X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do smarowania to pamiętajcie żeby te dni przed usg przez brzuch nie smarować go.
    Będzie wtedy lepszy obraz na usg.

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    A ja zapomniałam o sodzie :-P Obudziłam się i tak mi się chciało siku, że poleciałam prosto do kibelka. Może jutro mi się uda :-)

Ja smaruję tylko cycki, bo tak mi urosły, że już widzę delikatne blade rozstępy:-(

Też bym gdzieś pojechała, ale z Warszawy wszędzie mam daleko :-(

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka! Z Warszawy daleko?! No co Ty :) Jeszcze pendolino do Gdańska, albo słonecznym i raz dwa można :) Nawet nie trzeba samochodem ;P I do tego nad jeziora też nie jest daleko.

Mi lekarz nic nie mówił o smarowaniu brzucha przed usg :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Magdoczka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Magdoczka! Z Warszawy daleko?! No co Ty :) Jeszcze pendolino do Gdańska, albo słonecznym i raz dwa można :) Nawet nie trzeba samochodem ;P I do tego nad jeziora też nie jest daleko.

Mi lekarz nic nie mówił o smarowaniu brzucha przed usg :P

Etam, nad morze ze 4h, w góry z 5h, na Mazury ze 3h.. A ja strasznie nie lubię długich podróży :-P

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja właśnie nie lubię zbytnio się niczym smarować i rzadko to robię. Bo wydaje mi się tłuste wszystko , cieplej mi się robi itd. A sorbetu do ciała nigdy nie miałam.

Też tak mam :P dlatego sorbet mi podpasował :) podobno ważne by kark też smarować jeśli chodzi o zmarszczki :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Etam, nad morze ze 4h, w góry z 5h, na Mazury ze 3h.. A ja strasznie nie lubię długich podróży :-P

Ej, to nie jakieś strasznie długie :) W godzinę to ciężko gdzieś dojechać, z jakiejkolwiek miejscowości :P Dla mnie długa podróż to 8-10 h :P

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Ej, to nie jakieś strasznie długie :) W godzinę to ciężko gdzieś dojechać, z jakiejkolwiek miejscowości :P Dla mnie długa podróż to 8-10 h :P

Dla mmie max. 2 h :-D :-P

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Dla mmie max. 2 h :-D :-P

To chyba nigdzie nie pojedziesz :P My z Wrocka jedziemy do Władysławowa :P to spory kawałek ale trudno :P

dZhdp1.png

• Magdoczka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    To chyba nigdzie nie pojedziesz :P My z Wrocka jedziemy do Władysławowa :P to spory kawałek ale trudno :P

Wow, podziwiam :-)
    My ostatnio jechaliśmy godzinę i tak mnie to zmęczyło, że po dotarciu do celu musiałam się położyć na pół godziny, bo byłam kompletnie do niczego :-(

qdkk3e5eblysdnic.png
    qdkkanliu6452qjx.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdoczka wrote:
    Wow, podziwiam :-)
    My ostatnio jechaliśmy godzinę i tak mnie to zmęczyło, że po dotarciu do celu musiałam się położyć na pół godziny, bo byłam kompletnie do niczego :-(

No ja będę w 20 tc :P ale nie chce leżeć całą ciążę. Jak się zmęczę to odleżę :P Ale dawno nie byłam na wakacjach, chce odpocząć, za rok może z maleństwem też się coś uda :)

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy robię trasy po 2,5 godziny w jedną stronę dziennie. Więc dla mnie podróż długa to powyżej 5 godzin w jedną stronę. I z Wawy jest optymalnie bo tyle samo w góry i tyle samo nad morze :)
    Seli muszę wypróbować ten sorbet właśnie :) Twarzy też nie smarowalam niczym do 30stki. Ale muszę leczyć facjate i smaruje ble :)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Ja w pracy robię trasy po 2,5 godziny w jedną stronę dziennie. Więc dla mnie podróż długa to powyżej 5 godzin w jedną stronę. I z Wawy jest optymalnie bo tyle samo w góry i tyle samo nad morze :)
    Seli muszę wypróbować ten sorbet właśnie :) Twarzy też nie smarowalam niczym do 30stki. Ale muszę leczyć facjate i smaruje ble :)

Może też Ci się spodoba :P ja twarz smaruje na zimę physiogelem i na lato pharmacerisem 50 :) bo mam cerę naczynkową.

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Może też Ci się spodoba :P ja twarz smaruje na zimę physiogelem i na lato pharmacerisem 50 :) bo mam cerę naczynkową.
    Ja mam trądzik niby rozowaty. Cerą szybko się robi czerwona. Używam do mycia cetaphil i potem krem Acne Rosacea. I moje odkrycie tego lata i na upaly i na bolace syfy po encortonie - woda termalna:)

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię te mgiełki wodne :D

dZhdp1.png

• MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te sorbety to na pewno yves rocher? Nie mogę znaleźć.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Te sorbety to na pewno yves rocher? Nie mogę znaleźć.

Aż poszłam sprawdzić :P rzeczywiście nie z tego a z the body shop :) nie wiem czemu byłam przekonana, że z yves... Bo głównie z yvesa kupuje żele i pilingi :) mam sorbet truskawkowy :P

MonaLiza lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• sallvie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Oj laski... serio wierzycie w ten test z sodą? To czy się zapieni czy nie zależy od stężenia moczu (czy dużo pijecie, co jecie w ciągu dnia, jakie ph ma mocz) a nie czy będzie chłopak czy dziewczynka.
    Nie nakręcajcie się. Niby każda chce po prostu zdrowe dziecko ale tak w głębi będzie krążyła myśl o jednej z płci... później człowiek jest rozczarowana

Ja juz wczoraj pisalam jestem sceptyczna do WSZYSTKICH przesadow i wrozb :) z corka wszystko mi wskazywalo na chlopca a 100% dziewczynka :)
    Ale dla zabawy mozna i test sobie z sody zrobic :)

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

preg.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Aż poszłam sprawdzić :P rzeczywiście nie z tego a z the body shop :) nie wiem czemu byłam przekonana, że z yves... Bo głównie z yvesa kupuje żele i pilingi :) mam sorbet truskawkowy :P
    U mnie nie ma tych obu sklepów :( ale pamiętam jak kiedyś wchodziły masła do ciała. Miałam truskawkowe z Body Shop. Boże ledwo się powstrzymywalam by to nie jeść :D

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    U mnie nie ma tych obu sklepów :( ale pamiętam jak kiedyś wchodziły masła do ciała. Miałam truskawkowe z Body Shop. Boże ledwo się powstrzymywalam by to nie jeść :D

Też miałam :P miałam jabłko pieczone i jakąś żurawinę, super było :D body shop jest fajny ale ta sama jakość jest w yves a jest taniej :P

MonaLiza lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

• katepr Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie 4h to super szybka podroz hehe. My jezdzimy ponad 8h na wakacje zawsze ;)

Ja nie wierze w takie głupie testy z sody obrączki czy inne tego typu ;)

Smarować sie nie potrafie. Lepię się i wkurza mnie ze sie ubrac odrazu nie mogę :( Seli a ten sorbet pozostawia jakas tlusta warstwe nieprzyjemną? Jak nie to też się chyba skuszę :D

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ