X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2019

Oceń ten wątek:
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    Dla mnie 4h to super szybka podroz hehe. My jezdzimy ponad 8h na wakacje zawsze ;)

Ja nie wierze w takie głupie testy z sody obrączki czy inne tego typu ;)

Smarować sie nie potrafie. Lepię się i wkurza mnie ze sie ubrac odrazu nie mogę :( Seli a ten sorbet pozostawia jakas tlusta warstwe nieprzyjemną? Jak nie to też się chyba skuszę :D

No właśnie nie :P bo też się wkurzam i nie mogę smarować a sobie tłumaczę, że chce mieć ładną skórę :D hehehe a już zimą szczególnie muszę bo nogi mam wtedy tak suche, że aż się "sypie" :P i staram się dbać oto. Potem nie będzie mnie stać na jakieś mega zabiegi :P

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam tez sie chce tak spać dzisiaj? W ogóle jestem jakaś rozdrazniona, byle co mnie irytuje...

toyotarav4 lubi tę wiadomość

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spałam. Tak z godzinkę. Czy mi lepiej-nie wiem. Ogarniam dom. Jutro moi wracają z Zakopanego.

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś spałam w ciągu dnia 3 h :P a w nocy od 22 do 7 :P i nawet się nie budziłam.
    Choć miałam dziwny sen, coś z brzuchem, a też że miałam córkę i ktoś chciał ją skrzywdzić... ale w sumie nie pamiętam całego snu.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• Onana36 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy to min. 3 razy wstaje na siku.

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio mniej, raz, albo dwa. Za to jak się kładę to nim zasnę z 3 razy :P

dZhdp1.png

• sallvie Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośkaaa wrote:
    Czy Wam tez sie chce tak spać dzisiaj? W ogóle jestem jakaś rozdrazniona, byle co mnie irytuje...

Mi to spac sie chce dzien w dzien od poczatku ciazy :D
    Masakra z corka tez tak z poczatku mialam ale to tydzien-dwa i przeszlo teraz nie odpuszcza :)
    Byc moze dlatego ze w pierwszej ciazy siedzialam w domu 24/7 i nie bylo malego dziecka to spalam do ktorej chcialam . A teraz pracuje + jest mala wiec nie ma czasu nawet pospac dobrze :)
    Ale generalnie sennosc to tez moj jedyny objaw w ciazy :)

👩 97' , 👨 96'

04.2017r. (37+2) - 25cs🩷
    01.2019r. (37+0) - 1cs 💙
    11.2021r. (34+4) - 3cs 🩷
    Aniołek - 03.2021r. (5+0) - 2cs 🤍

Czekamy na M !
    preg.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety chodzę zdechła ziewam jak smok ale zasnąć nie mogę :/. Miałam dziś takie wzdęcia że aż mnie brzuch rozbolał. i w ogóle zaczęło swędzieć co nieco miałam już do czynienia z grzybkiem więc na szczęście miałam lactovaginal w lodowce mam nadzieję że to wystarczy.. mąż kazał pozdrowić wszystkie mamuśki z forum więc przekazuje :)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onana36 wrote:
    Ja w nocy to min. 3 razy wstaje na siku.
    zazdroszczę ja wstaje minimum 5 razy i leci mi durnych kilkadziesiąt kropel i ciągle uczucie nie dosikania eh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 19:00

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już wiem dziewczyny czemu uznaje się że 11+5 to taki termin kiedy mija okres największego zagrożenia ciąży. moja świetna aplikacja ciążowa uświadomila mnie ze łożysko skończyło się w pełni kształtować i w całości przejęło funkcje podtrzymywania życia malucha

sallvie, Kobobo lubią tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    już wiem dziewczyny czemu uznaje się że 11+5 to taki termin kiedy mija okres największego zagrożenia ciąży. moja świetna aplikacja ciążowa uświadomila mnie ze łożysko skończyło się w pełni kształtować i w całości przejęło funkcje podtrzymywania życia malucha

Wydawało mi się, że później jest w pełni :P ale mogę się mylić, że to jest jakoś koło 18-20 tc?...

"Po upływie osiemnastu do dwudziestu tygodni łożysko jest już w pełni wykształcone. Należy pamiętać, że palenie papierosów wpływa na sposób, w jaki łożysko łączy się z macicą, powodując problemy w prawidłowym rozwoju płodu" - z neta :P

dZhdp1.png

• spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Wydawało mi się, że później jest w pełni :P ale mogę się mylić, że to jest jakoś koło 18-20 tc?...

"Po upływie osiemnastu do dwudziestu tygodni łożysko jest już w pełni wykształcone. Należy pamiętać, że palenie papierosów wpływa na sposób, w jaki łożysko łączy się z macicą, powodując problemy w prawidłowym rozwoju płodu" - z neta :P
    Może tak być pewnie chodzi o to że po raz pierwszy jest w stanie podjąć właściwą pracę

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Ruddaa Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czytałam gdzieś , ze koło 18 tyg . Mało tego ginekolog zrobiła mi rozpiskę jak odstawić leki i tak tez jest do 18 tyg. Ostani dzień w pl, szybko minęło . Odpoczęłam troszkę psychicznie , szkoda , ze taka pogoda ( wiem dla was super ) . Z objawów ciążowych , wstaje po 3,4 razy w nocy na siku i troszkę bardziej zmęczona jestem, ale tutaj cały dzień na nogach . Oglądałam dziś wózek adamex najnowszy model , super się prowadzi . Na wybrane modele czeka sie nawet 2 miesiace wow , plus dojazd do uk ... cena 1800 zł to chyba jakoś normalnie . Już 1500zl wydaliśmy na dziecko ... na rzeczy dla dziecka . Każdy przyjazd do pl to ok 400-500 f . Wiec trochę kosztowny ten dzikus . Teraz mam przylecieć za 6 tyg . Wstaje dziś o 1 i jadę na lotnisko Wiec zaraz lulu .

nzjdskjowix3r3hl.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytuje moją aplikację "łożysko osiąga swój ostateczny kształt i przejmuje zadanie podtrzymywania życia dziecka" a pewnie rozwija się potem dalej razem z dzieckiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 19:54

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Może tak być pewnie chodzi o to że po raz pierwszy jest w stanie podjąć właściwą pracę

To też możliwe. Gdzieś czytałam też, że przez te zmiany jakie zachodzą w tych 10-12 tc były jeszcze możliwe poronienia z powodu złych przekształceń, jakiś wad w budowie łożyska.

dZhdp1.png

• Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spaceangel wrote:
    Cytuje moją aplikację "łożysko osiąga swój ostateczny kształt i przejmuje zadanie podtrzymywania życia dziecka" a pewnie rozwija się potem dalej razem z dzieckiem

Kształt :) ale w pełni rozwinięte jest koło 18 tc :)
    Tak mi się wydaje, wiele leków odstawia się właśnie przy 20 tc bo tak najbezpieczniej.

Rudda a co to za firma?

dZhdp1.png

• Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaceangel dziękujemy za pozdrowienia :)

Jeszcze po kolacji mnie zgaga zaczyna łapać :/

W nocy wstaje raz, góra dwa, staram sie już wieczorem tyle nie pić.

Szczerze Wam powiem, że w sumie ciąża przebiega mi jak do tej pory w porządku, nie mam plamien, jakichś mocnych boli więc i brak powodu do zmartwien (i niech tak zostanie :)) Jednak czasem mam już dość tych wszystkich leków dopochwowych, nie wiem ile juz wydalam na wkładki... Zastrzykow tez mam powoli dość, brakuje mi już powoli miejsc na brzuchu przy których wklucie by nie bolało, pewnie porobily się podskorne zrosty... Ale z drugiej strony wiem, że musze to przetrwać, bo inaczej nici z ciąży pewnie. A to małe Ci potem jeszcze będzie pyskowac ;)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehehe :D dokładnie, Ty się namęczysz a potem " nie pchałem/am się na świat" :P

Ja mam nadzieję, że nie będę miała takich akcji wymiotnych, raz czy dwa w ciągu dnia jest do zniesienia ale nie tak hardcorowo jak ostatnio :P i będzie ok. Choć... Ja bym ciągle spała :P

dZhdp1.png

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seli wrote:
    Mi lekarz nic nie mówił o smarowaniu brzucha przed usg :P

Nie każdy lekarz jest świadomy że kobiety namiętnie smaruja brzuszki...
    Mamaginekolog o tym często pisze na blogu.
    A ja w 1 ciąży zauważyła że po smarowaniu obraz usg jest nieco rozmazany. Także potwierdzam

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Seli Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Nie każdy lekarz jest świadomy że kobiety namiętnie smaruja brzuszki...
    Mamaginekolog o tym często pisze na blogu.
    A ja w 1 ciąży zauważyła że po smarowaniu obraz usg jest nieco rozmazany. Także potwierdzam

Ja w sumie nie smaruje :P bo zapominam :P a blogi rzadko czytam i w sumie jak na początku dużo czytałam tak teraz olewam :P

dZhdp1.png

‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ