STYCZNIOWE MAMUSIE 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
katepr wrote:Dla mnie 4h to super szybka podroz hehe. My jezdzimy ponad 8h na wakacje zawsze
Ja nie wierze w takie głupie testy z sody obrączki czy inne tego typu
Smarować sie nie potrafie. Lepię się i wkurza mnie ze sie ubrac odrazu nie mogęSeli a ten sorbet pozostawia jakas tlusta warstwe nieprzyjemną? Jak nie to też się chyba skuszę
No właśnie niebo też się wkurzam i nie mogę smarować a sobie tłumaczę, że chce mieć ładną skórę
hehehe a już zimą szczególnie muszę bo nogi mam wtedy tak suche, że aż się "sypie"
i staram się dbać oto. Potem nie będzie mnie stać na jakieś mega zabiegi
-
Czy Wam tez sie chce tak spać dzisiaj? W ogóle jestem jakaś rozdrazniona, byle co mnie irytuje...
toyotarav4 lubi tę wiadomość
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Ja dziś spałam w ciągu dnia 3 h
a w nocy od 22 do 7
i nawet się nie budziłam.
Choć miałam dziwny sen, coś z brzuchem, a też że miałam córkę i ktoś chciał ją skrzywdzić... ale w sumie nie pamiętam całego snu. -
Ja ostatnio mniej, raz, albo dwa. Za to jak się kładę to nim zasnę z 3 razy
-
Zośkaaa wrote:Czy Wam tez sie chce tak spać dzisiaj? W ogóle jestem jakaś rozdrazniona, byle co mnie irytuje...
Mi to spac sie chce dzien w dzien od poczatku ciazy
Masakra z corka tez tak z poczatku mialam ale to tydzien-dwa i przeszlo teraz nie odpuszcza
Byc moze dlatego ze w pierwszej ciazy siedzialam w domu 24/7 i nie bylo malego dziecka to spalam do ktorej chcialam . A teraz pracuje + jest mala wiec nie ma czasu nawet pospac dobrze
Ale generalnie sennosc to tez moj jedyny objaw w ciazy -
Ja niestety chodzę zdechła ziewam jak smok ale zasnąć nie mogę
. Miałam dziś takie wzdęcia że aż mnie brzuch rozbolał. i w ogóle zaczęło swędzieć co nieco miałam już do czynienia z grzybkiem więc na szczęście miałam lactovaginal w lodowce mam nadzieję że to wystarczy.. mąż kazał pozdrowić wszystkie mamuśki z forum więc przekazuje
11.2017 - aniołek 8tc
-
Onana36 wrote:Ja w nocy to min. 3 razy wstaje na siku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 19:00
11.2017 - aniołek 8tc
-
już wiem dziewczyny czemu uznaje się że 11+5 to taki termin kiedy mija okres największego zagrożenia ciąży. moja świetna aplikacja ciążowa uświadomila mnie ze łożysko skończyło się w pełni kształtować i w całości przejęło funkcje podtrzymywania życia malucha
sallvie, Kobobo lubią tę wiadomość
11.2017 - aniołek 8tc
-
spaceangel wrote:już wiem dziewczyny czemu uznaje się że 11+5 to taki termin kiedy mija okres największego zagrożenia ciąży. moja świetna aplikacja ciążowa uświadomila mnie ze łożysko skończyło się w pełni kształtować i w całości przejęło funkcje podtrzymywania życia malucha
Wydawało mi się, że później jest w pełniale mogę się mylić, że to jest jakoś koło 18-20 tc?...
"Po upływie osiemnastu do dwudziestu tygodni łożysko jest już w pełni wykształcone. Należy pamiętać, że palenie papierosów wpływa na sposób, w jaki łożysko łączy się z macicą, powodując problemy w prawidłowym rozwoju płodu" - z neta -
Seli wrote:Wydawało mi się, że później jest w pełni
ale mogę się mylić, że to jest jakoś koło 18-20 tc?...
"Po upływie osiemnastu do dwudziestu tygodni łożysko jest już w pełni wykształcone. Należy pamiętać, że palenie papierosów wpływa na sposób, w jaki łożysko łączy się z macicą, powodując problemy w prawidłowym rozwoju płodu" - z neta
11.2017 - aniołek 8tc
-
Ja tez czytałam gdzieś , ze koło 18 tyg . Mało tego ginekolog zrobiła mi rozpiskę jak odstawić leki i tak tez jest do 18 tyg. Ostani dzień w pl, szybko minęło . Odpoczęłam troszkę psychicznie , szkoda , ze taka pogoda ( wiem dla was super ) . Z objawów ciążowych , wstaje po 3,4 razy w nocy na siku i troszkę bardziej zmęczona jestem, ale tutaj cały dzień na nogach . Oglądałam dziś wózek adamex najnowszy model , super się prowadzi . Na wybrane modele czeka sie nawet 2 miesiace wow , plus dojazd do uk ... cena 1800 zł to chyba jakoś normalnie . Już 1500zl wydaliśmy na dziecko ... na rzeczy dla dziecka . Każdy przyjazd do pl to ok 400-500 f . Wiec trochę kosztowny ten dzikus . Teraz mam przylecieć za 6 tyg . Wstaje dziś o 1 i jadę na lotnisko Wiec zaraz lulu .
-
spaceangel wrote:Może tak być pewnie chodzi o to że po raz pierwszy jest w stanie podjąć właściwą pracę
To też możliwe. Gdzieś czytałam też, że przez te zmiany jakie zachodzą w tych 10-12 tc były jeszcze możliwe poronienia z powodu złych przekształceń, jakiś wad w budowie łożyska. -
spaceangel wrote:Cytuje moją aplikację "łożysko osiąga swój ostateczny kształt i przejmuje zadanie podtrzymywania życia dziecka" a pewnie rozwija się potem dalej razem z dzieckiem
Kształtale w pełni rozwinięte jest koło 18 tc
Tak mi się wydaje, wiele leków odstawia się właśnie przy 20 tc bo tak najbezpieczniej.
Rudda a co to za firma? -
Spaceangel dziękujemy za pozdrowienia
Jeszcze po kolacji mnie zgaga zaczyna łapać
W nocy wstaje raz, góra dwa, staram sie już wieczorem tyle nie pić.
Szczerze Wam powiem, że w sumie ciąża przebiega mi jak do tej pory w porządku, nie mam plamien, jakichś mocnych boli więc i brak powodu do zmartwien (i niech tak zostanie) Jednak czasem mam już dość tych wszystkich leków dopochwowych, nie wiem ile juz wydalam na wkładki... Zastrzykow tez mam powoli dość, brakuje mi już powoli miejsc na brzuchu przy których wklucie by nie bolało, pewnie porobily się podskorne zrosty... Ale z drugiej strony wiem, że musze to przetrwać, bo inaczej nici z ciąży pewnie. A to małe Ci potem jeszcze będzie pyskowac
Aniołek[*] 17.09.2016 9tc
Aniołek[*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Hehehehe
dokładnie, Ty się namęczysz a potem " nie pchałem/am się na świat"
Ja mam nadzieję, że nie będę miała takich akcji wymiotnych, raz czy dwa w ciągu dnia jest do zniesienia ale nie tak hardcorowo jak ostatnioi będzie ok. Choć... Ja bym ciągle spała
-
Seli wrote:Mi lekarz nic nie mówił o smarowaniu brzucha przed usg
Nie każdy lekarz jest świadomy że kobiety namiętnie smaruja brzuszki...
Mamaginekolog o tym często pisze na blogu.
A ja w 1 ciąży zauważyła że po smarowaniu obraz usg jest nieco rozmazany. Także potwierdzam
-
Crisperss wrote:Nie każdy lekarz jest świadomy że kobiety namiętnie smaruja brzuszki...
Mamaginekolog o tym często pisze na blogu.
A ja w 1 ciąży zauważyła że po smarowaniu obraz usg jest nieco rozmazany. Także potwierdzam
Ja w sumie nie smarujebo zapominam
a blogi rzadko czytam i w sumie jak na początku dużo czytałam tak teraz olewam