STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdoczka wrote:Dziewczyny, słyszałyście?
Chyba jutro zrobię
Test sody oczyszczonej. Do niewielkiej ilości porannego moczu wsypujemy ok. łyżeczkę sody oczyszczonej. Jeśli mieszanka zacznie się obficie pienić albo przypominać napój gazowany – oznacza to chłopca. Z kolei jeśli pojawi się niewielka ilość bąbelków – oznacza to dziewczynkę.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
anika82 wrote:Fajnie dziewczyny czytać że wszystko ok. Oby więcej takich informacji. Żeby już te straszne historie nas omijały.
Ja dziś w podłym nastroju i samopoczuciu. Jak nic mi nie bolało to teraz brzuch jak na miesiączkę. Mam nadzieję że nic złegoanika82 lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
A u mnie jak jest źle to jest źle, a jak jest dobrze to jest źle. Heh. Męczyły mnie do tej pory właśnie bóle brzucha, ciągnące, jak na okres. Non stop. A tu wczoraj cyk i koniec. Przestały. Nie czuje już żadnego bólu. Nic kompletnie. I teraz shizuję. Czemu tak nagle nic mnie nie boli. Czy to dobrze, czy to źle? Już się przyzwyczaiłam do myśli że to normalne bo macica się rozciąga a tu nic. I się strasznie boję.
-
toyotarav4 wrote:soda wogole mi sie nie spienila - pewnie byla zepsuta ha ha komus sie spienila ?
Zapamietaj to i zobaczymy moze bedzie corka hahahah -
Dzien dobry piekne Panie
Odliczam niecierpliwie dni do wizyty, czuje sie jak na takiej tykajacej bombie ale odziwo mam dobre przeczucia.
Obym tylko sie nie mylila
Ehh 10 tydzien leci a sennosc mnie nie opuszcza. Czuje sie jak niedzwiedz ktory zapada w sen zimowy -
no to musze jutro spróbować z ta soda... hehe nawet czytałam o tym kiedys w necie.. a co do spania to ja mam tak samo... 6-7 i juz po spaniu.... chyba przez te sikanie nocne...ciagle na kibelek i sie wybudzam ze snu
ciekawe kiedy to minie... z blizniakami miałam tak do samego końca ciąży... jakas masakra.. nie zdazyłam z łazienki wrocic i musiałam isc z powrotem hehe..
Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY
.
-
A my wróciliśmy z mężem z zakupów i kupiłam sobie eklery
jednego zjadłam i padam
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Ja dziś cały dzień zajadam sobie mój serniczek na zimno
byłam polatac po sklepach i kupiłam mężowi z okazji Dnia Ojca bokserki i dziecięce body z napisem "best day ever"
Jeszcze nie widzial. I spojrzałam na te kremy na rozstepy dla mam i na 2 różnych napisane było że od 4 miesiąca. Tak więc jakby co to jeszcze za wcześnie.
-
Mona można zwykłym balsamem, jakąś oliwką smarować by skórę nawilżać
-
Ja na razie jak się smaruje to całe ciało sorbetem z yves roche
fajniejsze niż krem czy oliwka, balsam. Jest takie inne, miłe uczucie potem zostaje na ciele
bo mam wrażenie, że balsamy czy oliwki to takie tłuste
-
Ja tam nie mam zamiaru sie niczym smarowac, jak ma cos wyskoczyc to i tak wyskoczy
Agula juz jestes w tych tygodniach co ryzyko znacznie spada
Też musze sobie ten test z sody zrobic zobaczymy co wyjdzie -
Sallvie zgodzę się, ale ogólnie warto smarować ogólnie całe ciało/ skórę
bo dłużej zachowuje elastyczność itp. Ja się zawsze staram ale często zapominam, spieszę się itp.
sallvie lubi tę wiadomość
-
Oj laski... serio wierzycie w ten test z sodą? To czy się zapieni czy nie zależy od stężenia moczu (czy dużo pijecie, co jecie w ciągu dnia, jakie ph ma mocz) a nie czy będzie chłopak czy dziewczynka.
Nie nakręcajcie się. Niby każda chce po prostu zdrowe dziecko ale tak w głębi będzie krążyła myśl o jednej z płci... później człowiek jest rozczarowana