X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do smarowania to pamiętajcie żeby te dni przed usg przez brzuch nie smarować go.
    Będzie wtedy lepszy obraz na usg.

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    A ja zapomniałam o sodzie :-P Obudziłam się i tak mi się chciało siku, że poleciałam prosto do kibelka. Może jutro mi się uda :-)

Ja smaruję tylko cycki, bo tak mi urosły, że już widzę delikatne blade rozstępy:-(

Też bym gdzieś pojechała, ale z Warszawy wszędzie mam daleko :-(

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka! Z Warszawy daleko?! No co Ty :) Jeszcze pendolino do Gdańska, albo słonecznym i raz dwa można :) Nawet nie trzeba samochodem ;P I do tego nad jeziora też nie jest daleko.

Mi lekarz nic nie mówił o smarowaniu brzucha przed usg :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Magdoczka! Z Warszawy daleko?! No co Ty :) Jeszcze pendolino do Gdańska, albo słonecznym i raz dwa można :) Nawet nie trzeba samochodem ;P I do tego nad jeziora też nie jest daleko.

Mi lekarz nic nie mówił o smarowaniu brzucha przed usg :P

Etam, nad morze ze 4h, w góry z 5h, na Mazury ze 3h.. A ja strasznie nie lubię długich podróży :-P

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja właśnie nie lubię zbytnio się niczym smarować i rzadko to robię. Bo wydaje mi się tłuste wszystko , cieplej mi się robi itd. A sorbetu do ciała nigdy nie miałam.

Też tak mam :P dlatego sorbet mi podpasował :) podobno ważne by kark też smarować jeśli chodzi o zmarszczki :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Etam, nad morze ze 4h, w góry z 5h, na Mazury ze 3h.. A ja strasznie nie lubię długich podróży :-P

Ej, to nie jakieś strasznie długie :) W godzinę to ciężko gdzieś dojechać, z jakiejkolwiek miejscowości :P Dla mnie długa podróż to 8-10 h :P

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ej, to nie jakieś strasznie długie :) W godzinę to ciężko gdzieś dojechać, z jakiejkolwiek miejscowości :P Dla mnie długa podróż to 8-10 h :P

Dla mmie max. 2 h :-D :-P

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dla mmie max. 2 h :-D :-P

To chyba nigdzie nie pojedziesz :P My z Wrocka jedziemy do Władysławowa :P to spory kawałek ale trudno :P

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    To chyba nigdzie nie pojedziesz :P My z Wrocka jedziemy do Władysławowa :P to spory kawałek ale trudno :P

Wow, podziwiam :-)
    My ostatnio jechaliśmy godzinę i tak mnie to zmęczyło, że po dotarciu do celu musiałam się położyć na pół godziny, bo byłam kompletnie do niczego :-(

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Wow, podziwiam :-)
    My ostatnio jechaliśmy godzinę i tak mnie to zmęczyło, że po dotarciu do celu musiałam się położyć na pół godziny, bo byłam kompletnie do niczego :-(

No ja będę w 20 tc :P ale nie chce leżeć całą ciążę. Jak się zmęczę to odleżę :P Ale dawno nie byłam na wakacjach, chce odpocząć, za rok może z maleństwem też się coś uda :)

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy robię trasy po 2,5 godziny w jedną stronę dziennie. Więc dla mnie podróż długa to powyżej 5 godzin w jedną stronę. I z Wawy jest optymalnie bo tyle samo w góry i tyle samo nad morze :)
    Seli muszę wypróbować ten sorbet właśnie :) Twarzy też nie smarowalam niczym do 30stki. Ale muszę leczyć facjate i smaruje ble :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja w pracy robię trasy po 2,5 godziny w jedną stronę dziennie. Więc dla mnie podróż długa to powyżej 5 godzin w jedną stronę. I z Wawy jest optymalnie bo tyle samo w góry i tyle samo nad morze :)
    Seli muszę wypróbować ten sorbet właśnie :) Twarzy też nie smarowalam niczym do 30stki. Ale muszę leczyć facjate i smaruje ble :)

Może też Ci się spodoba :P ja twarz smaruje na zimę physiogelem i na lato pharmacerisem 50 :) bo mam cerę naczynkową.

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Może też Ci się spodoba :P ja twarz smaruje na zimę physiogelem i na lato pharmacerisem 50 :) bo mam cerę naczynkową.
    Ja mam trądzik niby rozowaty. Cerą szybko się robi czerwona. Używam do mycia cetaphil i potem krem Acne Rosacea. I moje odkrycie tego lata i na upaly i na bolace syfy po encortonie - woda termalna:)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię te mgiełki wodne :D

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te sorbety to na pewno yves rocher? Nie mogę znaleźć.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Te sorbety to na pewno yves rocher? Nie mogę znaleźć.

Aż poszłam sprawdzić :P rzeczywiście nie z tego a z the body shop :) nie wiem czemu byłam przekonana, że z yves... Bo głównie z yvesa kupuje żele i pilingi :) mam sorbet truskawkowy :P

MonaLiza lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• sallvie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Oj laski... serio wierzycie w ten test z sodą? To czy się zapieni czy nie zależy od stężenia moczu (czy dużo pijecie, co jecie w ciągu dnia, jakie ph ma mocz) a nie czy będzie chłopak czy dziewczynka.
    Nie nakręcajcie się. Niby każda chce po prostu zdrowe dziecko ale tak w głębi będzie krążyła myśl o jednej z płci... później człowiek jest rozczarowana

Ja juz wczoraj pisalam jestem sceptyczna do WSZYSTKICH przesadow i wrozb :) z corka wszystko mi wskazywalo na chlopca a 100% dziewczynka :)
    Ale dla zabawy mozna i test sobie z sody zrobic :)

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Aż poszłam sprawdzić :P rzeczywiście nie z tego a z the body shop :) nie wiem czemu byłam przekonana, że z yves... Bo głównie z yvesa kupuje żele i pilingi :) mam sorbet truskawkowy :P
    U mnie nie ma tych obu sklepów :( ale pamiętam jak kiedyś wchodziły masła do ciała. Miałam truskawkowe z Body Shop. Boże ledwo się powstrzymywalam by to nie jeść :D

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    U mnie nie ma tych obu sklepów :( ale pamiętam jak kiedyś wchodziły masła do ciała. Miałam truskawkowe z Body Shop. Boże ledwo się powstrzymywalam by to nie jeść :D

Też miałam :P miałam jabłko pieczone i jakąś żurawinę, super było :D body shop jest fajny ale ta sama jakość jest w yves a jest taniej :P

MonaLiza lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie 4h to super szybka podroz hehe. My jezdzimy ponad 8h na wakacje zawsze ;)

Ja nie wierze w takie głupie testy z sody obrączki czy inne tego typu ;)

Smarować sie nie potrafie. Lepię się i wkurza mnie ze sie ubrac odrazu nie mogę :( Seli a ten sorbet pozostawia jakas tlusta warstwe nieprzyjemną? Jak nie to też się chyba skuszę :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ