.mi już prawie odpadla, duphastonu też mniej. Jeszcze sporo witamin zostało ale to w sumie 10 tabletek+ 1 dopochwowo. Ja tam nie narzekam. Bardziej sfrustrowana byłam przed ciąża że tyle.musze przechodzić. Najgorzej było jak.robilam monitoringi cyklu. Co 2 dni u gina. Zastrzyki z pregnylem. Tyle zachodu na nic

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nawet mi Mona nie przypominaj monitoringow... Pregnyl na mnie nie działał, cykle bezowulacyjne, a ten ćwok (miałam innego gina) po.czwartym z rzędu bezowulacyjnym cyklu, gdy mu oznajmilam, ze na styczeń raczej nie chce próbować z żadnym pregnylem bo jedziemy narty to mi powiedzial: no prosze sie starac, może narty wam pomoga. Wtedy byłam u niego ostatni raz, bo takie coś mogę usłyszeć u każdego gina w moim mieście, a do niego nie jeździłam 60km w jedna strone by to usłyszeć.
    Teraz w sumie jeżdżę w to samo miejsce ale do jego kolezanki po fachu, kobieta jakby miała jakiś dar i zdjęła ten czarny scenariusz z nas. No i miala konkretny plan leczenia, zawdzięczam jej to, ze jestem nadal w ciąży, dobrze rozwijającej się ciąży :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej... Wspolczuje. Ja rano euthyrox, biore pregne plus, dhea i wit K, a dowcipnie lutke jedna. Ja bym tez musiala miec przypomnienia bo bym pozapominala...

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na następnej wizycie będę pytała czy z czegoś powoli schodzimy, duphaston najbardziej ciągnie po kieszeniach...

A jeśli któraś z Was jest z Poznania lub okolic i będzie szukała dobrego ginekologa - z całego serca polecam dr Małgorzatę Kampioni, młoda, sympatyczna, pełna wiedzy i empatii :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    już wiem dziewczyny czemu uznaje się że 11+5 to taki termin kiedy mija okres największego zagrożenia ciąży. moja świetna aplikacja ciążowa uświadomila mnie ze łożysko skończyło się w pełni kształtować i w całości przejęło funkcje podtrzymywania życia malucha

jaka masz aplikacje

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Jej... Wspolczuje. Ja rano euthyrox, biore pregne plus, dhea i wit K, a dowcipnie lutke jedna. Ja bym tez musiala miec przypomnienia bo bym pozapominala...

Zazdroszczę :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoskaa mi pregnyl też nie pomagał. Ile razy jajko nie pekalo. Monitoringi wspominam.okropnie. idę do gina jest jajko. Za dwa dni sprawdzić czy uroslo. Ok uroslo. Lecieć do apteki po zastrzyk i powrót do gina na zastrzyk. Bzykanie na zawolanie. Potem wizyta sprawdzić czy jajko pękło
    Często się okazywało że nie pękło. I zalamka. Potem nadzieja że A może cud się zdarzył i znowu zalamka bo test nie wyszedł. Rok miałam takiej jazdy. Potem rok normalnosci. A teraz był rok olewaki i pogodzenia się że po prostu nie będę mieć dzieci. Aż tu taka niespodzianka w naturalnym cyklu :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Zazdroszczę :)

Kurcze ale makabrycznie Cie faszeruja... Dobrze sie na tym czujesz? Ja bylam wkurzona jak przy staraniach bralam dwa glucophage... Mi wmawiali braki owulacji jak mialam... Nawet wczesniej bym zaszla gdyby nie supermadre "leczenie" distreptaza :/ dzieki ktorej mi torbiel sie zrobila czynnosciowa i cykl jeden rozwalil. W drugim organizm musial sie ogarnac.

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jak stara babka pojemnik na leki z podziałem na 7 dni. Każdy dzień podzielony na 4 orzegrodki : rano , południe , wieczór, noc. I raz w tygodniu otwieram.swoja szafę z lekami i zapełnia. Muszę Wam.pokazac szafkę z lekami. Wszystko tam mam :)

Zośkaaa lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    dziewczyny zaczełam wczoraj 12 tydzień..do ktorego mozna sie czegos obawiac? a kiedy odetchnąć ze najgorsze za mna?

agula na zdjeciu profilowym twoj brzuszek fajowy juz jest

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja mam jak stara babka pojemnik na leki z podziałem na 7 dni. Każdy dzień podzielony na 4 orzegrodki : rano , południe , wieczór, noc. I raz w tygodniu otwieram.swoja szafę z lekami i zapełnia. Muszę Wam.pokazac szafkę z lekami. Wszystko tam mam :)

Ja mam kuferek, ale wiekszosci nie uzywam ;p

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona, masakra.
    Ja trafiłam do tego gina bo zaczęły mi sie problemu z tarczyca. Moja endo wtedy nie włączyła leczenia bo stwierdziła, ze samo sie unormuje. Choć słabo to widziałam. Trafilam do niego we wrześniu 2017, jest endokrynologiem-ginekologiem. I jedynym mądrym krokiem z jego strony bylo wprowadzenie jednak euthoryxu 25. Z każdym miesiącem wyniki były lepsze. No i w styczniu tego roku zaszlam na tych nartach :D Ale na wiecej nie miał pomysłu. Miałam wrażenie, ze moje choroby wlecialy i wyleciały z jego uszu. Nawet padło stwierdzenie, ze no mam problemy z autoimmunologia i moze.nie byc łatwo, tyle przecież wiem, ale po to u niego jestem by coś zlecil, wymyślił, a nie.rozkladal rece przy kazdym bezowulacyjnym cyklu. I yen seks na zawołanie tak jak piszesz...nie ma nic gorszego.
    A teraz jeden taki sobie seksik i bach :D ale pod skrzydłami dobrej ginki.
    Swoją drogą gdzie dostac tak.pojemne pudełko na leki? Bo ja codziennie musze uzupelniac a troche mi przy tym schodzi czasu, mozesz wstawić zdjecie tego pudelka w wolnej chwili?

Seli, o dziwo dobrze sie czuje :) Może rozpisze:
    -6 tabletek stanowi Duphaston,
    -2 przeciwpadaczkowe
    -1 euthyrox
    -1 probiotyk Dicoflor
    -1 Encorton
    -1 femibion i 1 pregna plus i teraz dojdzie 1 dhea
    -1 kwas foliowy metylowany i 1 zwykly
    -1 acard
    -1 selen (do konca opakowania tylko)
    -1 witamina c
    -2 luteiny podjezykowe.

Łoo. 21 nawet mi wyszło teraz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 21:06

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szacun..az mi glupio że te moje witaminki biorę w kratkę...naprawde nie jestem stworzona do brania leków mam jakąś awersje...no nie umiem regularnie się zmuszać :p a musze wziąć sie w garść bo na badaniach poziomów mi wyjdzie że nie brałam łee.

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr no coś tam faktycznie może wyjsc ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoskaa cieszę się że jesteś teraz w dobrych rękach. Ja też mam teraz gina który zna się na rzeczy.
    Pudełko było kiedyś w biedronce. Czasem rzucają jakieś tematyczne rzeczy. Ostatnio też było nawet chciałam kupić bo moje już stare. Ok wrzucę fote.

uwo99n73lnbybmmo.png
‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ